Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Platiš kaznu, bila je 2000 kuna, ne znam da li je i sada tolika. Svaki put kad se ne odazoveš.
I onda se uključi CZSS, bilo je nakon tri neodazivanja.
A što dalje, to ovisi o tebi dodijeljenoj socijalnoj radnici. Već dulje nije bilo teme o necijepljenju, pa su ova moja saznanja stara barem 2 godine.
Jel 2000 kn po cijepljenju ili ukupno za sve? I sta ako sve uredno platim, dal me onda itko i dalje ganja ili sam mirna? Dal me itko moze natjerati da cijepim dijete?
I, još nešto. Pišeš da se protiviš injektiranju nečega u TVOJE tijelo, a to nije tvoje tijelo, nego djetetovo.
Vjeruj, nikako ne želiš da u bebino tijelo uđe uzročnik pasjeg kašlja, difterije, tetanusa ili dječje paralize, a da to tijelo nema antitijela za borbu s njima.
Vjeruj, ne želiš.
Da, al ja sam djetetu skrbnik i ja odlucujem za njega do punoljetnosti.
Nema ovdje win-win situacije, samo manje lose. Istina je da se dijete moze zaraziti, svjesna sam rizika i strah me, naravno. Al sam vise zabrinuta zbog nuspojava cjepiva. No dobro, necu sad o tome jer mogu u nedogled.
Odgađaj, maksimalno odgađaj, i razmišljaj i slušaj. Svi smo presjekli i cjepili. Djece radi. Mi tu nismo bitni.
Kako da ogdadjam? Sta da kazem pedijatru ako ne postoje realni razlozi da se cijepljenje odgodi?
Zasto ste vi presjekli i cijepili, zbog pritiska drustva, straha ili...?

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk