Stranica 20 od 383 PrviPrvi ... 1018192021223070120 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj beti tak crno
    Ak treba mi bumo tijesto rižu krumpir ko jede mjesec dana jeli samo da ima vode i na ćemo skuhati
    Možda neki i šmršsve a neki napokon vide kako sam ja odrasla kad nisam imala izbor kaj jesti
    Za papir WC više manje ako ima vode
    Teško da ćemo na tijestu, riži, krumpiru i brašnu smršaviti

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam za druge, ali mene se panika ni dotaknula nije. Čak ni neća veća nelagoda. Bit će kako će biti.
    Da okolnosti ovise samo o mojim potezima, drukčije bih razmišljala. Mjere prevencije koje su u našoj moći smo poduzeli, pridržavamo se onih osnovnih naputaka i to je to.
    Mene su svojedobno uništili oni teroristički napadi, baš se u mene uvukao strah. Ali nakon nekog vremena čovjek shvati da na malo toga može utjecati. Inače u životu...
    mene nije panika, ali sam baš tjeskobna zbog svega
    na najindividualnijem nivou me nije strah zaraze, vjerujem da bismo se (moja obitelj i ja) oporavili bez potrebe za medicinskim intervencijama, al me strah onog što dolazi, gospodarski slom, režimi (gospodarski, politički) koji će nastupiti nakon tog sloma, mislim da će se posljedice svega osjetiti godinama

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino što me brine kaj neću slobodno moći ići kud želim
    Teska drama

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dok ja dodem s posla i odem u ducan, poharat ce ih sve...a isto nemam hrane. Cak sam i pastu za zube potrosila skoro,a nemam zalihe

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uostalom, ako su procene da će se zaraziti oko 60% stanovništva, zar nije logično da očekujem da ću biti u većini?[/QUOTE]

x

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Dok ja dodem s posla i odem u ducan, poharat ce ih sve...a isto nemam hrane. Cak sam i pastu za zube potrosila skoro,a nemam zalihe
    Ma ima svega. Ne brini. Mi panicar smo to obavili prije 1.5 mj .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje živiš?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Of cours. N. Campbell je jucer opalila selfie u chernobilskom odijelu s nekog aerodroma, na putu za neki bunker valjda.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Teska drama

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se predbilježila za platnene maske. Meni maske svakako trebaju, no možda stvarno ne bi bilo loše maske imati u rezervi i zdrave obitelji, pogotovo one s astmašima i sl.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da su se jako ozbiljno i opasno počele širiti lažne, neprovjerene vijesti i teorije zavjere. Od karantene u Zagrebu do 400 zaraženih. To je stvarno najgore što se sad može događati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Vi koje ste zaključile da ćete virus sigurno dobiti i pomirile se s tim, zanima me temeljem čega ste to zaključile? Ova tema polako širi paniku. Ja se držim za sada Rudanovih tekstova - oprez ali ne panika.
    Doma imam 2 astmatičara. J. i MM. J. ima alergijsku astmu u sezoni breze koja je taman krenula prije par dana, krenula je kašljati i na terapiji je. MM-u se isto aktivirala astma zadnjih dana tj. simptomi su se pojačali. Ako ja sad krenem razmišljati da ću ja ili netko od njih sigurno dobiti koronu mogu si odmah staviti štrik oko vrata. Ne želim uopće krenuti u tom smjeru jer ne želim živjeti u ogromnom strahu i panici. S tim da je MM u povremenom kontaktu s vozačima koji voze i po Italiji.
    Reći da si se pomirio da ćeš ju dobiti i samo je pitanje kada meni stvarno u trenutnoj situaciji nema nikakvog smisla pa neće se 100% populacije zaraziti pa da kažem sigurno ću ju dobiti.
    Rudan kaže da još uvijek imamo načine da zaustavimo i smanjimo širenje virusa, jedan od njih je i karantena.
    Ne želim uopće razmišljati o crnom scenariju, o 60% zaraženih itd. ali da sam shvatila ozbiljno, jesam.
    I da danas idem u nabavku namirnica jer doma nemam ništa idem.
    mitovski, potpuno te potpisujem oprez da, panika ne. Mislim da ću prestat čitat ovu temu jer polako počinje vući na paniku, a to mi ne treba i ne želim.
    Mi doma imamo i hrane i maski svega, MM sve nabavio na vrijeme

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom, ako su procene da će se zaraziti oko 60% stanovništva, zar nije logično da očekujem da ću biti u većini?
    [/QUOTE]

I da su procjene 80%, uvijek bih očekivala da sam u onih 20% što zbog pozitivnog stava, što zbog toga što djeca i ja imamo zaista rijetko dobar imunitet. Ne spadamo u rizičnu skupinu. Naši roditelji, e to je već druga priča.

Mene više brine ex-post ekonomski aspekt.

Ja sam za restriktivne mjere unutar 2-3 dana najkasnije.

Mislim da će priča jenjavati od svibnja nadalje, al treba doći do te faze.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.03.2020. at 11:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da su se jako ozbiljno i opasno počele širiti lažne, neprovjerene vijesti i teorije zavjere. Od karantene u Zagrebu do 400 zaraženih. To je stvarno najgore što se sad može događati.
    da, to je katastrofa.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mitovski, ako sam rekla da očekujem da ću se zaraziti nisam mislila time reći da očekujem da ću dobiti komplikacije od kojih ću umrijeti.
    ako se i zarazim, planiram dobiti blage simptome tek da znam da se nešto događa da mogu zaštititi ljude oko sebe.

neću harati po trgovinama jer čak i u italiji ima guz papira i rade trgovine s osnovnim namirnicama. baš ako nestane čula sam da neki ljudi ni ne koriste papir nego se peru. ne znam je li to istina.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mene nije panika, ali sam baš tjeskobna zbog svega
    na najindividualnijem nivou me nije strah zaraze, vjerujem da bismo se (moja obitelj i ja) oporavili bez potrebe za medicinskim intervencijama, al me strah onog što dolazi, gospodarski slom, režimi (gospodarski, politički) koji će nastupiti nakon tog sloma, mislim da će se posljedice svega osjetiti godinama
    identično ovako

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    mitovski, ako sam rekla da očekujem da ću se zaraziti nisam mislila time reći da očekujem da ću dobiti komplikacije od kojih ću umrijeti.
    ako se i zarazim, planiram dobiti blage simptome tek da znam da se nešto događa da mogu zaštititi ljude oko sebe.

neću harati po trgovinama jer čak i u italiji ima guz papira i rade trgovine s osnovnim namirnicama. baš ako nestane čula sam da neki ljudi ni ne koriste papir nego se peru. ne znam je li to istina.
    Ok, ali zašto očekuješ da ćeš se zaraziti.
    Mene zanima koji znanstvenik ili znanstveni rad je izašao s podatkom da će se zaraziti 60-70% populacije. Sama Merkel je rekla da bi se potencijalno moglo zaraziti. Vjerujem da bi ukoliko se ne poduzmu nikakve mjere.
    Pozitivno je da je Kina uspjela zaustaviti širenje, evo proglasili su i kraj vrhunca.
    Ne želim uopće razmišljati da bi uz sve poduzete mjere, stavljanje gradova i država u karantenu moglo biti 60-70% zaraženih. To bi značilo da mjere nemaju utjecaja, a to bi bilo izuzetno opasno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja recimo znam da sam jako izlozena. Svaki dan u bolnici, dezurstva u objedinjenom hitnom traktu. Neki kolege su vec u samoizolaciji. Nije da ocekujem ista, ali bome ne bi me sokiralo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I u SLO će od ponedeljka zatvoriti škole i vrtiće za 2 tjedna.

Našla sam zanimljiv video o Coroni:

1. deo --> https://www.youtube.com/watch?v=5LRUf2lPG_g

2. deo -->https://www.youtube.com/watch?v=GwSbSYnHKu4

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gdje živiš?
    Samoboru sam orjentirana, radim u ZG.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj se tiče posjeta
    Malo bezveze ijednoj bolnici kao nema posjeta može se otići po kavu ili zbrisati na bogatu
    Ali ko boli nek izvoli
    Za novu godinu kad su bile zabranjene posjete u drugoj bolnici midi mogo nikud,ako di kaj trebao onda ti je sestra donijela kad je i ako je htjela.što je puno bolja solucija nego tumarati brezveze

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Teško da ćemo na tijestu, riži, krumpiru i brašnu smršaviti
    Oćeš ako ćeš dozirano jesti
    A friške stvari nećeš moći kupiti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samoboru sam orjentirana, radim u ZG.
    Htjela sam ti preporučidi konzum drive in ali i to je od jutros otišlo k vragu

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nije mi jasna ova nastava preko HRT3 za mlađe razrede kako će izgledat
    Kako znaju dokle je tko došao, pogotovo s obzirom na štrajk i da nisu svi imali iste zaostatke. A ponajviše za Prirodu i društvo, koju mi se čini da doslovno svaki razred radi po drugom redoslijedu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi doma imamo i hrane i maski svega, MM sve nabavio na vrijeme
    Zašto je nabavljao?
    Jer je TM realan.

Kao što su realni i oni koji su u visokom stepenu izloženi potencijalnoj zarazi.
    Mislim, mogu i ja tako reći, pa hej, Lili, zašto si kupovala išta, trebalo je da misliš pozitivno i očekuješ da će svega biti kad uđeš u trgovinu , ja stvarno sebe ne vidim kako ulazim u praznu radnju, stvarno spadam u ljude koji imaju sreće u kupovini, zašto TM tako razmišlja?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Htjela sam ti preporučidi konzum drive in ali i to je od jutros otišlo k vragu
    Kako?

Ostaje mi konzum klik

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pazite da vam ruke od stalnog pranja ne postanu suhe i ispucane s ranicama (meni se to uvijek dogodi), znači pojačajte mazanje kremom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako?

Ostaje mi konzum klik
    Od jutros su u roku 2 sata popunjeni svi termini za drive in, a sad im niti server ne radi

edit: proradio

edit edita: da ne širim fake news, nisu SVI, nego svi do ponedjeljka
    Posljednje uređivanje od Mima : 12.03.2020. at 12:19

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Stomatolozi otkazuju termine, danas zvala sestra i rekla da do daljnjega ne rade. Samo hitni slučajevi.
    Dolac danas (tržnica) poluprazna. Bit će ih svakim danom sve manje, kaže kumica.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam imala nikakve zalihe do jutros. Sad imam po jedno: ulje, brašno, šećer, konzerva fažola, toast. Puno će mi to pomoći
    No, ja se suočavam sa sasvim izglednom samoizolacijom kad (ako) mi muž doputuje doma.
    Tako da ću još ponešto kupiti.
    Salata, grašak, rotkvice i još ponešto posijano

Ništa na ovoj temi nije dizanje panike. Više je postepeno suočavanje sa stvarnošću.

Jutros kod mene pune terase kafića. Nema panike. Ali, ja kavu pijem doma, u dvorištu, hah.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.03.2020. at 12:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pazite da vam ruke od stalnog pranja ne postanu suhe i ispucane s ranicama (meni se to uvijek dogodi), znači pojačajte mazanje kremom.
    Imam vec ekcem LOL
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2020. at 12:34

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene zanima koji znanstvenik ili znanstveni rad je izašao s podatkom da će se zaraziti 60-70% populacije. Sama Merkel je rekla da bi se potencijalno moglo zaraziti. Vjerujem da bi ukoliko se ne poduzmu nikakve mjere.
    Pozitivno je da je Kina uspjela zaustaviti širenje, evo proglasili su i kraj vrhunca.
    Ne želim uopće razmišljati da bi uz sve poduzete mjere, stavljanje gradova i država u karantenu moglo biti 60-70% zaraženih. To bi značilo da mjere nemaju utjecaja, a to bi bilo izuzetno opasno.
    ne slutim niti ne zazivam crne scenarije nego znam di radim i di se krećem. više od brašna me zanima koje lijekove da si osiguram za kućnu upotrebu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Stomatolozi otkazuju termine, danas zvala sestra i rekla da do daljnjega ne rade. Samo hitni slučajevi.
    Dolac danas (tržnica) poluprazna. Bit će ih svakim danom sve manje, kaže kumica.
    Bit će ih neko kraće vrijeme sve manje, a onda sve više tamo gdje se mogu dobiti domaći proizvodi. Manje bi ljudi trebalo biti u shopping centrima, gdje roba dolazi iz dalekih zemalja.
    Nije svako zlo za zlo. Sad ćemo se prisjetiti da i mi imamo zemlju iz koje raste povrće, na kojoj se može uzgajati stoka i sl. - ne treba sve uvoziti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Preporučam Mixa obnavljajuću kremu za ruke, imate ju u dm-u, odlična je. I inače imam grozno suhu kožu, sad pogotovo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja koristim Mixu

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nekako ne očekujem nestašicu hrane, a i nisam čitala da je to dosad negdje bio problem. I evo, maloprije sam razgovarala s prijeteljicom iz Torina da provjerim kakva je sutaucija i saznala da im nabavka nije problem.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Bit će ih neko kraće vrijeme sve manje, a onda sve više tamo gdje se mogu dobiti domaći proizvodi. Manje bi ljudi trebalo biti u shopping centrima, gdje roba dolazi iz dalekih zemalja.
    Nije svako zlo za zlo. Sad ćemo se prisjetiti da i mi imamo zemlju iz koje raste povrće, na kojoj se može uzgajati stoka i sl. - ne treba sve uvoziti.
    Jučer sam silom prilike morala u Arenu, normalna količina ljudi, svih dobnih skupina. Uključujući malene bebe.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo na našu razrednu grupu se javila mama koja je bila danas u školi...ravnatelj kaže da neće biti škole najmanje 3 tjedna...čeka se samo službena potvrda.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Panika još nikome ništa dobro nije donela. Idite lepo u šetnju na sunce, UV zraci su dobra preventiva, a i vratićete se puno opuštenije i smirenije. Dok se još može, dok ne zabrane izlazak iz stanova, ako do toga dodje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nisam bila na internetu jedno 24 sata i mogu reći da je razina tjeskobe u odnosu na jučer barem dvostruka, a mislila sam da to nije moguće. Na ulici sve izgleda normalno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jurana isto oko mene.
    Pulinka moj muž je paničar par excellence
    No i ja bi hrane kupila al ne onolike količine kao on.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam bila na internetu jedno 24 sata i mogu reći da je razina tjeskobe u odnosu na jučer barem dvostruka, a mislila sam da to nije moguće. Na ulici sve izgleda normalno
    potpis

Za moje mentalno zdravlje je dobro ne čitati ovu temu i ne gledati dnevnik

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne osjećam ni tjeskobu ni paniku. A mislim da je realno velika šansa karantene. Nismo u srednjem vijeku.
    Djeca ce biti doma, mi ćemo raditi od doma, prošetati se svako toliko po prirodi i nadam se da će kroz dva mjeseca zbog toplog vremena stati epidemija. I da će do jeseni razviti cjepivo.

Na plac nemam namjeru ići, preferiram klik ili drivein - nadam se da su im kapaciteti spremni za eksploziju narudžbi. Ili ćemo ko Talijani, po 4 u dućan a ostali čekaju vani...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo na našu razrednu grupu se javila mama koja je bila danas u školi...ravnatelj kaže da neće biti škole najmanje 3 tjedna...čeka se samo službena potvrda.
    Ja to danima slušam iz raznih izvora

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A vani nikad ljepše proljeće... Za svaki slučaj sam skoknula po Lupocete za nas i djecu, čak doma nemam ni toga...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne osjećam ni tjeskobu ni paniku. A mislim da je realno velika šansa karantene. Nismo u srednjem vijeku.
    Djeca ce biti doma, mi ćemo raditi od doma, prošetati se svako toliko po prirodi i nadam se da će kroz dva mjeseca zbog toplog vremena stati epidemija. I da će do jeseni razviti cjepivo.
    Evo ja isto ovako osjećam i razmišljam.
    edit: a i nade dijelim
    Posljednje uređivanje od vertex : 12.03.2020. at 14:18

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

Na plac nemam namjeru ići, preferiram klik ili drivein - nadam se da su im kapaciteti spremni za eksploziju narudžbi. Ili ćemo ko Talijani, po 4 u dućan a ostali čekaju vani...
    kolegica pokušava naručiti preko konzumklika, kaže da su joj maknuli mlijeko i maslac i košarice, kao nema više. Prva dostava tek u nedjelju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam imala nikakve zalihe do jutros. Sad imam po jedno: ulje, brašno, šećer, konzerva fažola, toast. Puno će mi to pomoći
    No, ja se suočavam sa sasvim izglednom samoizolacijom kad (ako) mi muž doputuje doma.
    Tako da ću još ponešto kupiti.
    Salata, grašak, rotkvice i još ponešto posijano

Ništa na ovoj temi nije dizanje panike. Više je postepeno suočavanje sa stvarnošću.

Jutros kod mene pune terase kafića. Nema panike. Ali, ja kavu pijem doma, u dvorištu, hah.
    Neš ti rezerve toliko možeš i od susjeda posuditi
    Bolje bi bilo da di kupila još i slfu pa da napraviš frišku salatu svako pet dana

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kako će ti biti objavljen znanstveni rad da se predviđa zaraza od 60 do 70% populacije u periodu do plasiranja cjepiva? To bi bilo vrlo neozbiljno. Radovi prolaze put od prijave u časopis, do odluke editora da rad uopće da na recenziju, pa traženje recenzenata, pa 3 recenzije, pa do korekcija koja mogu biti minor ili major, ili do odbijanja, ako recenzent vidi šupljine u istraživanju. Ako je prihvaćen uz korekcije, onda tek kad se naprave korekcije ide opet do recenzenata i onda ide u publikaciju.

To može ići samo na neke ad hoc epidemiološke online konferencije koje se isto ne mogu baš tako spontano organizirati, niti ih možeš besplatno slušati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •