Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Mi bi psa, ali...Mal

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

taj papir kosta puno. jer se bira partner za kuju i to se placa. jer se kuji odreduju hormoni da se zna kad ce se parit. jer se uvjeti u kojima zivi takva kuja jako kontroliraju, hrana nije pedigre... naravno, sve to je u idealnom svijetu.
    u onom manje idealnom, sve to kosta bitno manje, pa je i kvaliteta psa manja.
    ja zaista ne kritiziram ljude koji zele cistokrvnog psa koje god pasmine i spremni su platiti vrhunsko stene. ali ljude koji zbog pomodarstva biraju popularnu pasminu, po principu - to je sad in, ali daj sto jeftinije jednostavno ne shvacam. i ne zalim ih kad ostavljaju novce kod veterinara. zalim jedino to siroto pseto

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    taj papir kosta puno. jer se bira partner za kuju i to se placa. jer se kuji odreduju hormoni da se zna kad ce se parit. jer se uvjeti u kojima zivi takva kuja jako kontroliraju,
    pretpostavljam da si se krivo izrazla - jer TAJ PAPIR ne košta puno.
    puno košta ŠTENE.

imala sam prilike vidjeti leglo iz KONTROLIRANOG REGISTRIRANOG uzgoja. prvi dan nakon što su se okotili, i pregledao ih veterinar. ODMAH.
    i odmah dao (pr)ocjenu svakog šteneta. i dolazio svakih par dana na provjeru.
    a zatim sam danima gledala kako rastu, obavezno nosila čistu odjeću i prala ruke da ih smijem primiti... naime, bila sam pozivana da pratim kako napreduju, i kako se o njima brine, jer sam se divila mamici i njenoj ljepoti, pa smo se gazda i ja usput sprijateljili.
    iskreno, divim se čovjeku - jer nema šansi da bih mogla prolaziti kroz tako nešto. dva mjeseca - 24/7 briga, tek nakon toga nešto manje.
    da, takva štenad je skupa. a sad shvaćam i zašto.
    legla su limitirana. kuja je velika šampionka na izložbama.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    puno košta ŠTENE.

imala sam prilike vidjeti leglo iz KONTROLIRANOG REGISTRIRANOG uzgoja. prvi dan nakon što su se okotili, i pregledao ih veterinar. ODMAH.
    a zatim sam danima gledala kako rastu, obavezno nosila čistu odjeću i prala ruke da ih smijem primiti... naime, bila sam pozivana da pratim kako napreduju, i kako se o njima brine, jer sam se divila mamici i njenoj ljepoti, pa smo se gazda i ja usput sprijateljili.
    iskreno, divim se čovjeku - jer nema šansi da bih mogla prolaziti kroz tako nešto. dva mjeseca - 24/7 briga, tek nakon toga nešto manje.
    To je još dobro, nama je par puta morao kod okota biti prisutan veterinar. I dobro jer je jednom kuja završila na carskom rezu.
    A o brizi i nespavanj po noći niti neću. moraš paziti da štene ne otpuže od majke jer je onda velika šansa da se ohladi i ugine. Posla koliko hoćeš ako radiš sve po ps-u.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

puno košta ŠTENE.
    Oke, ali da papiri nestanu bio bi to cucak kao svaki drugi, koji liže guzice drugim cuckima, i laje na mačke.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

puno košta ŠTENE.

da, to sam mislila. takvo stene s papirom. ne papir kao takav.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

https://burza.com.hr/portal/kako-do-rodovnice/7358 - evo i o papiru. On košta inače stotinjak kuna + tetoviranje ako se nešto nije promijenilo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš tako. s tim da štanceri masovno govore kako je sam PAPIR jako skup, a to kupcu ne treba ako ne misli na izložbe i slično. i mnogi nasjednu na tu priču.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •