Citiraj Oliveraekv prvotno napisa Vidi poruku
Miki92 Znam, anksioznost je teska stvar, ja sam isla i kod psihologa 3 meseca kad smo se preselili, nije mi bilo lako uklapanje ali isla sam na terapije nista nisam pila. Mnogo pomaze razgovor sa strucnim licem, to i vama preporucujem.
Obecala sam suprugu da cemo jedno drugom svaki dan reci po neku lepu stvar jer sam bas pocela da mracim i stalno plakala. Tako da bolji dani dolaze nadam se.
Ako bebac gleda dok lezi onda ima svest opazanja, kroz ruke mi je proslo milion beba, pokusajte jarke boje, da li gleda vrtesku iznad kreveca? Uzmite crvene lopte pa masite i slicno, prati li?
Da gleda i prati lezeci i kad ga uspravim prati igracku ali osobe ne. Dovedem igracku ispred lica gleda kad sklonim igracku odma skloni pogled. I kad mu neko prica on isto kao da trazi tu osobu ali nikako da nadje. I ja isto sumnjam na autizam al rt tjesim se time sto mislim da niko nije kod djeteta od 3 mjeseca primjetio autizam a ovo je ne moguce primjetit. Jer stvarno dijete ne gleda. Hajd da on samo izbjegava da gleda lupam u usta ili nesto nego bukvalno nikako ne gleda kad sam ispred njega. Pedijatrica smatra da je jos mali ali je problen sto je to mebi drugo dijetw i ja znam sta je moj sin prvi radio sa 3 mjeseca. Sa 4 se vec smijao na glas. Ali eto i ja sam bas anksiozna i svejsna sam ako nastavi ovako da moram potrazit prvo sebi pomoc. Ali nadam se jos uvijek.