Pokazuje rezultate 1 do 50 od 658

Tema: Treba li djecu tjerati da jedu ono što im se ne sviđa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jedan sin ne voli batat, drugi ne voli šparoge, ali jedu sve ostalo. Ne kažem da obožavaju sve - neke stvari prođu bolje (špek fileki i gulaš mogli bi biti svaki dan) a neke se pojedu onak, preko volje (jetrica - mlađi sin, stariji je obožavatelj).
    Ja na ovakvu rečenicu mogu samo pasti u nesvijest. Da se nabroje dvije namirnice koje ne jedu (i to svaki po jednu!) i uz to ide rečenica "ali jedu sve ostalo"
    Sad bih mogla nabrajati što sve moj ne jede, i dodati... "ali jede sve ostalo"
    Izbirljivac je, i svjesna sam da je to problem. Dijelom su tu zaslužne i neke obiteljske okolnosti, o kojima ne bih sad, a dijelom je vjerojatno i nasljedno (i sama sam bila jako izbirljiva kao dijete, samo me nitko nije pitao sviđa li mi se ili ne).
    Nije baš da jede samo 2-3 jela, jede više toga, neku hranu sam skoro na silu progurala u redovni jelovnik, pa se s vremenom navikao i jede i ono što baš ne voli. Ali nemam energije za vječne borbe oko hrane. Najveći problem je što ne želi ni u ludilu probati nešto novo, a ako ga ipak nagovorim da proba, to mu se u pravilu ne sviđa.
    Neki dan je konstatirao da mu je baš super kako u "Teoriji velikog praska" Sheldon svaki dan ima zacrtan jelovnik i stalno jede isto i on bi tako - da stalno jede istu, predvidivu hranu, skuhanu na provjeren način.
    Sve nešto čekam da se to promijeni u pubertetu, pubertet je naveliko tu, ali promjene nema na vidiku...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja na ovakvu rečenicu mogu samo pasti u nesvijest. Da se nabroje dvije namirnice koje ne jedu (i to svaki po jednu!) i uz to ide rečenica "ali jedu sve ostalo"
    Sad bih mogla nabrajati što sve moj ne jede, i dodati... "ali jede sve ostalo"

Sve nešto čekam da se to promijeni u pubertetu, pubertet je naveliko tu, ali promjene nema na vidiku...
    Hehehe.... Jučer smo mm i ja ostali gladni jer su dečki proždrli pun lonac špek fileka, uz koje su si sami napravili njoke i salatu.

Ali da - značajnija promjena u vrsti i količini namirnica zaista dolazi s ulaskom u pubertet. Do sredine viših razreda razvlačili su obroke ko trakavicu, užas... Tada sam znala reći da ne mogu dobiti kolač dok ne pojedu ručak. Sad ih kolači i slatkiši općenito zanimaju puno manje.

Ono oko čega filozofiraju je voće - ne bi sami uzeli baš ništa, osim ako uberu s drveta, a doma očekuju da im donesem "pod kljun".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •