Stranica 54 od 383 PrviPrvi ... 444525354555664104154 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa vjerojatno ovisi o tome što znači ići van.
    Ako to podrazumijeva odlazak na posao u infektivnu kliniku, onda cool.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

rukavice u rukave, da se koža ne vidi...
    kad temp ode na +30 (a uskoro će), hoćete li i onda pokrivati svaki djelić kože?
    za šetnju, dućan, po meni pretjerano ako si zdrav. ako nisi, stoj doma, znači opet pretjerano

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Radiš u infektivnoj klinici?

Ne nosim masku i rukavice u javnosti.
    Samo u kontaktu s pacijentima.
    Drzim razmak , perem i dezi ficiram ruke.
    To je sve.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nosim i inače naočale, povelike su jer su progresive, idu iznad maske. U trenirci sam, drugo ništa i nisam obukla od kad je #ostani doma.
    U poštu ne mogu ući bez maske ni bez rukavica. Ni u ljekarnu. A morala sam u oboje Našla sam papirić u poštanskom sandučiću, za paketić.
    A kosa opet duga, bura bi mi ju nosila svuda oko lica, tako da je rep najbolja solucija. A i kažu: skupite kosu u rep!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.04.2020. at 14:36

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    rukavice u rukave, da se koža ne vidi...
    kad temp ode na +30 (a uskoro će), hoćete li i onda pokrivati svaki djelić kože?
    za šetnju, dućan, po meni pretjerano ako si zdrav. ako nisi, stoj doma, znači opet pretjerano
    Ispadaju mi rukavice kad nisu u rukavu, male ruke, velike rukavice, nema biranja, gdje da kupim S?
    Naravno da u šetnju ne nosim, ali, kako sam navela, u ljekarnu i poštu se mora. Zar se kod vas ne mora?

Neće još +30, imamo fore, bar mjesec dana. Kako imam alergiju na sunce, često imam duge rukave i nogavice, tanke, i kad je jako sunce.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

https://www.posta.hr/u-postanske-ure...tne-maske/8256

U poštu se sigurno ne mora s maskom, iako su to u jednom trenutku uveli kao obavezu, ali vrlo brzo su povukli.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas saznala sad da li to vrijedi samo za ZG ili općenito da svi koji su umrli od korone ih kremiraju bez izbora nekog drugog načina i bez ispraćaja

aju,rs

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.posta.hr/u-postanske-ure...tne-maske/8256

U poštu se sigurno ne mora s maskom, iako su to u jednom trenutku uveli kao obavezu, ali vrlo brzo su povukli.
    Svi koji su bili vani u redu su imali masku i rukavice. Ovo mi je prvi put da sam bila u pošti od kad je izolacija počela. Svi u mom mjestu imaju maske vani, tako vidim ono jednom tjedno kad se spustim među ljude. Lijepo je sakrit se iza maske. Ponekad.
    Meni jako paše ova međusobna odvojenost. Ja nisam baš za prisno druženje. Izbjegavam ljude na praznike i inače, samo da se ne moram rukovati, a ljubljenje...brrrr. Nisam podnašala ni prije dok su mi u redovima ulazili u osobni prostor, uvijek bih ili rekla ili se odmaknula ili crno pogledala.
    Ta socijalna udaljenost može, što se mene tiče, ostati do daljnjega. Samo da me puste da sama budem gdje ja želim

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Svi koji su bili vani u redu su imali masku i rukavice. Ovo mi je prvi put da sam bila u pošti od kad je izolacija počela. Svi u mom mjestu imaju maske vani, tako vidim ono jednom tjedno kad se spustim među ljude. Lijepo je sakrit se iza maske. Ponekad.
    Meni jako paše ova međusobna odvojenost. Ja nisam baš za prisno druženje. Izbjegavam ljude na praznike i inače, samo da se ne moram rukovati, a ljubljenje...brrrr. Nisam podnašala ni prije dok su mi u redovima ulazili u osobni prostor, uvijek bih ili rekla ili se odmaknula ili crno pogledala.
    Ta socijalna udaljenost može, što se mene tiče, ostati do daljnjega. Samo da me puste da sama budem gdje ja želim
    I ovdje večina ima maske i rukavice, barem tako vidim u redu pred dućanom.
    Sa balkona, večina koje vidim prolazi sa maskama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa mnogi ljudi nose maske i rukavice, i u pošti i u trgovini, ali ne znači da će te potjerati van iz navedenih prostora ako dođeš bez maske ili rukavica.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

može se i bez maske i bez rukavica. uvijek imam uz sebe čistu masku, pa ako me zatraže, stavit ću. iako do sad nisam. a umjesto rukavica perem ruke
    za izvođenje psa i odlazak u ured, ne koristim ništa od toga

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je zaista u redu nositi masku u zatvorenom prostoru, ali mi je Betin opis svejedno zazvučao dosta dramatično.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mene više šetača ima maske nek ljudi koji idu dućan

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ima i ovo ako nema maski https://9gag.com/gag/an5p4jE

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i bolje je, potpuno nepropusno

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i ovo ako nema maski https://9gag.com/gag/an5p4jE
    Ovo je opasno, jer neki idiot bi mogao tako nešto i napraviti. Isto kao što neki predlažu maske za bebe sa dudom. A dijete se može ugušiti.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi jako brzo zaboravljaju.
    Tako budu i ovo.
    X
    Ja prva.

Nadam se samo da će još neko vrijeme u kolektivnoj svijesti ostati veća distanca u redovima. Uživam u ovom da mi nitko ne puše za vrat, ne gura špežu na traku dok ja još svoju nisam povadila iz kolica, i ne prati koji lijek kupujem.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Danas saznala sad da li to vrijedi samo za ZG ili općenito da svi koji su umrli od korone ih kremiraju bez izbora nekog drugog načina i bez ispraćaja

aju,rs
    Pisalo neki dan da to nije tako. Da zamotaju u neke folije i u lijes

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U ZG ? Sin osobe mi danas reko da nije imao pravo biranja na koji način će majka biti otpračena ovog svijeta,ujedno je Reko da je bila bez odjeće ili možda samo u onom u čem je bila u bolnici.znači nisu pitali što sinovi žele nego di je kremirali po difoltu. Vreme radnje oko 5.4.2020.ujedno sinovi dva sina nisu smjeli biti prisutni činu kremiranja. Ono što mi zovemo ispraćaj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.04.2020. at 16:54

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ali prilicni je jasno da normalnog zivota kakav smo znali nece biti prije masovne upotrebe cjepiva.
    I prilicni je jasni da ce virus jos jako dugo cirkulirati u populaciji uz odredene mjere ogranicavanja.
    Nismo mi sami u Evropi. Sigurno cemo.pratiti dogadanja oko nas i popustati mjere kao i ostali.
    Prilico je jasno da smo se solidni izvukli obzirom na okolinu, samo je pitanje kako cemo dalje iz ove tocke.
    Jasno je da ce biti jos dosta umrilih iz domova umirovljenika, ali sirenje je relativnk pod kontrolom ( jug je kao i obicno prilicno opusten bio pa malo kasni).
    Prilično je jasno da nas žele potrovati nekim neizpitanim cijepivima, koji pitanje da li pomažu, a uz to i čipirati.
    Ne znam kako je kod vas u Hvatskoj, ali ovde u Sloveniji su ljudi progledali i puno ih je ukapiralo da je virus totalna navlaka za diktaturu i nadzor. Ne kažem da virus ne postoji, ali da su mediji digli preveliku paniku to stoji. A smrtnost nije veća nego od obične gripe i nažalost tu nastradaju najviše stariji, koji imaju iy Koronu još hrpu ozbiljnih bolesti i ne umru od ili ti zbog Korone, nego sa Koronom, što je VELIKA razlika.

Mislim da sam bila jasna i da možete skužiti što želim reći
    Posljednje uređivanje od tinkilinkixyz : 15.04.2020. at 16:58

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravljate na jednu jako vaznu ljudsku sposobnost koja se kroz stoljeca stalno iznova dokazuje, sposobnost da se nista ne nauci.
    nisam stigla još sve pročitat al marta zaslužuje postom pehar. Šta jest, jest. Nikad ljudi naučit.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Prilično je jasno da nas žele potrovati nekim neizpitanim cijepivima, koji pitanje da li pomažu, a uz to i čipirati.
    Ne znam kako je kod vas u Hvatskoj, ali ovde u Sloveniji su ljudi progledali i puno ih je ukapiralo da je virus totalna navlaka za diktaturu i nadzor. Ne kažem da virus ne postoji, ali da su mediji digli preveliku paniku to stoji. A smrtnost nije veća nego od obične gripe i nažalost tu nastradaju najviše stariji, koji imaju iy Koronu još hrpu ozbiljnih bolesti i ne umru od ili ti zbog Korone, nego sa Koronom, što je VELIKA razlika.

skroz si jasna
    hoćeš reći da nema potrebe za svim ovim mjerama i da možemo slobodno otvoriti škole, vrtiće, dati djeci da ližu kvake i onda ljube baku i djeda, jer će ionako krepat
    majkemi dođe mi da se dobrovoljno javim da me čipiraju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih voljela da ne bude isto u smislu da ljudi više cijene život i druge ljude, da prestane biti bitnije materijalno, da shvatimo da nam nije puno potrebno da bismo živjeli sretno, da budemo osjetljiviji jedni prema drugima ali mislim da prvi dan kad izađemo iz izolacije će ljudi po starom.
    Mitovski prekrasno napisano iako se bojim da će stvarnost bit onakva kakvom je predvidjaš.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ovo srecom je filozofska tema:
    Kaj bi vi napravile?
    ja imam svoje misljenje i stavit cu kasnije danas
    a prije toga: kak vi vidite da se moze dalje?
    pa da za par mjeseci usporedimo koliko smo fulale... ili nismo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je morala napraviti za fiziku magnet sa baterijom i žicom. Tko normalan ima po kući viška bakrene žice i čavala? Ok, snašli smo se, ali ono
    Trebala si mene pitati... Sad bih najradije uslikala pod dnevne sobe: kutija s alatom i kartonska kutija sa spojnim materijalom tj. vijci, matice, steljke... Moj mlađi radi završni rad za srednju školu. A ovaj dio još i prepoznajemo, dok drugi baš i ne: motorići, aktuatori, senzori...i sve ima doma još od ljetnih praznika.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hahahah, ne vjerujem...
    Zašto bi svjetski milijarderi željeli propast ekonomije i zastoj trgovine? Tako se ne okreće novac.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala si mene pitati... Sad bih najradije uslikala pod dnevne sobe: kutija s alatom i kartonska kutija sa spojnim materijalom tj. vijci, matice, steljke... Moj mlađi radi završni rad za srednju školu. A ovaj dio još i prepoznajemo, dok drugi baš i ne: motorići, aktuatori, senzori...i sve ima doma još od ljetnih praznika.
    Ma tata mi je sve našao, ali ono....
    Hvala za ubuduće.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 15.04.2020. at 17:52

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahah, ne vjerujem...
    Zašto bi svjetski milijarderi željeli propast ekonomije i zastoj trgovine? Tako se ne okreće novac.
    Pa zato da nas sve čipiraju...hellou

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ptičice zanimljiva ideja. Može. Samo da razmislim pa se javim

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jezuš Marija, Jozeph moj
    Kaj sam svašta tu pročitala...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahah, ne vjerujem...
    Zato sto su kupili dionice tvornica koje proizvode respiratore i laboratorija koji stancaju cjepivo?
    I tvornica koje proizvode cipove koje ce nam ugraditi.
    Potpuno e jasni da oni drze i ovu 5G mrezu . Jednostavnim razmisljanjem namece se zakljucak da je potres u Zagrebu zapravo eksperiment kojim se isprobava djelovanje valova 5G mreze. Samo jos sve ne radi bas dobro jer je frekvencija potaracala zgrade , a ne mozgove populacije, ali budu i to poštelali.
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.04.2020. at 18:28

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Može li pitanje za cure iz Srbije
    Ivan Ivanović je točno tko ?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zato sto su kupili dionice tvornica koje proizvode respiratore i laboratorija koji stancaju cjepivo?
    Potpuno e jasni da oni drze i ovu 5G mrezu . Jednostavnim razmisljanjem namece se zakljucak da je potres u Zagrebu zapravo eksperiment kojim se isprobava djelovanje valova 5G mreze. Samo jos sve ne radi bas dobro jer je frekvencija potaracala zgrade , a ne mozgove populacije, ali budu i to poštelali.
    https://www.antenazadar.hr/clanak/20...-za-5g-signal/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To su ti "progledani" valjda.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    To stalno čitam po portalia a nigdje objašnjenja zašto ne? Što to konkretno jednom kad pronađu cjepivo, cijepe ugrožene grupe a mi ostali do tad vjerojatno prebolimo i steknemo prvotni imunitet ili se isto cijepimo neće biti isto u svijetu kao što je bilo do nedavno? Ovo je samo još jedna zarazna bolest kakvih je čovječanstvo preživjelo na tisuće u dosadašnjoj povijesti...
    Ja mislim da ćemo se malčice pretvoriti u Azijate kad to sve jednog dana prođe - u smislu da ćemo nosat maske idućih par godina po aerodromima ili napučenim prostorima. Azijci tako od SARS-a rade.

Čovječanstvo je preživjelo svaku pojedinu zahvaljujući cjepivu - prestali su se bojati kad je došlo cjepivo jer su se tako dječje paralize itd. iskorijenile. Inače bi ostajalo u kolektivnom sjećanju, svako bi poznavao nekog svog vršnjaka koji je zaglavio s trajnom posljedicom od toga.

Naša djeca će, daj bože, sve to pozaboravljat. Osim ako i daljnjim letanjem po svijetu ne budemo ulazili u habitat životinja, a Kinezi ne promijene svoje prehrambene navike, pa još koja korona ili nešto drugo uskoro ne skoči na ljude, tada će se i iduća generacija sjećat.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Može li pitanje za cure iz Srbije
    Ivan Ivanović je točno tko ?
    Tv voditelj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma znam vidla sam ali da se tak može sprdati s vučićem ,ima hrabrosti.kod nas to ne bi tak prošlo ili bi?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo srecom je filozofska tema:
    Kaj bi vi napravile?
    ja imam svoje misljenje i stavit cu kasnije danas
    a prije toga: kak vi vidite da se moze dalje?
    pa da za par mjeseci usporedimo koliko smo fulale... ili nismo
    Da si me to pitala kad sam otvorila temu, rekla bih da će proći za 2 mjeseca i ni u ludilu ne bih pomislila da će nas ovako zatvoriti u uske okvire.

Sad ne mislim ni malo dobro. Samo se nadam da će ti avioni poletjeti i moj muž moći doći kući. Mislila sam da će to biti do 1.5., ali sad se bojim da neće ni do 1.6.

Nekako gledam da će 1.6. biti slobodna putovanja unutar Hrvatske. Ne prije.
    I mislim da djeca neće više u školu ove godine.
    I mislim da ćemo još dugo biti na udaljenosti jedan od drugog u trgovinama i na ulici.

Ne znam što da mislim o cjepivu. Ne može biti gotovo do jeseni, to nije realno. A još jednu zimu živjeti na ovaj način će biti pogubno za gospodarstvo.

Jedva čekam sjest u kafić kraj mora i popiti kavu s mužem. Tome se nekako nadam u lipnju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Skroz si jasna, kao i ovi tu kod mene sto urlaju da se svi dobro zahebavamo i da je vrijeme da se raja vrati na posao, a ne sto smo se svi uzjogunili.

Jedino sto ti uglavnom ne rade, niti im djeca idu u skolu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Riri, hvala za odgovor. S obzirom da baš i ne dolazite sa drugima u kontakt, verovatno su dobre šanse da niste pokupili virus. Proći će i ta samoizolacija, pa ćete opet napolje .

Jelena, ja ne pratim ništa sa domaće scene, umro bi mi mozak da to radim.
    Ne poštujem nešto preterano lik i delo Ivana Ivanovića niti sam u toku čime se bavi ovih dana.
    Generalno, niko od naših medijski propraćenih ličnosti nije tu gde jeste i to što jeste bez aminovanja od strane vlasti.

Imam i ja pitanje, filozofsko, za antivaksere: da li je svet konačno onakav kakav treba da bude? I kako biste procenile efikasnost pojačane higijene u sprečavanju pandemije, s obzirom da smo na nekoj temi došle do zaključka da je dovoljna pojačana higijena da bi epidemija bila sprečena?

Za 5G trolove koji opušteno mogu da napišu da idu u radnju samo jednom u 2 nedelje pod maskom i rukavicama ali je virus bezopasan- ovaj put samo za naj.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa maska ti je draga moja kod nas obavezna ako želiš u trgovinu, jer bez nje te ne puštaju unutra - živim u SLO i predpostavljam da je i kod vas slično.

Budući da živim sama, u trgovinu idem na cca. 10 dana i dosta stvari mi donesu i moji. Nemam vremena, a ni energije vsaki dan ići po jednu stvar, nego kupim zalihe pa imam, mislim da je to logično i da ima puno ljudi koji slično postupaju
    Propast ekonomije (?) dok se prodaje na milijarde maski, a o garmaceutskoj industiji koja cveta da i ne pričam. Videćemo šta će biti na kraju, šta nas čeka i kada će otvoriti granice pa ćemo videti ko je bio u pravu. A da ne pričam dosta ljudi pod stresom papa više nego inače, mislim da ste i same napisale da sada više trošite na hranu, ako se ne varam Na sreću nisam nervozna, niti pod stresom, pa me se ni apetit nije povećao.

Nigde nisam rekla da treba lizati kvake (fakat mi je to odvratno) i ljubiti baku i dedu nakod toga - dosta loša interpretacija onog što sam napisala.
    Posljednje uređivanje od tinkilinkixyz : 15.04.2020. at 20:48

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja vidim da se može dalje ovako: do 1.6. po ovom sistemu, a poslije preuzimanje švedskog model do potpune normalizacije, tj. imuniteta krda. Ugrožene skupine će se čuvati, ostali neće. Vrlo izvjesno da će to biti polušutke odrađeno, na način da će se smanjiti broj vijesti o koroni i rad stožera preseliti u sjenu.

U cjepivo se ne uzdam još par godina, a nijedno gospodarstvo ne može izdržati par godina ovoga. Ne “izdržati” u smislu krize, nego potpunog sloma.
    Cijela Europa će početi olabavljivati mjere kroz max mjesec dana, mi ćemo ih pratiti.

Ni ne vidim drugog načina. Osim ako virus čudotvorno sam od sebe ne nestane. A mislim da neće. Nisam više sigurna da naši rade tako dobar posao, ako 60% ljudi mora preboliti, onda mi se ovaj tempo od 50 ljudi dnevno čini prespor. Ne vidim da imaju ikakav plan za dalje. Ha, možda bi fakat i mi već sad trebali olabaviti mjere...srećom nismo sami u ovome pa ćemo se jednostavno povesti za ostatkom Europe pa šta bude.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne nosimo maske i rukavice u trgovini , nije obavezno. Osim onih koji to zele. Obzirom da radim u bolnici maske cuvam za bolnicko okruzenje i u trgovinu idem hrabro kao jer volim zivjeti na rubu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa nije tempo od 50 ljudi dnevno nigdje, ni u Hr, ni kod mene. To je samo ono sto prodje probir kroz testiranje. Ima ih koliko hoces zarazenih, svuda, sto je dovoljan argument ovima sto se dizu na straznje noge -- ne krepavamo masovno (sto to znaci, masovno?) i umiru neki babe i dede, pa je stvarno glupo da sjedimo svi doma. Sta's, baba. Umrli bi iovako i onako.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod mene u Lidlu su obavezne rukavice.,
    Ne znam od kad točno jer nisam bila od prošlog tjedna, ali danas je zaštitar na ulazu svakoga upozoravao da nakon dezinfekcije ruku navuče rukavice koje su stajale pored.
    One široke kao za voće i kruh.
    Kad sam vraćala kolica skužila sam da tih odbačenih rukavica ima posvuda po parkingu.
    Masku još niti jednom nisam stavila na lice. Ne treba mi to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je maska ok ako osoba ima bliski kontakt.
    Npr. kod lijecnika. Ducan nije bliski kontakt.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je maska ok ako osoba ima bliski kontakt.
    Npr. kod lijecnika. Ducan nije bliski kontakt.
    Točno tako.
    Muž je stavljao masku kad je išao u bolnicu.
    Zbog sebe i zbog zdravstvenog osoblja s kojim je u kontaktu.
    Ponijela sam je i ja, ali me nisu pustili unutra pa je nisam ni koristila.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa maska ti je draga moja kod nas obavezna ako želiš u trgovinu, jer bez nje te ne puštaju unutra - živim u SLO i predpostavljam da je i kod vas slično.

Budući da živim sama, u trgovinu idem na cca. 10 dana i dosta stvari mi donesu i moji. Nemam vremena, a ni energije vsaki dan ići po jednu stvar, nego kupim zalihe pa imam, mislim da je to logično i da ima puno ljudi koji slično postupaju
    Propast ekonomije (?) dok se prodaje na milijarde maski, a o garmaceutskoj industiji koja cveta da i ne pričam. Videćemo šta će biti na kraju, šta nas čeka i kada će otvoriti granice pa ćemo videti ko je bio u pravu. A da ne pričam dosta ljudi pod stresom papa više nego inače, mislim da ste i same napisale da sada više trošite na hranu, ako se ne varam Na sreću nisam nervozna, niti pod stresom, pa me se ni apetit nije povećao.

Nigde nisam rekla da treba lizati kvake (fakat mi je to odvratno) i ljubiti baku i dedu nakod toga - dosta loša interpretacija onog što sam napisala.
    Ne, maske nisu obavezne osim ako je takva politika određene radnje, onda to jasno i piše na ulazu.
    Ograničen je broj ljudi u prodavnici, negde su razmaci pred kasama označeni, negde ne.
    Možda je tebi logično da "tvoji" (roditelji?) dolaze do tebe i donose ti hranu, meni bi bilo puno logičnije da ideš ti do njih, ali svakom svoje. Kao što mi je logično ne praviti desetodnevne zalihe svežih namirnica ako se već ničega ne bojiš i smatraš da se treba ponašati kao da virus nije prisutan. I ne, ne poznajem mnogo samaca koji u neka normalna vremena kupuju na taj način, niti sam tako radila dok nisam imala decu.
    Što se tiče ekonomije, valjda je jasno da nju ne čini samo prehrana i farmacija, niti se dohodak većine država bazira na njima?
    Kvake i ljubljenje starijih nisam pominjala ja, tako da to neću komentarisati.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije tempo od 50 ljudi dnevno nigdje, ni u Hr, ni kod mene. To je samo ono sto prodje probir kroz testiranje. Ima ih koliko hoces zarazenih, svuda, sto je dovoljan argument ovima sto se dizu na straznje noge -- ne krepavamo masovno (sto to znaci, masovno?) i umiru neki babe i dede, pa je stvarno glupo da sjedimo svi doma. Sta's, baba. Umrli bi iovako i onako.
    Pa OK, nek ih je x10. Nek je x20, to je onda 1000 dnevno, 30 000 mjesečno, u godinu dana 360 000. Ako nam treba 60%, to je na 4 milijuna 2,4, ovim tempom 6 i pol godina. Sad ja ko Pernar računam, haha, ali stvarno ne vidim da je moguće ovako živjeti niti 6 godina, a niti “do cjepiva”.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •