Mojca, nauci je da jede ujutro.

Ja nisam jutarnji tip, nisu ni moja djeca. Ali nakon sto smo krepali od gladi, poceli smo jesti. Karikiram... skoro. Vikendom jedemo sto godina nakon budjenja, a preko tjedna ustanemo u 6:30 i obucemo se, pojedemo i sto vec (ja i pakiram hranu i svastanesto) i krecemo prema skoli, vrticu i poslu u 7:30 (na staroj adresi smo mogli u 7:40). Napisala sam ti prije, moj zadvadanasestogodisnjak nije jeo prvih X dana/tjedana skole jer, eto, ne jede kad se probudi. I nis', bio je gladan. Onda je pokusao jesti dorucak u skoli, kao to je kasnije, jer moze jesti u 7:50 (to je besplatno kindergarten ucenicima). Odustao je nakon ravno tri dana - prvi dan je rekao da je palacinka bila ok... ali da su mu dali u vrecici. Drugi dan je dobio neku kobasicu, a kobasice ne zeli. Treci dan je dobio kajganu, odnosno kaze da je izgledalo kao kajgana, ali vjerojatno nije bilo od jaja pa ne bi on to nikad vise.

Ja svako toliko ispecem po 24 muffina (banana bread ili neku kombinaciju neceg prihvatljivo zdravog) pa kad me ne hvata inspiracija, izvadim dva iz skrinje prije spavanja. Taman su k'o novi ujutro. Moji jedu i nut buttere (badem oduvijek, a po novom i kikiriki, s obzirom da je kcer prerasla alergiju nedavno). Isto su dobre kalorije, a moze se pozvakati i u autu, ako ne ide drugacije.

Za ovo sto joj sve pojedu, trazi uciteljicu da to sprijeci. Kod nas je doslovno zabranjeno, zbog higijene i alergija. U osnovnoj skoli (kindergarten do petog razreda) u kantini paze da djeca ne dijele hranu, sto je super. I trazi da joj dozvole da nosi svoj rucak u kantinu, a ovaj skolski otkazi. Jeb'o takvo pravilo, ako ce oni tjerati mak na konac, tjeraj ga i ti, ako vam je to bitno.

A poslije skole - jedite. I ovaj moj dodje gladan kao vuk, a pojede sve sto mu je u lunchboxu, plus dvije male uzine (to posaljem u skolu svako toliko, s obzirom da on ne jede sto i ostala djeca). U skoli je od 8 - 2:30, a od 2:30 u boravku sve dok ne dodjem po njega, izmedju 3:30 i 4:30, kako koji dan.