kvizorama prvotno napisa
Problem ti je sa svim školama u centru što njima "upravljaju roditelji".
Profesori su marionete, iz straha od navodnih prijava, ne mogu obavljati posao onako kako znaju i trebaju, nego kako ih se traži.
Možda ćeš i ti biti takva, pa ti to odgovara, no dobro je da to znaš i da znaš da je radi toga kvaliteta škole vrlo vrlo upitna. Nije u svim razredima tako (još), ovisi kako ti grah padne s učiteljicom i djecom, ali u globalu radi nekolicine "moćnih" pojedinaca kvaliteta obrazovanja pada jer se očekuju samo petice, sadržaj se pojednostavljuje. O odgojnom (ne)postupanju da ne pričam.
Konkretno za jednu od ove dvije škole koje pitaš, iz razgovora s roditeljima koji imaju stariju djecu vide se ogromne razlike unazad 5 godina (nagore). Od atmosfere, a onda smanjenja dodatnih sadržaja koje su njihova starija djeca imala, kvalitete trenutno ponuđenih do čestih promjena zaposlenika (jako puno kadra im odlazi ili su po bolovanjima što osobno smatram najvećim problemom škole a mislim da je usko povezano s pritiskom roditelja).
Ti probaj ako ti baš treba škola blizu posla. Ono što znam od frendova, čim se odmakneš od centra, situacija je bolja jer si škola ne mora popunjavat kvote u razredu pa ne ovise o roditeljima i njihovim prohtjevima...
Što se tiče promijene škole, moguće je i sa francuskim/njemačkim kao glavnim jezikom u bilo kojem razredu, samo engleski treba položiti pri prelasku. I u nižim razredima to nije problem vrlo brzo se pohvata što se gradiva tiče.
Trebala bi ga dodatno učiti ako će seliti u višim razredima.
(znam da tražiš engleski, ali dobro se raspitaj i o učiteljicama, jer ti je to puno bitnije nego jezik)