Stranica 52 od 383 PrviPrvi ... 242505152535462102152 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rosa a jel di dobila drugi termin?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Rosa a jel di dobila drugi termin?
    Ne.

Brine me sad uputnica, izvadila sam ju u prosincu. Specijalističke pretrage su u pitanju, A2 i A3 tip pretrage. Valjda vrijedi godinu dana, nije valjda 6 mjeseci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne vrijedi neko vrijeme dok se ne naručiš onda vrijedi godinu znači do prosinca
    Nego jedi li dobila drugi termin? Vidim da nisi? I kaj sad? Koji imaš postupak da dobiš termin
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.04.2020. at 18:04

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vrijedi neko vrijeme dok se ne naručiš onda vrijedi godinu znači do prosinca
    Nego jedi li dobila drugi termin? Vidim da nisi? I kaj sad? Koji imaš postupak da dobiš termin
    Kontaktirat će me.
    Valjda će ovo ludilo do prosinca proći.

Ne kužim ovo boldano: kaj nije da vrijedi od datuma kad ju uzmem kod LOM-a, nema veze kad se naručim?
    Samo nikad ne znam je li 6 ili 12 mjeseci od izdavanja.
    Posljednje uređivanje od rosa : 11.04.2020. at 18:11

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije bajno
    Imam nekaj skoro za klince a posle i za sebe i nije mi baš za čekanje jer čekamo već godinu dana i više

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo i u HRT Dnevniku pitanje proizvodnje hrane. Druge zemlje ograničavaju izvoz.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Kontaktirat će me.
    Valjda će ovo ludilo do prosinca proći.

Ne kužim ovo boldano: kaj nije da vrijedi od datuma kad ju uzmem kod LOM-a, nema veze kad se naručim?
    Samo nikad ne znam je li 6 ili 12 mjeseci od izdavanja.
    Aha ne imaš neki prvi rok tipa tri mjeseca da se naručiš na pregled,a kad se naručiš onda ti vrijedi godinu dana od datuma na uputnici

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za mjesec dana imamo kontrolu na Rebru, koliko ranije javljaju novi termin? Ili trebam ja zvati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto to i ja pitam? A kaj s onima koji nemaju telefon tj. Možeš se naručiti samo u određenoj kancelariji i piše se u tekicu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.04.2020. at 19:59

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Za mjesec dana imamo kontrolu na Rebru, koliko ranije javljaju novi termin? Ili trebam ja zvati?
    ne znam kakav pregled imate, ali meni su s rebra sve otkazali. osim onkološke terapije.

o terminima će se dogovarati, tj. ponovno naručivati kada ovo sve prođe, nema naručivanja novih termina trenutno, to ti odmah kažu kad nazovu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko ranije zovu da otkažu? O šta s onima koji ne uzimaju kontakt nego pišu u tekicu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.04.2020. at 20:53

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kakav pregled imate, ali meni su s rebra sve otkazali. osim onkološke terapije.

o terminima će se dogovarati, tj. ponovno naručivati kada ovo sve prođe, nema naručivanja novih termina trenutno, to ti odmah kažu kad nazovu.
    Alergolog, budem onda pričekala.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zna vlada da mora zavaditi narod i onda će još lakše vladati, nisu džabe rekli "Zavadi pa vladaj".

Baš me interesira kada će otvoriti granice? Predpostavlja da iza 15.6. jer si ne mogu priištiti totalnu propast turističke sezone. Bili živi pa videli Ja još uvek šetam po više puta na dan, ali ne živim u ZG, na sreću.
    Meni istekla osobna početkom 4. meseca, ali ne smem otići u drugu opštinu plus mislim da ni ne rade.

Uglavnom, od sve ovoga će najviše profitirati farmaceutski lobi. I kako će odjednom doneti odluku da virusa više nema, odnosno da više nije opasan. Nema nikakvog smisla i logike, osim ako nas žele zatvoriti na par godina.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moje dijete je trebalo na kontrolni pregled kod gastro u Klaicevoj.
    Na fejsu sam nasla mail i poslala s upitom sto s tim. Odgovorili su mi u roku od 15tak min da oni normalno rade kontrolne preglede i da dodjemo. Ukoliko zelimo mozemo otkazati i dogovoriti novi termin. Ja sam zamolila da me otkazu i daju novi.
    Odgovorili u 5 min s novim datumom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Zna vlada da mora zavaditi narod i onda će još lakše vladati, nisu džabe rekli "Zavadi pa vladaj".

Baš me interesira kada će otvoriti granice? Predpostavlja da iza 15.6. jer si ne mogu priištiti totalnu propast turističke sezone. Bili živi pa videli Ja još uvek šetam po više puta na dan, ali ne živim u ZG, na sreću.
    Meni istekla osobna početkom 4. meseca, ali ne smem otići u drugu opštinu plus mislim da ni ne rade.

Uglavnom, od sve ovoga će najviše profitirati farmaceutski lobi. I kako će odjednom doneti odluku da virusa više nema, odnosno da više nije opasan. Nema nikakvog smisla i logike, osim ako nas žele zatvoriti na par godina.
    Kod nas važe osobne koje su istekle još mjesec dana nakon skidanja mjera predostrožnosti
    Vidi jel možda i kod vas tako

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete je trebalo na kontrolni pregled kod gastro u Klaicevoj.
    Na fejsu sam nasla mail i poslala s upitom sto s tim. Odgovorili su mi u roku od 15tak min da oni normalno rade kontrolne preglede i da dodjemo. Ukoliko zelimo mozemo otkazati i dogovoriti novi termin. Ja sam zamolila da me otkazu i daju novi.
    Odgovorili u 5 min s novim datumom.
    i koji di dobila,tj. za koliko si dobila?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kakve veze ima ublazavanje nasih mjera s turistickom sezonom kad je svugdje stanje tako da ljudi nije bas da ce ici na putovanja?

Ja prva ove godine ne idem nigdje. I dosta mojih frendica isto. Mame iz vrtica takoder kazu da nema sanse da putuju.
    Jedino tko planira na more su oko mene ljudi koji imaju vikendice.

Za Amere, Talijane, Spanjolce, Francuze, Njemce...sumnjam da razmisljaju o tome da idu na more

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima ublazavanje nasih mjera s turistickom sezonom kad je svugdje stanje tako da ljudi nije bas da ce ici na putovanja?

Ja prva ove godine ne idem nigdje. I dosta mojih frendica isto. Mame iz vrtica takoder kazu da nema sanse da putuju.
    Jedino tko planira na more su oko mene ljudi koji imaju vikendice.

Za Amere, Talijane, Spanjolce, Francuze, Njemce...sumnjam da razmisljaju o tome da idu na more
    Puno stranaca ima na našem moru vikendice, ako otvore granice biti će jako veselo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Gleda li netko brojke novozaraženih? Koliko vidim stagniramo oko 50-75 dnevno s kojim peakom preko 75 i to već tjednima, a prošlo je preko 4 tjedna otkad su uvedene mjere a mi nit idemo gore nit dole. Ovako ćemo bit u limbu još tjednima... Ako je vrijeme inkubacije do 2 tjedna onda več dulje vrijeme imamo samo one koji su se zarazili otkad su uveli ograničenja. I dok svi pišu kako smo prvaci svijeta u "oštrim" mjerama naša krivulja ne ide dolje. Ne ide jako gore ali bogme ni dolje. Usporila je ali nedovoljno.

Austriji već 2 tjedna pada broj active cases, nama raste (jedini dan kad je bio pad je bio 11.4. ostalo raste) Slovenija isto ima jasan trend pada novozaraženih. Češka isto. Obje su po grafu u točki infleksije kad bi trebao početi padati ukupni broj zaraženih. Naša krivulja još uvijek raste... Uz ovakve trendove ne nazire se razlog za skorije popuštanje mjera kojima svako toliko nam se obećavaju pa idući dan povlače i tako zavlače i razvlače dane.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Gleda li netko brojke novozaraženih? Koliko vidim stagniramo oko 50-75 dnevno s kojim peakom preko 75 i to već tjednima, a prošlo je preko 4 tjedna otkad su uvedene mjere a mi nit idemo gore nit dole. Ovako ćemo bit u limbu još tjednima... Ako je vrijeme inkubacije do 2 tjedna onda več dulje vrijeme imamo samo one koji su se zarazili otkad su uveli ograničenja. I dok svi pišu kako smo prvaci svijeta u "oštrim" mjerama naša krivulja ne ide dolje. Ne ide jako gore ali bogme ni dolje. Usporila je ali nedovoljno.

Austriji već 2 tjedna pada broj active cases, nama raste (jedini dan kad je bio pad je bio 11.4. ostalo raste) Slovenija isto ima jasan trend pada novozaraženih. Češka isto. Obje su po grafu u točki infleksije kad bi trebao početi padati ukupni broj zaraženih. Naša krivulja još uvijek raste... Uz ovakve trendove ne nazire se razlog za skorije popuštanje mjera kojima svako toliko nam se obećavaju pa idući dan povlače i tako zavlače i razvlače dane.
    Bio bi i kod nas pad da nije došlo do ovog proboja zaraze po domovima.
    Inače da, pratim brojke i došla sam do istog zaključka kao i ti. Ne nazire se popuštanje, iako novinari svako malo o tome pitaju. A vidim i da se članovi stožera međusobno razilaze u svojim najavama.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je zabrinjavajući porast broja umrlih.
    Danas ih je šest i to iz cijele Hrvatske.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I to je rezultat proboja virusa u domove.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas sam negdje procitala (zaboravila sam koje novine) da je u Zagrebu jucer testirano nesto tipa 180 ljudi, od kojih je samo nekoliko bilo pozitivno. Sto je stvarno tako malen broj testiranja? To je zanemariv postotak populacije.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam što reć... iskreno neda mi se konkretne brojke analizirati matematički ali ovako kad se golim okom gledaju grafovi izgleda ili kao da imamo stagnaciju, ili da imamo drugi val usred mjera.

Ako su ciljevi bili 1) zasutaviti rast broja novooboljelih i 2) suzbiti epidemiju prvo smo uspjeli a drugo još uvijek nismo. Zašto nismo - ne znam. Nije jedini uzrok dokazana epidemija u par domova, a stvarnu situaciju po domovima ionako ne znamo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam što reć... iskreno neda mi se konkretne brojke analizirati matematički ali ovako kad se golim okom gledaju grafovi izgleda ili kao da imamo stagnaciju, ili da imamo drugi val usred mjera.

Ako su ciljevi bili 1) zasutaviti rast broja novooboljelih i 2) suzbiti epidemiju prvo smo uspjeli a drugo još uvijek nismo. Zašto nismo - ne znam. Nije jedini uzrok dokazana epidemija u par domova, a stvarnu situaciju po domovima ionako ne znamo.
    ali ako i uspijemo suzbiti epidemiju (znači da nam kontinuirano pada broj novooboljelih) ne znači da se treba prestati s mjerama, jer virus je i dalje prisutan i samo čeka da se može ponovno širiti
    pa i kad dođe pada broja novooboljelih i do popuštanja mjera, opet će se početi širiti i opet ćemo imati novi val i opat ćemo imati mjere
    i tako ćemo sve dok se ne razvije cjepivo
    znači, barem idućih godinu dana

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam negdje procitala (zaboravila sam koje novine) da je u Zagrebu jucer testirano nesto tipa 180 ljudi, od kojih je samo nekoliko bilo pozitivno. Sto je stvarno tako malen broj testiranja? To je zanemariv postotak populacije.
    U Istarskoj zupaniji jucer testirali mislim 18. Malo

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    baš je danas Capak odgovarao na pitanje oko broja testova
    rekao je da u HR kontinuirano imamo oko 10% pozitivnih na broj testiranih
    da se taj odnos mijenja onda bi imalo smisla povećavati broj testiranih, ali nikako nema smisla testirati cijelu populaciju, jer je to nerazumno trošenje resursa (ovaj dio ja dodajem)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čitala danas kak Nijemci planiraju uvoditi popuštanja mjera
    Kao prvo vrtići i neke slične ustanove,kao djeca vrtičanci nisu napast za svoje roditelje.
    U razredu mojeg najmanjeg,između nas dve tri starije i najmlađih mama je samo 20+ godina,vjerujem da je tako i u Njemačkoj,djeca nam imaju devet deset godina

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ali ako i uspijemo suzbiti epidemiju (znači da nam kontinuirano pada broj novooboljelih) ne znači da se treba prestati s mjerama, jer virus je i dalje prisutan i samo čeka da se može ponovno širiti
    pa i kad dođe pada broja novooboljelih i do popuštanja mjera, opet će se početi širiti i opet ćemo imati novi val i opat ćemo imati mjere
    i tako ćemo sve dok se ne razvije cjepivo
    znači, barem idućih godinu dana
    Ma ok, ali nismo uspjeli doći do te faze da pada broj novooboljelih i da onda možemo bar malo popustiti... Znači nismo ostvarili ono što je bio cilj.
    Recimo onaj link koji sam bila prije slala, koji projicira kad će biti peak - nama taj projicirani "peak" stalno izmiče, sad je već "crta" a ne pravi peak, pa iako je pozitivno da smo izbjegli eksponencijalni rast nemamo ni pad. Ako nema pada nema ni privremenog bar djelomičnog popuštanja mjera. Koliko će se mjere moći popuštati i u kojem obimu ionako još nitko ne zna, bit će vjerojatno jedna mjera pa 2 tjedna praćenje koji je efekt i onda možda iduća i tako... Ali mi nismo uspjeli doći do toga i ovim tempom nećemo skoro...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Opet čitam slučaj Karlovac cijela grupa prvo bila pozitivna,sad ta ista grupa negativna,i postavlja se pitanje jel prvi bio ok ili lažno pozitivan
    S druge strane Francuzi dobili dodatnih mjesec dana karantene
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.04.2020. at 18:01

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma ok, ali nismo uspjeli doći do te faze da pada broj novooboljelih i da onda možemo bar malo popustiti... Znači nismo ostvarili ono što je bio cilj.
    Recimo onaj link koji sam bila prije slala, koji projicira kad će biti peak - nama taj projicirani "peak" stalno izmiče, sad je već "crta" a ne pravi peak, pa iako je pozitivno da smo izbjegli eksponencijalni rast nemamo ni pad. Ako nema pada nema ni privremenog bar djelomičnog popuštanja mjera. Koliko će se mjere moći popuštati i u kojem obimu ionako još nitko ne zna, bit će vjerojatno jedna mjera pa 2 tjedna praćenje koji je efekt i onda možda iduća i tako... Ali mi nismo uspjeli doći do toga i ovim tempom nećemo skoro...
    kužim te. Al iskreno, ja se bojim popuštanja mjera, bojim se da ćemo se svi ponašati kao one podivljale kokoši koje kruže na whatsappu.
    evo malo su popustili za uskrs i odmah je nastao cirkus na pijacama
    mislim da neke mjere mogu popustiti, npr ovo ograničavanje kretanja na mjesto prebivališta
    ali druge, ne mogu zamisliti
    ne mogu zamisliti da sjednem u natrpani kafić na pivu ili da odem u restoran
    to je sad već poptuno van domene mogućeg za mene

s druge strane, trebali bi pronaći održivi način življenja dok se cjepivo ne pronađe
    zar djeca cijelu godinu neće ići u školu? možda mogu i u školama uvesti par-nepar varijante, jedan tjedan idu jedni u školu, drugi tjedan drugi, sjedenja s velikim razmakom, možda nam djeca postanu mali disciplinirani japanci
    živjeti ovako idućih godinu i pol nema smisla - ako uopće budemo sretni da se cjepivo razvije tako brzo
    Posljednje uređivanje od betty blue : 14.04.2020. at 18:10

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ne znam... nartprani zatvoreni kafić - vjerojatno ne bih. Otvorena terasa na suncu i pristojni razmak među stolovima, piće u industrijski zatvorenoj boci - to bi vjerojatno mogla. Mislim, ja iskreno vjerujem (a i ima dosta već podataka) da smrtnost za veliku većinu zdravih mlađih stvarno nije visoka, ali... ali je očito jako jako zarazno i kad krene širi se jako brzo, to i manjak cjepiva za ugrožene skupine za tren baci zdravstveni sustav na koljena

Znači da bi trebali provoditi u vlastitom aranžmanu baš ono što kod nas ne ide - higijena, distanca, da svakog zdravog gledaš kao potencijalno zaraženog (što vrlo moguće i je). A to u našem mentatlitetu ne ide... mislim da je to i razlog zašto se epidemija nije suzbila, dovoljno je samo par njih koji su zaraženi a kreću se u široj obitelji - i opet imaš 50 oboljelih u danu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda bety ovo par nepar može bit u tvojoj jedmosmjenskoj školi,zanima me kako bi to ostvarila u školama moje djece?
    Kaj se tiče birtija to me uopće ne zanima mi sad mi prije
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.04.2020. at 18:21

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jelena O, ja ne bih ništa ostvarila, niti je škola moje djece jednosmjenska
    ne radim u ministarstvu obrazovanja i nije mi posao da pronalazim načine organizacije rada, samo sam građanin koji misli da se nekakva organizacija treba provesti
    postrojavanje onih koji inače ne idu u birtije i restorane su mi potpuno očekivani, očekujem i daljnji priljev.
    Posljednje uređivanje od betty blue : 14.04.2020. at 18:27

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ću se postrojit da nemam para za birtije dok ovo traje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nit ti ne treba

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Al me satare dugoročno razmišljanje svaki put, kad zamislim, moj će dogodine bit petaš, i da krene u peti razred preko google učionice, hrpa novih nastavnika koje neće ni vidjeti..
    Neki dan sam dobila obavijest da je naš projekt koji se događa svake godine oko 20.9. otkazan, ove godine ga neće biti. Pa me to isto ostavi s upitnicima..

Onda razumijem zašto stalno govore o dva tjedna, mogu se nosit sa zamisli "iduća dva tjedna", ova godina dana mi je preteška za pojmit

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I naši projekti su odgođeni ne proizvodno nego predstavljanje koje je trebalo biti sredinom rujna

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas (Austrija) se priča o putovanjima jedino unutar zemlje za sada. Nešto su danas natuknuli da možda, možda, eventualno će se moći izvan zemlje uz uvjete: karantena kad dođeš na željeno odredište i opet kad se vratiš. Pa sad računaj tko će igdje ići. Ovdje nitko ni ne razmišlja o putovanju, osim eventualno unutar zemlje , ako dopuste, ali ne prije ljeta.
    Može osoba s drugim državljanstvom se vratiti u svoju "domovinu" i bit onda u karanteni i kad se vrati u zemlji u kojoj boravi onda opet u karantenu.

Iskreno, meni Hrvatska ima NA SREĆU malo oboljelih i malo umrlih, ako pogledamo broj stanovnika. U Austriji je isto situacija u principu iznenađujuće dobra, ako sad ove mjere koje su od danas na snazi ne zeznu sve.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 14.04.2020. at 18:51

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    baš je danas Capak odgovarao na pitanje oko broja testova
    rekao je da u HR kontinuirano imamo oko 10% pozitivnih na broj testiranih
    da se taj odnos mijenja onda bi imalo smisla povećavati broj testiranih, ali nikako nema smisla testirati cijelu populaciju, jer je to nerazumno trošenje resursa (ovaj dio ja dodajem)
    I kod nas je nekako konstanta, taj postotak.

Guverner je bas danas, opet, izjavio da mu je cilj otprilike 5,000 testova na dan ili 40,000 tjedno i da bi to bio uvjet za lagano labavljenje trenutnih odredbi i povratak u neku novu normalu. Nas je tu 5.6 milijuna. S takvim tempom testiranja racunaju da bismo bili u mogucnosti izolirati bolesne od zdravih i nekako rasporediti zivot da bas ne sjedimo doma do, stajaznam 2022 (to je neka okvirna projekcija stanja stvari tko zna kojih strucnjaka i statisticara).

Onda, paralelno s tim, ministarstvo zdravstva Minnesote objavi da smo testirali 800 ljudi od jucer do danas, umjesto uobicajenih 1300-1600..... sto valjda znaci da nismo (jos) spremni za onih 5,000 i da idemo u krivom smjeru.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zavisi koje se jos mjere provode osim testiranja. Testiranje nije jedino vazno. Iako je prilicni vazno ako se preskocila neka faza. Vi imate normalno cirkuliranje ljudi unutrar republika i gradova? Ili postoji neko ogranicenje?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nismo nista preskocili, osim testiranja dovoljnog broja ljudi za fazu u kojoj jesmo (odnosno guverner zeli da budemo). No hebi ga, nemamo testova. Ne da onaj drugi papak.

Smijemo cirkulirati, ali ne cirkuliramo bas puno po Minnesoti, kazu. Mislim, preporuka je da ne idemo nikamo, a prica se da slusamo. Nije zakonom zabranjeno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas nema cirkuliranja osim uz propusnicu uz vrlo opravdan razlog (koliko sam čula).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.04.2020. at 07:53

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kojih je izdano preko 800000. vrlo opravdanih

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    kojih je izdano preko 800000. vrlo opravdanih
    Moras priznati da je ogranicenje samo na mjesto stanivanja, a ne na podrucje bivsih opcina prilicno suluda stvar. Lako nama u Zagrebu, ali ljudi nisu mogi iz sela u selo u trgovinu.

Sto se tice Amerike, broj testova je samo jedan dio suzbijanja epidemije , nikako najvazniji i jedini .
    Nazalost, to je takav virus . Koji se prenosi prilicni lako , brzo i bez simptoma . Koliko ce ljudi pratiti preporuke prilicno je labav pojam posebno ako se osjecaju dobro.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vraga opravdanih, jako sam razočarana što se toga tiče. Moji frendovi su dobili propusnicu za posjetiti roditelje u Slavoniji sad za Uskrs. Druga također za posjećivanje mame koja uopće nije bolesna ni nepokretna da ne bi mogla bilo što sama obaviti... itd itd. Ako ih svatko može dobiti, onda se ta procedura i gnjavaža može i ukinuti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moras priznati da je ogranicenje samo na mjesto stanivanja, a ne na podrucje bivsih opcina prilicno suluda stvar. Lako nama u Zagrebu, ali ljudi nisu mogi iz sela u selo u trgovinu.
    apsolutno se slazem. bas zato jer je zemlja razbucana na opcine od 3 kuce da bi i mara i bara i njihovi muzevi radili u drzavnoj sluzbi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Vraga opravdanih, jako sam razočarana što se toga tiče. Moji frendovi su dobili propusnicu za posjetiti roditelje u Slavoniji sad za Uskrs. Druga također za posjećivanje mame koja uopće nije bolesna ni nepokretna da ne bi mogla bilo što sama obaviti... itd itd. Ako ih svatko može dobiti, onda se ta procedura i gnjavaža može i ukinuti.
    Cak i ako su dobili propusnice to je manji problem od mogucnosti da eventualno izloze roditelje virusu.
    Ako oni ne razmiljaju tako ( posebno ako su roditelji stariji i bolesni) onda je propusnica najmanji problem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali prilicni je jasno da normalnog zivota kakav smo znali nece biti prije masovne upotrebe cjepiva.
    I prilicni je jasni da ce virus jos jako dugo cirkulirati u populaciji uz odredene mjere ogranicavanja.
    Nismo mi sami u Evropi. Sigurno cemo.pratiti dogadanja oko nas i popustati mjere kao i ostali.
    Prilico je jasno da smo se solidni izvukli obzirom na okolinu, samo je pitanje kako cemo dalje iz ove tocke.
    Jasno je da ce biti jos dosta umrilih iz domova umirovljenika, ali sirenje je relativnk pod kontrolom ( jug je kao i obicno prilicno opusten bio pa malo kasni).
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.04.2020. at 08:20

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne može propusnicu svatko svagdje dobiti. Kod mene ne daju više od jednom članu za brigu o noni. Nema šanse da daju obiteljsku za posjetu, par km od mog mjestašca.
    A susjedi je iz Zagreba došla cijela obitelj. Doduše oni su na položaju na kojem se vjerojatno drugačije gleda podobnost.
    I silno me to ljuti. Nepravda. Nejednakost.
    Zatvor. Ma, još gore. Logor. Postala sam tako apatična zbog svega toga. Tješim se da je mnogima gore, ali slaba mi ta utjeha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •