Ja na ovakvu rečenicu mogu samo pasti u nesvijest. Da se nabroje dvije namirnice koje ne jedu (i to svaki po jednu!) i uz to ide rečenica "ali jedu sve ostalo"
Sad bih mogla nabrajati što sve moj ne jede, i dodati... "ali jede sve ostalo"
Izbirljivac je, i svjesna sam da je to problem. Dijelom su tu zaslužne i neke obiteljske okolnosti, o kojima ne bih sad, a dijelom je vjerojatno i nasljedno (i sama sam bila jako izbirljiva kao dijete, samo me nitko nije pitao sviđa li mi se ili ne).
Nije baš da jede samo 2-3 jela, jede više toga, neku hranu sam skoro na silu progurala u redovni jelovnik, pa se s vremenom navikao i jede i ono što baš ne voli. Ali nemam energije za vječne borbe oko hrane. Najveći problem je što ne želi ni u ludilu probati nešto novo, a ako ga ipak nagovorim da proba, to mu se u pravilu ne sviđa.
Neki dan je konstatirao da mu je baš super kako u "Teoriji velikog praska" Sheldon svaki dan ima zacrtan jelovnik i stalno jede istoi on bi tako - da stalno jede istu, predvidivu hranu, skuhanu na provjeren način.
Sve nešto čekam da se to promijeni u pubertetu, pubertet je naveliko tu, ali promjene nema na vidiku...