Pa vjerojatno ovisi o tome što znači ići van.
Ako to podrazumijeva odlazak na posao u infektivnu kliniku, onda cool.
Pa vjerojatno ovisi o tome što znači ići van.
Ako to podrazumijeva odlazak na posao u infektivnu kliniku, onda cool.
rukavice u rukave, da se koža ne vidi...
kad temp ode na +30 (a uskoro će), hoćete li i onda pokrivati svaki djelić kože?
za šetnju, dućan, po meni pretjerano ako si zdrav. ako nisi, stoj doma, znači opet pretjerano
Nosim i inače naočale, povelike su jer su progresive, idu iznad maske. U trenirci sam, drugo ništa i nisam obukla od kad je #ostani doma.
U poštu ne mogu ući bez maske ni bez rukavica. Ni u ljekarnu. A morala sam u obojeNašla sam papirić u poštanskom sandučiću, za paketić.
A kosa opet duga, bura bi mi ju nosila svuda oko lica, tako da je rep najbolja solucija. A i kažu: skupite kosu u rep!
Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.04.2020. at 14:36
Ispadaju mi rukavice kad nisu u rukavu, male ruke, velike rukavice, nema biranja, gdje da kupim S?
Naravno da u šetnju ne nosim, ali, kako sam navela, u ljekarnu i poštu se mora. Zar se kod vas ne mora?
Neće još +30, imamo fore, bar mjesec dana. Kako imam alergiju na sunce, često imam duge rukave i nogavice, tanke, i kad je jako sunce.
https://www.posta.hr/u-postanske-ure...tne-maske/8256
U poštu se sigurno ne mora s maskom, iako su to u jednom trenutku uveli kao obavezu, ali vrlo brzo su povukli.
Danas saznala sad da li to vrijedi samo za ZG ili općenito da svi koji su umrli od korone ih kremiraju bez izbora nekog drugog načina i bez ispraćaja
aju,rs
Svi koji su bili vani u redu su imali masku i rukavice. Ovo mi je prvi put da sam bila u pošti od kad je izolacija počela. Svi u mom mjestu imaju maske vani, tako vidim ono jednom tjedno kad se spustim među ljude. Lijepo je sakrit se iza maske. Ponekad.
Meni jako paše ova međusobna odvojenost. Ja nisam baš za prisno druženje. Izbjegavam ljude na praznike i inače, samo da se ne moram rukovati, a ljubljenje...brrrr. Nisam podnašala ni prije dok su mi u redovima ulazili u osobni prostor, uvijek bih ili rekla ili se odmaknula ili crno pogledala.
Ta socijalna udaljenost može, što se mene tiče, ostati do daljnjega. Samo da me puste da sama budem gdje ja želim![]()
Pa mnogi ljudi nose maske i rukavice, i u pošti i u trgovini, ali ne znači da će te potjerati van iz navedenih prostora ako dođeš bez maske ili rukavica.
može se i bez maske i bez rukavica. uvijek imam uz sebe čistu masku, pa ako me zatraže, stavit ću. iako do sad nisam. a umjesto rukavica perem ruke
za izvođenje psa i odlazak u ured, ne koristim ništa od toga
Mislim da je zaista u redu nositi masku u zatvorenom prostoru, ali mi je Betin opis svejedno zazvučao dosta dramatično.
Kod mene više šetača ima maske nek ljudi koji idu dućan
Ima i ovo ako nema maski https://9gag.com/gag/an5p4jE
U ZG ? Sin osobe mi danas reko da nije imao pravo biranja na koji način će majka biti otpračena ovog svijeta,ujedno je Reko da je bila bez odjeće ili možda samo u onom u čem je bila u bolnici.znači nisu pitali što sinovi žele nego di je kremirali po difoltu. Vreme radnje oko 5.4.2020.ujedno sinovi dva sina nisu smjeli biti prisutni činu kremiranja. Ono što mi zovemo ispraćaj
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.04.2020. at 16:54
Prilično je jasno da nas žele potrovati nekim neizpitanim cijepivima, koji pitanje da li pomažu, a uz to i čipirati.
Ne znam kako je kod vas u Hvatskoj, ali ovde u Sloveniji su ljudi progledali i puno ih je ukapiralo da je virus totalna navlaka za diktaturu i nadzor. Ne kažem da virus ne postoji, ali da su mediji digli preveliku paniku to stoji. A smrtnost nije veća nego od obične gripe i nažalost tu nastradaju najviše stariji, koji imaju iy Koronu još hrpu ozbiljnih bolesti i ne umru od ili ti zbog Korone, nego sa Koronom, što je VELIKA razlika.
Mislim da sam bila jasna i da možete skužiti što želim reći![]()
Posljednje uređivanje od tinkilinkixyz : 15.04.2020. at 16:58
ovo srecom je filozofska tema:
Kaj bi vi napravile?
ja imam svoje misljenje i stavit cu kasnije danas
a prije toga: kak vi vidite da se moze dalje?
pa da za par mjeseci usporedimo koliko smo fulale... ili nismo
Trebala si mene pitati... Sad bih najradije uslikala pod dnevne sobe: kutija s alatom i kartonska kutija sa spojnim materijalom tj. vijci, matice, steljke... Moj mlađi radi završni rad za srednju školu. A ovaj dio još i prepoznajemo, dok drugi baš i ne: motorići, aktuatori, senzori...i sve ima doma još od ljetnih praznika.
Ptičice zanimljiva ideja. Može. Samo da razmislim pa se javim![]()
Zato sto su kupili dionice tvornica koje proizvode respiratore i laboratorija koji stancaju cjepivo?
I tvornica koje proizvode cipove koje ce nam ugraditi.
Potpuno e jasni da oni drze i ovu 5G mrezu . Jednostavnim razmisljanjem namece se zakljucak da je potres u Zagrebu zapravo eksperiment kojim se isprobava djelovanje valova 5G mreze. Samo jos sve ne radi bas dobro jer je frekvencija potaracala zgrade , a ne mozgove populacije, ali budu i to poštelali.
Posljednje uređivanje od sirius : 15.04.2020. at 18:28
Može li pitanje za cure iz Srbije
Ivan Ivanović je točno tko ?
To su ti "progledani" valjda.
Ja mislim da ćemo se malčice pretvoriti u Azijate kad to sve jednog dana prođe - u smislu da ćemo nosat maske idućih par godina po aerodromima ili napučenim prostorima. Azijci tako od SARS-a rade.
Čovječanstvo je preživjelo svaku pojedinu zahvaljujući cjepivu - prestali su se bojati kad je došlo cjepivo jer su se tako dječje paralize itd. iskorijenile. Inače bi ostajalo u kolektivnom sjećanju, svako bi poznavao nekog svog vršnjaka koji je zaglavio s trajnom posljedicom od toga.
Naša djeca će, daj bože, sve to pozaboravljat. Osim ako i daljnjim letanjem po svijetu ne budemo ulazili u habitat životinja, a Kinezi ne promijene svoje prehrambene navike, pa još koja korona ili nešto drugo uskoro ne skoči na ljude, tada će se i iduća generacija sjećat.
Ma znam vidla sam ali da se tak može sprdati s vučićem ,ima hrabrosti.kod nas to ne bi tak prošlo ili bi?
Da si me to pitala kad sam otvorila temu, rekla bih da će proći za 2 mjeseca i ni u ludilu ne bih pomislila da će nas ovako zatvoriti u uske okvire.
Sad ne mislim ni malo dobro. Samo se nadam da će ti avioni poletjeti i moj muž moći doći kući. Mislila sam da će to biti do 1.5., ali sad se bojim da neće ni do 1.6.
Nekako gledam da će 1.6. biti slobodna putovanja unutar Hrvatske. Ne prije.
I mislim da djeca neće više u školu ove godine.
I mislim da ćemo još dugo biti na udaljenosti jedan od drugog u trgovinama i na ulici.
Ne znam što da mislim o cjepivu. Ne može biti gotovo do jeseni, to nije realno. A još jednu zimu živjeti na ovaj način će biti pogubno za gospodarstvo.
Jedva čekam sjest u kafić kraj mora i popiti kavu s mužem. Tome se nekako nadam u lipnju.
Riri, hvala za odgovor. S obzirom da baš i ne dolazite sa drugima u kontakt, verovatno su dobre šanse da niste pokupili virus. Proći će i ta samoizolacija, pa ćete opet napolje.
Jelena, ja ne pratim ništa sa domaće scene, umro bi mi mozak da to radim.
Ne poštujem nešto preterano lik i delo Ivana Ivanovića niti sam u toku čime se bavi ovih dana.
Generalno, niko od naših medijski propraćenih ličnosti nije tu gde jeste i to što jeste bez aminovanja od strane vlasti.
Imam i ja pitanje, filozofsko, za antivaksere: da li je svet konačno onakav kakav treba da bude? I kako biste procenile efikasnost pojačane higijene u sprečavanju pandemije, s obzirom da smo na nekoj temi došle do zaključka da je dovoljna pojačana higijena da bi epidemija bila sprečena?
Za 5G trolove koji opušteno mogu da napišu da idu u radnju samo jednom u 2 nedelje pod maskom i rukavicama ali je virus bezopasan- ovaj put samoza naj
.
Pa maska ti je draga moja kod nas obavezna ako želiš u trgovinu, jer bez nje te ne puštaju unutra - živim u SLO i predpostavljam da je i kod vas slično.
Budući da živim sama, u trgovinu idem na cca. 10 dana i dosta stvari mi donesu i moji. Nemam vremena, a ni energije vsaki dan ići po jednu stvar, nego kupim zalihe pa imam, mislim da je to logično i da ima puno ljudi koji slično postupaju
Propast ekonomije (?) dok se prodaje na milijarde maski, a o garmaceutskoj industiji koja cveta da i ne pričam. Videćemo šta će biti na kraju, šta nas čeka i kada će otvoriti granice pa ćemo videti ko je bio u pravu. A da ne pričam dosta ljudi pod stresom papa više nego inače, mislim da ste i same napisale da sada više trošite na hranu, ako se ne varamNa sreću nisam nervozna, niti pod stresom, pa me se ni apetit nije povećao.
Nigde nisam rekla da treba lizati kvake (fakat mi je to odvratno) i ljubiti baku i dedu nakod toga - dosta loša interpretacija onog što sam napisala.
Posljednje uređivanje od tinkilinkixyz : 15.04.2020. at 20:48
Ja vidim da se može dalje ovako: do 1.6. po ovom sistemu, a poslije preuzimanje švedskog model do potpune normalizacije, tj. imuniteta krda. Ugrožene skupine će se čuvati, ostali neće. Vrlo izvjesno da će to biti polušutke odrađeno, na način da će se smanjiti broj vijesti o koroni i rad stožera preseliti u sjenu.
U cjepivo se ne uzdam još par godina, a nijedno gospodarstvo ne može izdržati par godina ovoga. Ne “izdržati” u smislu krize, nego potpunog sloma.
Cijela Europa će početi olabavljivati mjere kroz max mjesec dana, mi ćemo ih pratiti.
Ni ne vidim drugog načina. Osim ako virus čudotvorno sam od sebe ne nestane. A mislim da neće. Nisam više sigurna da naši rade tako dobar posao, ako 60% ljudi mora preboliti, onda mi se ovaj tempo od 50 ljudi dnevno čini prespor. Ne vidim da imaju ikakav plan za dalje. Ha, možda bi fakat i mi već sad trebali olabaviti mjere...srećom nismo sami u ovome pa ćemo se jednostavno povesti za ostatkom Europe pa šta bude.
Ne nosimo maske i rukavice u trgovini , nije obavezno. Osim onih koji to zele. Obzirom da radim u bolnici maske cuvam za bolnicko okruzenje i u trgovinu idem hrabro kao jer volim zivjeti na rubu.
Pa nije tempo od 50 ljudi dnevno nigdje, ni u Hr, ni kod mene. To je samo ono sto prodje probir kroz testiranje. Ima ih koliko hoces zarazenih, svuda, sto je dovoljan argument ovima sto se dizu na straznje noge -- ne krepavamo masovno (sto to znaci, masovno?) i umiru neki babe i dede, pa je stvarno glupo da sjedimo svi doma. Sta's, baba. Umrli bi iovako i onako.
Kod mene u Lidlu su obavezne rukavice.,
Ne znam od kad točno jer nisam bila od prošlog tjedna, ali danas je zaštitar na ulazu svakoga upozoravao da nakon dezinfekcije ruku navuče rukavice koje su stajale pored.
One široke kao za voće i kruh.
Kad sam vraćala kolica skužila sam da tih odbačenih rukavica ima posvuda po parkingu.
Masku još niti jednom nisam stavila na lice. Ne treba mi to.
Meni je maska ok ako osoba ima bliski kontakt.
Npr. kod lijecnika. Ducan nije bliski kontakt.
Ne, maske nisu obavezne osim ako je takva politika određene radnje, onda to jasno i piše na ulazu.
Ograničen je broj ljudi u prodavnici, negde su razmaci pred kasama označeni, negde ne.
Možda je tebi logično da "tvoji" (roditelji?) dolaze do tebe i donose ti hranu, meni bi bilo puno logičnije da ideš ti do njih, ali svakom svoje. Kao što mi je logično ne praviti desetodnevne zalihe svežih namirnica ako se već ničega ne bojiš i smatraš da se treba ponašati kao da virus nije prisutan. I ne, ne poznajem mnogo samaca koji u neka normalna vremena kupuju na taj način, niti sam tako radila dok nisam imala decu.
Što se tiče ekonomije, valjda je jasno da nju ne čini samo prehrana i farmacija, niti se dohodak većine država bazira na njima?
Kvake i ljubljenje starijih nisam pominjala ja, tako da to neću komentarisati.
Pa OK, nek ih je x10. Nek je x20, to je onda 1000 dnevno, 30 000 mjesečno, u godinu dana 360 000. Ako nam treba 60%, to je na 4 milijuna 2,4, ovim tempom 6 i pol godina. Sad ja ko Pernar računam, haha, ali stvarno ne vidim da je moguće ovako živjeti niti 6 godina, a niti “do cjepiva”.