Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: krajiška (p. zrinskog) vs. kršnjavoga

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Gdama prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovorima!
    Sve ja to znam, putujemo tako i u vrtić zadnjih godinu dana. Podstanari smo i ne planiramo trajno biti na toj adresi (iskreno, nije mi to uopće kvart u kojem bih željela živjeti, trenutno mi je najpovoljnije).
    Kod pretrage stanova ne želim biti ograničena samo na jedan kvart radi škole i ovo mi je najjednostavnije: centar, meni blizu posla i idemo skupa, produženi boravak i prehrana do 4. razreda(ne moram brinuti da ide sama u školu i iz škole, da je satima sama kod kuće).

Što se tiče francuskog, razumijem vaše argumente al ipak se ne bih upuštala u to.
    Strah me ako ćemo ipak mijenjat školu kak će ju primiti u razred koji godinama uči engleski a ona dosad nije učila? Primjerice kada uspijemo riješit stambeno pitanje ili ona poželi otić živjet kod tate u drugi grad? Kako to funkcionira? Pretpostavljam da je to moguće samo ako engleski uči dodatno?
    Problem ti je sa svim školama u centru što njima "upravljaju roditelji".
    Profesori su marionete, iz straha od navodnih prijava, ne mogu obavljati posao onako kako znaju i trebaju, nego kako ih se traži.
    Možda ćeš i ti biti takva, pa ti to odgovara, no dobro je da to znaš i da znaš da je radi toga kvaliteta škole vrlo vrlo upitna. Nije u svim razredima tako (još), ovisi kako ti grah padne s učiteljicom i djecom, ali u globalu radi nekolicine "moćnih" pojedinaca kvaliteta obrazovanja pada jer se očekuju samo petice, sadržaj se pojednostavljuje. O odgojnom (ne)postupanju da ne pričam.
    Konkretno za jednu od ove dvije škole koje pitaš, iz razgovora s roditeljima koji imaju stariju djecu vide se ogromne razlike unazad 5 godina (nagore). Od atmosfere, a onda smanjenja dodatnih sadržaja koje su njihova starija djeca imala, kvalitete trenutno ponuđenih do čestih promjena zaposlenika (jako puno kadra im odlazi ili su po bolovanjima što osobno smatram najvećim problemom škole a mislim da je usko povezano s pritiskom roditelja).

Ti probaj ako ti baš treba škola blizu posla. Ono što znam od frendova, čim se odmakneš od centra, situacija je bolja jer si škola ne mora popunjavat kvote u razredu pa ne ovise o roditeljima i njihovim prohtjevima...

Što se tiče promijene škole, moguće je i sa francuskim/njemačkim kao glavnim jezikom u bilo kojem razredu, samo engleski treba položiti pri prelasku. I u nižim razredima to nije problem vrlo brzo se pohvata što se gradiva tiče.
    Trebala bi ga dodatno učiti ako će seliti u višim razredima.
    (znam da tražiš engleski, ali dobro se raspitaj i o učiteljicama, jer ti je to puno bitnije nego jezik)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku

možda bi pokatkada bilo dobro da roditelji imaju više utjecaja (naravno, samo u pozitivnom smislu)

što se tiče pada kvalitete rada, to je prisutno u cijeloj državi...nije ograničeno na same te dvije škole ... puno faktora utječe na to (program, administracija, nastavnici, djeca, roditelji)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ono što znam od frendova, čim se odmakneš od centra, situacija je bolja jer si škola ne mora popunjavat kvote u razredu pa ne ovise o roditeljima i njihovim prohtjevima...

Ovo mi baš i nije uvjerljiv argument, jer su jednosmjenske škole općenito popularne i brzo se popune. U škole u centru često se upisuju djeca koja ne stanuju na tom upisnom području, ali im roditelji rade u blizini.

Datum pristupanja
    Nov 2018

Početno

Profesori su marionete, iz straha od navodnih prijava, ne mogu obavljati posao onako kako znaju i trebaju, nego kako ih se traži.
    Možda ćeš i ti biti takva, pa ti to odgovara, no dobro je da to znaš i da znaš da je radi toga kvaliteta škole vrlo vrlo upitna. Nije u svim razredima tako (još), ovisi kako ti grah padne s učiteljicom i djecom, ali u globalu radi nekolicine "moćnih" pojedinaca kvaliteta obrazovanja pada jer se očekuju samo petice, sadržaj se pojednostavljuje. O odgojnom (ne)postupanju da ne pričam.
    Konkretno za jednu od ove dvije škole koje pitaš, iz razgovora s roditeljima koji imaju stariju djecu vide se ogromne razlike unazad 5 godina (nagore). Od atmosfere, a onda smanjenja dodatnih sadržaja koje su njihova starija djeca imala, kvalitete trenutno ponuđenih do čestih promjena zaposlenika (jako puno kadra im odlazi ili su po bolovanjima što osobno smatram najvećim problemom škole a mislim da je usko povezano s pritiskom roditelja).

Ti probaj ako ti baš treba škola blizu posla. Ono što znam od frendova, čim se odmakneš od centra, situacija je bolja jer si škola ne mora popunjavat kvote u razredu pa ne ovise o roditeljima i njihovim prohtjevima...

Što se tiče promijene škole, moguće je i sa francuskim/njemačkim kao glavnim jezikom u bilo kojem razredu, samo engleski treba položiti pri prelasku. I u nižim razredima to nije problem vrlo brzo se pohvata što se gradiva tiče.
    Trebala bi ga dodatno učiti ako će seliti u višim razredima.
    (znam da tražiš engleski, ali dobro se raspitaj i o učiteljicama, jer ti je to puno bitnije nego jezik)

Nisam od roditelja koji vrše pritisak i definitivno nisam moćna. Upisujem dijete u centar jer mi je praktično, ne zahtijevam ništa posebno niti poseban tretman.

Na jednom drugom forumu sam pročitala vrlo ružnih priča o Kršnjavom. Većina je od bivših učenika prije 30 i više godina i ti koji kritiziraju školu sami kažu da sada nemaju dijete u njoj. Otprilike ovo što Vi pišete, da školi trend diktiraju snobovi i selebovi čija djeca imaju poseban status ispred profesora. Ne mogu reći da me to ne dira i da me nije strah utjecaja razmažene i bogate djece, ali isto u školi ima i djece čiji su roditelji znanstvenici, sveučilišni profesori, liječnici, pa ne mislite valjda da bi oni dijete upisali u tu školu da ne valja?

Isto sam znala čuti i u okolini, među ovima koji školu ne razmatraju,no su puni negativnosti i kojekakvih priča o njoj.
    Većina toga što nekim roditeljima smeta u odnosu na prije, meni ne smeta. Zato oni idu u Gundulić, a ja promijene vidim kao plus.Priča se da su smanjili broj aktivnosti, manje landraju po muzejima i kazalištima za vrijeme nastave.Škola stranog jezika (koja se plača) počinje u 16:30 kada boravak završava, a ne kao prije kada je bilo za vrijeme boravka.
    Izbacili su maturalno putovanje u Francusku radi terorizma, što je plus, jer se radi o jako velikom trošku roditeljima i baš to putovanje je poticalo snobizam.

Što se atmosfere tiče, horor priče se uglavnom vrte oko nekoliko osoba u školi, no bojim se da je tako u svakoj školi. Po pričama koje sam prošle godine čula u Trocaderu o jednoj učiteljici, kad bi roditelji imali goreopisanu moć i utjecaj u školi, žena bi davno dobila otkaz. Moguće i da ljudi pretjeruju, iako jedna mama ima već troje djece u toj škol i samo to jedno loše iskustvo. Sad, je li baš do učiteljice ili se potrefila loša učiteljica i težak, nediscipliniran razred, ne znam.Srećom ta ne dobiva iduće godine prve razrede pa me ne brine.
    Problem discipline i neodgojene djece je sveprisutan u društvu, u centru je možda malo više a kako su mi tete u vrtiću jednom rekle, često to nije samo radi popustljivosti odgoja nego previše aktivnosti nakon škole kada djece nemaju kad biti djeca pa su nemirni na nastavi.

Raspitujem se za učiteljicu naravno (može preporuke i za drugu školu).

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

[QUOTE=kvizorama;3084437]Problem ti je sa svim školama u centru što njima "upravljaju roditelji".

Znaš baš svaku školu u centru kad daješ takav paušalni zaključak? Mi recimo ne stanujemo u centru, a dijete smo upisali u Gundulićevu. Najviše zbog blizine posla, ali i zbog jako dobrih preporuka (s više strana). Ne mogu komentirati te dvije škole iz teme, ali našim razredom upravljaju učiteljice: sposobne, vrijedne i predane poslu. U nekoliko navrata imala sam priliku razgovarati i s ostalim djelatnicima (uključujući ravnatelja) i ostavili su dobar dojam. Ne znam, tek smo na početku pa možda ne vidim probleme, ali kao što je netko ranije napisao, od groznih priča o našem školstvu, ni jedna se dosad nije obistinila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •