Stranica 29 od 383 PrviPrvi ... 1927282930313979129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    zuta nije istina, moja malena je dobila konvulzije na 38,5
    i opasne su - kaze neuropedijatrica
    Pa jesu opasne, ali nisu tako česte.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, situacija je blago rečeno užasna. Mi smo računovodstveni servis i 70% klijenata su nam ugostitelji. Danas je telefon zvonio bez prestanka. Glavno pitanje na koji način dati otkaz. Mislim da će u slijedećih par dana 70 ljudi naših klijenata na ulicu. Neki razmišljaju o neplaćenom dopustu, dakle ljudi bez mirovinskog i još bitnije zdravstvenog, osim ako imaju supružnike pa ga ostvare kao članovi obitelji ili si sami plate.
    Naravno da su u ovakvoj situaciji i naše plaće u servisu upitne.
    Ono što je mene strahovito zaboljelo danas je to da su neki od tih poduzetnika izuzetno imućni ljudi i da dio njihovih zaposlenika radi i po 15 godina za njih i da nisu ni u jednom trenu zastali i razmislili i možda posegnuli i u svoje džepove pa makar i na minimalcu ostavili ljude mjesec dva i sa zdravstvenim osiguranjem, a vjerujte mi ima ih kojima bi to bilo kao da ja izvadim 1000 kuna iz džepa za 2 mjeseca. Psihički me iscrpio današnji dan.
    Država pod hitno mora nešto poduzeti jer će ovim tempom za par dana imati nekoliko desetaka tisuća ljudi na burzi koji će postati socijalni slučajevi.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 16.03.2020. at 17:14

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mitovski, kod mene je ista situacija blago receno, uzas...
    Nadam se da ce drzava nesto poduzet...
    Posljednje uređivanje od malena beba : 16.03.2020. at 17:18

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski, kod mene je ista situacija blago receno, uzas...
    Nadam se da ce drzava nesto poduzet...
    Grozno, baš sam potresena. Nadala sam se da će netko bar na trenutak zastati pa se zapitati ali ne. Kao i uvijek zastanu oni mali poduzetnici koji se i sami bore i oni razmišljaju o radnicima, ovi veliki koji mogu godinama preživjeti da ne rade ništa jer imaju zalihe, niti ne trepnu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tanči žao mi je. Nadam se da će to biti privremena mjera za izgurati koji mjesec, ja nekako vjerujem da će turizam ipak 6-7 mjesec živnuti, s timei granekoje su vezane za njega.
    Da ja sam pisala sa se u računovodstvenoj grupi spominju poslovno uvjetovani otkazi, tako ljudi dobiju neku naknadu...no pitanje dali će zavod uspjeti sve odraditi.
    Računovodstveni servisi teško da će sada dijeliti, vrijeme je završnih računa. Nama je još gore, naši klijenti se gase, nemaju love a mi završne moramo napraviti a naplatiti ..kad brod potone mi udaramo još više, pogotovo stečaji itd.
    Kod nas ništa novo, Rebro nema pojma, u Dubravu da ne dolazimo...a hitni smo i on nema vremena čekati da pandemija prođe.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Grozno, baš sam potresena. Nadala sam se da će netko bar na trenutak zastati pa se zapitati ali ne. Kao i uvijek zastanu oni mali poduzetnici koji se i sami bore i oni razmišljaju o radnicima, ovi veliki koji mogu godinama preživjeti da ne rade ništa jer imaju zalihe, niti ne trepnu.
    Da, to je tragicno.
    MM je platio doprinose 13. , imamo nesto ustedevine od prodaje auta, nesto na poslovnim racunu i bude nekako.
    Susjeda kozmeticarma zatvorila salon i ne kuka.
    Ovi koji okrecu silnu lovu i puni su zaliha otpustaju radnike bez da trepnu. Neka ljudi trce okolo i pokusavaju srediti zdravstveno i pomoc s burze , u guzvi i riziku od virusa. Strasno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči žao mi je. Nadam se da će to biti privremena mjera za izgurati koji mjesec, ja nekako vjerujem da će turizam ipak 6-7 mjesec živnuti, s timei granekoje su vezane za njega.
    Da ja sam pisala sa se u računovodstvenoj grupi spominju poslovno uvjetovani otkazi, tako ljudi dobiju neku naknadu...no pitanje dali će zavod uspjeti sve odraditi.
    Računovodstveni servisi teško da će sada dijeliti, vrijeme je završnih računa. Nama je još gore, naši klijenti se gase, nemaju love a mi završne moramo napraviti a naplatiti ..kad brod potone mi udaramo još više, pogotovo stečaji itd.
    Kod nas ništa novo, Rebro nema pojma, u Dubravu da ne dolazimo...a hitni smo i on nema vremena čekati da pandemija prođe.
    Rebro stvarni nema pojma. Jutros do 11 sati nije bilo nikakvih uputa o postupanju .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda bude ipak ok kosjenka
    Držim fige
    Rebro nije zatvoreno ali prima samo hitne,danas bile te dve hitne. Operacije
    Nadam se da će sve biti ok s oba pacijenta
    Javi se
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.03.2020. at 17:35

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Rebro stvarni nema pojma. Jutros do 11 sati nije bilo nikakvih uputa o postupanju .
    A ako su i od 11 dobili ikakve upute ok je. Ovo s dubravom je stvarno šok jučer bio, vjerujem da ni u najcrnjem scenariju nisu očekivali da će preko noći morati prazniti dubravu. Koliko god je eto baš dobro da je to baš dubrava.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Slučajno ispalo je tako

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    A ako su i od 11 dobili ikakve upute ok je. Ovo s dubravom je stvarno šok jučer bio, vjerujem da ni u najcrnjem scenariju nisu očekivali da će preko noći morati prazniti dubravu. Koliko god je eto baš dobro da je to baš dubrava.
    Ma nece Rebro prazniti. To nije u planu koliko mi se cini.
    Ali ocito nitko ne zna sto smije zapoceti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Za Rebro je prije 7 ujutro bila kolona niz cijelu kispaticevu i u bukovačku sve do semafora. Danas.
    Stvarno sam se iznenadila.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    Za Rebro je prije 7 ujutro bila kolona niz cijelu kispaticevu i u bukovačku sve do semafora. Danas.
    Stvarno sam se iznenadila.

Zato sto vise ne pustaju u krug bolnice zaposlenike koji nemaju posebnu potvrdu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nece Rebro prazniti. To nije u planu koliko mi se cini.
    Ali ocito nitko ne zna sto smije zapoceti.
    Znam da neće, šok je što su Dubravu neplanski preko noći morali prazniti. Ok da su to planirali pa nekim redom krenuli, ovo je stvarno bilo stihijski.
    Organizirati će se oni. Samo još da se poklopi da s donorom bude sve ok, srećom iz HR registra je, da je izvana teško da bi došli do stanica. Ni ovako ne znam kako će to izgledati.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Iskreno, nisam očekivala drugačiji odaziv. Totalno ste nabrijane in neljubazne, čak se i sprdate sa nekim ko ne govori svaki dan hrvatski. Baš me interesira kako dobro pričate slovenski i koliko bi grešaka imale da ga krenete pisati (jer nije piši kao što govoriš).

Ne znam kako odgajate svoju decu, nadam se da malo drugačije nego što je bio vaš odaziv ovde. A budući da papate meso i gledate TV, očekivala sam da ćete odreagirati tako kako ste.

I hvala da savet o kontracepciji kojeg nisam tražila, punoletna sam, pa možete odgajati svoju dečicu doma
    Posljednje uređivanje od tinkilinkixyz : 16.03.2020. at 18:17

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, nisam očekivala drugačiji odaziv. Totalno ste nabrijane in neljubazne, čak se i sprdate sa nekim ko ne govori svaki dan hrvatski. Baš me interesira kako dobro pričate slovenski i koliko bi grešaka imale da ga krenete pisati (jer nije piši kao što govoriš).

Ne znam kako odgajate svoju decu, nadam se da malo drugačije nego što je bio vaš odaziv ovde. A budući da papate meso i gledate TV, očekivala sam da ćete odreagirati tako kako ste.

I hvala da savet o kontracepciji kojeg nisam tražila, punoletna sam, pa možete odgajati svoju dečicu doma
    Dobro, a kaj je tebi?
    Od kad si došla imaš jako čudnu retoriku.
    Ti bi dijete liječila borovim iglicama?
    Nemaš pojma o čemu lupetaš.
    Nisi majka i ne znaš kako je to.
    Ja ti od srca želim da postaneš i iskusiš sve radosti roditeljstva pa ćeš onda i shvatiti što ti pojedine, pristojne cure pokušavaju objasniti.
    Sprdanje s tvojim pisanjem i jezikom nije ok i čudi me da moderator ne reagira.
    Isto tako me čudi kako nije udijeljena opomena autorici posta koja ti piše da koristiš kontracepciju.
    Spajka, znam da čitaš pa te lijepo molim da reagiraš jer je ta uvreda iznimno ružna i na osobnoj razini.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kosjenka, nadam se da ce sve biti ok i da cete uspjesno obavit i to. Drzi se

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku

Tinki, neki postovi/stavovi/misljenja naprosto ne zasluzuju ljubazan odgovor. Kada ti netko napise da visoku temperaturu nece skidati lijekovima, to nije za tapsanje po ramenu. A ako je taj koji je pisao roditelj, zasluzuje i sluzbenu provjeru od nadleznih institucija i debelo preispitivanje njegovih roditeljskih kompetencija.

Toliko o tome.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kosjenka

zuta, nije cesto, ali i jednom je previse, vjeruj mi

ja nista nisam rekla za jezik nove forumasice, pise razumljivije od jelene.O
    ali lupeta
    i to je cinjenica

mitovski i mb strasna je situacija, svugdje
    ne znam, nadam se da ce se nesto smisliti
    ubrzo

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala cure!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma koliko god Tinki imala čudnu ili u najmanju ruku neuobičajenu retoriku, činjenica je da je u ovih par dana baš dosta uvreda dobila na forumu. Nije lijepo. Zašto uopće nekoga briga kako žena sebi skida temperaturu? Sama je rekla da nema djecu, dakle odgovorna je samo za sebe. Onda uopće nije važno jel jede bor, tablete ili nešto drugo. Ukoliko bude nanosila štetu svom djetetu jednog dana, to je druga priča. Ali zasad je ne nanosi nikome. A pogotovo te priče o jeziku, pa sigurno ne govorimo ni mi drugi skroz pravilno. Baš nebitna priča.

Tanči, baš mi je žao zbog posla. Bit će toga nažalost sve više. Muž mi je privatnik i danas su ga četiri radnika zvala da vide hoće li biti otkaza. Rekao im je da će pokušati sve da ne bude. Baš popodne komentiramo kako je to najgluplji mogući odgovor, ali kad se stvarno ništa ne može znati. Sve je stalo.

Kosjenka, samo mogu još jednom poželiti svu sreću.

Mene najviše plaši moguća nestašica. Danas nismo u tri trgovine našli još neke sitnice za bebu. Baš me to nervira. Vjerojatno smo i mi napravili grešku jer smo išli popodne. Htjeli smo izbjeći jutarnje gužve.

Samo nek sve što prije završi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Riri , dijete ne treba nista osim tebe i sise. Vjeruj. Sve ostalo su samo ukrasi.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa dobro, koja pelena bi dobro dosla

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Haha sisu imam, a pelene planiram naći sutra. Nadam se.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Slobodno mi udjelite ban ako smatrate potrebnim. Napisala bih to opet. Takve ljude smatram najopasnijim i uvela bih sankcije za njih i za svaku glupost koju napisu a tice se najmanjih i posebno ranjivih . Dapace da sam admin izbrisala bih taj post i zabranila ikada vise pristup osobi koja bi na djetetu prakticirala tu metodu jer nemamo svi iste kapacitete. U ovo vrijeme odgovornost za napisanu i izrecenu rijec treba biti neupitna, pa eto ja cu drage volje preuzeti posljedice za svoju.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

S obzirom da vjerojatno vecina nas poznaje bar dvoje djece s konvulzijama, to nikako nije bas rijetko.

A nije samo to, mi smo s 3 mjeseca imali E. Coli u urinarnom, i temperature 40. Mogli smo se znojit do smrti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tanci drži se, pazite jako da se bar možete prijaviti na burzu.
    A država bi morala hitno nešto poduzeti. Ljutim što to moraju ti isti koji godinama zatvaraju oči koliko je neproporcionalno velik udio turizma u našem bdp... I ignoriraju sva upozorenja o tome.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Između 2-5 %
    Febrile seizures are the most common neurologic disorder in the pediatric age group, affecting 2–5% of children between 6 months and 5 years of age in the United States and Western Europe with a peak incidence between 12 and 18 months.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6052913/

Baš kao i alergije dojenčadi na hranu, ali svi se kunu da znaju dvoje djece koja su bila alergična.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma koliko god Tinki imala čudnu ili u najmanju ruku neuobičajenu retoriku, činjenica je da je u ovih par dana baš dosta uvreda dobila na forumu. Nije lijepo. Zašto uopće nekoga briga kako žena sebi skida temperaturu? Sama je rekla da nema djecu, dakle odgovorna je samo za sebe. Onda uopće nije važno jel jede bor, tablete ili nešto drugo. Ukoliko bude nanosila štetu svom djetetu jednog dana, to je druga priča. Ali zasad je ne nanosi nikome. A pogotovo te priče o jeziku, pa sigurno ne g
    Baš sam ovo i ja htjela napisati. Nisam pratila sve teme, al bez obzira na sve napisano (ni sama se nisam slagala na nekim temama s izrečenim), strašno mi je koliko uvreda je upućeno tinki. Nitko od moderatora nije reagirao.

Tinki, imaš u lijevom kutu crni trokutić i na njega klikneš u onom postu koji te vrijedja, na taj način će moderatori dobiti tvoju poruku jer ovo zaista nije ok.

Ostani s nama bez obzira što razmišljaš drugačije od većine na forumu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.03.2020. at 23:40

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Između 2-5 %

Baš kao i alergije dojenčadi na hranu, ali svi se kunu da znaju dvoje djece koja su bila alergična.
    Jedno od mojih četvero je imalo konvulzije, i ne bi to poželjela, da doživi nikome.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Između 2-5 %

Ja znam dvoje, imam ih doma. Ali nisu bili (jos uvijek zapravo nisu) alergicni ni na sto iz mojeg mlijeka. Za temperaturu, mi se vodimo preporukama Mayo Clinic Health Systema koji kaze da je kod odraslih temperatura od 39.4C navise razlog za konzultaciju s doktorom, a za djecu se ne moramo uzbudjivati ako nisu letargicni i ako imaju simptome koji bi upucivali na temperaturu. Mozemo dati nesto za skidanje, a i ne moramo, a panika je tek ako konstantno prelazi 40.5 - 41C. Ja u pravilu ne dajem nista do nekih 39.5, nekad ni tad. Ako ih boli glava, onda dobiju paracetamol i uz nizu temperaturu. Borove iglice ne koristim.

Sad nam i za koronu kazu da ne panicarimo i da se lijecimo doma u (samo)izolaciji, osim ako rikavamo i bas nam treba lijecnicka pomoc. Tad moramo zvati telefonom pa, ako osvojimo dovoljno pozitivnih odgovora, idemo na dejt s hazmat-suit doktorima u pop-up drive-through klinici.

Mislim da nam od sutra zatvaraju restorane, osim za dostavu i pickup, ducani rade skraceno, a neki se i zatvaraju. Skole i faksa nema do daljnjega, vise nego vjerojatno do kraja skolske godine. S obzirom da je proglasena izvanredna situacija, guverner je izmislio novac za one koji ce ostati bez posla zbog silnih zatvaranja. Skole u srijedu pocinju dijeliti drive-through obroke za ucenike koji inace ovise o besplatnom rucku. Osigurali su cuvanje djece zdravstvenih radnika i jos ponekih kategorija. Izgleda da Minnesota, za sad, zna sto radi, barem sto se socijalne politike tice. Imamo 54 dijagnosticiranih, od kojih je jedan negdje u nasem okrugu.

Kosjenka, drzim fige da sve bude kako treba s muzem i zahvatima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, pogledaj postove. Zapravo su jako opasni. Ne za nas ovdje, nego za njezinu djecu. Ja, osim sto mi je svaki put kad procitam "you cannot be serious!“ u glavi, ne vidim da sam vrijedjala. Dapace, mislim da ako nije BiH ili RH podrijetla, da joj je sjajan jezik. Ne poznam puno mladih Slovenaca koji znaju te neke mjesavine jezika.

Ne mogu tako blagonaklono kao ti gledat na jos jedan potencijalni slucaj za socijalnu sluzbu. E sad je l to uvreda sto ja mislim da je netko tko ce jedan dan odbiti nuzno lijecenje za bebu, slucaj za soc sluzbu, sjetim se one mame nedavno sto nije dala da dijete ide na kemoterapiju i svih ostalih kojima su djeca oduzeta prekasno. Ako je paracetamol neprihvatljiva kemija, sto je tek neko ozbiljnije lijecenje. Vjerojatno je i antibiotik. A onda i cjepivo protiv korone. Pa ce za koju godinu biti - sto se vi cijepljeni bojite nas necijepljenih. Opet cemo vrtiti argumente nuzne procijepljenosti krda.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kaae, bas si cijelo vrijeme mislim o djeci zdravstvenih djelatnika. Ne vidim da je kod nas ponudjeno neko rjesenje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jelena, kad sam ja napisala, općenito misleći, da muškarac koji ne pomaže ženi je najobičniji retard, dobila sam opomenu. I prije sam isto dobila ne sjećam se više zašto.
    Lili i Saša su obje dobile i to za benigno prepucavanje koje bih ja nazvala i komičnim jer je tu bilo i smajlića.
    Ok.
    Zašto se sad neistomišljenici nekažnjeno može napisati da koristi kontracepciju, aludirajući na to da ne bi trebala rađati. Zašto ne bi trebala rađati?
    Zbog svojih stavova?
    Zar ne živimo u demokraciji?
    Slažem se da Tinky piše bezvezarije, ali to je njeno pravo i nije ni prva, a bome, ni zadnja koja na ovom forumu piše svašta.
    Sprdanje s jezikom i načinom pisanja uopće nije za komentiranje jer je iznimno ružno.
    Slovenci itekako uče hrvatski jezik i znaju ga dosta dobro, ali normalno da ne savršeno i jako je pohvalno što Tinky piše na hrvatskom.
    Nisam primjetila da se forumašice iz Bosne ili Srbije trude pisati na hrvatskom, niti da ih itko zbog toga sprda.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae a kad je kraj školske godine?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.03.2020. at 06:49

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, bas si cijelo vrijeme mislim o djeci zdravstvenih djelatnika. Ne vidim da je kod nas ponudjeno neko rjesenje.
    Nije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ček jel bar radi onaj vrtić u sklopu rebra koji je osnovan pred neki tjedan grupa dve?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam zapravo dobro objasnila, organizirano je cuvanje osnovnoskolske djece zdravstvenih djelatnika (i drugih kategorija koje moraju raditi ili bas nemaju nikakvo rjesenje). Bit ce u dvije skole, cuvat ce ih isti program u koji bi isli i inace (i ja to koristim za starijeg, ali sad na srecu ne moram). Vrtici su otvoreni, njima nije proglasena naredba da zatvaraju vrata, ali smiju ako zele. Nas je trenutno otvoren, ali vecina ne salje djecu na cuvanje. Uglavnom smo svi nekako povezani s faksom, tako da su vise-manje svi na radu od kuce. Moram priznati da se nadam da ce zatvoriti ili nam barem omoguciti da ne placamo neiskoristene dane jer je $800+ mjesecno stvarno puno, pogotovo kad je sve u kaosu).

Kraj skolske godine je 4. lipnja, a akademska zavrsava prvi tjedan u svibnju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

molim sve forumasice da se suzdrze od neprimjerenog nacina komunkacije bez obzira slazu li se ili ne sa postvima određenih forumasica.
    zavaljujem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da li su kod vas ostale otvorene zelene pijace (tržnice, plac - da, stvarno, ne trudim se da pišem hrvatski i mislim da bih zvučala užasno smešno da pokušam)?

Kod nas su zatvorili zelene pijace i, apsurdno, mi na selu ostajemo bez izvora svežeg voća i povrća osim u zatvorenim marketima, gde je roba uvek skuplja,manje sveža i tretirana dodatno pesticidima.
    Nemamo dovoljno sopstvenih proizvođača da pokriju potrebe svih nas, a moje povrće u bašti još nije ni blizu za upotrebu.
    Mislim da ću početi da berem maslačke po okućnici...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Razumijemo te pulinka, piše se sve troje.
    Jučer su radile. Doduše, samo oni narcisi na sve strane, a ovo ostalo manje, ali ni u redovito vrijeme nisu bili posebno puni.
    Pa to je stvarno banana i besmisleno. Zatvaranje placa, a poticanje zatvorenih nagužvanih sparova.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Ja sam 10 dana bila na otoku, selo s 100 ljzdi max. Vraćamo se čini mi se tamo skoro, bar mogu djecu uz more šetati. Sad sam u gradu, otišli napravit koronašoping jer je muža uhvatila panika. Još par bitnih poslića i vraćamo se na osamu. U gradu sve normala, ljudi šetaju druže se, djeca ko muve bez glave u čoporima po cesti i igralištima. Toliko o smanjenju kontakata. Jedino se u dućanu primjeti nešto, nema kvasca, brašno u tanko, nema tekućeg sapuna. Ostalo sve ima. Ljudi što rade nose rukavice. Kakva je ostala higijena ne znam, al eto. Ne znam šta bi rekla, imam osjećaj da ode na jugu ljudi kontaju, ma neće nas. Moja majka ima 65 god, još 5 mj do penzije, onkološki pacijent od prije 20 godina. Rizična je skupina po meni. "Neće to na mene, ja nisam osjetljiva na dišni sustav". Tata i muž su već skoro u panici, a ona in denial. Sve ludo.
    Posljednje uređivanje od VeraM : 17.03.2020. at 07:45

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    x
    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja znam dvoje, imam ih doma. Ali nisu bili (jos uvijek zapravo nisu) alergicni ni na sto iz mojeg mlijeka. Za temperaturu, mi se vodimo preporukama Mayo Clinic Health Systema koji kaze da je kod odraslih temperatura od 39.4C navise razlog za konzultaciju s doktorom, a za djecu se ne moramo uzbudjivati ako nisu letargicni i ako imaju simptome koji bi upucivali na temperaturu. Mozemo dati nesto za skidanje, a i ne moramo, a panika je tek ako konstantno prelazi 40.5 - 41C. Ja u pravilu ne dajem nista do nekih 39.5, nekad ni tad. Ako ih boli glava, onda dobiju paracetamol i uz nizu temperaturu. Borove iglice ne koristim.
    Tako i ja. To mi je puno razumnije nego da odmah šizim i dajem antipiretik nakon 38.5, a dijete skače ko da mu nije ništa. Shvatila sam da su antipiretici prvotno za to da se čovjek ne muči i da može zaspat.

Lili, pogledaj postove. Zapravo su jako opasni. Ne za nas ovdje, nego za njezinu djecu.
    Ona nema djece, a ako postovi ostanu i raspravi s nama svoj stav možda ga i promijeni uz dobre argumente. Cenzura nikad ništa dobro nije donijela.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pulinka, svi te razumijemo i piši kako god znaš i umiješ [emoji4]
    Meni je sad došao mail da se odlukom Poglavarstva zatvaraju teretane.
    Ne znam kaj je s placem?
    U Zg je Britanac jučer radio.
    Kako je danas, ne znam jer nisam prošla tuda.
    Pohvalno je kako se Zet trudi.
    Svi, ali baš svi prozori su bili otvoreni u tramvaju.
    Lijepi propuh. Baš si mislim kako će me ili upala uha ili zuba strefit.
    Nešto me i kljucalo noćas u čeljusti.
    Žao mi je vozača autobusa i zdravstvenih djelatnika.
    Ne znam kako je u zdravstvu, ali Zetovi vozači su totalno nezaštićeni.
    Pogotovo u autobusima gdje nemaju kompletne kabine.
    Ali zato djelatnici po kancelarijama nose i rukavice i maske.
    Eto, to me užasno ljuti.
    Šljakera ko šiša, glavno da je pravnik i tko već, zaštićen.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tanci, ne razumijem zasto je tvoj odgovor meni upucen.

Eto sad sve staje. Grozno mi je da ljudi ostaju bez posla. Izranjaju slabosti i jakosti drzave i plitkih politika. Cista trzisna ekonomija, bez zastite vlastitih proizvodjaca. Struja, voda, hrana, tu drzava mora biti neovisna. Da je turizam rjesenje Egipat i Haiti bi bilo bogati. Sad ljudi ostaju bez posla. Nije dovoljno stresa i bez toga.
    Al super mi je da je opet iskocila kvaliteta naseg zdravstva usprkos losim politikama. U to sam se sama uvjerila živeći po vani. Estetika je losa (bolnice lose izgledaju), al je sadrzaj izvrstan.

Drugo mi je dobro sto sebe spoznajem, neke stvari o kojima nisam razmisljala. I neke stvari u svakodnevici koje uzimam zdravo za gotovo. Tipa - mali prolije mlijeko po podu uzimam papirnati rucnik da obrisem. Pa se sjetim da mozda trebam stedjeti na papiru. Pa mi sine da tog nije ni bilo kad smo bili mali, a sad duboko razmisljam cime da to obrisem, kao da nemam krpu i vodu. Nije to samo pitanje komotnosti, nego i brzine svakodnevice. Sad kako je sve usporilo, stigne se i na tradicionalne nacine puno toga. I dok se s jedne strane razvija nemir oko korone, s druge je strane mir jer je sve usporilo. I to sve tako dok se prvi od nas ne zarazi. Onda cemo opet mijenjat gledišta.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa to je stvarno banana i besmisleno. Zatvaranje placa, a poticanje zatvorenih nagužvanih sparova.
    Da, ali s obzirom na vanredno stanje kod nas, mislim da ću kukavički uvući jezičinu na 90 dana i ne napisati šta mislim.

Moram reći da se kod nas pokazao pravi disciplinovani austrougarski mentalitet i da je juče sve bilo pusto osim uobičajene apokalipse po apotekama i prodavnicama.
    Trgovkinje rade u rukavicama i ponegde sa maskama, u apoteku se ulazi max. po dvoje (a ispred apoteke svi stoje u krugu i veselo ćakulaju ), većina starijih je ostala u kući osim onih nedokaznih kao što su moji roditelji. I šta je radila većina starijih kad je izašla: išla da plati račune. Iako je svo plaćanje odloženo.
    A kada mi je mama ponosno predočila spisak namirnica koji je u poslednji tren nabavila (jer "nije to ništa, šta ti dete znaš"), nisam znala da li da se smejem ili da plačem. Od svog mogućeg voća: kupili su 1kg banana... Zaista su ostarili...
    Tanči, hvala, hoću !

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajoj pa moj muž je u nedjelju uporno ponavljao kako on mora sutra u Poštu.
    Zašto, pitam ga ja.
    Da plati struju i grijanje.
    A ti nisi čuo za net banking, pitam ga ja.
    On me gleda u čudu.
    Barem deset godina ima net banking, ali on mora u Poštu.
    Poludila sam, izvadila mobitel i tražim ga račune da ih platim.
    On ne da.
    Zato jer u Pošti dobije neke naljepnice.
    Užas!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer u Pošti dobije neke naljepnice.
    sorry Tanci
    jel to neka fora poste "skupi ih sve" ili pak neki album za umirovljenike

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lili, pogledaj postove. Zapravo su jako opasni.
    I moja cura je u dobi od mjesec dana bila u bolnici zbog jakog uroinfekta i na antibiotiku. Moja baka nije imala takav tretman za svoju kći pa ju je izgubila u dobi od godine dana.

Pisati da djeci ne treba davati lijekove za visoku temperaturu, antibiotike (bilo je i toga) na roditeljskom forumu gdje su i mladi, neiskusni roditelji je stvarno opasno i nema veze s pravom na mišljenje i različitost, nisu to naklapanja o politici ili savjeti o odabiru srednje škole.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se da je iznimno opasno.
    ali to ne znaci da trebano neprimjerneo komunicirati.

zato sam par strana prije i napisala sto sam napisala. tako da Tinki ima stav koji sigurno nije stav danasnje medicine i znanosti.
    neki njeni postovi su iznimnio opasni.
    no kako imamo kredite nadam se da tako cemo i djecu lijeciti kemijom, iako su njeni savjeti skroz u suprotnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •