Stranica 55 od 383 PrviPrvi ... 545535455565765105155 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Propast ekonomije (?) dok se prodaje na milijarde maski, a o garmaceutskoj industiji koja cveta da i ne pričam. Videćemo šta će biti na kraju, šta nas čeka i kada će otvoriti granice pa ćemo videti ko je bio u pravu. A da ne pričam dosta ljudi pod stresom papa više nego inače, mislim da ste i same napisale da sada više trošite na hranu, ako se ne varam

ajme meni
    svijet skoro stao, al maske ce nas spasit
    i farmaceutska industrija
    alal me nasmija

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Pa OK, nek ih je x10. Nek je x20, to je onda 1000 dnevno, 30 000 mjesečno, u godinu dana 360 000. Ako nam treba 60%, to je na 4 milijuna 2,4, ovim tempom 6 i pol godina. Sad ja ko Pernar računam, haha, ali stvarno ne vidim da je moguće ovako živjeti niti 6 godina, a niti “do cjepiva”.
    Puno ljudi je zaraženo, a da nema pojma, niti će ikad imati pojma o tome tako da mislim da je moguće itekako da virus slobodno kola među nama odavno,ali eto, netko se razboli, a netko ne iako je isto zaražen, već stvori tihi imunitet.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    ajme meni
    svijet skoro stao, al maske ce nas spasit
    i farmaceutska industrija
    alal me nasmija
    I proizvodnja kvasca i dezinficijensa.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa OK, nek ih je x10. Nek je x20, to je onda 1000 dnevno, 30 000 mjesečno, u godinu dana 360 000. Ako nam treba 60%, to je na 4 milijuna 2,4, ovim tempom 6 i pol godina. Sad ja ko Pernar računam, haha, ali stvarno ne vidim da je moguće ovako živjeti niti 6 godina, a niti “do cjepiva”.
    Vrlo je lako moguce da imunizacija traje kratko. Ako traje 2 godine bili bi na konju, ali to je nemoguce znati. Miguce da traje i krace. Tako da nista od starog zivota tako brzo.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, hvala za odgovor. S obzirom da baš i ne dolazite sa drugima u kontakt, verovatno su dobre šanse da niste pokupili virus. Proći će i ta samoizolacija, pa ćete opet napolje .

I ja mislim da nismo. Nekad me malo uhvati paranoja, ali dok sam normalna nekako sam uvjerena da je sve u redu.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nakon terorističkih napada koji su se dogodili otmicom aviona, promijenile su se neke procedure vezano uz putovanje avionom. Postalo je malo kompliciranije, malo duže traje, ali se je nastavilo putovanje avionom.
    Vjerujem da će biti slično nakon što ukinu ove trenutne izolacije/karantene i cjepivo bude dostupno. Razviti će se neke procedure na koje će se svi naviknuti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo je lako moguce da imunizacija traje kratko. Ako traje 2 godine bili bi na konju, ali to je nemoguce znati. Miguce da traje i krace. Tako da nista od starog zivota tako brzo.
    za sad pretpostavljaju da traje nekoliko mjeseci. onih 90ak sporadicnih koreanaca zanemarimo
    nadajmo se da ce trajati bar 6mjeseci

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon terorističkih napada koji su se dogodili otmicom aviona, promijenile su se neke procedure vezano uz putovanje avionom. Postalo je malo kompliciranije, malo duže traje, ali se je nastavilo putovanje avionom.
    Vjerujem da će biti slično nakon što ukinu ove trenutne izolacije/karantene i cjepivo bude dostupno. Razviti će se neke procedure na koje će se svi naviknuti.
    Ja to isto mislim. Ljudska inventivnost je uvijek tu, što je danas nepremostivi problem za par mjeseci će možda biti jednostavno rješivo... Mi smo inventivna i prilagodljiva vrsta. I ovome ćemo se prilagoditi, a te izmjene će možda biti trajne, možda i ne, ali teško da će biti magnitude reda "svijet koji poznajemo više neće postojati" i sl. gluposti koje se svakodnevno mogu pročitati... Mislim, ne više nego se inače mijenja (a to je prilično brzo). Ako išta neki već prisutni trendovi će se ubrzati (npr digitalizacija, rad od kuće i sl).

A ako putovanja nisu prestala ni u doba kuge neće ni danas kad smo globalno selo... Neko vrijeme će biti malo kompliciranija, riskantnija, rjeđa -a onda ćemo opet u kolotečinu, možda malo promijenjenu spram danas (npr maske, nekad su nam japanci i kinezi bili čudni s tim, sad možda postane i kod nas norma bar u određenim situacijama).

Inače ja sam bila u Hong Kongu malo nakon SARS epidemije, i da bilo mi je čudno da ti mjere (iz daljine) temperaturu na izlazu iz avioina, da staze u parkovima peru detegentom a da u liftu stoji obavijest da će biti dezinficiran "svakih sat vremena" - no eto oni su to preživjeli i nešto naučili iz svega (i sad su to puno bolje riješili) a naučiti ćemo i mi valjda nešto iz ovoga kad prođe, pa drugi put pametnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja vidim da se može dalje ovako: do 1.6. po ovom sistemu, a poslije preuzimanje švedskog model do potpune normalizacije, tj. imuniteta krda. Ugrožene skupine će se čuvati, ostali neće. Vrlo izvjesno da će to biti polušutke odrađeno, na način da će se smanjiti broj vijesti o koroni i rad stožera preseliti u sjenu.

U cjepivo se ne uzdam još par godina, a nijedno gospodarstvo ne može izdržati par godina ovoga. Ne “izdržati” u smislu krize, nego potpunog sloma.
    Cijela Europa će početi olabavljivati mjere kroz max mjesec dana, mi ćemo ih pratiti.

Ni ne vidim drugog načina. Osim ako virus čudotvorno sam od sebe ne nestane. A mislim da neće. Nisam više sigurna da naši rade tako dobar posao, ako 60% ljudi mora preboliti, onda mi se ovaj tempo od 50 ljudi dnevno čini prespor. Ne vidim da imaju ikakav plan za dalje. Ha, možda bi fakat i mi već sad trebali olabaviti mjere...srećom nismo sami u ovome pa ćemo se jednostavno povesti za ostatkom Europe pa šta bude.
    Mi cemo gledat druge, pa malo olabavljat pa stezat ovisno o popunjenosti bolnica. Kad se prepune ce opet malo.stozer isplivat i opet jace mjere, kad se isprazne opet malo normalniji zivot i tako do imuniteta krda il cjepiva, whichever comes first. Svedska je speficna, ne znam jeste li gledali dokumentarac Svedska teorija ljubavi? Vjer. je biased jer ga je rezirao Talijan koji zivi u Svedskoj, al izrazito individualisticko drustvo, prema recenom u dokumentarcu izrazito velik broj samackih kucanstava (u dokumentarcu se spominje 50 posto al to mi je nejvjrojatno), kontrastirajte to s brojem kucanstava u mediteranskim i balkanskim zemljama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U tom dokumentarcu su pokazali i kako imaju agencije za traženje obitelji preminulih starijih osoba (koje umiru same)... drugačiji je način života i zato mogu imati labavije mjere... stariji ionako žive sami, imaju trajne naloge za primanje mirovine, plaćanje režija i svih davanja...nemaju potrebu niti za druženjem niti za izlaskom iz kuće
    Kod nas se u medijima uhvatili kafića i restorana koji su kod njih otvoreni... ja mislim da kod njih nisu cijeli dan puni kafići, terase i nema ih toliki broj (ali nisam bila, pa ne znam...)

Tako da usporedbe sa Švedskom nimalo ne stoje ...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da. Recimo u mojoj opcini 9 zarazenih. Od tih 9, 6 su clanovi istog kucanstva. Prvi se zarazio u kontaktu negdje vani, i zarazio sve doma.

Tako i ide brzo sirenje

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina, reziser je pol Sved pol Talijan

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam jeste dobile ovo cirkularno, al meni je baš fora:
    *O virusu je poznato slijedeće

1. Ne smijete napustiti kuću, ali ako je baš potrebno, možete.
    2. Maske uopće ne pomažu, ali morate ih nositi.
    3. Beskorisno je sa koronavirusom ići u bolnice, ali morate ići.
    4. Ovaj virus je smrtonosan, ali u principu nije tako zastrašujuć. Više kao jaka prehlada.
    5. Rukavice neće pomoći, ali su potrebne.
    6. Svi ostaju kod kuće, ali svi šetaju.
    7. Hrane u supermarketima je puno, ali se kupuje kao da je uopće nema.
    8. Virus ne utječe na djecu, ali i djeca su ugrožena.
    9. Nema dovoljno opreme, ali ipak ima dovoljno opreme.
    10. Postoje mnoštvo simptoma da ste bolesni, ali možete se razboljeti i bez simptoma.
    11. Da se ne biste razboljeli, morate trenirati, ali ne možete ići u teretane ili trčati na otvorenom.
    12. Najbolje je hodati po zraku, ali ne smijete na zrak, posebno u parkove i na ulicu općenito.
    13. Pretile osobe su u rizičnoj skupini, ali bolje je sjediti kod kuće i puno jesti nego šetati vani.
    14. Svaka panična poruka započinje sa riječima "Ne želim širiti paniku, ali..."
    15. Novčane kazne nisu ni na koji način opravdane, ali se izdaju.
    16. Nema kućnog pritvora, ali nitko ne može van svoje općine.
    17. Osobni su podaci zaštićeni zakonom, ali morate ih proslijediti po prvom pozivu programu za nadzor koji ih pohranjuje na nejasan način.
    18. Obolijevaju većinom Azijati ali umire na tisuće Europljana.
    19. Virus živi na različitim površinama dva sata. Ne, četiri. Ne, šest. Ne, sedamnaest dana. Ali treba mu vlažno okruženje. Ne, više mu ne treba.

Općenito, sve je jasno, ali ništa nije jasno!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I opet 50 novozarazenih. Rekoh ja da naša krivulja ne ide dolje... limbo

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

50 novih jer dom umirovljenika u zagrebu. i tako ce dok se svi domovi umirovljenika ne izvrte.
    i obzirom na kriterije testiranja, nikad nece broj padati, testiraju se samo oni sa simptomima i visoko sumnjivi. no realno, 50 dnevno i nije neka velika brojka

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To su odlucili da je 50 dobar broj? Bas sam danas rekla mami da bi mogli malo to promuckati pa da je barem 42 jedan dan, a 58 drugi.

Mi smo saznali da je velika vecina umrlih iz domova. Zato nam je broj veci od "ocekivanog". Guverner je bas zapeo za 5,000 testiranja na dan, bolesnih i onih s potencijalnim antitijelima. Kad cemo do toga doci, tko zna, kad je broj testiranih zapravo u padu. A dok ne dodjemo do 5,000 na dan, ne bi nam labavio preporuke.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    I opet 50 novozarazenih. Rekoh ja da naša krivulja ne ide dolje... limbo
    Neće ni ići tako skoro. Ako je u početku cilj bio postići "flattened curve", to smo i postigli (nije bilo naglog skoka i ogromnog porasta broja oboljelih), ali posljedica je i da brojevi novozaraženih po danu dugo stagniraju, a ne opadaju. Kod nas je to vidljivo već bar tjedan dana, ako ne i duže. Srećom nismo ni u jednom danu prešli troznamenkast broj novozaraženih, ali baš zato što se sve vrti oko 50-60 novih po danu, taj broj neće tako skoro početi značajno opadati.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ha ha, kako se u svedsku teoriju ljubavi uklapa neprikljucivanje na respirator i skidanje s istoga?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

O hrvatskoj teoriji ljubavi bolje da ne govorim... cini mi se da u ovakvim situacijama ispliva ono najbolje i najgore. A mozda je samo vidljivije nego inace jer imamo svjezu perspektivu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Ha ha, kako se u svedsku teoriju ljubavi uklapa neprikljucivanje na respirator i skidanje s istoga?
    Uh, moj tetak ( koji zivi u Berlinu i ima 75g+) je Sirijac i ima puno rodbine u Švedskoj . Zove me jucer i kaze kako mu je umro bratic, korona, on i zena zarazeni. Bratica nisu niti pustili na intenzivnu jer su odlucili da nema sanse, a zeni su rekli da je umro tek nakon otpustanja iz bolnice.
    Kaze da su se oni svi druzili tamo prije mjesec dana, nije bilo nikakvih preporuka za distancu niti za stariju populaciju. Cini se da bas i nisu presretni sa nacinom kako se nose s epidemijom. U svakom slucaju drzavi je svakako jeftinije ne zaustaviti proizvodnju , a smanjiti broj ljudi koji primaju mirovinu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovaj koji je umro umro je u Njemačkoj?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Svedska, kuzi se iz posta

Uzas

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

VeraM kako ti je baka?
    Tata od kume mi je takodjer zaražen i u Du bolnici (iz istog doma u kojem ti je bila baka).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.04.2020. at 21:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U svakom slucaju drzavi je svakako jeftinije ne zaustaviti proizvodnju , a smanjiti broj ljudi koji primaju mirovinu.
    Apsolutno. Sjeca li se iko sf-a prastarog Loganov bijeg? Kad uvjere ljude od tipa preko 30 i kad im nesto u dlanu pocne blinkat crveno da sudjeluju u nekoj ceremoniji gdje ih zapravo ubijaju, a njima je to predstavljeno kao bolji oblik zivota? Pa kad logan i njegova cura izadju iz tog grada i skuze da im je to na dlanu posivilo i da najnormalnije zive i dalje. Uzasavaju me komentati po mrezama, danas preminuo nekieni nepoznat cro pjevac od korone, 60 god, a 50 posto komentara helou pa imao je je astmu i dokad cete sve prepisivat koroni? Kao da astma, tlak i stp toga nisu kron. bolesti s kojima se ugl. ok zivi do visoke dobi. Ko da smo u filmu Loganov bijeg, preko 30 il slucajno neka bolest - nisi vrijedan zivota. Medicina bi se onda bavila samo prevemcijom u takvom svijetu valjda :/.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.04.2020. at 21:46

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    VeraM kako ti je baka?
    Tata od kume mi je takodjer zaražen i u Du bolnici (iz istog doma u kojem ti je bila baka).
    Nemam pojma. Jucer dr kaze da je ok, ima godina i nekih svojih boljki, ali ništa alarmantno. Danas druga dr, majki na telefon da baba nije dobro, da ima upalu pluća na oba krila i da je ovisna o kisiku.
    Svaki novi dan novi dr i nova dihagnoza, tj.prognoza. šizdimo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    50 novih jer dom umirovljenika u zagrebu. i tako ce dok se svi domovi umirovljenika ne izvrte.
    i obzirom na kriterije testiranja, nikad nece broj padati, testiraju se samo oni sa simptomima i visoko sumnjivi. no realno, 50 dnevno i nije neka velika brojka
    proširili su se kriteriji za testiranje
    i ima jako puno negativnih

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da to znači povratak u normalan život

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

De facto je cijeli svijet stao da bi se zastitilo osjetljive i stare, a ti ina pises o Loganovom bijegu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    De facto je cijeli svijet stao da bi se zastitilo osjetljive i stare, a ti ina pises o Loganovom bijegu?
    Shvatila sam da se na Svedsku referirala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu misliti da je svijet stao da bi zaštitio stare. Sklonija sam mišljenju da je stao da bi zaštitio svih.
    Iako, mora tu biti i još neki razlog. Još ga ne vidimo, ali cijelo nam naše iskustvo i znanje govori da jest.
    Ovo što sad živi skoro cijeli ljudski rod, nedoživljeno je prije. Ništa ni blizu ovome nikad nije bilo.
    Stvarno se pitam što se to događa. I zašto. Iako sam većinu vremena pomirena sa svime, letargična čak, povremeno se umjesto "čemu sve to" upitam "zašto sve to".

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shvatila sam da se na Svedsku referirala.
    Aha, bit će sam površno čitala.
    Ali opet, ovo je izbor između dva po svoj prilici otprilike jednaka zla. Uopće se ne slažem da je propitkivanje prevladavajućeg pristupa samo za zatucane, kako je Kaae ranije sugerirala, ili za bešćutne. Ljudski je nekako boriti se prvo s onim što neposredno prijeti pa se tako većinom i radi. Ali posao državnika bi i trebao biti da se traže dugoročno optimalna rješenja. Nije uopće lako.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da to znači povratak u normalan život
    Iz moje sadašnje perspektive života, uopće ne vidim mogućnost povratka u život kakav smo imali.
    Moja pozitiva dobiva sve negativniji predznak

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uopce nije nedozivljeno ovo sto sada zivi ljudski rod. Nedozivljeno je nama- ali je itekako dozivljeno prije. Nije ovo prva pandemija. A gotovo sigurno nije ni posljednja.
    Inace slazem s Vertex u zadnjem postu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Uopce nije nedozivljeno ovo sto sada zivi ljudski rod. Nedozivljeno je nama- ali je itekako dozivljeno prije. Nije ovo prva pandemija. A gotovo sigurno nije ni posljednja.

Ovo je istina. Prvo što mi pada na pamet je kuga u Europi negdje pred kraj srednjeg vijeka (da ne tražim sad, mislim da je bilo 14.stoljeće u pitanju) a to je samo jedan primjer. Našlo bi se toga još.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Iz moje sadašnje perspektive života, uopće ne vidim mogućnost povratka u život kakav smo imali.
    Moja pozitiva dobiva sve negativniji predznak
    Ja vidim život kakav je bio prije, ne mislim da je to uopće pozitivno, voljela bih da neke stvari naučimo i da ne živimo kao do sada ali vidim za godinu dana sve isto kao i do sada i pričat će se: E jel se sjećaš ono kad smo zbog korone bili u izolaciji?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljudi jako brzo zaboravljaju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, i ja se bojim da ništa nećemo naučit.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku

Nisam mislila na pandemiju, trebala sam biti preciznija u postu. Mislila sam na sve popratne pojave pandemije u današnjem društvu. Izoliranost najviše, nezaposlenost, vijesti na internetu, svakakvi zakoni preko noći, nema nastave...i nova bolest. Sve smo to već prolazili tokom života, ali jedno ili dvoje odjednom, nikad baš sve na kupu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Beti sve nabrojeni ne bi bilo da nema pandemije,zakona preko noći to nam je stalna boljka
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.04.2020. at 11:13

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ošlo mi

.... osim zakona .....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ja se bojim da ništa nećemo naučit.
    Pa necemo, evo svima je bitno dovuci turiste u sezonu. Jer mi imamo malo zarazenih. Nije bitno ocito da postoji sansa da nam oni opet donesu zarazu...

Samo kratkorocno pamcenje radi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Pa necemo, evo svima je bitno dovuci turiste u sezonu. Jer mi imamo malo zarazenih. Nije bitno ocito da postoji sansa da nam oni opet donesu zarazu...

Samo kratkorocno pamcenje radi
    Pa jednako kao i naši koji rade bilo gdje vani pa dođu doma za vikend, naši koji su otišli na poslovni put, naši koji su se vozili tramvajem pored njegovateljice u staračkom domu koji ima epidemiju itd... Trenutno bi radije turiste iz Wuhana ili Hong Konga nego naše s privremenog rada u DE - veća je šansa da nemaju zarazu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zaboravila di da naši moraju odraditi samoizolaciju
    Ne vjerujem da bi jedan Čeh plaćao negdje smještaj 14 dana više

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citam da bi i turisti iz ceske i iznajmljivaci trebali prethodno biti testirani
    Al sto to znaci kad ga testiraju negativno 3 dana prije dolaska, a za npr.5 dana moze biti pozitivan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš tako ili dobiju lažni negativni test

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uopće se ne bojim turista. Iako, čitam malo prije da se virus može prenijeti i vjetrovima, onim iz stražnjice. Malo smijeha dobro dođe. Pa ako je i istina, smiješno je na prvi pogled.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Može ako je i vanjski vjetar je jak uz maestral teško

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Blago vam se... nemojte puno žaliti što vam se kriva ravna unedogled jer broj obolelih sporo raste.

Kod nas u selu proporcija pozitivnih je mrvicu manja od 1:1000 stanovnika (ima nas nešto preko 10 000 u opštini), bar troje su na poziciji super-prenosilaca jer su u kontaktu sa mnogo ljudi, i svih troje su 200-1000m od mene vazdušnom linijom.
    Poznanica je na NS Sajmu danima, ona je sa lakim simptomima ali njeni stariji su puno gore. Brat prijatelja je od danas pozitivan, med. radnik na prvoj liniji sa nedovoljnom zaštitom. Zbog godina, pola, i drugih faktora rizika potencijalno bi mogao proći jako loše .
    Uopšte ne razmišljam dalje od iduće dve nedelje.
    Ako krenem da razmišljam, ne završi se dobro: ako prirodni imunitet od korone traje mesecima, a ne npr. godinama - kolike trajnosti se očekuje da će biti stečeni imunitet od vakcine? Stečeni imunitet je obično kraći i slabiji od prirodnog...
    Danas mi je dan krenuo sa lošim vestima, inače nisam toliko negativna uživo koliko na ovom forumu zvučim, majke mi. Trenutno se malo ventiliram, do uveče ću se "skulirati".
    Ugl. ima i gorih stvari od dosadnog karantina, htedoh reći....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čitam i mislim pa zar SPENS radi?
    A onda shvatim da je vjerojatno priručna bolnica.

A tako me lijepe uspomene vežu uz SPENS, proljetni sajmovi cvijeća, jesenska plesna natjecanja! Dane sam tamo znala provesti zadnjih nekoliko godina.

Da, ima gorih stvari od karantene. I samoće.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne SPENS, Sajam, on je nešto dalje od SPENS-a, ali nisi puno omašila jer je bilo planova da SPENS pretvore u priručnu bolnicu.
    Ipak su se opredelili za Sajam, jer od Sajma do centralne NS Poliklinike ili Infektivne možeš bukvalno pregurati pacijenta u dva minuta peške...
    Iako je "Ideš na Sajam?" dobilo sasvim drugačiju konotaciju ovih dana, videla sam fotke i nije baš takva jeza kako sam je zamislila, tim pre što je fotke napravila osoba koja ni u snu ne bi pokušala da stvarnost ulepša...
    Biće valjda opet i SPENS-a i cveća na njemu, i meni jako nedostaje Novosadsko proleće, pola bašte sam dovukla odatle...
    Sa vedrije strane, Vojvodina se za sada epidemiološki najbolje drži. Mentalitet najredovnijih platiša računa i poreza se aktivirao i u ovom slučaju. Samo što se u Vojvodini naše selo baš i ne drži tako dobro. Zapravo, mislim da nam je proporcija zaraženih veća nego novosadska, ali ne mili mi se ni da računam.
    Podaci o distribuciji zaraženih nisu bili dostupni nedeljama, sinoć su objavljeni i moram reći da je brojka gora od seoskih govorkanja, koje sam čula još prošle nedelje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •