Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh.... Črna mati zemla bavi se problemom jedne obitelji, a Cigan je priča o široj zajednici tj. cijelom društvu, pa te drugačije drma. Od Črne mati zemle možeš se odvojiti i misliti "ovo se događa nekom drugom", a na Cigojneru se puno bolje vidi da smo svi u istom loncu, ko one žabe koje se pomalo griju dok se ne skuhaju.
    Kako se individualni dojmovi razlikuju ja sam baš Črnu mati zemlu doživjela puno osobnije i jače, a od Cigojnera sam se emocionalno nekako uspjela distancirati, iako je knjiga stvarno izvrsna i nije mi to utjecalo na dojam o čitanju. Ali od Črne mati sam bila u grču, prisiljavala sam se navečer ostaviti knjigu i napraviti pauzu s čitanjem zbog mirnog sna, a sve me nešto vuklo dalje da čitam.
    Obje knjige su izvrsne, iako po pristupu potpuno različite (na stranu međimurska sredina i dijalekt kao zajednički faktor). A kako će koja djelovati na čitatelja, očito ovisi o raznim faktorima.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se individualni dojmovi razlikuju ja sam baš Črnu mati zemlu doživjela puno osobnije i jače, a od Cigojnera sam se emocionalno nekako uspjela distancirati, iako je knjiga stvarno izvrsna i nije mi to utjecalo na dojam o čitanju. Ali od Črne mati sam bila u grču, prisiljavala sam se navečer ostaviti knjigu i napraviti pauzu s čitanjem zbog mirnog sna, a sve me nešto vuklo dalje da čitam.
    Obje knjige su izvrsne, iako po pristupu potpuno različite (na stranu međimurska sredina i dijalekt kao zajednički faktor). A kako će koja djelovati na čitatelja, očito ovisi o raznim faktorima.
    I mene je ČMZ "tresnula", premda mi je i "Ciganin" bio sjajan
    Potpuno isto mi je bilo s predstavama, ČMZ mi je bila puno jača...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •