I ja sam obrazovana, zaposlena, s dvoje djece, a uzdrzava me muz. Jedino (jedino?) sto sam u nekom trenutku pokrenula pricu koja ce, valjda/nadam se, omoguciti da jednog dana kad me on vise nece uzdrzavati ja mogu preuzeti taj dio malo intenzivnije. Ja zapravo radim jer me ne veseli rad od kuce, odnosno fokus (samo) na djecu i kucu, ali totalna sam sponzorusa u svemu tome jer od tog mog rada zapravo jedva pokrijemo vrtic i slicna cuvanja.

Razmisljam od samog pocetka ove rasprave o feminizmu kako da napisem, ali bojim se da nisam smislila, a da je razumljivo, ili barem razumljivije (is that a word? ) od ovog sto se napisalo do sad.

Mozda ovako: podrzavam borbu za ravnopravnost spolova, cak i aktivno kad imam kapaciteta, ali ne volim da se rijec/kategorija/naziv feministice veze uz moje ime ili pojavu? Moze li ta izjava biti prihvacena na isti nacin kao sto se odredjuju non-binary osobe (spomenula je kli negdje gore) -- imam penis i mahat cu s njim kad treba, ali ne zelim da me se zove muskarcem. The end.

Ili, recimo, u Hrvata, moja titula je dipl. novinar, ili sto vec. I iako imam to znanje i jos uvijek koristim svasta sto sam naucila na tom studiju i podrzavam sve to skupa... ali nisam novinar, ne osjecam se kao novinar, zapravo ni ne radim uopce kao novinar, niti volim da me se tako zove.

Drugi primjer je, tu me se nekako stalno trpa u kategoriju birth professionals ili breastfeeding enthusiasts. I svako malo izleti da sam ja jedna od tih. Ponekad sam i breastfeeding activist. A nisam, ne osjecam se tako, ne volim da me se tako zove. (Iako mi je odabir volonterskih poslova otprilike 97% u - dojenju. I tu i tamo. I to je zapravo prilicno javna stvar.)

Trabunjam, vjerojatno, u gluho doba noci. Zeza me ova neka (privremena?) prehrana. Spavanje otislo u totalni raspasoj.