Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Jela s nogu za druženja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    ruzmarin u travarici? to prvi put cujem
    inace ga mrzim u jelu (osim srdelama u marinadi), kao u kadulju

  2. #2
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ruzmarin u travarici? to prvi put cujem
    inace ga mrzim u jelu (osim srdelama u marinadi), kao u kadulju

    pa da. U travaricu idu razne biljke. Svatko ima svoj tajni recept.

  3. #3
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    evo
    https://ezadar.rtl.hr/lifestyle/2144...pti-za-rakije/

    Travarica
    Začini za travaricu mogu biti sušeni ili svježi. Na litru lozovače u veliku se staklenku ubacuje grančica kadulje, ružmarina, origana, 2 grančice komorača, list lovora, ljuska od badema, 2 lista limuna, grančica smilja, grančica ive, vrh grane pelina, grančica mažurana, grančica majčine dušice, 3-4 bobe smrča koji se još zove smreka ili borovac, list celera te se ostavi poklopljeno u hladu mjesec dana. U tih se mjesec dana jednom otvori i kuša. Ako se prilikom kušanja osjeti da neki začin „iskače", on se izvadi, staklenka se poklopi i pusti da odstoji do kraja, samo bez intenzivnog sastojka. Nakon mjesec dana rakija se procijedi i pretoči u staklene boce.

    A i inače je meni bolja, što se stavi više trava, a najbitniji sastojak, osim lozovače je , bar kaj se mene tiče, koromač

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •