Zuta, totalno si u pravu u svemu, vidiš da si razumela, i mislimo potpuno isto, osim što je meni naglasak na ovo "teško ju je isplanirati", a ja bih dodala i "nepotrebno".
Realno, koliko nas može da garantuje da će savršeno izbalansirati detetovu prehranu i da će dete da jede sve što smo mi isplanirali da će da jede u onim količinama u kojim treba?
Veganski način ostavlja puno puno manje prostora za alternative, a suplementiranje bilo čega kod dece zbog majčinih etičkih stavova je meni manje dobar izbor za dete nego što bi ono moglo imati.
A činjenica da će dete verovatno tu i tamo dobiti životinjskih proteina od oca i rodbine mi je onako :/...ako su životinjski proteini u rangu neke slučajnosti par puta mesečno, koliki je uopšte njihov uticaj na ishranu deteta...
O etičkim pogledima na pravo na život bi stvarno trebalo na nekoj drugoj temi.

Mene sad kopka zašto vegani doje svoju decu? Samo zato što ne postoji veganska varijanta AD-a (ili to već postoji?)? Mislim, ako je suplementacija ravnopravan izbor mesu, onda zašto se zamarati oko dojenja?

Zapravo, kao što sam već više puta rekla, ono što meni smeta je činjenica da je majka već unapred eliminisala ogroman deo potencijalno vrlo potrebnih i vrlo kvalitetnih namirnica iz detetove buduće ishrane, bez detetovog prava na izbor.