Page 8 of 26 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 351 to 400 of 1256

Thread: Volite li se sminkati (s naglaskom na puder)

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by magriz View Post
    i jos bar 3para gaca i 2 para hlaca. pogotovo kad me alergija i inkontinencija drzi
    . Inkontinenciju iaskljucujem, ona jest medicinsko stanje. Nadam se da se meni mwcw pogorsat jer jedva i mwngu s vir 80 prezivim.

Mima's Avatar

Evo, neka i ja imam nešto preporučiti na ovoj temi: preporučujem vam uloške za inkontinenciju

Mima's Avatar

Ja sam nakon te preporuke Mixe počela i sebi kupovati neke stvari od te kozmetike, kremu kad nemam love za skuplju, pa mlijeko za tijelo, i super mi je sve.

malena beba's Avatar

nakon micelarne bi se obavezno trebalo umit jer imaju tedenciju isusivanja na duge staze, one su bas voda sa dodatkom nekakvog sapuna. ja ih isto koristim za skidanje smike... svaka mi je manje-vise dobra, kupim onu koja je na akciji trenutno

Argente's Avatar

Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    Cure koje pitaju za primer, moja preporuka je Revlon Photoready.
    Tnx, dat ću mu šansu odmah danas

Hvala i Vrijeski na prosvjetljenju, nisam znala da postoji već cijela abeceda tih puder-krema.

Anita83, za suhe noge i ruke je super krema od Balee s 5% uree, ima u DM i jeftina je. Mislim da ima nešto slično i za tijelo ali je nisam probala.

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Argente View Post
    Tnx, dat ću mu šansu odmah danas

Hvala i Vrijeski na prosvjetljenju, nisam znala da postoji već cijela abeceda tih puder-krema.

Anita83, za suhe noge i ruke je super krema od Balee s 5% uree, ima u DM i jeftina je. Mislim da ima nešto slično i za tijelo ali je nisam probala.
    Javi jel ti dobar, meni je bio otkriće.

vertex's Avatar

Meni micelarne jako pašu za skidanje šminke s očiju, sve drugo mi smeta. A za pranje lica, osim običnog umivanja, koristim i malu morsku spužvu. To mi je super za kožu, kao neki mali dnevni nježni piling.

tangerina's Avatar

ja imam neku micelarnu one marke zio - nešto, s maslinama nacrtanim
    inače uvijek posegnem za proizvodima koji su kao s maslinovim uljem, jednom mi je prijatelj rekao da mi kupaona sadrži više maslinovog ulja od prosječne kuhinje

imam i mixa kremu, a što se tiče seruma, jučer mi je kolegica rekla da balea ima super serum. ona ima osjetljivu kožu pa provjerava sastojke i kaže da ne sadrži ništa od onih štetnih, a košta 25kn
    ona je millenial generacija pa joj ja odmah vjerujem

betty blue's Avatar

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ona je millenial generacija pa joj ja odmah vjerujem

tangerina's Avatar

oslanjam se na millenialse dok B. još malo ne poraste, a kako se čini vrlo brzo će postat ekspert, luda je za šminkom
    tako da računam da ću najljepša bit za negdi 10 godina kad me ona preuzme u svoje ruke

Quote Originally Posted by summer View Post
    ja micelarnom skidam sminku, pa i na ocima, to ne mogu sa sapunom?
    i meni je micelarna ok, ali kako je tang rekla, nista posebno bolja od prijasnjih sredstava za skidanje sminke
    jedino mlijeka nisam volila, uvijek su mi smetala

da, da..nisam razmišljala o skidanju šminke s očiju jer ih ja gotovo nikad ne mažem
    tj. natrackam sjenilo za izlaske i sl.a tad skinem s najobičnijom niveom ili maslinovium uljem

betty blue's Avatar

da, isto i kod mene, ali ću malo kraće čekat
    moja je pravi perfekcionist, kada joj radim frizuru, npr. visoki rep, mora biti "bez brdašaca"
    wtf?
    imate li vi pojma kako je to teško za napraviti?

Osoblje foruma emily's Avatar

Quote Originally Posted by malena beba View Post
    nakon micelarne bi se obavezno trebalo umit jer imaju tedenciju isusivanja na duge staze, one su bas voda sa dodatkom nekakvog sapuna. ja ih isto koristim za skidanje smike... svaka mi je manje-vise dobra, kupim onu koja je na akciji trenutno
    negdje sam pročitala da je micelarna dobra posebno za suhu kožu, jer ne moraš poslije ispirati vodom (pa dodatno isušiti kožu)

kćeri kupim micelarnu za skidanje šminke (bio je Avon, sad je Nivea, ista stvar po mom skromnom mišljenju)
    par puta sam i ja koristila, ali ne volim taj feeling da mi ostane na koži nešto, a trebala bi biti kao očišćena
    pa još operem lice vodom (ili vodom i nekim sapunom za lice)

summer's Avatar

Quote Originally Posted by betty blue View Post
    moja je pravi perfekcionist, kada joj radim frizuru, npr. visoki rep, mora biti "bez brdašaca"
    wtf?
    ja sam takav perfekcionist
    zato nikad ni nemam frizuru, ne znam je napraviti a da mi valja
    srecom, ni mala mi ne voli frizure
    mi hodamo raspustene

Argente's Avatar

Meni je ta micelarna totalni fail, probala sam jedno dvije (jedna znam da je bila od Biobaze, a druga neka fancy, tipa Uriage ili sl.) - to meni ne skida ništa, oči mi ostanu ko rakunu (doduše, ja šminkam oči dosta).
    Ali zato mi je Biobazin gel za skidanje šminke vrh.

Argente's Avatar

wtf?
    imamo, imamo, kolike sam sate provela natežući je

Argente's Avatar

Javi jel ti dobar, meni je bio otkriće.
    Deal, a hvala ti i za savjet o Mac contouring setu (valjda se tako zove).
    Ova tema će mi izbit kvarat plaće iz džepa.

Bodulica's Avatar

ja se ne mogu odviknuti dnevnih uložaka iako sam svjesna da nisu zdravi. jednostavno se osjećam golo i bljakavo bez njih, a toliko gaćica za mijenjati ni ne znam koliko bi mi trebalo. isto imam problem s laganom inkontinencijom, kad se jače nakašljem, smijem i u takvim nekim situacijama. isto ko što sam navikla nakon nužde ne koristiti papir nego isključivo bide. zato izuzetno rijetko uopće mogu nedgdje van kuće na wc. mislim da je to nešto na psihičkoj bazi. ja sam od Zagreba do Montrala i nazad izdržala bez da sam ijednom išla na toalet. ni to nije baš normalno, ali jednostavno to nekako blokiram i nemam potrebu. a normalno pijem i jedem. doma je skroz druga priča.

skidam šminku isključivo vodom i nekim laganim gelom i onda usput lice prođem sa svojom foreo lunom. to je valjda najskuplja stvarčica koju sam ikad kupila za sebe, ali je volim. jedino maskaru još malo skidam blazinicom i micelarnom.

a da imam porculanski ten bez nepravilnosti ne bi me bilo briga ni za pudere ni cc kreme, ali sam svjesna da to ne mogu imati pa popravljem situaciju šminkom. ista stvar su i obrve i trepavice. priroda me nije obdarila zadovoljavajućima pa interveniram koliko je u mojoj moći. isto ne volim vidjeti prenašminkane žene, pogotovo danju. ali malo fasade nikom ne škodi :D

Riri92's Avatar

Hahaha da, kad jednom krene teško je stati. I ništa, napokon sam dočekala temu u kojoj i ja mogu dijeliti neke savjete haha.

Inače, što se tiče repa ja sam perfekcionist samo kad ispeglam kosu. To mi mora sve biti ravno, zategnuto. Na kovrčavu bi ionako bezveze izgledalo da je sve zategnuto, a rep eksplozija.

Riri92's Avatar

Ajd nek me netko prosvijetli. Uopće ne kontam priču o dnevnim ulošcima. Jel vi tu pričate o nošenju uložaka svaki dan?

Barbi's Avatar

E Riri, ja baš volim takav kovrčavi eksplodirani rep kao kontrast na zalizano do gumice za kosu.
    Micelarna mi je super izum, konačno mogu normalno skinuti šminku s očiju bez trljanja i suznih očiju. Meni je sve smetalo, i tonici i mlijeka i kreme i ulja.
    Nikako do kraja skinuti maskaru a oči osjetljive i suze na sve to.
    Lice umivam Nivea gelovima za umivanje već sto godina. Nije ih nedavno bilo u obližnjem DM-u pa sam kupila neka dva jeftina Balea za probu, koma. Lice mi je tako reagiralo, lišajevi, svrab, peklo me oko očiju, svašta. A inače mi je štošta Baleino skroz ok.

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Barbi View Post
    E Riri, ja baš volim takav kovrčavi eksplodirani rep kao kontrast na zalizano do gumice za kosu.
    Ja volim na slikama sa recimo neke modne revije. Ali na meni, Bože sačuvaj, izgledam kao da sam prvi put uzela kosu u ruke haha.

Barbi's Avatar

Za uloške, da. Ali ne svaki dan. Neke dane uopće nije potrebno.
    Ja još od puberteta imam prilično jak iscjedak u nekom dijelu ciklusa, toliko da su mi doslovno mokre i gaćice i hlače. Kad su se pojavili ti mali tanki dnevni ulošci doslovno sam se preporodila, uvijek imam u torbi koji za rezervu.
    Sigurno nije ništa zdravije biti u mokrim gaćama pa se time ne zamaram, a nisam nikad imala problema sa vaginalnim infekcijama pa se ne zamaram previše koliko nije zdravo.

betty blue's Avatar

meni je to lijepo ako netko ima nisko čelo, odnosno pravi oblik lica za tako nešto

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Micelarna mi je super izum, konačno mogu normalno skinuti šminku s očiju bez trljanja i suznih očiju. Meni je sve smetalo, i tonici i mlijeka i kreme i ulja.
    Nikako do kraja skinuti maskaru a oči osjetljive i suze na sve to.
    Lice umivam Nivea gelovima za umivanje već sto godina. Nije ih nedavno bilo u obližnjem DM-u pa sam kupila neka dva jeftina Balea za probu, koma. Lice mi je tako reagiralo, lišajevi, svrab, peklo me oko očiju, svašta. A inače mi je štošta Baleino skroz ok.
    Meni su i nekadašnji tonici i mlijeka i sad micelarne teška tlaka. pa to moraš trljati šminku po tko zna koliko puta, potrošim 10 blazinica, ko roomba kad vozi 20 puta gore-dole .
    Gelovi mi potpuno jednako isuše kožu kao i Dove sapun, pa sam odlučila da mi je Dove sapun jednostavniji (ionako ga koristim). U 2-3 poteza ode sve dole i nema maltretiranja očiju struganjem trepetiljki. Odmah namažem lice kremom i sve pet.
    Last edited by čokolada; 28.03.2019 at 14:58.

Barbi's Avatar

Ja micelarnu ne moram strugati. Ok, ova neka koju trenutno imam nije baš naj, ali najčešće koristim Uriage, Loreal i spominjanu Mixu i stvarno su sve super. Jedna jedina blazinica, jednom prijeđeš i sve ode. Probaj čokolado neku od te tri, možda nisi dobru ubola.

Jelena's Avatar

Ja sam probala nekoliko, Pupa BB+Primer mi je bez konkurencije:
    https://www.makeupalley.com/product/.../Pupa/BB-Cream

To je za mješovitu do masnu kožu. Bez ulja je. Imam 001, nude nijansu. Ja imam osjetljivu, mješovitu kožu, ne baš čistu, a nekad mi se i malo peruta. Ovo mi je jedino gdje mi ne izgleda brašnasto lice, a ni pore se nisu vizualno još proširile. Ako imam crvenu točkicu, ona se i dalje vidi, samo je puno slabije vidljiva. Meni se baš ne sviđa kad s previše te nepravilnosti prekrivaju pa onda s debelim slojem pudera ispadne kao da imaš kornflekse po licu.

Riri92's Avatar

Za uloške, da. Ali ne svaki dan. Neke dane uopće nije potrebno.
    Ja još od puberteta imam prilično jak iscjedak u nekom dijelu ciklusa, toliko da su mi doslovno mokre i gaćice i hlače. Kad su se pojavili ti mali tanki dnevni ulošci doslovno sam se preporodila, uvijek imam u torbi koji za rezervu.
    Sigurno nije ništa zdravije biti u mokrim gaćama pa se time ne zamaram, a nisam nikad imala problema sa vaginalnim infekcijama pa se ne zamaram previše koliko nije zdravo.
    Nisam nikad ni razmišljala o tome. Ni nemam tih problema pa mi ne trebaju, zato mi i nije bilo jasno o čemu zapravo pričate.

j-la's Avatar

Hvala Riri!

Betty, znam, ali sreća, moja nije perfekcionista. Bitno je da je kosa zavezana u visoki rep. Drugačije i ne bi mogla jer joj se kosa oko lica kovrdza. A u sminkanju je neka avangarda

Ja se volim šminkati, a koristim puder (trenutno max factorov radiant lift), rumenilo (deborah ono okruglo ne znam kako se zove), sjenilo, i obavezno maskara ( uglavnom loreal, volim one jače/volumen/dužina), tuš ponekad .
    Dekorativa mi je drogerijska, a od preparative ništa, mada bi trebala i o njoj razmišljati.

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Meni se baš ne sviđa kad s previše te nepravilnosti prekrivaju pa onda s debelim slojem pudera ispadne kao da imaš kornflekse po licu.

Optimist's Avatar

Bar 20 godina sminku skidam gelovima, najcesce je Balein, za moju kozu je odlican, a jeftin da jeftiniji ne moze biti.
    Volim i Nivein, trenutno njega koristim. Imala sam i od Kielsa. Ali mi je glupo kupovati skuplji, kad nema ama bas nikakvog boljeg ucinka od Baleinog.
    Mrzim skidati sminku pa mi je ovo najbolja i najbrza opcija.

E, da, probala sam i micelarnu, meni je sve to okej, ali nema sanse da ne operem lice nakon toga.
    Ja ni tonike ne volim, imam osjecaj ljepljivosti koze poslije njih.

silkica's Avatar

Ja nedavno kupila rukavicu za skidanje šminke u DM-u.Otkriće.Sve ode u 2-3 poteza.Posle je samo operem sapunom koji mi je pri ruci,obično tečni za ruke.I opet se sva bijeli i blista.Doduše,na meni nema pudera,ali maskaru mi je uvijek bilo teško skidati.Mene od micelarne peku oči,i poslije mi je ružan osjećaj na licu.Isperem je ,iako piše da je nije potrebno ispirati.U stvari ovi prištići su se i pojavili posle mojih eksperimenata.Te micelarna,te ona krema protiv bora,pa ona regenerira,ona s vitaminima,ona s hijaluronom,s karotinom...I ode moje lice u helać.Najljepše je bilo kad sam koristila najobičniju niveu.

Lili75's Avatar

wtf?
    o kako ne, kod moje ne smije bit ni brdašaca, a ni zadjelka

jadna ti sam sad ne stignem odjednom pročitat 8 stranica, ova tema bujaaa, al sam zato u ime teme danas u Bipi kupila highlighter, ruž od Max Factora, serum za područje očiju od smilja (Nikel) i još neke regeneratore, al pitala sam usput i za primere i sl

Šminkam se svaki dan, radnim danima jače nego vikendom.
    Krema, ctanje obrva, sjenilo, nekad tuš za oči, maskara, ruž, rumenilo.
    Pudere izbjegavam jer mi isušuju kožu,a i koža mi se lijepo pročistila otkako trčim i na svježem sam zraku. Ako koritism puder to je obično tekući i stavljam ga za neke važnije sastanke, evente, izlaske i sl.

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by silkica View Post
    Ja nedavno kupila rukavicu za skidanje šminke u DM-u.Otkriće.Sve ode u 2-3 poteza.Posle je samo operem sapunom koji mi je pri ruci,obično tečni za ruke.I opet se sva bijeli i blista.Doduše,na meni nema pudera,ali maskaru mi je uvijek bilo teško skidati.Mene od micelarne peku oči,i poslije mi je ružan osjećaj na licu.Isperem je ,iako piše da je nije potrebno ispirati.U stvari ovi prištići su se i pojavili posle mojih eksperimenata.Te micelarna,te ona krema protiv bora,pa ona regenerira,ona s vitaminima,ona s hijaluronom,s karotinom...I ode moje lice u helać.Najljepše je bilo kad sam koristila najobičniju niveu.
    Jel imaš link na tu rukavicu? Google mi izbacuje 100 različitih stvari.

Ja skidam sa vlažnim maramicama, jedino tako skinem sve. Onda micelarna, pa obična voda, pa Nivea krema.

Lili75's Avatar

[QUOTE=Lili75;3096590]o kako ne, kod moje ne smije bit ni brdašaca, a ni zadjelka

ispravak: razdjelka.

Lili75's Avatar

Jel imaš link na tu rukavicu? Google mi izbacuje 100 različitih stvari.

Ja skidam sa vlažnim maramicama, jedino tako skinem sve. Onda micelarna, pa obična voda, pa Nivea krema.
    Riri pa koliko ti slojeva svega onda imaš na licu, kad ti toliko toga treba za skidanje

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Riri pa koliko ti slojeva svega onda imaš na licu, kad ti toliko toga treba za skidanje
    Hahahahahahaha previše. Zezam se, ma skinem s vlažnim maramicama sve, ovo kasnije je čisto zato jer mislim da će mi koža tako biti ljepša.

tangerina's Avatar

i onda je koža fino čista, a planetu ko j..

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    i onda je koža fino čista, a planetu ko j..
    U moju obranu, biorazgradive su.

tangerina's Avatar

aj izvukla si se

j-la's Avatar

Za skidanje šminke koristim neku Baleinu pjenu za osjetljivu kožu (roza bočica). Skine sve a ne isusuje kožu. Imam mješoviti tip kože na licu.
    Mlijeko, tonik, micelarna mi ostavljaju ljepljiv i ružan osjećaj na licu onda se moram umiti vodom, tako da mi je ova pjena taman.
    Last edited by j-la; 28.03.2019 at 15:26.

summer's Avatar

Hahahahahahaha previše. Zezam se, ma skinem s vlažnim maramicama sve, ovo kasnije je čisto zato jer mislim da će mi koža tako biti ljepša.
    ja nosim na put vlazne maramice, da ne vucem micelarnu
    i uvijek mi se cini da sam skinula sve, a probudim se ko panda
    meni nisu dobre, ili nisam nasla dobre
    koje koristis?
    Last edited by summer; 28.03.2019 at 15:28.

Riri92's Avatar

koje koristis?
    Nivea baby. Ja samo te baby mogu jer me od ostalih peče koža, valjda zbog alkohola.

n.grace's Avatar

Mixa ima odličnu kremu za ruke, preporučam

magriz's Avatar

koje koristis?
    ima i putnih pakiranja micelarne :iskusnjaca: #samokazem

Trina's Avatar

Quote Originally Posted by Bodulica View Post
    ja se ne mogu odviknuti dnevnih uložaka iako sam svjesna da nisu zdravi. jednostavno se osjećam golo i bljakavo bez njih, a toliko gaćica za mijenjati ni ne znam koliko bi mi trebalo. isto imam problem s laganom inkontinencijom, kad se jače nakašljem, smijem i u takvim nekim situacijama. isto ko što sam navikla nakon nužde ne koristiti papir nego isključivo bide. zato izuzetno rijetko uopće mogu nedgdje van kuće na wc. mislim da je to nešto na psihičkoj bazi. ja sam od Zagreba do Montrala i nazad izdržala bez da sam ijednom išla na toalet. ni to nije baš normalno, ali jednostavno to nekako blokiram i nemam potrebu. a normalno pijem i jedem. doma je skroz druga priča.

skidam šminku isključivo vodom i nekim laganim gelom i onda usput lice prođem sa svojom foreo lunom. to je valjda najskuplja stvarčica koju sam ikad kupila za sebe, ali je volim. jedino maskaru još malo skidam blazinicom i micelarnom.

a da imam porculanski ten bez nepravilnosti ne bi me bilo briga ni za pudere ni cc kreme, ali sam svjesna da to ne mogu imati pa popravljem situaciju šminkom. ista stvar su i obrve i trepavice. priroda me nije obdarila zadovoljavajućima pa interveniram koliko je u mojoj moći. isto ne volim vidjeti prenašminkane žene, pogotovo danju. ali malo fasade nikom ne škodi :D
    Bodulice majke ti mile, jesi to ti?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Beti3's Avatar

Nivea baby. Ja samo te baby mogu jer me od ostalih peče koža, valjda zbog alkohola.
    Samo da znaš i one su plastika. LDPE.

Meni su vlažne maramice posebno mrske zbog onečišćenja, iako još ponekada koristim te Niveine, jednostavno ne mogu uvijek imati alternativu vlažnim maramicama, pogotovo ne na putu.
    Ma, čak sam i temu o njima otvorila ovdje na rodi.

Beti3's Avatar

I morala sam guglati što je foreo luna

A tko mi kriv što ne znam što su prištići, pjege, pore...ili stvarno slabo vidim, hihi

silkica's Avatar

Foreo luna cijena je .Žao mi je,ali i da vrijedi toliko,meni je nedostižna ta spravica.Gledam ja neki dan tu spravicu u dm-u,pa još nešto,pa opet nešto...I tako ja razgledavam i uzimam sve u ruke...I odjednom shvatim da u rukama držim vibrator.Nisam ni znala da to ima u dm-u.
    Evo link na rukavicu.Ima i nekih skupljih verzija,gledala sam i u Bipi,ali ova je odlična.To mi je super.I još jadranskom spužvicom i Mixa gel za pranje lica očistim,pilingiram kožu 1-2 sedmično.
    https://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_h...28_ebelin.html

Page 8 of 26 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast