Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 658

Tema: Treba li djecu tjerati da jedu ono što im se ne sviđa?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da mi je teško zamisliti situaciju gdje dve prvašice razgovaraju o stilu prehrane svojih mama.
    Zašto? Moja je u prvom rekla u vreme posta da je kod kuće čeka pečeno meso, pa su je drugarice silno izgrdile kako se to ne sme jesti i kako će u pakao...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Moja je u prvom rekla u vreme posta da je kod kuće čeka pečeno meso, pa su je drugarice silno izgrdile kako se to ne sme jesti i kako će u pakao...
    Pa je li to jednako kao da je rekla prijateljicama da joj je mama ovovegetarijanac

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi.
    jer bi onda bila za stolom s njih troje, a ne bi pol razreda navalilo na nju.
    Zlatno pravilo je ne pakovati stvari koje mogu lako da se razdele - osim ako ideš logikom da bolje da pojede malo u društvu, nego ništa sama. Moja starija je bila takva, doručak sat vremena, ispadne joj užina, pa joj spakujem veliki Plazma keks da bih bila sigurna da će bar jedan pojesti jer je u društvu... Ali da, nakon prvog polugodišta i moje stalne priče da je eto sada gladna i nervozna a nije moralo tako, počela je i bolje da pazi na užinu i više da jede, sad je ozbiljno uhvatio pubertet i kaže da joj nije dovoljna ta jedna užina .
    Brzo će zimski raspust, pa će vratiti težinu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemam ideju za ništa kaloričnije od sendviča za pojesti u učionici....
    Ili samog slantuka...
    Masnoce , Mojca.
    Ulja, maslaci...znaci pokusati obrok kombinirati ugljikohidrate i masnoce .
    Maslac u sendvic, sir masniji ( ako to jede) , za grickanje orasasti plodovi i suho voce. Nesto sto ima vise energije u manjem volumenu nego mrkva ili mandarina. Nesto iz cega moze dobiti vise energije u manje vremena.
    Za dorucak frape ( mlijeko, med, banana) , kakao od punomasnog mlijeka ... nesto sto moze popiti u 10 minuta , a da unese solidnu kolicinu kalorija u solidnim omjeru.
    Uz to putem neki keks ili komadic kruha sa maslacem.
    To moze pozvakati za 10 minuta.

Salate, sirovu hranu , voce, cak i prazne mahunarke ostavi za kucu ili vikend . Kad ima vremena zvakati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa je li to jednako kao da je rekla prijateljicama da joj je mama ovovegetarijanac
    Verovatno je rekla da mama ne jede meso?
    Moj prvak zna te razlike vegan/vegetarijanac/lakto/ovo itd., i nije jedini u razredu koji to zna...Valjda je deci bitnije nego što mislimo...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mojeg niko ne proždere dok on mlati jabuku ili mandarinu,jer oni jedu svoje.moj nosi ti nešto u blagovaonici,ali samo na njihov doručak.
    Inače pitala sam ga gdi jedan jedan dečko jede sendvič koji obavezno nosi petkom,možda i koji još dan u tjednu,veli da u razredu za vrijeme dok ostali mlate po užini,oko 14 sati
    I da cijelom razredu je serviranje ručak doručak na stol s priborom,moj mora ići sam po svoj dio na šalter kuhinje za ručak
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.12.2018. at 08:48

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Verovatno je rekla da mama ne jede meso?
    Moj prvak zna te razlike vegan/vegetarijanac/lakto/ovo itd., i nije jedini u razredu koji to zna...Valjda je deci bitnije nego što mislimo...
    Vjerojatno je to rekla, to mi i je neobično

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, vidi se da sam se pocastila s 15 minuta odmora i tipkanja.

Slavimo danas rodjendane, spojila sam ih oboje, pa pakiram sve i svasta. Neki gosti mozda nece ni probati pet zlica, ali stvarno sam se potrudila da ima ponesto za svakog (jako nam je sarolika ekipa, od alergija do vjere i preferencija). :D
    Sretni rođendani!

Hvala na opisu lunchboxa i sposobnosti klinaca da se nose s njima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, hvala...

Ja sam se uglavnom referirala na cinjenicu da dhevojcica gubi na tezini...nekako za dijete te dobi koje jos k tome i bilo mrsavo. I lako je meni sad reci da je mojca previse emicionalno ukljucena, al je mojci sasvim malo od pomoci da ja to pisem. Njoj treba konkretan savjet. Dala sam svoj u najboljoj namjeri. Ne mislim da je to jedini moguci put, i neki sudionici rasprave s kojima se ja ne bih slozila davali su vlastite savjete, tipa seni. Oni kojima je dati savjet, iznijeti vlastito misljenje ili rjesenje ispod casti, mogu slobodno ili me preskocit ili mi slat u inbox poruke ...Malo vajde i mojci i njezinoj curicu u piskaranju o tome tko nije u pravu..
    Casa, hvala na angažmanu.
    Pokusali smo slično tvojoj metodi... , probaj malo, pa nije svaki dan lose.
    Odgovor je: oni stavljaju unutra nešto od čega je meni mučno.
    vegeta? Zaprška? Crvena paprika? Nemam pojma što.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Masnoce , Mojca.
    Maslac u sendvic, sir masniji ( ako to jede) , za grickanje orasasti plodovi i suho voce. Nesto sto ima vise energije u manjem volumenu nego mrkva ili mandarina. Nesto iz cega moze dobiti vise energije u manje vremena.
    Za dorucak frape ( mlijeko, med, banana) , kakao od punomasnog mlijeka ... nesto sto moze popiti u 10 minuta , a da unese solidnu kolicinu kalorija u solidnim omjeru.

Salate, sirovu hranu , voce, cak i prazne mahunarke ostavi za kucu ili vikend . Kad ima vremena zvakati.
    X
    uz to možeš večer prije ispeći kolač (biskvit s jajima, jogurtom i voćem, često radim svojima), to se lako i brzo pojede ujutro uz frape ili kakao, a može se i ponijeti u školu uz sendvič.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, upravo, djetetu koje je mrsavo i ne jede, treba osvijestiti da je hrana njegova briga. Da hrana nije problem, vec njegovo odbijanje iste. To je nama rekla psihologinja koja se bavi poremecajima prehrane. Da razgovor okakvoci hrane, pocinje onda kad dijete jede dovoljno. I iako se sve u meni bunili, sve godine nutkanja, udovoljavanja, vracanja za stol, bilo je to barza nas ispravno rjesenje.
    Zanimljivo...
    Ali ja ne mislim da ona ima poremećaj prehrane. Samo zna što voli i ne pristaje na manje.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa je, ali varala si jer si dala kontekst: ona jede sve, samo ne jede na baš taj i taj način
    a stvarno problem je da dobar dio dana ne jede ništa
    Priznajem da jesam.
    Da sam postavila pitanje tipa "ne voli skolsku hranu treba li ju siliti na nju" tema bi otišla u drugom smjeru.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ovako kako sada na sedmoj stranici stvari izgledaju, problem bi se riješio kada bi mogla unosit svoju hranu u blagoaonicu?
    Pa ja mislim da bi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako ćeš uspjeti srediti kak tebi paše,imaju na umu da ćeš morati otići do računovođe da korigira iznose za prehranu,jer to se automatski ne sređuje,moraš znati i koji obrok otkazuješ,u svakom slučaju oni traže i neki dokaz,bar su meni tak rekli,ja sam otkazala doručqk prošle godine,i pretpostavljala sam naivna da se to automatski produžuje dok mi nije došao račun za platiti,istina problem se riješi u deset minuta,ja sam priložila popis dozvoljenih i zabranjenih namirnica i papir od gastroskopiju alergologa,ali sam prije morala dokazivati računovođi da sam u pravu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.12.2018. at 09:05

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a kako je uopće organiziran život u dnevnom boravku? Oni imaju još neki obrok osim tog ručka, zar ne?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa ni nema poremecaj prehrane, nego ti mrsavi u dobi kad raste iako joj je dostupna hrana. Svasta se pisalo... Eto ja sam iz svoje nevolje naucila da kad dijete mrsavi nije problem kvaliteta hrane...vec kvantiteta. I to se pakirajuci orahe i putar u sendvicu tesko rjesava.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Masnoce , Mojca.

Uvijek ima sira u sendviču (maslac baš i ne stavljam), uvijek ima orasastih plodova i suhog voća.
    Nosi domaće kekse s maslacem...

Ali to joj drugi pojedu. Ona otvori, svi se sjate i pojedu.
    Posebno doaće kekse.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a kako je uopće organiziran život u dnevnom boravku? Oni imaju još neki obrok osim tog ručka, zar ne?
    Imaju. Doručak kojeg ne jede, jer ga pojede doma, ručak i užinu (neki jogurt, voće, puding).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako joj drugi pojedu onda je problem u njoj,učiteljici,tim drugima,točno tim redom.
    Pitanje je zakaj se sjate,na mog se niko ne sjati,jel možda problem da su i drugi gladni?ponekad mu jedna cura zna dat mandarinu.prvo popričaj s učiteljicom!
    Ona je morala to vidjeti da joj uzimaju hranu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imaju. Doručak kojeg ne jede, jer ga pojede doma, ručak i užinu (neki jogurt, voće, puding).
    A kaj jede za njihov doručak i kad je to? I zakaj ga ne jede,naši imaju taj doručak u pol devet minutu SIM tam.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.12.2018. at 09:22

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A gdje jedu tu užinu, sjede li za stolom? Bi li joj dozvolili da tada pojede svoju hranu?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dorucak je u 7.45.
    Ona dolazi u 7.55

jede doručak doma.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako ujutro prije škole pojede zdjelicu Čokolina sa punomasnim mlijekom, dobit će dovoljno kalorija za pola dana
    Čokolino je zakon za doručak u nižim razredima, mama ne mora uopće razmišljati da li je dijete gladno na nastavi, brzo se pojede, ima vlakna i vitamine. Spas za zaposlene mame.
    Što god tko mislio o tom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A gdje jedu tu užinu, sjede li za stolom? Bi li joj dozvolili da tada pojede svoju hranu?
    U učionici.
    Može ona stalno jesti svoju hranu, samo ne smije u blagovaonici.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ujutro prije škole pojede zdjelicu Čokolina sa punomasnim mlijekom, dobit će dovoljno kalorija za pola dana
    Čokolino je zakon za doručak u nižim razredima, mama ne mora uopće razmišljati da li je dijete gladno na nastavi, brzo se pojede, ima vlakna i vitamine. Spas za zaposlene mame.
    da, pristala sam čak i na čokolino.
    napisala sam negdje prije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala Beti uvijek me sram priznati da mi kći jede čokolino za doručak prije škole (iako više nije u nižim razredima)

To je jednostavno jedino što je u stanju progutati u nekoj pristojnoj količini, masno mlijeko, toplo - fantazija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mima

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U učionici.
    Može ona stalno jesti svoju hranu, samo ne smije u blagovaonici.
    Ok, to je budimo realni zaista suludo. Cijela ova rasprava, a problem je zapravo samo zo što dijete ne smije nositi kutiju svoje hrane u blagovaonicu.

DA, bilo bi bolje da jede školski ručak iz 101 razloga, ali ako ne jede onda je stvarno nevjerojatno da se ne dozvoli da jede svoju hrnau u blagovaonici.

No - sjednu li oni u razredu dok jedu tu užinu? Bi li onda ona mogla pojesti svoje, a da ju ne opsjedaju i da ne dijeli hranu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne skaču bar naši

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad sam ju vagala i mjerila BMI 13.9.

Nisam se nikad pretjerano puno bavila time, uvijek je dobivala na težini, znala sam da je stalno uz gornji rub donje krivulje normalne uhranjenosti,
    Ali sad je ispod njega.
    Nije to drama. Ali, nije mi ni kul

Budemo pojačali kalorije doma. za početak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da tak je i kod velikog bio doručak,slobodno traži da ti to ne naplate

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ok, to je budimo realni zaista suludo. Cijela ova rasprava, a problem je zapravo samo zo što dijete ne smije nositi kutiju svoje hrane u blagovaonicu.

DA, bilo bi bolje da jede školski ručak iz 101 razloga, ali ako ne jede onda je stvarno nevjerojatno da se ne dozvoli da jede svoju hrnau u blagovaonici.

No - sjednu li oni u razredu dok jedu tu užinu? Bi li onda ona mogla pojesti svoje, a da ju ne opsjedaju i da ne dijeli hranu?
    Uzina je tek popodne, za vrijeme boravka.
    Ona pokuđava jesti svoju hranu preko malih odmora. Ali joj sve pojedu drugi, kaže.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se iz svega napisano cini da je problem psiholoske prirode a ne u tome sto teta kuharica stavlja u varivo. Naravno svatko rjesava probleme na svoj nacin...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U frappe ujutro možeš uz bananu mlijeko/jogurt staviti i koju žlicu onih sitnih zobenih pahuljica, fino se razmoče i to daje kalorije. Možeš dodati i koju žlicu samljevenog oraha/badema/lješnjaka. Ili ima vjerojatno u bio i bio onaj mus od badema - pa staviš jušnu žlicu u frape. Tako dobiješ kalorije s lako se jede / guta.
    ako čokolinom igra u njega isto možeš dodati samljevene orahe, bademe, lješnjake.

mozes i skuhati polentu (to je moja cura obožavala kao zimski doručak) ili normalni griz, ili griz od quinoe ili prosa, pa u njega idu: malo putra, malo slatkog vrhnja, cimet, kardamom, mljeveni orašasti plodovi ili mus od njih - to je fino toplo, zagrije želudac, gustoću odrediš kako dijete voli.
    moze i ulica kakaa ili malo ribare tamne čokolade.
    Posljednje uređivanje od seni : 02.12.2018. at 09:42

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uzina je tek popodne, za vrijeme boravka.
    Ona pokuđava jesti svoju hranu preko malih odmora. Ali joj sve pojedu drugi, kaže.
    Pa dobro, ali nije u PET popodne, to bi ipak pomaknulo vrijeme kad nešto više pojede malo unaprijed.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se iz svega napisano cini da je problem psiholoske prirode a ne u tome sto teta kuharica stavlja u varivo. Naravno svatko rjesava probleme na svoj nacin...
    Pitala sam ju da li je ikad bio fin ručak u školi.
    Jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je osnovni problem što ona ne smije nositi svoju hranu u blagovaonu i jesti kad i druga djeca. Ja bi otisla kod ravnatelja i o tome porazgavarala. Kod nas je recimo bio problem s vjeronaukom ( nisam ja imala jer moja ide na vjeronauk) i kad su roditelji dosli na sastanak kod ravnatelja i on se sam “čudio” kako je taj sat izveden. I onda se odmah našlo rješenja.
    Recimo moja je ko beba bila alergična na mlijeko i prvu godinu jaslica bi joj mi donijeli u termosicama njen doručak. To su tete smutile i ona bi normalno doručkovala za stolom sa ostalima.
    Što se tiče jedenja uvijek je bila u pero lakoj kategoriji ( na donjoj granici, a sigurno i nekad ispod), jela je jako malo, ujutro za doručak to su bile mikro količine. Kad se gleda ukupno ne može se reći da neku grupu hrane nije voljela. Još uvijek ne jede pekmeze, ciklu, paradajz. S vremena na vrijeme proba svježi paradajz no jos uvijek ga nije uvrstila u jelovnik.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    U frappe ujutro možeš uz bananu mlijeko/jogurt staviti i koju žlicu onih sitnih zobenih pahuljica, fino se razmoče i to daje kalorije. Možeš dodati i koju žlicu samljevenog oraha/badema/lješnjaka. Ili ima vjerojatno u bio i bio onaj mus od badema - pa staviš jušnu žlicu u frape. Tako dobiješ kalorije s lako se jede / guta.
    ako čokolinom igra u njega isto možeš dodati samljevene orahe, bademe, lješnjake.

mozes i skuhati polentu (to je moja cura obožavala kao zimski doručak) ili normalni griz, ili griz od quinoe ili prosa, pa u njega idu: malo putra, malo slatkog vrhnja, cimet, kardamom, mljeveni orašasti plodovi ili mus od njih - to je fino toplo, zagrije želudac, gustoću odrediš kako dijete voli.
    thx

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne moraš ni ribati čokoladu, ja svojima na toplu kašu stavim kockicu čokolade i fino se otopi, jednostavnije je i brže.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A da joj probas napraviti neki frape za ponijeti? Pod odmorom moze pomalo pijuckati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa je, ali varala si jer si dala kontekst: ona jede sve, samo ne jede na baš taj i taj način
    a stvarno problem je da dobar dio dana ne jede ništa
    Upravo tako jer ja sam na prvu rekla ostavi sve kako je nemoj je tjerat.al kad sam dobila cjelokupni uvid situacoja mi više nije tako olaka.
    Uostalom n eradi se tu o škol.kuhinji to je ppsve jasno radi se o tone da ju je teško nahranit bilo gdje van vlastite kuće.

Uostalom nije škol.kuhinja tako grozna,mi trenutno imamo grupu mama koje su dogovorile s ravnateljem nenadane posjete u kuhinju (radi pprcija) i šalju slike.
    I moja djeca najviše vole moju kuhinju valjda svako dijete ali ipak jedu i u školi. Nešto više nešto manje ono šro ne vole doma ne.vole ni u školi.

Isto ne koristim ni vegetu nit sam zapršku ikad u životu.

Problem je širi od prvotno prezentiranog.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Masnoce , Mojca.

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku

Ja skupljam ideje za debljanje svog mrsavca, i od ovog nista ne mozemo
    Orasasti plodovi, frape, zobene, cokolino, griz, nista od toga moj ne jede

Al zato mandarina, jabuka, i tak nesto uvijek prode

Uf

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vrci, a palačinke? kolači u koje uvališ zobene pahuljice, voće i orašasto?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom n eradi se tu o škol.kuhinji to je ppsve jasno radi se o tone da ju je teško nahranit bilo gdje van vlastite kuće.
    Totalno krivo. Ne znam temeljem čega si to zaključila.
    Dijete obožva jesti vani.
    Kad idemo u goste, ako je vrijeme ručka izjavi da bi htjela kod njih ostati na ručku...
    Jako je otvorena prema hrani, ako se desi klik, to je to...
    Ako joj ne paše, nema sanse za drugi zalogaj.

Ona je gurman, voli hranu, ali bira način pripreme. Jako.
    Ali ne jede puno.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 02.12.2018. at 11:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa dobro, ali nije u PET popodne, to bi ipak pomaknulo vrijeme kad nešto više pojede malo unaprijed.
    Mima ovo nije uopće primjeren komentar

Svima je uzina u to vrijeme,a drugi klinci su već dva obroka pojela u školi,a ona tek započela svoj prvi
    No uzme li ona opće užinu tu u školi,ako ni to neće jest nek to podijeli drugima.
    I još ne kužim zakaj da da drugi diraju njeno
    I do kad je u školi?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.12.2018. at 11:03

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj Ne jede palacinke, ni muffine ni kolace

Znam da jos do skole stigne prosiriti jelovnik, al ono...treba izdrzati.

I da, ono da ih boli trbuh il nesto tako moze biti stvarno da im nesto je. Eto moj se znao nakasljavati, reci da ga boli-idemo vidjeti dal ima zgaravicu il nesto takvo. Jer se ponavlja nakon odredene hrane.
    A prije sam samo mislila da mulja.

Meni je u glavnoj prici tu grozno sto dijete ne smije sa svojom hranom u blagavaonicu i tu bih prvo probala dobiti pojasnjenje il neku promjenu, direkt od skole
    Posljednje uređivanje od Vrci : 02.12.2018. at 11:04

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

@Vrci - ja sam se u nekom trenutku zabrinula radi kilaže svoje kćeri, jer sam skužila da su joj prijateljice teže od nje 10+ kila kad su se kod nas vagale, a još je k tome tu na Rodi bila otvorena tema o pothranjenosti i o tome kako ljudi vode djecu kod doktora radi kilaže koja je bila slična kilaži moje kćeri . Zato sam joj počela raditi masne i slasne večere, jer je to obrok koji može pojesti u miru i polako, kako ona voli + ne znam ništa o nutricionizmu, ali mislila sa si - ako za mršavljenje savjetuju da se ne jede kasno, možda je onda za debljanje dobro baš suprotno?! Uglavnom, radila sam joj štrukle (Ledo), sa puno jaja i vrhnja, palačinke, omlete punjene ili pekmezom ili sirom, pa jaja sa špekom, kajgane, ili bi joj napravila pravi ručak za večeru - meso, salata ili pak tjestenina sa nekim umakom, tortelini; uglavnom stvari koje se daju na brzinu skuhati (jer nemam baš previše vremena) ali da je prava topla kuhana kalorična večera.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja skupljam ideje za debljanje svog mrsavca, i od ovog nista ne mozemo
    Orasasti plodovi, frape, zobene, cokolino, griz, nista od toga moj ne jede

Al zato mandarina, jabuka, i tak nesto uvijek prode

Uf
    Čvarci, špek, sir?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mima ovo nije uopće primjeren komentar

Svima je uzina u to vrijeme,a drugi klinci su već dva obroka pojela u školi,a ona tek započela svoj prvi
    No uzme li ona opće užinu tu u školi,ako ni to neće jest nek to podijeli drugima.
    I još ne kužim zakaj da da drugi diraju njeno
    I do kad je u školi?

???? a sad ne pojede niti prvi obrok dok ne dođe doma iz škole.

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •