Pokazuje rezultate 1 do 50 od 274

Tema: Toksična pozitivnost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Eee, tako, baš sam se nadala da je neko već zgodno sumirao moje mišljenje o internet pozitivi ovih dana. Hvala za link.

Meni je ovih nedelja toksično pozitivna rođena mama. ZASIPA me tim internet shitstorm-om neverovatnih pozitivnosti, od imbecilnih teorija zavere do motivacionih poruka, govori mi da treba da mislim pozitivno, a znam da to radi jer nikad nije bila naročito dobra u deljenju autentičnih emocija (partizansko vaspitanje- samo slabići pokazuju emocije). Sve to mi ne bi ni smetalo da je ne poznajem i da ne vidim da ona sama zapravo tone u depresivu, i broj njenih pozitivnih misli mi pokazuje koliko je zapravo na suprotnom kraju od onoga što deli meni . Pri tome je van mojih moći da joj pomognem...
    Ostali toksično pozitivni su u toj kategoriji "oni koji imaju rešenje za svaki tuđi problem" i pri tome ga nude i kada ga ne tražiš. Sa godinama me nerviraju sve manje, taj stav me sad povredi samo kad ga dobijem od osobe od koje ga nisam očekivala do tada, koju sam do tada procenjivala kao empatičnu. Sa druge strane, s obzirom da sam i sama često slepo neempatična, sve češće i lakše opraštam tuđu neempatičnost, tj. nekako je shvatam kao default ponašanje, a empatiju kao prijatan izuzetak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •