Da ja sam nova u razredu hehe. Mima nisam otvorila temu da me popljuju zašto izvlačiš iz konteksta?
E imam jedno mišljenje.Da je većina forumašica fakultetski obrazovana
.
Ne zezam se.
a on topic,
da, imam neki dojam o forumašicama, stjecan godinama
puno sam ih upoznala u rl preko Udruge i volontiranja i preko teme "vježbačice"
kad sam došla, osjećala sam se kao da sam došla negdje gdje se svi već znaju i osjećaj je kao da si padobranac
ali, pomalo i polako, nađe se mjesto gdje te skuže i prihvate
ne volim konflikte, pa izbjegavam i pisati na takvim "hot" temama, pogotovo ako nemam vremena za odgovor, ono, blesavo mi da napišem post ujutro i do navečer ni ne stignem provjeriti što se događa, a onda navečer, proš´o voz
Rahela, pa bukvalno ovako bih i ja opisala svoje iskustvo![]()
Ja isto izbjegavam konflikte, ali nekad si ne mogu pomoći.![]()
ne volim ni ja konflikte ali ih smatram potencijalno korisnima
nikad se ništa ne promijeni kada se ljudi konstantno slažu jedni s drugima
naravno da treba birati bitke, ali promjena (hopefully na bolje) dolazi jedino iz konflikta
Kod mene je (a mozda je i Rahela slicno razmisljala) point u kombinaciji s nemanjem vremena, onda mi se ni ti benefiti komunikacije s neistomisljenicima ne ostvare. Generalno, nemam problem s diskusijom.
je, je, potvrđujem ovo za konflikte i ne imanje vremena
to je point
da znam da ću imati vremena, naravno da bih sudjelovala u nekim temama koje baš mene zasvrbe
a, opet, poučena životom i životnim iskustvima, sva mi se manje da uopće raspravljati
ono, samo ako vidim da ću baš od toga nešto naučiti, ok. onda ima smisla
Meni je lijepo za brušenje svog stava, brušenje argumentacije, a koji put i promijenim svoje mišljenje (valjda). I to mi je baš super radit na forumu, jer u RL-u to nisam sklona radit. Tj. u RL-u se najčešće odmaknem od ljudi koji mi ne pašu, tj. sve mi je brži triger ako neki odnos zahtijeva puno objašnjavanja i truda - onda nije dobro i uglavnom mi se ne da.
brusim stav i mijenjam mišljenje i samo čitajući
za argumentaciju ionako imam komplekse da se neću znati dovoljno dobro izraziti i da me se neće shvatiti kako sam htjela (što se i dogodilo preko nekoliko puta)
a, inače bih u životu voljela otići na tečaj govorništva, sebe radi, bez neke potrebe da to koristim u svađi![]()
Ja sam u RL onako malo svađalica.Obrnuto od ovoga ovdje hahaha. Ovdje izražavam svoje mišljenje, pa tko se ljuti, tko ne, šta da mu ja radim. U RL pokušavam izraziti mišljenje na lijep način ali nekako uvijek ispadne da vodim raspravu sa osobama koje ne žele čuti nikakvo različito mišljenje i onda ja na to popi*dim.
![]()
to se zove odrastanje i izmorila me moja djeca![]()
Ovo i ja mislim, tj.mislila sam do prije koju godinu.
I da, stvaram misljenje na temelju postova ,nego na temelju cega? Avatara?
Al da se puno zamaram, i ne bas.
Meni je forum kao zabavnik.
Jer mi nije vazno koliko sto odgovara realnosti, vazna mi je samo dobra argumentacija, stil i humor, odnosno neimanje istog.
Jako volim procitati post kad vidim da ga pise Trina, peterlin, mojica, sasa, seni, Kaae, nekad i maria71, iako su im stilovi potpuno razliciti.
Al isto tako, neke ne mogu provariti nikako.
I da, kuzim da ne kuzim bas najbolje mlađu generaciju, one ispod 35. Bas osjecam jaz.![]()
Naravno da da, i uvijek se divim onima koji mogu strpljivo i bez gubljenja živaca objašnjavati svoj stav i nikad se ne zakače s drugima :respect:
Prva pomisao nakon čitanja naslova teme bila je već navedeno pitanje: "a po čemu drugom da stvorim mišljenje?"
Jako dugo sam samo čitala, uvijek se našlo dovoljno forumašica koje su puno bolje argumentirale i izlagale ono što sam o određenoj temi mislila, pa nije bilo potrebe da se javim i "potpisujem".
Onda sam počela povremeno nešto i napisati, ali i dalje sam više čitač nego pisac. Uglavnom, kako djeca rastu, vidim da zalazim samo na ove filozofske teme.
Isto nastojim izbjeći "sukob", ali priznajem da me takve teme i najviše zabave. Generalno, također mislim da je ovo jako dobro okruženje, dobar poligon za vježbu vlastitih stavova i onda kada aktivno ne sudjeluješ u raspravi. Na nekim temama samo čekam kad će se neka javiti i predviđam način na koji će reagirati. Ipak se u puno godina čitanja zaista dobro upozna nečiji virtualni karakter, iako naravno on ne mora odgovarati onom iz rl.
Zbog nečijeg mišljenja o meni ili napisanog posta nisam nikad pustila suzu, ali sam danima plakala i "dušu isplakala" zbog smrti nekih forumašica (i njihove djece), zbog strašnih gubitaka koji su ovdje podijeljeni. Zapravo, u nekim sam se trenucima pitala kako je moguće da me toliko pogode nesreće nepoznatih ljudi.
I da, osjećam veliku razliku u generacijskom pristupu, ali nikad ne bih nekome napisala to je zato što si još jako mlada, vidjet ćeš za 15, 20 godina...
Meni je super što ovdje ima više generacija, ne osjećam baš taj jaz. Možda nekad pomalo, ali u svakom slučaju volim pročitati mišljenje nekog 10, 20, 30 godina starijeg od sebe. A mislim da i mi mlađi damo nekad neku pametnu.![]()
Ja sam se do ovog naleta mladih bila uvjerena da sam ja mlada i da su svi stariji od mene. I eto, to mi je osvijestilo da su moji mladi dani prosli i u rl i na forumu.
Vi mlađi donesete neku svježinu, i neka vas ne zbuni što ponekad osjećate naše kolutanje očima, nema u tome ničeg strašnoga.
Btw, naravno da mišljenje formiram prvenstveno temeljem postova.
Kako bih drugačije?
Okej, uzimam i obzir i avatar, i on štošta može otkriti o svome vlasniku.
Zatim, pored načelne poruke iznesene u postu pažnju mi privlači i način na koji je post napisan, je li pismen, kakav je stil pisanja, je li duhovit, oštrouman, zajedljiv, docirajući... sve su to elementi kojima stvaram dojam o osobi koja se krije iza nicka.
Zahvaljujući prvenstveno Rodinim rasprodajama imala sam sreću upoznati mnoge divne žene s ovog foruma (neke su se u međuvremenu i maknule odavde), i moram reći da mi se mišljenja stvorena prema postovima nisu nužno poklapala s dojmom uživo! U nekoliko slučajeva za one koje sam ranije mislila da su prepotentne ispale su super cure!![]()
I meni bas pase nalet novih, mladih. Zanimljivo mi je citati, a onda mi jos bude i zao sto bas i nemam vremena za neko detaljno forumiranje. Ili uhvatim vrijeme dok prakticki svi spavaju pa se javljam na pros'o voz teme i slicno.![]()
Upoznala sam i ja poprilican broj forumasica. Neke uzivo, neke dodatno preko Fejsa, a recimo kli_kli sam upoznala tu u Americi. Mislim, nismo se tu slucajno nasle. To bi vec bilo presmijesno. Na razlicitim stranama smo u ovim prekobarnim krajevima.
Kao pravi vizualni tip, pamtim sve po avatarima pa se lijepo pogubim kad netko promijeni ruho.![]()
Ja kad osjetim kolutanje očima, osjećam se kao da pričam s mamom.
I isto pamtim neke stvari, avatare sam sve popamtila u prvih tjedan dana svog pisanja. Od cura koje su se javljale na iste teme, jel. I uočim koliko su postovi pismeni/nepismeni. Iako me nervira kad vidim da netko nekoga ispravlja.Zapamtim i kad se netko nekome ružno obrati jer sam zlopamtilo. Nisam nikad razmišljala o obrazovanju forumašica, ali razmišljala sam o tome kako imam dojam da vas je većina iz Zagreba.
Kaae, evo i ja pišem kad svi spavaju haha. Doslovno nikoga nema, dva člana su online. Ja i netko čiji nick nikad nisam vidjela, dakle ne filozofira ovdje i neće ni sad pričati sa mnom sigurno.![]()
Ja sam iz Zagreba. Bila. Sad sam u pripizdini.![]()
Ja sam cak ovde u Kaliforniji upoznala, poprilicno slucajno, jednu odavno neaktivnu rodinu forumasicu <3
Vidi, vidi, nikad mi nije palo na pamet gledati tko je online.
Kao i u RL, baš me briga što tko misli ( ili ča ki misli, pa riri vidi da nismo sve iz ZG), što tko čita, samo ono što govori, tj.piše.
I sad idem tražiti gdje se to vidi.![]()
Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.03.2019. at 07:09
Blago meni ako uzimate i avatar u obzir, ispala sam i vila, i zeko, i riba, i ptica trkacica...tko zna sto bi Freud iz svega toga zakljucio![]()
U svakom skučaju, rijetko dolazim, pa samim time još rjeđe i svimbam. A baš to me je naučilo kako se temeljem postova može stvoriti potpuno pogrešna slika o osobi, jer se u stvarnom životu, posebno što sam starija, sve manje bezrezervno slažem s nečijim mišljenjem, a od idolopoklonstva sam također prestala bolovati.
Upoznala sam puno forumašica, s nekim ostvarila čvrsto prijateljstvo uživo, s nekima popila par kava i onda smo se putem pogubile.
I, Anita, i ja sam imala depre od nekih reakcija, plakala ili bar bila na rubu suza, kad si jako uživljen onda je teško gledati na način- to je samo forum i što te briga.
Apsolutno, čak me je svojedobno stray pohvalila :cool:
A teško da postoje dvije različitije osobe (ako stvaram mišljenje samo temeljem postova, jel)
Čovječe, već par dana čitam samo onu temu o psima (a ima je) A ovdje raspasoj
![]()
a ne mos i po kavama i sve teme pratiti![]()
Mene bas iznenadi kad vidim kako neki znaju sto je tko napisao prije godinu dvije, ako se ne radi bas o antologijskim. Cak ni za antologijske ne znam tko je napisao, nego se sjetim teme poput tusiranja kupaonice
Nemam pojma kasnije tko je sto napisao, ostane mi nesto, al to mi nikako nije dosta za neku sliku. Geografski otprilike poslozim.
Ali vec sam i prije priznala, jedna mi je forumasica godinama na ignore. Vidim ju samo kad nisam ulogirana. To mi je za mir.
Moj mir je najugrozeniji na Staru godinu. MM se svaku Staru godinu razboli i ode na spavanje u 20.30. I ja vec godinama na staru godinu forumiram iz dosade. I ne znam je l to moja frustracija sto sjedim sama ili sto, al bas se onako bez veze upustim u neke rasprave u koje inace ne bih.
Ma daj ? Imas forumasicu godinama na ignor?
Samo testiram da li sam to ja.![]()
Anita, ja sam isto od onih koji su dosli s potpomognute i nisam godinama zavirivala na druge teme. Sto je kao prednost imalo da je tamo ekipa u pravilu jako podupiruća, rijetko se tko zaleti napadat onog drugog, a onda su se i kave organizirale pa smo se upoznavale uzivo. Pa je onda dosao i Milinovic kao ministar koji nas je sve jos bolje povezao. Aktivizam na rodi mi je bas jedna kvalitetna epizoda u zivotu.
Meni je bas super kad nekog znam i uzivo jer puno bolje razumijem napisano. Vecinom znam cure s potpomognute i podupiruce cure s potpomognute![]()
A ovdje na forumu sam isto dobila konkretnu veeeeliku podrsku i pomoc i neke jako dirljive geste od nekih koje su tu i koje nisu vise tu na forumu.
I mislim da sam mijenjala stavove ovdje. Ne bas dijametralno suprotno, ali tako za nekih 30 stupnjeva. Otvori mi se neka perspektiva i s druge strane sagledam problem.
Isto mi pomogne argumentiranje nekih elokventnih forumasica da se po potrebi u RL lakse izrazim.
U RL, ako iskljucim mamu i svekrvu, sa zenama razgovaram ukupno valjda 5 do 10 sati mjesecno, ukljucivo susjede i komunikaciju na poslu. Tako da mi dodje dobro za balansiranje![]()
ovo vjerujem da nam se svima ili barem većini događa
iako bi se to dogodilo sa nekim stvarima dogodilo i bez foruma
tipa ono s klincima kad prije nego rodiš kažeš "ja ne bih nikad pustila dijete da spava sa mnom u krevetu", onda rodiš i skužiš da ti je puuuuno komotnije imati dijete u krevetu, jer ne moraš ustajati svih 349x kad se budi tokom noći
ali, da, čitaš i druge stavove, druge perspektive i ako si dopustiš malo razmišljanja i promišljanja, shvatiš da si ponekad u krivu i promijeniš mišljenje