Stranica 37 od 383 PrviPrvi ... 2735363738394787137 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Donjogradske zgrade ne bi bile tko loše da u svakoj nije bilo po par unutarnjih adaptacija koja uključuju rušenje zidova - od dućana u prizemlju preko barem nekoliko neodgovornih stanara.
    Al kad svi znamo gdje živimo, i svako radi kaj mu se sprdne. Uz to , često i struka ima svoje prste. Arhitekti crtaju kaj investitor hoće, ako ga uopće i angažiraju,, štedi se na plaćanju statičara, kontrole institucija ne postoje. I podljedice se vide
    a tu su i konzervatori koji dodatno kompliciraju situaciju, te jako stare zgrade treba ili srušiti ili iznova raditi statičku rekonstrukciju. Sad se dosta tih koje su konzervatori štitili i urušile al nažalost pri tome dođe i do ljudskih žrtava.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2020. at 23:54

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam se u subotu taman sama sa sobom dogovorila oko korone i onda me taj potres toliko uznemirio i prestrašio da sam jedva došla k sebi. Sad je malo popustio strah. Izolacija mi inače nije nikakav problem.
    Nama je ured kod Britanca i direktor je u nedjelju popodne bio... Ima dosta žbuke i sve police su na podu. Zgrada je dobila žutu naljepnicu da je potreban detaljan pregled pa nismo znali jel smijemo unutra ili ne. Uspjeli smo saznati da smijemo tako da idemo to danas raskrčiti.
    Klijenti zovu ludi i van sebe jer su krenule Mjere i ne možeš im dokazati da ne možemo u ured. Kaže mi jedan ali treba mi samo jedan podatak! Nevjerojatno!
    Plaću ne znam od kud ćemo dobiti jer je 80% klijenata stavilo ključ u bravu. Mi raditi moramo i gotovo je nemoguće da radimo od kuće. Rok za financijske izvještaje je 30.04. šalje se na Ministarstvo molba da se to produži jer radimo u nemogućim uvjetima, za sada nemaju sluha.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam takodjer pod uzasnim stresom... Moram radit al hocu li biti placena za to ne znam, u ovim uvijetima tesko. Radnicu sam poslala na godisnji a uzasno me strah da cu joj morat dat otkaz
    Naravno, kao i vecina imam i kredit...
    Povrh svega, djeca su samnom i ovise samo o meni pa se bar kuci moram skulirat ispred njih. Zato mi odlazak na posao dobro dodje, tamo mogu malo hiperventilirat

Naravno da je najvaznije da svi ostanemo zdravi al ne mogu da se ne brinem i o drugim stvarima...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tako je, malo brineš, malo se digneš, i tako kroz dan
    Jednostavno je oboje točno, i da ima ozbiljnih razloga za brigu, i da ima puno stvari na kojima možemo biti zahvalni

meni je krasno što sam više s djecom i što sam presadila cvijeće i čitam krasnu knjigu, ali ponekad se prišulja misao "a koliko se to točno i na koliko dugo moj život upravo promijenio?"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Može se stvarno pričat o ogromnoj sreći s obzirom na činjenicu da Krško nije nastradalo. Držite se!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tang uprvao tako nekako, predivno si napisala

Zamolila bih moderatorice jer mi se to čini kao dobra ideja da se prebace postovi pod novu temu:

Prilagodba na život tijekom corone (tako nekako)

Mogu se prebacit svi postovi od 23.3. od 19:02 h (počevši s postom od Beti3).Hvalaaa.

A pod ovom temom nastavimo pisati o statistici, širenju zaraze, novostima općenito i sl.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Može se stvarno pričat o ogromnoj sreći s obzirom na činjenicu da Krško nije nastradalo. Držite se!!
    I što se sve dogadjalo u zoru u satima kad ljudi nisu na ulici kao pješaci ili u autu zbog posla. Zamisli onu fotku Ilice da su pješaci bili na pločniku.
    A zbog corone općenito je manje ljudi vani.

A pomaže ljude zadržat unutra i ova hladnoća koja je stigla.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tema je korona virus ne vidim razloga za premjestanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Postoji jedna mala, sićušna stvar kao posljedica "ostani doma", koju sam osvijestila tek jutros.
    ZAŠTO stavljam grudnjak svako jutro! Pa mogu bez njega.
    Ali, onda neće biti onog divnog osjećaja kad ga skinem, hahaha.
    Koja dilema!
    Jesam li ja to posve prolupala?

A vani pada snijeg. Na more. Pada. Snijeg. Proljeće.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

beti
    podsjetila si me na Muju koji kupuje broj manje cipele

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Donjogradske zgrade ne bi bile tko loše da u svakoj nije bilo po par unutarnjih adaptacija koja uključuju rušenje zidova - od dućana u prizemlju preko barem nekoliko neodgovornih stanara.
    Al kad svi znamo gdje živimo, i svako radi kaj mu se sprdne. Uz to , često i struka ima svoje prste. Arhitekti crtaju kaj investitor hoće, ako ga uopće i angažiraju,, štedi se na plaćanju statičara, kontrole institucija ne postoje. I podljedice se vide
    Tako je.
    O tom problemu ja pričam već godinama i najstrože bih to kažnjavala.
    Ne samo u centru, već i kod nas.
    Nema tko nije kupio stan i nešto porušio. Svako malo Hilltijevke rokaju po zidovima.
    Na svakom sastanku stanara postavljam ista pitanja: tko vam je to dozvolio, jeste li pozvali statičara da pregleda stan, je li statičar odobrio rušenje zida/zidova...
    I uvijek dobivam iste odgovore: pa to nije nosivi zid i kaj to vas briga, a najbolje mi je od svega kad netko od susjeda dođe k meni onda prvo zaprepašteno konstatira kako mi nismo srušili špajzu, zid o kuhinje i napravili tzv. open space.
    Ljudi su bezobrazni, bahati i ugrožavaju sebe i druge, a posebna "bolest" nas Hrvata jest da se svi kužimo u sve.
    Kad adaptiraju stanove ne zovu statičara, ali zub popravljaju kod zubara. Zašto?
    Za adaptaciju kuće treba imati građevinsku dozvolu, a za razvaljivanje stanova ne treba.
    Suludo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne kužim koliko dugo oni misle održavati ovakvo stanje. Do cjepiva će proći i dvije godine. Zar ćemo dvije godine, tri ovako živjeti?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dobro pitanje, žuta.
    Mama mi je stara i sama. Ne smijem do nje, osim da odem u općinu, među ljude po potvrdu i riskiram da obolim i njoj prenesem. Gdje je tu logika? A blizu stanujemo, samo drugi grad.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa vidiš da se Wuhan otvara, škole se otvaraju, poslovi se nastavljaju, karantena će se polako ukidati. A tamo je neusporedivo teža situacija nego kod nas.
    Kod nas situacija uopće nije loša.

Znači, kad se "outbreak" smiri i izravna, moći će se normalizirati život.

Što naravno ne znači da će virus nestati, dok ne bude većina ljudi imuna na neki način uvijek će se moći vratiti epidemija.

Ali će se moći kontrolirati, zaustavljati na početku, ili recimo upotrijebiti recept iz Južne Koreje, pa masovno testirati i izolirati zaražene.

Uz to, svakako ne normalizirati stvari na način da se održavaju masovni događaji kao utakmice ili odlasci na skijanje.

Ali normalizacija u smislu rada, škole, posla, to će se sigurno moći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro pitanje, žuta.
    Mama mi je stara i sama. Ne smijem do nje, osim da odem u općinu, među ljude po potvrdu i riskiram da obolim i njoj prenesem. Gdje je tu logika? A blizu stanujemo, samo drugi grad.

Ako ti što znači, ministar je sad na pressici rekao da poduzeća trebaju te potvrde raditi online. NE znam mogu li onda i građani?

On je odgovarao na pitanje kako da netko tko nema internet nabavi potvrdu. Probaj se raspitati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Rekli su da se potvrda zatraži online, ali moraš doći fizički po nju.
    Ionako pada snijeg, nećemo nikud sad.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 24.03.2020. at 10:00

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro pitanje, žuta.
    Ja bi na tvom mjestu probala ako trebam otići bez te potvrde. Ali sa podacima o mami, oib i to. To spada u skrb o starijim osobama koje se ne mogu brinuti o sebi.
    Ja ću uskoro morati tati po lijekove i namirnice, moja sreća što smo isti grad. Ali isto ću pripremiti te podatke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ovu situaciju prihvaćamo racionalno i zaista kad vidim sto se ljudima desilo s potresom ili su u svakodnevnom radu izloženi izvanrednim situacijama mogu samo biti zahvalna da oboje radimo od doma. Na sreću nitko nije anksiozan, roditelji poštuju upute, zapravo svi funkcioniramo u okvirima u kojima moramo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi na tvom mjestu probala ako trebam otići bez te potvrde. Ali sa podacima o mami, oib i to. To spada u skrb o starijim osobama koje se ne mogu brinuti o sebi.
    Ja ću uskoro morati tati po lijekove i namirnice, moja sreća što smo isti grad. Ali isto ću pripremiti te podatke.
    Da bilo danas da pošaljem neki mejl i pokupiš dozvolu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fali pecat na potvrdi, zato se mora po nju.
    :smajlic bez zubi sa šiltericom:

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je poslodavac slao potvrde na mail, doduse ne znam jel imaju pecat.
    I napisali su nek ljudu pokazu na mobitelu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kažu da ne priznaju na mobitelu nego pspir

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu morati uzeti ausvajs da mogu mami odnijeti namirnice jer ona ne spada pod grad Zagreb. No pise da taj tip propusnica vrijedi sedam dana pa cu jos pricekati jer se opskrbila za jedno dva tjedna.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, malo brineš, malo se digneš, i tako kroz dan
    Jednostavno je oboje točno, i da ima ozbiljnih razloga za brigu, i da ima puno stvari na kojima možemo biti zahvalni

meni je krasno što sam više s djecom i što sam presadila cvijeće i čitam krasnu knjigu, ali ponekad se prišulja misao "a koliko se to točno i na koliko dugo moj život upravo promijenio?"
    Ja nekako razmisljam... prozivjelo se puno toga. Nase babe (one famozne sto radjaju u polju ) su i po tri rata prezivjele, siromastvo, glad, nestale roditelje, preminulu djecu... Naravno da nitko to sebi ne zeli i bolje je, ako je moguce, proci kroz zivot neokrznut, ali evo.. covjek sve prezivi i smogne snage za ici dalje. Ustvari, moja je vjecita mantra - uvijek ima gore.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu morati uzeti ausvajs da mogu mami odnijeti namirnice jer ona ne spada pod grad Zagreb. No pise da taj tip propusnica vrijedi sedam dana pa cu jos pricekati jer se opskrbila za jedno dva tjedna.
    Imaš link na zahtjeve? Gledala sam na stranici MUP-a ali očigledno sam plavuša.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://www.zagreb.hr/izdavanje-prop...zahtjev/156563

to ti ne izdaje MUP, nego civilna zaštita

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.zagreb.hr/izdavanje-prop...zahtjev/156563

to ti ne izdaje MUP, nego civilna zaštita
    Hvala
    Prema ovom meni ne treba jer je Grad Zagreb.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 24.03.2020. at 11:37

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas se potvrda od CZ dobije skenirana na mail, uspjela sam dobiti info na telefon. Poslala sam mail na objavljenu adresu za moj grad i čekam do sutra što će mi odobriti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK ljudi te propusnice se izdaju za nuzne radnike. nisam sigurna da je ideja da se ide po to i to, pa u susjedni grad jer imate roditelje tamo.
    jasno mi je da vam je bitno da imate osjecaj sigurnosti da mozete otici, ali s tim opterecujete sustav.
    Ideja je da sto manje se gibamo i da sto vise usporimo rast broja zarazenih.
    i da imamo i mi roditelje na daljinu i da ne mozemo do njih kao ni i vi.
    tako da nije da ne razumijem.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 24.03.2020. at 12:02

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    Prema ovom meni ne treba jer je Grad Zagreb.
    Da, to je samo za kretanje IZVAN mjesta boravka. Osim toga, za one koji su zaposleni u bitnim službama (ne samo medicinske djelatnosti i vatrogasci nego i IT, elektraši, vodovod, plin, odvoz otpada) ne treba ići u područni ured, to firme rješavaju.

Daklem, ja moram ishoditi propusnicu samo ako želim obići roditelje koji žive izvan Zagreba, a za odlazak na posao mi ne treba. Tu sve piše: https://www.zagreb.hr/izdavanje-prop...zahtjev/156563

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lako onima u velikom gradu, većini su roditelji u istoj općini. Ali nama je sve dalje od 2 km drugi grad. A nekima su roditelji stvarno stari, preko 80. Morate to shvatiti. Ne bih se osjećala dobro da je neka hitnoća, a da ne mogu ići. Naravno da ne idemo ako ne treba.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas se potvrda od CZ dobije skenirana na mail, uspjela sam dobiti info na telefon. Poslala sam mail na objavljenu adresu za moj grad i čekam do sutra što će mi odobriti.
    Eto, super!

Normalno da moraš imati potvrdu ako ti je roditelj u drugom gradu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Beti3 nije bas tako. Evo Zagreb je jedan grad, Samobor, Zaprešić....su drugi gradovi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lako onima u velikom gradu, većini su roditelji u istoj općini. Ali nama je sve dalje od 2 km drugi grad. A nekima su roditelji stvarno stari, preko 80. Morate to shvatiti. Ne bih se osjećala dobro da je neka hitnoća, a da ne mogu ići. Naravno da ne idemo ako ne treba.
    Kod nas je više od trećine zaposlenih iz okolnih gradova. A bitni su za neke stvari koje ljudi uzimaju zdravo za gotovo. Evo, baš je kolega poslao dvojicu servisera na popravak velike trafostanice. Ne bi baš bilo zabavno da u ovakvim uvjetima pola nekog manjeg grada ostane bez električne energije. Isto - kolegica ima sina koji je serviser IT mreža. Svi ljudi na održavanju infrastrukture (koju često uzimamo zdravo za gotovo) jako su bitni u ovakvim situacijama, a i inače.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    OK ljudi te propusnice se izdaju za nuzne radnike. nisam sigurna da je ideja da se ide po to i to, pa u susjedni grad jer imate roditelje tamo.
    jasno mi je da vam je bitno da imate osjecaj sigurnosti da mozete otici, ali s tim opterecujete sustav.
    Nije tako, spajka. Obavljanje nužnih stvari za roditelje koji su 70+ je upravo ono što treba raditi, i to postoji kao kategorija za ove međugradske propusnice. To što mi još nismo uspjeli doći do našeg stožera, to je druga stvar...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Spajalica, ja ne mislim šetati, otac mi je kronični bolesnik sa hrpom terapije, preko 80 godina. I živi sam u mjestu trenutno bez javnog prijevoza.Kaj nije preporuka da za takve osobe sve obavljaju mlađe osobe? A doktorica pusta lijekove onako kako joj sustav dopusti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne, za radnike dozvole izdaju firme, samo treba stožeru ili mz poslati popis. Evo, kopiram sa web stranice ravnateljstva CZ:

Zabrana iz ove Odluke ne odnosi se na:
    • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja - propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
    • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe - propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
    • izvješćivanje javnosti - propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
    • stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb - propusnice izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine
    • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština - propusnice izdaje nadležni stožer civilne zaštite
    • putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće - propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
    • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 - propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beti3 nije bas tako. Evo Zagreb je jedan grad, Samobor, Zaprešić....su drugi gradovi.
    Da ima nas jako puno s takvim kombinacijama u Zagrebu. Mama, brat i ja smo u različitim gradovima a zapravo jako blizu.

Vjerujem da znate no mozete neophodno organizirati preko crvenog križa.
    https://www.koronavirus.hr/upute-hrv...votne-dobi/136

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

MM radi kao dostavljač alkoholnih pića, dostavlja pića po cijeloj Istri. Jučer je uredno dobio propusnicu od poslodavca i danas najnormalnije radi. U zadnjih tjedan dana kako je krenula ta sva ludnica, njima se dvostruko povećao posao. Svaki dan je u kontaktu sa minimalno 20-ak ljudi. I šta vrijedi onda što ja sa djecom tjedan dana nisam izašla iz kuće kada me on može zaraziti. To me baš ljuti i potpuno mi je neshvatljivo da se nitko takvih radnika nije dotaknuo.

I još jedna stvar što me jako muči. U slučaju da se zarazim, što se događa s djecom? Nemam nikoga u blizini tko bi se mogao brinuti za njih. Ili obrnuto, da se oni zaraze, ja mogu s njima u bolnicu? Zna li netko kako to funkcionira?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    MM radi kao dostavljač alkoholnih pića, dostavlja pića po cijeloj Istri. Jučer je uredno dobio propusnicu od poslodavca i danas najnormalnije radi. U zadnjih tjedan dana kako je krenula ta sva ludnica, njima se dvostruko povećao posao. Svaki dan je u kontaktu sa minimalno 20-ak ljudi. I šta vrijedi onda što ja sa djecom tjedan dana nisam izašla iz kuće kada me on može zaraziti. To me baš ljuti i potpuno mi je neshvatljivo da se nitko takvih radnika nije dotaknuo.

I još jedna stvar što me jako muči. U slučaju da se zarazim, što se događa s djecom? Nemam nikoga u blizini tko bi se mogao brinuti za njih. Ili obrnuto, da se oni zaraze, ja mogu s njima u bolnicu? Zna li netko kako to funkcionira?
    Mi isto imamo ljude na terenu (održavanje trafostanica) ali osim dozvola poslodavca imaju i odgovarajuću zaštitnu opremu + dobili su upute o postupanju u slučaju zaraze.

Na tvom mjestu, ja bih mužu svaki dan pripremila čistu odjeću, a ono što skine ubacila u mašinu da se opere. Neka nosi samo jedne cipele koje treba držati vani (ne hodati po stanu), neka stavi masku i rukavice. Sretno! I to će proći...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas i ja moram do opcine po nesto. Zamotat cu se u maske. Ne mogu ne obaviti jer ocekujemo sljedeci stupanj karantene prije kraja tjedna. Moram i u skolu, gurnuti im pod vrata neke papire. Hebem ti administraciju koja ne moze online, a o kojoj ovisi svakodnevni zivot, odnosno buducnost. :/

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako više ne raste eksponencijalno gore znači li to da je krivulja polako u padu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovako rano, vjerojatno samo znaci da je odradjeno manje testova nego prijasnjih dana. Kod nas trenutno predvidjaju da imamo 10 ili cak 100 puta vise zarazenih od 235 sluzbeno dijagnosticiranih (jucer). To u MN, ne znam za SAD opcenito ovaj cas.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije odrađeno manje testova, rast je ispod 30% što je dobro.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To i mene zanima ako se zarazi netko od nas odraslih ili svekar i svekrva ispod nas...kako s djecom? Svi ostajemo kalo jesmo u izolaciji. Danas sam cula da tko dobijw koronu ide u bolnicu...a sto sa ostalim ukucanima ostaju u samoizolaciji ili? Nemrem vise pratiti uz 100 obaveza kidam na zadace...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ne idu valjda svi s virusom u bolnicu? To nema nikakvog smisla, s obzirom na kapacitete.

Ja se trudim ne razmisljati kamo bih s djecom. Prijateljici, valjda. Ona takodjer ima samo mene/nas.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam zato i pitam...imam jedno uvjeravanje u obitelji koje kaze svi idu u bolnicu ...sumnjam..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I mene jako zanima ovo sa djecom u slucaju da roditelji obole i zavrse u bolnici...mi imamo sina od 16g i kcer od skoro 14g,zivimo sami i nemamo rodbine.U subotu smo imali sa njima tecaj sto u tom slucaju...dali smo im pinove od kartica,gotovinu,objasnili kako internet bankarstvom platiti racune za mobitele i internet,zapisali tel.brojeve najblizih prijatelja i njih zamolili da im budu od pomoci telefonski ako nesto zapne,upute kako se zastiti prilikom nabavke namirnica i sl.tehniicke stvari.Znam da zvuci grozno ali ne vidim drugi nacin-jedina rodbina je moja mama,plucni onkoloski bolesnik 300 km udaljena, nije mi u redu traziti nekog od prijatelja da ih preuzme kada je u tom skucaju vel.vjerojatnost da nekoga zaraze.Jedina sreca u svemu je da su odmalena odgajani vrlo samostalno. Jednostavno ne vidim drugi nacin osim da ih u ovakvoj situaciji strpaju u dom..

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ovde su pripremili hale u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, tako da svi oboleli idu u kolektivnu izolaciju. Ljudi su često kršili samoizolaciju.

Na poslu su nas raspustili u ponedeljak i ne znam kako će to sve biti regulisano. Nisu se setili da nam pre toga isplate drugi deo plate.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •