Pokazuje rezultate 1 do 50 od 245

Tema: Za one koje nose naočale!?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod progresivnih stakala puno toga ovisi o širini kuta s promjenjivom dioptrijom, a tu vrijedi ona - koliko para, toliko muzike. Jeftinije progresive imaju uži taj promjenjivi kut i zapravo je vidno polje time dosta suženo. Skuplja stakla imaju širi kut pa je time i privikavanje lakše. MM je ljetos prešao na progresive (išao je u najbližu optiku po nove naočale nakon što mu se stari okvir doslovno raspao, pa su ga tamo nagovorili), i nije zadovoljan. I dalje skida naočale kad radi nešto na blizu, ostavlja ih kojekuda po stanu pa ih ne može pronaći, uglavnom - nisu mu progresivna stakla baš puno pomogla

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja, koji kut ima, širi ili uži?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    tanja, koji kut ima, širi ili uži?
    Mislim uži, jer su tada progresivna stakla bila na akciji

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kod progresivnih stakala puno toga ovisi o širini kuta s promjenjivom dioptrijom, a tu vrijedi ona - koliko para, toliko muzike. Jeftinije progresive imaju uži taj promjenjivi kut i zapravo je vidno polje time dosta suženo. Skuplja stakla imaju širi kut pa je time i privikavanje lakše. MM je ljetos prešao na progresive (išao je u najbližu optiku po nove naočale nakon što mu se stari okvir doslovno raspao, pa su ga tamo nagovorili), i nije zadovoljan. I dalje skida naočale kad radi nešto na blizu, ostavlja ih kojekuda po stanu pa ih ne može pronaći, uglavnom - nisu mu progresivna stakla baš puno pomogla
    Eh, šteta...

Ima jedna stvar koju su mi napomenuli dok sam uzimala prve progresivne naočale: kad sam ugovarala termin pregleda, žena mi je odmah rekla da si rezerviram sat vremena za to. Sat vremena ??? Da, rekla je, jer progresivna stakla treba birati polako i pažljivo, nikako na brzinu. Ako se bira na brzinu i ne dozvoli oku da se opusti (improviziram po sjećanju) čovjek nesvjesno "škilji" i ulaže napor da bolje vidi, a smisao cijele priče je da vidi što bolje uz malo napora, ovako kako je gore pulinka opisala. Bome, tako je i bilo. Žena me vodila po stepenicama, tjerala da izađem van iz zgrade... ali vrijedilo je truda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •