Pokazuje rezultate 1 do 50 od 509

Tema: Vorteks, zakon privlačenja i Ana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa istina, meni je besmisleno da je život besmislen. I ne mogu prihvatiti ni u ludilu da je sve besmisleno i slučajno. Ja mislim da ništa nije slučajno, da se baš sve događa s razlogom. Ne vjerujem u raj i pakao, ali vjerujem u život poslije života i u reinkarnaciju. I nema smisla vjerovati u nešto u što se mora vjerovati, ali ipak postoje i ljudi koji vjeruju jer jednostavno vjeruju, ne moraju tako.

Malo mi je strano svoditi bilo čije vjerovanje na nešto banalno i površno. Meni se sva kosa digne na glavi kad netko kaže da mu se stvari događaju jer mu je tako grah pao ili jer je rođen pod nesretnom zvijezdom. Mislim, ako je banalno i površno misliti da privlačimo onako kako zračimo (za zračenje ipak treba trud), zar nije banalno i misliti da će sve biti onako kako ti padne grah (za grah ne treba trud)?
    Grah je super ako je osoba s grahom sretnija nego što je bila bez njega. Ali, isto tako je i vorteks super ako je osoba s njim sretnija nego što je bila bez njega. Ne mogu govoriti u ime drugih, ali ja sam s vorteksom sretnija nego bez njega, a pogotovo sam sretnija s vorteksom nego s grahom. Grah me nikako ne ispunjava, osim kad ga jedem.

Što se tiče znanstvene strane, već smo vam govorili o Srđanu. Ali nitko neće da gleda.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad ću ti malo razdvojiti post...

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa istina, meni je besmisleno da je život besmislen.
    Meni život nije besmislen. Meni je život divan, predivan, smislen iz dana u dan. Pun je prepreka i spoticanja, ali ima tako divnih i predivnih trenutaka kad si tako sretan što si živ i imaš te neke ljude koje voliš oko sebe. Ni Lili ne bi to bolje napisala .
    Ali to je to - život je svakodnevica - smisao života je život - ono što radiš u danu i kako dišeš, i kako prolaziš kroz taj život i kako se odnosiš prema svim tim ljudima oko tebe. Što će ti više? Što ti trebaju ikakva druga objašnjena osim onog što vidiš oko sebe - leptira u letu, i zagrljaj drage osobe. (Danas sam u elementu ).

I ne mogu prihvatiti ni u ludilu da je sve besmisleno i slučajno. Ja mislim da ništa nije slučajno, da se baš sve događa s razlogom. Ne vjerujem u raj i pakao, ali vjerujem u život poslije života i u reinkarnaciju. I nema smisla vjerovati u nešto u što se mora vjerovati, ali ipak postoje i ljudi koji vjeruju jer jednostavno vjeruju, ne moraju tako.
    Ok. Mogu razumjeti i razumijem da ljudi moraju u nešto vjerovati, i da je na svijetu milijarde ljudi koji vjeruju u svašta... ali, ako zastaneš na trenutak - zar ti povijest, biologija, psihologija, sociologija, socijalna psihologija, antropologija... (nastavite niz) ne daje baš sve odgovore na svijetu i da ti je dovoljno samo da se opustiš, i promatraš tog leptira u letu, i uživaš u zagrljaju s nekim dragim. Što će ti više?

Eto, opet sam svela cijeli bitak na par redaka .

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ću ti malo razdvojiti post...

Meni život nije besmislen. Meni je život divan, predivan, smislen iz dana u dan. Pun je prepreka i spoticanja, ali ima tako divnih i predivnih trenutaka kad si tako sretan što si živ i imaš te neke ljude koje voliš oko sebe. Ni Lili ne bi to bolje napisala .
    Ali to je to - život je svakodnevica - smisao života je život - ono što radiš u danu i kako dišeš, i kako prolaziš kroz taj život i kako se odnosiš prema svim tim ljudima oko tebe. Što će ti više? Što ti trebaju ikakva druga objašnjena osim onog što vidiš oko sebe - leptira u letu, i zagrljaj drage osobe. (Danas sam u elementu ).

Ok. Mogu razumjeti i razumijem da ljudi moraju u nešto vjerovati, i da je na svijetu milijarde ljudi koji vjeruju u svašta... ali, ako zastaneš na trenutak - zar ti povijest, biologija, psihologija, sociologija, socijalna psihologija, antropologija... (nastavite niz) ne daje baš sve odgovore na svijetu i da ti je dovoljno samo da se opustiš, i promatraš tog leptira u letu, i uživaš u zagrljaju s nekim dragim. Što će ti više?

Eto, opet sam svela cijeli bitak na par redaka .
    I meni je divan, predivan. Ali vjerujem u to da ima i nešto više. Ne mogu ti to objasniti riječima, ja samo u to vjerujem. Dakle, nije mi u glavi uopće opcija da ne postoji.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I meni je divan, predivan. Ali vjerujem u to da ima i nešto više. Ne mogu ti to objasniti riječima, ja samo u to vjerujem. Dakle, nije mi u glavi uopće opcija da ne postoji.
    Zašto? Što bi se dogodilo da ne postoji? Što je u tome "nešto više" što ti daje bolju kvalitetu tvoje svakodnevice i tvog života nego da nema toga nečeg više?
    Razumijem kako to ide u kršćanstvu npr., ali ne razumijem u vorteksu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ne mogu prihvatiti ni u ludilu da je sve besmisleno i slučajno.
    ako je slucajno, zasto bi moralo biti besmisleno?

edit: sad vidim jos par odgovora na ovu recenicu, kasnim pa se ponavljam
    Posljednje uređivanje od emily : 30.07.2019. at 10:06

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Malo mi je strano svoditi bilo čije vjerovanje na nešto banalno i površno. Meni se sva kosa digne na glavi kad netko kaže da mu se stvari događaju jer mu je tako grah pao ili jer je rođen pod nesretnom zvijezdom. Mislim, ako je banalno i površno misliti da privlačimo onako kako zračimo (za zračenje ipak treba trud), zar nije banalno i misliti da će sve biti onako kako ti padne grah (za grah ne treba trud)?

Što se tiče znanstvene strane, već smo vam govorili o Srđanu. Ali nitko neće da gleda.
    Bb je već objasnila što misli pod grahom. Ako se ovaj pasus odnosio na moj post:
    ja be rekoh da bilo čije vjerovanje svodim na banalno i površno. Nego da “učenje” AB smatram banalnim i površnim. Sto u dijelu koje se odnosi na bolesti, fiziku, preskakanje iz jedne u drugu realnost jest činjenica. Ja nemam nikakvog talenta za relativiziranje svega i svačega, dapače smatram to opasnom bolešću modernog doba.

Uz to koliko sam ja shvatila, tu se ne radi o vjerovanju, nego o znanost, konkretno fizici.

sto se tiče Srđana, pogledala sam kratko dva YouTubea od po par minuta, no kao sto rekoh između toga da postoje višestruke realnosti, multidimenzionalnosti i slično i teze, da mi mozemo preskakati iz realnosti sa tabletama u realnost bez tableta, postoji jedan ogroman missing link.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se sva kosa digne na glavi kad netko kaže da mu se stvari događaju jer mu je tako grah pao ili jer je rođen pod nesretnom zvijezdom.
    ne znam kako "pada grah", no čini mi se da je to više neka narodna uzrečica koja označava (u većini slučajeva) negativne događaje.
    "nesretna zvijezda" je nešto što ja povezujem s astrologijom, dakle položajem planeta u trenutku rođenja.
    imala sam odličnog astrologa koji mi je (ne poznavajući me prije) rekao puno toga o meni. napravio mi je i predikciju za sljedeću godinu, i rekao da vremenski i sadržajno pratim glavna događanja. pomak je bio 6 mjeseci, jer mi minute rođenja nisu bile precizne.
    osim što smo se oboje valjali od smijeha na mogućnost moje trudnoće (pogotovo on!) - moram priznati da je i to bilo točno.

nekakav "vortex" mi je čisti SF, pa se i ne trudim tražiti pojašnjenje.

što se religije tiče, mislim da sam "granični slučaj"
    kad pomislim kak me baš briga za sve (ionako neću brinuti kad otegnem papke) - sjetim se da vjerujem u reinkarnaciju.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako "pada grah", no čini mi se da je to više neka narodna uzrečica koja označava (u većini slučajeva) negativne događaje.
    "nesretna zvijezda" je nešto što ja povezujem s astrologijom, dakle položajem planeta u trenutku rođenja.
    imala sam odličnog astrologa koji mi je (ne poznavajući me prije) rekao puno toga o meni. napravio mi je i predikciju za sljedeću godinu, i rekao da vremenski i sadržajno pratim glavna događanja. pomak je bio 6 mjeseci, jer mi minute rođenja nisu bile precizne.
    osim što smo se oboje valjali od smijeha na mogućnost moje trudnoće (pogotovo on!) - moram priznati da je i to bilo točno.

nekakav "vortex" mi je čisti SF, pa se i ne trudim tražiti pojašnjenje.

što se religije tiče, mislim da sam "granični slučaj"
    kad pomislim kak me baš briga za sve (ionako neću brinuti kad otegnem papke) - sjetim se da vjerujem u reinkarnaciju.
    Hahaha nisam nikad išla kod astrologa, čak i da vjerujem da znaju budućnost, ja je ne bih htjela znati. Onda opet s druge strane, da je moguće da netko 100% zna, mislim da ne bih izdržala da ne odem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hahaha nisam nikad išla kod astrologa, čak i da vjerujem da znaju budućnost, ja je ne bih htjela znati. Onda opet s druge strane, da je moguće da netko 100% zna, mislim da ne bih izdržala da ne odem.
    Hehehe, ljudi se uvijek trude doznati budućnost.... Već sam najmanje jednom napisala na ovom forumu kako smo kolegice i ja provodile studentske dane... gledale u karte hoćemo li proći na ispitima, umjesto da se primimo knjige. To je u ljudskoj prirodi. Obične karte, tarot, visak, gledanje u dlan... sve mi je to bilo silno zanimljivo i da sam vrijeme i energiju koja je otišla na to potrošila na učenje, sigurno bih završila studij još koju godinu ranije

Inače, još doma imam i špil tarot karata (iako više volim austrijanke) i sad kad mi je sin polagao državnu maturu, priča kako je kolegica iz razreda zvala tarot gataru da joj pogleda koja će djela doći na eseju iz hrvatskog na A razini mature. Daklem, kažem ja svom djetetu - hoćeš da ti JA pogledam ??? Mislim da pojma nije imao da mu se mama "razumije u vradžbine".... Rekoh - možemo se sad kladiti i licitirati koja je vjerojatnost da pogodim (to se lako može izračunati, on je učenik mat.gimnazije, a ja teh.struke - znamo kako se to radi). Daklem, nisam ni ja pogodila ni službena gatara - na eseju je bio Ujević (komparacija dviju pjesama). Eh sad - reci mi da li je problem u tome što su karte krivo pokazale ili u tome što ih ni ja ni službena gatara nismo uspjele dešifrirati???

Kako god - meni je to u mladosti bila zodna zabava. Ponekad pogodiš, često promašiš, ali ljudi su željni takvih informacija, pa često ne biraju način. I da - bio je to veliki kradljivac vremena, otprilike u rangu mobitela kod današnje teen generacije.

Eh, da - pokazala sam sinu i kako se može pitati visak, ali visak je rekao da nije dobar dan za odgovaranje na pitanja, pa eto - nismo uspjeli ništa korisno doznati... Kako god, kažem ja njemu - veća ti je vjerojatnost da dobro riješiš maturu iz HJ ako se primiš čitanke, nego ako se ja primim tarot karata.... Uglavnom, cirkus.

Imala sam i I Ching, znam lagati iz kave itd. Mladenačka zabava... Kasnije se to preraste. Da nije bilo tog sinovog komentara o državnoj maturi i tarotu, ne bi mi uopće palo na pamet baviti se time, ali ostalo mi je u sjećanju kao zgodna razonoda, tako dugo dok čovjek to tako i tretira (kao zabavu) i uspješno razlikuje od stvarnog života. Ako se počne na to oslanjati kod donošenja ključnih odluka, ode sve nizbrdo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

astrolog ne može "pogoditi" budućnost, već te upozorava na eventualne mogućnosti i prepreke / probleme.
    astrolog nije vidovnjak.
    nemreš u isti koš stavit veru čudinu, astro show, i osobu koja cijeli život proučava određeno područje.
    osim toga, MALO ih je dobrih. onih koji će se potruditi pronaći sve što bi ti moglo biti korisno - a ne tvoje podatke ubaciti u kompjuterski program, i poslati ti par stranica "nečega".

vidovnjaku mogu otići iz zabave. prije sam to radila...
    a srela sam posve slučajno i pravu vidovnjakinju. ženu koja mi je rekla toliko točne i precizne informacije, da sam se šokirala.
    čak mi je prepričala razgovor koji se tek trebao odviti. vi ćete reći to-i-to, a osoba će vam odgovoriti xx ... i tako ja sat kasnije - dođem na deja vu...
    davno je to bilo. draga usamljena starica. njen "honorar" je bio 10dkg kave, i malo druženja...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

astrolog ne može "pogoditi" budućnost, već te upozorava na eventualne mogućnosti i prepreke / probleme.
    astrolog nije vidovnjak.
    nemreš u isti koš stavit veru čudinu, astro show, i osobu koja cijeli život proučava određeno područje.
    osim toga, MALO ih je dobrih. onih koji će se potruditi pronaći sve što bi ti moglo biti korisno - a ne tvoje podatke ubaciti u kompjuterski program, i poslati ti par stranica "nečega".

vidovnjaku mogu otići iz zabave. prije sam to radila...
    a srela sam posve slučajno i pravu vidovnjakinju. ženu koja mi je rekla toliko točne i precizne informacije, da sam se šokirala.
    čak mi je prepričala razgovor koji se tek trebao odviti. vi ćete reći to-i-to, a osoba će vam odgovoriti xx ... i tako ja sat kasnije - dođem na deja vu...
    davno je to bilo. draga usamljena starica. njen "honorar" je bio 10dkg kave, i malo druženja...
    U tom slučaju, moja greška, ja sam mislila da su astrolozi i vidovnjaci isto. Ne pratim to baš, jedino što nekad pročitam horoskop.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U tom slučaju, moja greška, ja sam mislila da su astrolozi i vidovnjaci isto. Ne pratim to baš, jedino što nekad pročitam horoskop.

e, nisu...
    horoskop (ako nije moj osobni) - nije mi zanimljiv. a takav nije besplatan .
    al zato itekako pratim kad je retrogradni merkur. preksutra kreće "direktno" , i jedva čekam... cijeli mjesec je nekak

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

e, nisu...
    horoskop (ako nije moj osobni) - nije mi zanimljiv. a takav nije besplatan .
    al zato itekako pratim kad je retrogradni merkur. preksutra kreće "direktno" , i jedva čekam... cijeli mjesec je nekak
    Ma ja to iz zabave. Pa onda ako je nešto dobro budem sva sretna, a ako je loše kažem da je to ionako glupost.

Iako stvarno volim čitati o karakteristikama znakova. Što se tiče ljudi koje ja znam, isti znakovi imaju totalno iste karakteristike. Bude mi pogotovo zanimljivo kad za neku osobu odmah znam što je u horoskopu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •