mene nije panika, ali sam baš tjeskobna zbog svega
na najindividualnijem nivou me nije strah zaraze, vjerujem da bismo se (moja obitelj i ja) oporavili bez potrebe za medicinskim intervencijama, al me strah onog što dolazi, gospodarski slom, režimi (gospodarski, politički) koji će nastupiti nakon tog sloma, mislim da će se posljedice svega osjetiti godinama
Dok ja dodem s posla i odem u ducan, poharat ce ih sve...a isto nemam hrane. Cak sam i pastu za zube potrosila skoro,a nemam zalihe
Uostalom, ako su procene da će se zaraziti oko 60% stanovništva, zar nije logično da očekujem da ću biti u većini?[/QUOTE]
x
Not the Onion: https://www.theguardian.com/world/20...saster-bunkers
Of cours. N. Campbell je jucer opalila selfie u chernobilskom odijelu s nekog aerodroma, na putu za neki bunker valjda.
Ja sam se predbilježila za platnene maske. Meni maske svakako trebaju, no možda stvarno ne bi bilo loše maske imati u rezervi i zdrave obitelji, pogotovo one s astmašima i sl.
Mislim da su se jako ozbiljno i opasno počele širiti lažne, neprovjerene vijesti i teorije zavjere. Od karantene u Zagrebu do 400 zaraženih. To je stvarno najgore što se sad može događati.
mitovski, potpuno te potpisujem oprez da, panika ne. Mislim da ću prestat čitat ovu temu jer polako počinje vući na paniku, a to mi ne treba i ne želim.
Mi doma imamo i hrane i maski svega, MM sve nabavio na vrijeme
[/QUOTE]
I da su procjene 80%, uvijek bih očekivala da sam u onih 20% što zbog pozitivnog stava, što zbog toga što djeca i ja imamo zaista rijetko dobar imunitet. Ne spadamo u rizičnu skupinu. Naši roditelji, e to je već druga priča.
Mene više brine ex-post ekonomski aspekt.
Ja sam za restriktivne mjere unutar 2-3 dana najkasnije.
Mislim da će priča jenjavati od svibnja nadalje, al treba doći do te faze.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.03.2020. at 11:21
mitovski, ako sam rekla da očekujem da ću se zaraziti nisam mislila time reći da očekujem da ću dobiti komplikacije od kojih ću umrijeti.
ako se i zarazim, planiram dobiti blage simptome tek da znam da se nešto događa da mogu zaštititi ljude oko sebe.
neću harati po trgovinama jer čak i u italiji ima guz papira i rade trgovine s osnovnim namirnicama. baš ako nestane čula sam da neki ljudi ni ne koriste papir nego se peru. ne znam je li to istina.
Smjernice za virtualnu nastavu https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice..._ECuBU_ZvI8Qdo
Ok, ali zašto očekuješ da ćeš se zaraziti.
Mene zanima koji znanstvenik ili znanstveni rad je izašao s podatkom da će se zaraziti 60-70% populacije. Sama Merkel je rekla da bi se potencijalno moglo zaraziti. Vjerujem da bi ukoliko se ne poduzmu nikakve mjere.
Pozitivno je da je Kina uspjela zaustaviti širenje, evo proglasili su i kraj vrhunca.
Ne želim uopće razmišljati da bi uz sve poduzete mjere, stavljanje gradova i država u karantenu moglo biti 60-70% zaraženih. To bi značilo da mjere nemaju utjecaja, a to bi bilo izuzetno opasno.
Ja recimo znam da sam jako izlozena. Svaki dan u bolnici, dezurstva u objedinjenom hitnom traktu. Neki kolege su vec u samoizolaciji. Nije da ocekujem ista, ali bome ne bi me sokiralo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I u SLO će od ponedeljka zatvoriti škole i vrtiće za 2 tjedna.
Našla sam zanimljiv video o Coroni:
1. deo --> https://www.youtube.com/watch?v=5LRUf2lPG_g
2. deo -->https://www.youtube.com/watch?v=GwSbSYnHKu4
Kaj se tiče posjeta
Malo bezveze ijednoj bolnici kao nema posjeta može se otići po kavu ili zbrisati na bogatu
Ali ko boli nek izvoli
Za novu godinu kad su bile zabranjene posjete u drugoj bolnici midi mogo nikud,ako di kaj trebao onda ti je sestra donijela kad je i ako je htjela.što je puno bolja solucija nego tumarati brezveze
Nije mi jasna ova nastava preko HRT3 za mlađe razrede kako će izgledat
Kako znaju dokle je tko došao, pogotovo s obzirom na štrajk i da nisu svi imali iste zaostatke. A ponajviše za Prirodu i društvo, koju mi se čini da doslovno svaki razred radi po drugom redoslijedu
Zašto je nabavljao?
Jer je TM realan.
Kao što su realni i oni koji su u visokom stepenu izloženi potencijalnoj zarazi.
Mislim, mogu i ja tako reći, pa hej, Lili, zašto si kupovala išta, trebalo je da misliš pozitivno i očekuješ da će svega biti kad uđeš u trgovinu, ja stvarno sebe ne vidim kako ulazim u praznu radnju, stvarno spadam u ljude koji imaju sreće u kupovini, zašto TM tako razmišlja
?
Pazite da vam ruke od stalnog pranja ne postanu suhe i ispucane s ranicama (meni se to uvijek dogodi), znači pojačajte mazanje kremom.
Stomatolozi otkazuju termine, danas zvala sestra i rekla da do daljnjega ne rade. Samo hitni slučajevi.
Dolac danas (tržnica) poluprazna. Bit će ih svakim danom sve manje, kaže kumica.
Nisam imala nikakve zalihe do jutros. Sad imam po jedno: ulje, brašno, šećer, konzerva fažola, toast. Puno će mi to pomoći
No, ja se suočavam sa sasvim izglednom samoizolacijom kad (ako) mi muž doputuje doma.
Tako da ću još ponešto kupiti.
Salata, grašak, rotkvice i još ponešto posijano
Ništa na ovoj temi nije dizanje panike. Više je postepeno suočavanje sa stvarnošću.
Jutros kod mene pune terase kafića. Nema panike. Ali, ja kavu pijem doma, u dvorištu, hah.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.03.2020. at 12:30
Bit će ih neko kraće vrijeme sve manje, a onda sve više tamo gdje se mogu dobiti domaći proizvodi. Manje bi ljudi trebalo biti u shopping centrima, gdje roba dolazi iz dalekih zemalja.
Nije svako zlo za zlo. Sad ćemo se prisjetiti da i mi imamo zemlju iz koje raste povrće, na kojoj se može uzgajati stoka i sl. - ne treba sve uvoziti.
Ja nekako ne očekujem nestašicu hrane, a i nisam čitala da je to dosad negdje bio problem. I evo, maloprije sam razgovarala s prijeteljicom iz Torina da provjerim kakva je sutaucija i saznala da im nabavka nije problem.
Evo na našu razrednu grupu se javila mama koja je bila danas u školi...ravnatelj kaže da neće biti škole najmanje 3 tjedna...čeka se samo službena potvrda.
Panika još nikome ništa dobro nije donela. Idite lepo u šetnju na sunce, UV zraci su dobra preventiva, a i vratićete se puno opuštenije i smirenije. Dok se još može, dok ne zabrane izlazak iz stanova, ako do toga dodje.
Nisam bila na internetu jedno 24 sata i mogu reći da je razina tjeskobe u odnosu na jučer barem dvostruka, a mislila sam da to nije moguće. Na ulici sve izgleda normalno
Jurana isto oko mene.
Pulinka moj muž je paničar par excellence
No i ja bi hrane kupila al ne onolike količine kao on.![]()
Ja ne osjećam ni tjeskobu ni paniku. A mislim da je realno velika šansa karantene. Nismo u srednjem vijeku.
Djeca ce biti doma, mi ćemo raditi od doma, prošetati se svako toliko po prirodi i nadam se da će kroz dva mjeseca zbog toplog vremena stati epidemija. I da će do jeseni razviti cjepivo.
Na plac nemam namjeru ići, preferiram klik ili drivein - nadam se da su im kapaciteti spremni za eksploziju narudžbi. Ili ćemo ko Talijani, po 4 u dućan a ostali čekaju vani...
A vani nikad ljepše proljeće... Za svaki slučaj sam skoknula po Lupocete za nas i djecu, čak doma nemam ni toga...
Kako će ti biti objavljen znanstveni rad da se predviđa zaraza od 60 do 70% populacije u periodu do plasiranja cjepiva?To bi bilo vrlo neozbiljno. Radovi prolaze put od prijave u časopis, do odluke editora da rad uopće da na recenziju, pa traženje recenzenata, pa 3 recenzije, pa do korekcija koja mogu biti minor ili major, ili do odbijanja, ako recenzent vidi šupljine u istraživanju. Ako je prihvaćen uz korekcije, onda tek kad se naprave korekcije ide opet do recenzenata i onda ide u publikaciju.
To može ići samo na neke ad hoc epidemiološke online konferencije koje se isto ne mogu baš tako spontano organizirati, niti ih možeš besplatno slušati.