Pokazuje rezultate 1 do 50 od 419

Tema: SUVAG?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sin (5 i pol god) ima termin kod logopeda u Suvagu radi neizgovora slova R.
    Moze mi netko reci sto bi nas moglo ocekivati?

Od proljeca ide i privatno kod logopeda, tamo su s njim radile S da bude cisci,ostalo osim R kazu uredno

Da li ce nas Suvag onda slati i na druge preglede ili? Tipa sluh, neuropedijatar, psiholog i sl

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Sin (5 i pol god) ima termin kod logopeda u Suvagu radi neizgovora slova R.
    Moze mi netko reci sto bi nas moglo ocekivati?

Od proljeca ide i privatno kod logopeda, tamo su s njim radile S da bude cisci,ostalo osim R kazu uredno

Da li ce nas Suvag onda slati i na druge preglede ili? Tipa sluh, neuropedijatar, psiholog i sl
    U Suvagu ti je procedura ovakva: imaš prvo dijagnostički pregled kod logopeda-dijagnostičara, a na temelju tog nalaza može se, ali i ne mora tražiti dodatna obrada. Kad dođeš s djetetom na prvi pregled, uzet će ti anamnezu (dijete je unutra s tobom), pa će te eventualno poslati van na neko kraće vrijeme, dok obavi dijagnostički pregled, a nakon toga opet te zove unutra i kaže "takva i takva stvar - predlažem to i to, dodatnu dijagnostiku, terapiju, blablabla...) Taj pregled nije munjevit. Koliko se sjećam, daju si dosta truda da prvi pregled obave kako treba. Možeš i trebaš pitati sve što te zanima.

Ako dijagnostičar primijeti nekakva odstupanja koja izlaze iz okvira dislalije, može tražiti dodatne preglede. Oni unutar kuće imaju i otorinca, dobro opremljen kabinet za ispitivanje sluha, imaju psihologe (ja znam za dvije psihologinje, možda imaju i više), imaju neurologa, imali su fizijatra... + naravno, cijelu vojsku logopeda-terapeuta.

DakleM, na nalazu nakon obavljenog prvog pregleda pisat će nalaz i mišljenje - da li treba proširiti dijagnostiku (psiholog, otorinac....) ili se preporučuje samo terapija. Čim dobiješ nalaz u ruke, ako preporuče daljnju dijagnostiku - dok si još tamo, rezerviraj termine. Uputnice ćeš dobiti od obiteljskog liječnika na temelju dijagnostičkog nalaza iz Suvaga.

Ako ne trebaju dodatni pregledi nego te samo upute na terapiju, uputit će te na dogovaranje termina kod njih ili u vanjskoj ambulanti koja ti je najbliža, tražit će te uputnicu za to (ona vrijedi godinu dana) i kad se to sve uskladi, krećete na terapiju. Dijagnostiku ponavljate najčešće 1x godišnje, kad treba nova uputnica. Mislim da moji nisu čak ni išli baš svake godine, ali svake druge sigurno.

Suvag je odličan, nadam se da ćete i vi biti zadovoljni. Najvažnije je da se dijete dobro slaže s terapeutom - za dijagnostiku više/manje... Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2019. at 15:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •