O pa izgleda da nas se jučer puno muvalo po Medvednici na potezu Risnjak-Grafičar![]()
O pa izgleda da nas se jučer puno muvalo po Medvednici na potezu Risnjak-Grafičar![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.02.2020. at 09:59
najblize handstandu sam bila s bakasana pozom dok sam bila redovita na tai chi treninzima. nekad davno
sasa naklon
Posljednje uređivanje od magriz : 03.02.2020. at 10:16
Ja samo jos u stadiju di u crow uspijem dici noge na 2-3 sekunde.
Planiram se sa headstandom pozabaviti u skorije vrijeme, a i handstand, bar uza zid.. to sam nekad mogla, sa zabacivanjem naravno.
Uglavnom, sve ja to bar probam, i sretna sam kad ne padnem na nos![]()
Wow, koji skupni povratak! Baš lipo, a i malo neobično![]()
Bilo kakvo stajanje na rukama mi je baš baš slaba točka. Jedno sam vrijeme bila odlučila posvetit se bakasani tj crow, ali onda sam krenula s baletom, a ne stižem sve. Morala sam bila radit dodatno na stopalima jer bih inače imala grčeve, a s baletom sam shvatila i u kakvom lošem stanju mi je gorni dio leđa i rameni pojas. Uvijek mi se između lopatica kupila napetost, ali nisam shvaćala koliko mi je opseg pokreta tu smanjen. Onda malo radim vježbice za to (i to mi se jako popravilo), a crow je ostao maštarija. Prvo zdravlje i balet, a drugo kako bude.
joooooj, povratnice
ja jos nisam full natrag, bas mi se zakompliciralo sve pa je vjezbanje palo u zapecak
a fali mi to, jer ovako tek imam osjecaj da nisam svoja
nadam se da ce se situacija brzo popraviti
i puno me motivira i vase pisanje
u svakom slucaju, bas je divno opet vas citati
staaaaay, I want you to stay![]()
Posljednje uređivanje od summer : 03.02.2020. at 11:29
Najmanji mi je zakurio, pa sam noć provela budna i jutro provela u ambulanti. Nisam imala snage i volje natjerati se na Zuzku, ali sam otkunjala malo s njim i čim je muž došao doma, zbrisala sam na bazen, po srednju sat i pol prije kraja njenog treninga [emoji16]
Tako da prijavljujem 1500m bazena [emoji4]
Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk
magriz, znam, trčah polumaratone nekad bez sata, nego nas dijeli daljina pa mu je tako lakše pratiti me. Ali, to je samo opcija, trebam naći nešto održivo. Toliko vježbate i pišete da vas tu i tamo mogu čitati....Uvijek sam u stisci s vremenom, na poslu nema šanse....Bravo za sve uspjehe!
Ja sam odvježbala beginner kettlebell br 12, i oborila sve svoje rekorde iz zlatnog doba vježbanja s girjom u clean and pressovima sa 8
Meni su isto ruke slaba točka, i prije Nove opet nisam mogla ni mrd s tim pressovima, nedavno sam napokon uspjela, a danas napravila po 20 sa svakom rukom.
Na krilima tog uspjeha, i inspirirano ovdje pričom o headstandu i crowu, napravila sam i Adrienin crow practice, nisam na kraju uspjela stat u crow ali odličan je core workout
https://youtu.be/A7U_M3JvblM
Meni sad kuri najveca. Udovoljavanje njenim zeljama mi dodje ko trening.
Jucer 2.dan abs-a i tati upper body. Krepala sam. Bas mi je tesko bilo a smatram da su mi ruke najjaci dio tijela.
bravo tang!
ja sam skroz zapustila girju i bas mi zao
Sani, suosjecam, meni je lakse kad su ostale 3 bolesne istovremeno, nego ova najstarija
inace, ja vise tesko pratim koja mi je bolesna...i ne pokupe jedna od druge, nego stalno nesto novo donose
jucer je kapnula trojkica...
ont, jucer samo joga da se istegnem (daleko sam ja od ove sasine joge), danas u planu jillka
Ja sam jutros low impact lower body 5 i 8 min tabata 11 i yogu pola sata. Hvala za pohvale za headstand- meni se ne cini da je headstand jako tezak, mozda zato sto se ne usudim raditi handstand zbog toga sto mi je lijeva ruka pretrpila kompliciranu frakturu i ne mogu je do kraja izravnati tj. zakljucati.
Inace jedna moja frendica koja se vec desetljece aktivno bavi sportom, sto trcanjem, sto vjezbanjem, sto plivanjem se u jednom trenutku pocela baviti baletom i moram reci da joj je balet tako divno oblikovao misice- nikada nije bolje izgledala.
Prijavljujem trzajnu ozljedu vrata I mirovanje do daljnjega
Posljednje uređivanje od kjb : 04.02.2020. at 11:09
balet je genijalan
ja preferiram jazz balet, meni savrsena mjesavina
i trenerica je odlicna - nijedan trening mi nije tako dobro kombinirao bas sve - od cardia, snage, istezanja, plesa... ma
nisam stigla jucer :/, ali veceras cu na bachatu
uf, kjb :hug:
Posljednje uređivanje od summer : 04.02.2020. at 11:20
Sasa, za visoke i ne odviše muskulozne osobe poput mene je kopfstand pravi izazov.
balet je super, zato je barre-workout tako popularan u Hollywood-u i Americi
Posljednje uređivanje od seni : 04.02.2020. at 11:29
Hvala
Shvatile ste da na onoj snimci nisam ja, nego neka djeca, i to ruska?Meni se balet ne čini toliko egzotičnim jer sam ipak dugo (mada davno) plesala što balet, što jazz. Ali me fasciniraju kolegice s plesa koje su totalne početnice u odrasloj dobi, i kako mnogima dobro ide.
Balet ima jako puno elemenata - fizički je tu i snaga i kondicija, fleksibilnost, ravnoteža, koordinacija, preciznost, čistoća pokreta - ova čistoća ima za mene neku vrstu terapeutskog učinka, možda bih rekla i duhovnog da sam od tog đira, ali recimo nešto slično kao u jogi - kad imaš poravnavanje dijelova tijela i svjesnost gdje ti je što, to mi stvara mir u glavi i tjelesni užitak. Onda povezivanje pokreta i glazbe, i na kraju neki vlastiti izraz u svemu - uh, divota.
summer, ja se zaželim jazza, ali ne bi odgovarali vaši treninzi. Previše mi je drila, koji je naravno izvrstan trening i izvrsna priprema, al' sad bih baš da mi je sve plesno...nama su i trbušnjaci plesni, kad ih svako toliko ciljano radimo :D
ovo si baš lijepo opisala
a propos ovog što saša kaže, sjećam se da smo davno raspravljali na tu temi i da je opći koncenzus bio da mišići imaju svoj određeni potencijal (primjerice za vretenastost (?) ) i da bavljenje određenim sportovima može taj feature doći do izražaja ali nikad npr od nevretenastih mišića se ne mogu napraviti vretenasti. I sjećam se da je Vikki o tome pričala.
on topik, od mene ništa, sinoć se s temperaturom vratila doma, jutros bez temperature al i dalje bolesna na posao
da, vertex, iako je kod nas sve na glazbu, ne bi ih mogla nazvati plesnima, glazba je tu samo za neumoljivi ritam
a bilo bi tako divno da smo skupa na treningu![]()
ajme kjb tako mi je žao draga
Čuvaj se, držim fige da što brže prođe!
U gužvi sam na poslu, brzinski pročitam, ne stignem tipkat. Bravo za sve vrijedne![]()
Kjb :hug:
Vertex i meni balet zvuci
Betty ozdravi brzo!!
Ja sam sinoc preskocila trening al cu otic danas![]()
Otkad sam krenula s vrtlarenjem, svakodnevna fizikalija mi je uvrh glave. Jedva dočekam tuš, krevet i knjigu pa sam lani pročitala rekordno puno knjiga.
Rekreacija mi je subotom jazz-dance. Od trčanja sam odavno digla ruke (tj. noge).
Posljednje uređivanje od Nera : 04.02.2020. at 14:54
Vrtlarenje je stvarno fizički posao. Ne uzgajam ništa jestivo, ali imamo nešto dvora oko kuće, i bome je to prilično kompletna tjelovježba kad se uhvatiš grabljat/sadit/plijevit/orezivat/skupljat...Mogu mislit kako je kad se nešto ozbiljnije uzgaja!
Divno da se tema osvjezila drugim sportovima osim trcanja.
Volim vretenasta baletna tijela. Steta sto sam antitalent za umjetnicki izrazaj u prostoru. Sebe vidim kao izrazito elegantnu plesacicu. U stvarnosti vise bacam na Elaine kad zaplese na tulumu ako ste pratile Seinfelda.
I treninzi od summer zvuce jako zahtjevno, a o headstandu mogu samo sanjati.
A sad mogu prijaviti 5 km trcanja. Embrij i ja smo uhvatili pola sata bez kise.
Nera nisam.znala.da ides i ti na tancanje. Super.
Svi znate da mi je san izgledati kao balerina. Toliko puta sam to napisala da ovaj put preskacem.
kjb zao mi je. To skijanje uopce nije bezazlrno.
Ja danas idem na lakse trcanje. Jos uvijek se nisam natjerala na bilo sto drugo.
Drago mi je vidjeti vas sve u ovom broju. Jos da neko pikne vikki.....
Odoh na to trcanjr. Nadala sam se kisi i da cu se tako izvuci al sipak.
Ja i ples isto nismo baš na ti [emoji16]
Ali me u zadnje vrijeme privlači ideja nekog treninga plesnog kataktera. Čim bude moguće, nadam se da će biti prilike.
Inače za danas prijavljujem jednu besanu noć i udovoljavanje šestgodišnjaku. Čišćenje po kući ipak neću računati pod trening.
Sutra je novi dan :scarlet:
Ja sam isto nekoordinirana.
Ali otkada idem na pilates, balerine cijenim još više. Nemam pojma kako se taj klik dogodio, ali sam shvatila da se vježbe snage mogu i te kako raditi bez ikakvog tereta/oterćenja.
Da, skijanje nikad nije bio bezazleni sport.
kjb bas mi je zao!
betty ozdravi brzo!
ja odradila wo5, sutra na redu wo6
trcati ne idem dok se vjetar ne smiri
mrzim vjetar
svima bravo za odradjeno!
ja i ples smo kao dumbo na zici, imam valjda, ne dvije lijeve, nego dvije naopake lijeve
jucer pola sata bicikla, danas teretana i snaga
kjb hug i ne zuri natrag. pusti da se sve dobro zalijeci
Evo odradila sam zuzkin low impact lower body, bas je malo i bezobrazna s tim nazivom, kako ce djelovat na moje samopouzdanje ako sutra budem imala upalu. Mogla mu je bar dat naziv medium impact
Magriz sestro po naopakim nogama
Tang
Ja sam se mislila do zadnje min ocu li na trening jer bura divlja al ipak san otisla. Danas guza i trbusnjaci![]()
kjb, zao mi je. Odmaraj sad i cuvaj se.
L, vibrice za malca.
BB, brzo ozdravi.
Ja sam odradila Tatin za donji dio tijela. Jos mi malo noge klecaju.
Ples mi je vrh. Zavidim summer i vertex. To mi je san.
Super za sve odradjene treninge![]()
Munkice, cestitam i tebi.![]()
Kjb, ajme, dobro si se udesila...
Ples je divan, on je praiskonski pokret i ja mislim da svi imamo talenta za ples, samo da nismo svi jos pronasli tip koji nam pase. Ja sam otkrila da ne volim zadane koreografije, nego slobodne, kada moras sam osjetiti i otkriti kretnje.
Jucer je ipak bio rest, tako se poslozilo na poslu, a mozd ai bolje, da se bas oporavim... Ovaj tjedan me ceka povratnicki tjedan, ocito... Taman sam u sredini programa gdje su najvece tezine i najvise serija (je mali broj ponavljanja, ali svejedno) i ne mogu odmah uletiti u tu sredinu nakon tjedna pauze.
Nekad mi se cini da su ova nasa vjezbanja 3 koraka naprijed, 1 korak nazad
Ali dobro je dok se krece
Betty, kako si ti? Jesi bolje?
jutros puno bolje, hvala svima na željama za ozdravljenjem
ali baš sam bezvoljna za treniranje, jedva uspijem tu jogu tu i tamo ubaciti
ovo ludilo na poslu traje već dva mjeseca, s tim da zadnjih mjesec dana ne dolazim doma prije 20h, radne subote, a bome i nedjelje
navečer sam u stanju samo izljubiti djecu i skuhati ručak za sutra (iako je i kuhanje zadnjih tjedana mm preuzeo), treba mi reset, pa pogledam neku seriju, a za žešće vježbanje mi najčešće bude prekasno
imam ludilo planove kad sve završi!
čitam vas o plesu, i ja bih plesalaa totalni sam antitalent
može li se to naučiti ili sam prestara?
u mom selu nije bilo plesova (osim KUD-ova) dok sam bila dijete, mogli smo birati između rukometa i karatea.
joj, točno znam o čemu govoriš!
ali low impact se ne odnosi na utjecaj na tijelo, nego na utjecaj na podlogu(zapravo zglobove)
nema skakanja, čuvaš zglobove, samo mišići rade
tihi trening
tihi trening me uvijek sjeti na Tati i onaj workout za trbuh, a to me uvijek na Anci sjeti![]()
Bas sam to htijela reci- low impact samo znaci da nema puno cardia, nego vise snage!
Ja sam danas dezurna i biti cu sretna ako stignem bar yogu uvecer kad se situacija mozda malo smiri. Sutra uzimam rest, nisam vec predugo i bas mi treba.
Sent from my iPhone using Tapatalk
BB drago mi je da si bolje! Mislila si na onaj Afterglow? Kako je ono bilo dobroooooo!
Munkica cestitam I ja! Nisam ubrala prije...
Z stoji za zmaj (bilo puno ili malo ponavljanja)
Pojeo mi pola posta?!
Htjela sam jos reci da me Tang dobro nasmijala sa low impact te prijaviti odradjen trening jutros. Maca od 4min u zadnjoj rundi me dokrajcila.
e pa hvala vam na tom objašnjenju, sad mi je lakše, jer sam ga dobro osjetila u kvadrima, tresli su mi se ostatak večeri
kad sam lani radila bunny slope nakon jednog perioda nevježbanja, i sad radim ja, pušem, a ona komentira "guys, ovo je stvarno lagano, moja mama može radit ove vježbe". Mislim se: shut up, zuzka, I'm a warrior!
Inace kako kaze ova jedna yoga trenerica- mind the self talk- uvijek se sjetim kako smo ja i moja frendica, isto vjezbacica, komentirale kako se dozivaljavamo kada vjezbamo. Ona je kad bi joj trening bio lagan uvijek pomislila kako nije dovoljno napravila, a kada bi joj bio tezak kako je jadna i neutrenirana, nesposobna. A ja uvijek kad mi je trening lagan pomislim kakva sam nindza, a kad mi je tezak cestitam samoj sebi kako sam ga odradila unatoc tome kako mi je tesko bilo. Tako i to- ovaj low impact je bas fini trening za donji dio tijela- nista tu nije prelagano.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Krenula sam :fanfare:
Odradila jutros Zwow 8
Nisam bila u stanju svih 6 rundi, nego samo 4 i to sam onaj neki plank na boku radila na podlaktici umjesto na dlanu i još sam i smanjila broj ponavljanja. Ubio me taj plank, al imam zapisano od prije 3 godine da mi je i tada bio užasno težak.
Svakako je workout koji ću ponoviti kad malo dođem u formu.
Posljednje uređivanje od rahela : 05.02.2020. at 13:16
bravo rahela!
išla sam pogledat šta si to vježbalasuper, bravo!
side plank leg lift je i meni zahtjevan, često radim (meni) lakšu varijantu, da ne dižem gornju nogu ravno nego koljeno privlačim prema glavi, tj laktu, gornja ruka je u položaju ko kad radiš trbušne
moram dobro stisnut i gluteuse da držim ravnotežu, i onda baš osjetim u trbušnima sa strane da rade