Stranica 30 od 383 PrviPrvi ... 2028293031324080130 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dolac radi. Dole u mesnice dofuravaju nenormalne količine mesa. igomat na Britancu - red od 20 metara.
    Pošta, skoro pa prazna

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mene danas više od covida brinu promjene u društvu koje su nastale/nastaju.

Lokalni trgovački centar objavio da radi manje-više normalno, a svi komentari sam bijes i agresija, samo što se ne poziva da ga se zapali. Kao da ih tko tjera u njega!

A jedna općina objavila: Prijavite strance koji su došli, a nisu bili kod liječnika, i to: strance iz zemlje i inozemstva
    Na to samo hrpa lajkova i jedan komentar bravo

Ne znam za vas, ali ja sam se naježila.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    sorry Tanci
    jel to neka fora poste "skupi ih sve" ili pak neki album za umirovljenike
    A nemam pojma.
    Mogu ga pitat.
    Meni je to tragikomično i ljuti me.
    Kužim da mu je dosadno, ali tek sad s njim vidim koliko su, zapravo, stariji ljudi teški.
    On se sad sa 72. ponaša identično kao njegova mama u toj dobi.
    Tada se on zgražao kak je nerazumna, a sad govori da ja pretjerujem i sve su neke urote, borbe za političke bodove i sl.
    Uh...

Sent from my iPhone using Tapatalk

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mene danas više od covida brinu promjene u društvu koje su nastale/nastaju.

Lokalni trgovački centar objavio da radi manje-više normalno, a svi komentari sam bijes i agresija, samo što se ne poziva da ga se zapali. Kao da ih tko tjera u njega!

A jedna općina objavila: Prijavite strance koji su došli, a nisu bili kod liječnika, i to: strance iz zemlje i inozemstva
    Na to samo hrpa lajkova i jedan komentar bravo

Ne znam za vas, ali ja sam se naježila.
    ja sam se ježila još u siječnju kada su krenule sve rasističke šale i pošalice na račun azijata
    ovakva vremena baš daju poligon svim -izmima
    ali mislim da će ksenofobija i rasizam jenjavati kako se virus bude širio u domicilnoj populaciji
    kao npr što je HIV bio bolest homoseksualaca i davao poligon homofobiji dok se nije proširio među heteroseksualcima

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sad ne bih išla kod naših Kineza u lokalnu radnju iz straha da ja slučajno nisam zarazna za njih, a ne obrnuto.
    Ionako ljudi deluju očajno još od početka svega ovoga.
    Jedna od dve radnje se već zatvorila, nakon što su istakli na vratima poduži flomasterom pisan tekst na nekom od azijskih pisama uz puno uskličnika u njemu (sramota me reći, ali pojma nemam iz koje su države ljudi uopšte, nikad ih nisam pitala iz pristojnosti ...). Moram li reći da taj postupak nije doprineo stišavanju ksenofobije ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pročitala sam ponovo prvu stranu. Kako naivne smo bile
    Ni slutile nismo. A vjerojatno ni sad ne slutimo što će biti za mjesec dana.
    Optimista u meni se nada da će biti bolje, a realista baš i ne. A onaj najskriveniji mi ne da noću spavati.

Dobila sam poruku da se smanji potrošnha interneta jer telekomi već pucaju po šavovima. Logično.
    Srećom pa je sve toplije i ne trošimo toliko struje za grijanje.
    Dajem si u zadatak da više ne gledam presice kriznog stožera ako izdržim.
    Idem tražiti meso, u škrinji ni kilo. A moram naći i mesnicu gdje nema puno ljudi. U supermarkete više ne ulazim.
    Možda ostanem zdrava za doba kad mi muž dođe, iako je to sve dalji datum. I kad dođe, neću mu smjeti ni ruku dati, svjesni smo oboje, bar 14 dana u najboljem slučaju. "Ljubav preko žice". Samu sebe dižem iz beda, moram.
    Drž'te se. Bit će bolje! A-ha, hoće li?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bit će!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...-ulicu-1009554

Jedno, vuče, drugo.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Biti ce bolje nakon sto bude puno gore. Poceli su otkazi, restoran Vinodol je rekao da su otpustili vise od polovicu radnika- a oni imaju iste ljude po 10-15 godina. Ja se samo nadam da ce oni koji su u ovom krugu postedjeni biti spremni na svoj dio kasnije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Žalosno da takvi poslodavci nemaju za isplatiti bar minimalnu plaću za mjesec dana. Ili se žure otpustiti radnike jer se boje nekih mjera.

Ja se nadam da će radnici pamtiti kako se odnosilo prema njima u ovim vremenima, jer će opet doći dan kad će se u Hrvatskoj konobara i kuhara tražiti povećalom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Žalosno da takvi poslodavci nemaju za isplatiti bar minimalnu plaću za mjesec dana. Ili se žure otpustiti radnike jer se boje nekih mjera.

Ja se nadam da će radnici pamtiti kako se odnosilo prema njima u ovim vremenima, jer će opet doći dan kad će se u Hrvatskoj konobara i kuhara tražiti povećalom.
    Slažem se! Nadam se da će netko objaviti listu tko je bio prvi kad ssuotpuštali, pa kad će trebati zapošljavati da budu zadnji na listi radnika.. I po tome će se kasnije države ocjenjivati, kako su reagirale, ne samo po odazivu zdravstvenog sustava ili školskog (koji su za sad dobri)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moram reci da se bas i ne cudim, neizvjesno je hoce li biti turizma ove godine na zalost :/ hoteli su vecinom u kreditima, imaju obaveze i bez placa za radnike, sezona je davno zavrsila a nova ko zna oce li doc...
    vlada je najavila paket mjera ali to ne znaci da ce ih izglasat :/ nadam se da ce bit nesto od toga.
    ja sam obrtnik i poslala sam radnicu na godisnji odmor, nadam se da joj necu morat dat otkaz :/ ne znam sta drugo reci...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi bismo uglavnom ručali u Vinodolu kad bi dosli u Zg. Nikad više. Prvo vlasnik da otkaz radnicima ko da su topovsko meso, a onda priča o očuvanju radnih mjesta. Dno.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Biti ce bolje nakon sto bude puno gore. Poceli su otkazi, restoran Vinodol je rekao da su otpustili vise od polovicu radnika- a oni imaju iste ljude po 10-15 godina. Ja se samo nadam da ce oni koji su u ovom krugu postedjeni biti spremni na svoj dio kasnije.

Da i gospodin se pohvalio u grupama ugostitelja i sad nas 2 dana mahnito svi zovu i žele dati takve po meni nezakonite otkaze jer eto kako je on mogao a ja tvrdim da se kod poslovno uvjetovanog otkaza mora poštivati otkazni rok i još neke stvari.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Grozno je zapravo to kako smo kao društvo jako krhki. Čak da vlada i donese paket mjera s tako smanjenim uplatama u proračun ne znam otkud će se naći taj novac?

Ja sam se došla žaliti i kukati zbog sebe same... znam da je hrpi ljudi puno, puno, gore, ali moram se negdje jadati .
    Radim u multinacionalnoj kompaniji, i naivno sam mislila kako će nam stopirati najveće ugovore i poslati nas na godišnji ili na neplaćeno. Ali oni su jučer objavili da radimo normalno dalje, ali da sve sto smo do sada radili u fizičkom kontaktu s ljudima prebacujemo na online i telefonski posao. Svi sastanci sa hrpetinom ljudi od sad online. Kroz 8 sati su nam svima podijelili laptope, održali hrpu sastanka i zatvoriti ured.

Ja cmizdravica sam se jedva sudrzavala da se ne rasplačem cijeli dan. Jutros sam bolje. U potpunosti sam prihvatila enormni kaos jutros doma s troje male djece od kojeg je jedno školarac.

I ovaj tren bi se mijenjala s bilo kim tko je dobio otkaz .

Šalim se (nemojte se ljutiti). Ali nemam pojma kako ću ovo preživjeti. Nakon manje od 4 sata čini mi se da ću se upucati .
    Imam opciju dio vremena odvesti klince baki i dedi, ali svejedno će ovo biti žestoko iskustvo.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni glava puca, telefon ne prestaje zvoniti.
    Od kolegice muž noćas zakurio 39. Ostavili smo ju doma i dvoje kolege poslali kući koji su stariji od 60. Zvali su epidemiologe koji tvrde da to nije korona i da se javi svojoj liječnici. Bome smo se jutros svi da oprostite us..li. Znam da može biti 100 drugih stvari ali nije svejedno, pogotovo jer je direktorova žena liječnica odmah digla frku da se hitno zove epidemiolog.
    Nr znam, na kraju ćemo svi imati psihičke poremećaje od svega ovog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Drži se bb

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, na kraju ćemo svi imati psihičke poremećaje od svega ovog.
    Ovo mene brine više od samog virusa.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne znam kak da to ljepse velim pa bum ovak:

drage cure, najveci dio nas NIJE ugrozen jer smo ili dovoljno zdrave/i ili dovoljno mlade/i
    i srecom nasa djeca nisu rizicna skupina
    prestanimo mi koje nismo ugrozene panicariti i napravimo sve kaj mozemo da zastitimo one koje/ to nisu
    jer ako tete u ducanu moraju raditi, ako sestre i doktori moraju raditi, ako zetovci moraju raditi onda je najmanje kaj mi mozemo nastaviti raditi, oni koji mogu naravno, da bi se imalo za one koji su posao izgubili ili ga nazalost budu izgubili

nek najvece zlo bude da moramo nastaviti raditi i slusati upute nasih strucnjaka!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubilo, bake i dede bi trebali izbjegavati, jedino ako su zdravi i imaju manje od 60 godina, onda su još uvijek opcija.
    Isto kao i ljude s imunološkim bolestima ili drugim teškim bolestima.
    To je jako bitno.
    Mitovski, ne znam kak je u RH, ali u AT ne testiraju i ne šalju epidemiologe dok je samo temperatura, može biti što drugih stvari uzrok temperaturi. Na "zdravstvenom" telefonu imaju 60 000 poziva dnevno trenutno, ne može ih se dobiti uopće. U školu i vrtiće idu samo djeca zdravstvenih radnika ili djeca ljudi koja su sad prijeko potrebna. Bake i dede nisu opcija za čuvanje , ne smiju im blizu.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 17.03.2020. at 11:57

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vjerujem da će uskoro i u RH biti kao i u AT, radit će samo oni koji zaista moraju jer su iznimno bitni u ovoj situaciji, drugi će biti na (neplaćenom/plaćenom) godišnjem. Bit će iznimna situacija koja sa sobom povlači dodatne fondove i financijske SOS šprice, ali koja je sad trenutno alternativa? Tako što ostajemo doma pokušavamo spasiti ljudske živote.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A Annie kako da ja to kažem svom poslodavacu? I kako da s djetetom od 2,5 godine budem cijeli dan dostupna na mail i mobitel klijentima i suradnicima?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se s Mimom i Sillyme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Javlja mi nećakinja sretna dobila ugovor na godinu dana,ali od sutra će zatvoriti na neko vrijeme ali uz urednu plaću uslužna djelatnost
    Znači ima i pozitivnih iskustava,ali ona je trebala već neko vrijeme cca 5-6 dana potpisati ugovor

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da će uskoro i u RH biti kao i u AT, radit će samo oni koji zaista moraju jer su iznimno bitni u ovoj situaciji, drugi će biti na (neplaćenom/plaćenom) godišnjem. Bit će iznimna situacija koja sa sobom povlači dodatne fondove i financijske SOS šprice, ali koja je sad trenutno alternativa? Tako što ostajemo doma pokušavamo spasiti ljudske živote.
    Prošli tjedan vidjela sam u krugu svoje firme austrijski kamion na kojem je pisalo otprilike ovako nešto:
    Der Apfel kann nicht per E-Mail verschickt werden, daher ist weiterhin ein Transport erforderlich.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    A Annie kako da ja to kažem svom poslodavacu? I kako da s djetetom od 2,5 godine budem cijeli dan dostupna na mail i mobitel klijentima i suradnicima?
    Znam da ti to sama ne možeš reć, kod nas se to tako odlučilo na razini cijele zemlje.
    Mi s jednim sad učimo doma svaki dan (dobili su na mail sve što im treba i dnevne planove), drugi je vrtićko dijete uz koje, sve i da trebam (a za posao ne trebam, za fax bi trebala...) ne mogu ništa obavit sve dok ne ide spavat navečer. Tako da je ideja home office-a uz malu djecu, koja su doma u ovoj situaciji, vrlo nerealna.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kak da to ljepse velim pa bum ovak:

drage cure, najveci dio nas NIJE ugrozen jer smo ili dovoljno zdrave/i ili dovoljno mlade/i
    i srecom nasa djeca nisu rizicna skupina
    prestanimo mi koje nismo ugrozene panicariti i napravimo sve kaj mozemo da zastitimo one koje/ to nisu
    jer ako tete u ducanu moraju raditi, ako sestre i doktori moraju raditi, ako zetovci moraju raditi onda je najmanje kaj mi mozemo nastaviti raditi, oni koji mogu naravno, da bi se imalo za one koji su posao izgubili ili ga nazalost budu izgubili

nek najvece zlo bude da moramo nastaviti raditi i slusati upute nasih strucnjaka!
    https://www.vecernji.hr/vijesti/tko-...acebook+status
    Ocito se dr Strsen ne slaze sa ovime.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I kod nas se zakompliciralo,rekli u petak da ne brinemo i možemo rad od kuće mi s manjom djecom (iako je vrlo zahtjevno s obzirom na praćenje nastave, kuhanje al nekako hendlam).

I sad kažu GO ili smjene rada svaka 2 tj al šta će bit kad ga iskoristmo, valjda neplaćeni nemam pojma.

Najbolje bi bilo striktnu karantenu kao u nekim zemljama, omogućit maximalno ljudima rad od doma tko može i držmo se!

Jedino na što ne pristajem je izlaganje naših starih roditelja koji su kronični bolesnici. To je uostalom preporuka a nastojim se držat svih izdanih preporuka.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peterlin, da, prehrana, lijekovi, sve što je nužno za snadbjevanje (i sigurnost) sad ima prioritet i te djelatnosti i zaposleni ostaju na svojim radnim mjestima i imaju još puno više posla nego inače. Sve druge djelatnosti su na ledu.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

HZZ od jučer do danas 1500 više nezaposlenih uh..rast ce iduce dane sigurno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino na što ne pristajem je izlaganje naših starih roditelja koji su kronični bolesnici. To je uostalom preporuka a nastojim se držat svih izdanih preporuka.
    Ovo je stvarno iznimno bitno. Kod nas se sad izlazi iz stana/kuće samo ako se stvarno mora (nemaš što za jesti, trebaš lijek iz ljekarne ili kratko sam ili s osobama s kojima dijeliš kućanstvo kratko prošetat da ne pukneš, držeći razmak od minimalno jednog do dva metra od drugih ljudi).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesam li ja jedina koja misli da je ekonomska šteta daleko veća i pogubnija od potencijalne zdravstvene, uz britanski model koji smo mogli usvojiti imamo neuspješni kineski. Nećemo zaustaviti niti širenje virusa, niti otkaze. Dupli pucanj u nogu. Inače nisam libertarijanac, ali pratim Olega Maštruka i sve što taj čovjek piše mi nekako zvuči točno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisi jedina, tako da vas više nije u pravu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ani ali vas dvoje smije biti na manjem razmaku? Samo distanca od tuđih koliko kužim?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam li ja jedina koja misli da je ekonomska šteta daleko veća i pogubnija od potencijalne zdravstvene, uz britanski model koji smo mogli usvojiti imamo neuspješni kineski. Nećemo zaustaviti niti širenje virusa, niti otkaze. Dupli pucanj u nogu. Inače nisam libertarijanac, ali pratim Olega Maštruka i sve što taj čovjek piše mi nekako zvuči točno.
    britanski model, tj. libertarijanski model, osim što je iznimno nehuman, ne uzima u obzir činjenicu da država ne ovisi samo o sebi i svojim resursima, nego je globalizacijom previše povezana s ostatkom svijeta. Danas, jedan krah burze u Americi ima utjecaja na cijeli svijet, čak i na Britaniju, to se ne može spriječiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne uzima taj model dosta toga u obzir, a uostalom izgleda da taj model ionako ne postoji jer su i Britanci počeli otkazivati i zatvarati.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    britanski model, tj. libertarijanski model, osim što je iznimno nehuman, ne uzima u obzir činjenicu da država ne ovisi samo o sebi i svojim resursima, nego je globalizacijom previše povezana s ostatkom svijeta. Danas, jedan krah burze u Americi ima utjecaja na cijeli svijet, čak i na Britaniju, to se ne može spriječiti.
    Nisam išla u dublje proučavanje, ali meni bi bilo logično da se rizične grupe zaštiti, a zatim ostalima dozvoli da rade, uz praćenje mjera opreza, umjesto ovog što imamo kod nas, a to je da je histerično sve zatvoreno, mislim na ugostiteljstvo, a trgovački centri prepuni, kao posljedica panike, starija populacija nonšalantno i čak bih rekla kur*evito se izlaže, dobar dio onih koji su možda i zaraženi niti ne prijavljuju bolest, doček na granicama neučinkovit (ljudi nagruvani čekaju potpisati formulare), a kao rezultat toga slijedi još veće opterećenje zdravstvenog sustava, ali također i totalni ekonomski kaos.
    Sada, jedino što je meni nehumano u engleskom modelu je što je starija populacija dodatno izolirana, kao da već nisu i inače.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam išla u dublje proučavanje, ali meni bi bilo logično da se rizične grupe zaštiti, a zatim ostalima dozvoli da rade, uz praćenje mjera opreza, umjesto ovog što imamo kod nas, a to je da je histerično sve zatvoreno, mislim na ugostiteljstvo, a trgovački centri prepuni, kao posljedica panike, starija populacija nonšalantno i čak bih rekla kur*evito se izlaže, dobar dio onih koji su možda i zaraženi niti ne prijavljuju bolest, doček na granicama neučinkovit (ljudi nagruvani čekaju potpisati formulare), a kao rezultat toga slijedi još veće opterećenje zdravstvenog sustava, ali također i totalni ekonomski kaos.
    Sada, jedino što je meni nehumano u engleskom modelu je što je starija populacija dodatno izolirana, kao da već nisu i inače.
    pa nisu otkazi posljedica zatvaranja ugostiteljskih objekata nego posljedica potpunog smanjenja prihoda ugostiteljsih objekata.
    trgovački lanci bilježe ogromno povećanje prihoda, al nećeš vidjet da će radnice zbog toga biti bolje plaćene

kod nas službeno ništa nije zatvoreno, postoji jedino zabrana okupljanja, ali je ljudima preporučeno smanjenje kontakata kao jedini način da se obuzda epidemija
    nema načina da se epidemija obuzda i da se sačuvaju prihodi u ugostiteljskim objektima (i turizmu i ostalom)
    dakle jedini izbor koji postoji je obuzdati epidemiju ili ju neobuzdati. Gospodarstvo će patiti u oba slučaja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ani ali vas dvoje smije biti na manjem razmaku? Samo distanca od tuđih koliko kužim?
    Mi koji živimo skupa ne, ali kad se idemo šetat npr. ili ako ćemo morat u dućan, onda držimo razmak od 1-2 metra od drugih ljudi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod mene su od danas zatvorene teretane.
    Ja i dalje radim.
    Kaže šef da čekamo kaj bude.
    Za plaće, za sad, imamo, a kad to potrošimo idemo svi na burzu.
    Grad je sablasno prazan.
    Danas sam putovala samo sat vremena do posla. Inače putujem sat i pol do dva.
    I gorivo je pojeftinilo za cca kunu.
    Ali tečaj raste. Ne pamtim da je ikad bio veći.
    Kaže mi kći da na njenom faksu više uopće ne bude nastave, ni vježbi.
    Kako će polagati anatomiju bez sekcija samo nebo zna.
    Za sad smo svi zdravi i neka tako i ostane.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bilo je pitanje za tehnički pregled vozila jučer, evo mi smo danas bili. Sve radi.
    U osiguravajućoj kući dezinficiraju kemijske između klijenata.
    Na tehničkom zaposlenici imaju rukavice, i to je manje više jedina razlika. Ne znam koja je uopće poanta tih rukavica ako svo vrijeme nosiš iste

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To bi rezultiralo jako velikim brojem oboljelih ljudi istovremeno, pa bi rad i ekonomija opet bili upitni jer ne bi tko imao raditi.
    Niski postotak smrtnosti za mlađe od 50 je takav uz dostupnu zdravstvenu zaštitu, i pacijenti mlađu od 50 završavaju u značajnom postotku na respiratoru.
    I last but not least, nitko ne zna koliko dugo traje imunitet stečen preboljevanjem ove bolesti, tako da taj herd immunity o kojem pričaju Britanci mogu objesiti mačku o rep.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tečaj je bio i 7,7 a mislim i 7,8 svojedobno, sjećam se dobro svih rata kredita koje sam platila s takvim tečajem
    ovo je još dobro.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HNB je ovih dana već više puta intervenirala da održi tečaj kune.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To bi rezultiralo jako velikim brojem oboljelih ljudi istovremeno, pa bi rad i ekonomija opet bili upitni jer ne bi tko imao raditi.
    Niski postotak smrtnosti za mlađe od 50 je takav uz dostupnu zdravstvenu zaštitu, i pacijenti mlađu od 50 završavaju u značajnom postotku na respiratoru.
    I last but not least, nitko ne zna koliko dugo traje imunitet stečen preboljevanjem ove bolesti, tako da taj herd immunity o kojem pričaju Britanci mogu objesiti mačku o rep.
    Ja jako površno pratim, nisam jučer stigla vijesti gledati, ali danas sam ubrala članak u SD u kojem, na sličan broj slučajeva - Njem, Franc, i It - Njem. ima nevjerjoatno malo smrti. MM to prati i kaže da je zbog kapaciteta njihovog zdrav. sustava. Ako je to stvarno točno, onda je to the case za flatten the curve i kolika je važnost usporavanja epidemije - koliku to razliku u smrtnosti čini. Vidjet ćemo što će se zbiti, moguće da će Britanci ipak popustiti pa sad uvoditi mjere - onda je to put u Italiju nažalost.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.03.2020. at 14:17

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Britanici su se predomislili . Narod bas nije bio sretan s pocetnim idejom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja jako površno pratim, nisam jučer stigla vijesti gledati, ali danas sam ubrala članak u SD u kojem, na sličan broj slučajeva - Njem, Franc, i It - Njem. ima nevjerjoatno malo smrti. MM to prati i kaže da je zbog kapaciteta njihovog zdrav. sustava. Ako je to stvarno točno, onda je to the case za flatten the curve i kolika je važnost usporavanja epidemije - koliku to razliku u smrtnosti čini. Vidjet ćemo što će se zbiti, moguće da će Britanci ipak popustiti pa sad uvoditi mjere - onda je to put u Italiju nažalost.
    Pišem napamet, ali mislim da kod njih igra ulogu i to što se već desetljećima trude iznimno zdravo i kvalitetno živjeti - hrana i kretanje. Baš sam računala, da imaju u udjelu opko 5-6 puta više zaraženih od nas. Znači nije da ne obolijevaju, ali se izvlače. Što se tiče zdravstvenog sustava u Njemačkoj, ja sam prilično razočarana njima. Opremu sigurno imaju bolju, ali ono što sam ja vidjela, a dosta sam vidjela (nažalost), nije bolje nego kod nas. Naprotiv. I prilično je nehuman pristup bez obzira što je sustav bolje razrađen od razina intenzivne skrbi do prehrane i wc-a u bolnicama. Gdje sam ležala, npr. je wc kao neka plastična kabina u sobi i kad peru, peru od poda do stropa sa šmrkovima, prilično učinkovito. Na neka mjesta si sam nosiš svoj jastuk pa ga doma iskuhavaš poslije. Tako da su bolnice bakterijski sigurnije, ali osoblje ne vidiš. Malo je osoblja po glavi. Ja sam se rasplakala kad mi sestra nije htjela pomoći da ustanem iz kreveta do wc-a pa se smilovala na kraju. A znala sam da je velika šansa da kolabiram ako ustanem, toliko se poznam. Mi imamo sigurno više medicinskog osoblja, a manje respiratora, wc-a i hrane. Jesu oni učinkoviti, ali ja sam im se jednom zbilja srušila na intenzivnoj. Tada su odnekud svi izletili poput mrava, a jednom su dali nekoj neiskusnoj da mi vadi braunile iz vrata, nek vježba na meni, i ostavili je samu. E kad sam to preživjela, valjda sam žilava. Terapije koje sam dobivala - krive. Suosjećajnost 0. Medicinske sestre - odlične strankinje i loše Njemice. Savjetovanje jako u rukavicama - mene dovelo do krivog zaključka, naivka. I tako...

Ono što je sigurno bolje je kvaliteta života svakodnevnog.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj i postoperativnog ultrazvuka sam se sad sjetila, kad mi nije razbio rebra s onim aparatom, pa se ispričavao da mu je većina pacjenata deblje od mene pa da mora u salo zariti tu spravu. Ja sam bila tada normalne mase, ništa posebno mršava, nekih 55-56 kg.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čekaj, je l moram napisati da je 55 kg mršavo?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako se netko pita zašto sam na forumu umjesto da radim... ništa ne mogu od doma, raspad sistema... ja moram ići u ured, meni ovo ne funkcionira. Najmlađa trenutno sisa pa sam na mobu .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •