ruzmarin u travarici? to prvi put cujem
inace ga mrzim u jelu (osim srdelama u marinadi), kao u kadulju
ruzmarin u travarici? to prvi put cujem
inace ga mrzim u jelu (osim srdelama u marinadi), kao u kadulju
evo
https://ezadar.rtl.hr/lifestyle/2144...pti-za-rakije/
Travarica
Začini za travaricu mogu biti sušeni ili svježi. Na litru lozovače u veliku se staklenku ubacuje grančica kadulje, ružmarina, origana, 2 grančice komorača, list lovora, ljuska od badema, 2 lista limuna, grančica smilja, grančica ive, vrh grane pelina, grančica mažurana, grančica majčine dušice, 3-4 bobe smrča koji se još zove smreka ili borovac, list celera te se ostavi poklopljeno u hladu mjesec dana. U tih se mjesec dana jednom otvori i kuša. Ako se prilikom kušanja osjeti da neki začin „iskače", on se izvadi, staklenka se poklopi i pusti da odstoji do kraja, samo bez intenzivnog sastojka. Nakon mjesec dana rakija se procijedi i pretoči u staklene boce.
A i inače je meni bolja, što se stavi više trava, a najbitniji sastojak, osim lozovače je , bar kaj se mene tiče, koromač