Pokazuje rezultate 1 do 50 od 128

Tema: kojom hranom/picem zapocinjete dan?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemam više ideja. Zobene smo potrošili. Moram u dućan. Sir ne pojedu. Žgance su već imali ovaj tjedan i jedva pojeli. Pečena jaja isto. Palačinke neće pojesti do kraja jer sam uzela nezaslađeni pekmez. Pohani kruh su imali. Knedle mi se ne radi jer ih ne pojedu. Griz isto. Paštetu nismo uzeli.

Ne znam. Stalno vrtim jedno te isto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam više ideja. Zobene smo potrošili. Moram u dućan. Sir ne pojedu. Žgance su već imali ovaj tjedan i jedva pojeli. Pečena jaja isto. Palačinke neće pojesti do kraja jer sam uzela nezaslađeni pekmez. Pohani kruh su imali. Knedle mi se ne radi jer ih ne pojedu. Griz isto. Paštetu nismo uzeli.

Nisi nikakva iznimka... Daješ 2/3 vremena ono što znaš da će pojesti (jedno te isto), a u preostaloj trećini eksperimentiraš. Ponekad minimalna razlika donese veliku promjenu. Npr. moj mlađi ne voli sendvič sa šnitom sira, ali ako je ugrijan, s guštom će pojesti. Danas će sigurno pojesti ostatke od jučerašnje večere (popečci od tikvica, mislim da je ostalo 4 komada). Starijeg sam vidjela da je navalio na putar i domaći pekmez od šljiva za doručak, što radi 90% vremena. (Offt. pripremam domaće džemove i pekmeze s razlogom - mm i stariji sin to sve pojedu, a mlađi se isto pridruži, ali ne na tako redovitoj bazi).

Mlađi voli osim zobenih i druge vrste pahuljica (npr. u Lidlu se navukao na one od tri vrste žitarica). Obožavatelj je pašteta, ali ne bilo kakvih. Preferira riblje. Podržavam to, iako su skupe ko vrag. Nekako mi se čini da je to manje zlo od običnih konzervi.

Obožavaju i američke palačinke i uštipke, ali to godinama (desetljećima ) pripremam samo vikendom, a mlađi ponekad sebi radi sam, kad se sjeti i kad stigne.

Kad kažeš "jedno te isto" sjetim se da je moj mlađi doslovce godinama ujutro jeo zobenu kašu ili pio frape (uglavnom od banana, ponekad s borovnicama, jagodama i slično) jer nije volio žvakati suho ujutro. Nije ni danas puno drugačije.

Inače, jesi li probala djeci ujutro dati juhu? Moj mlađi je znao pitati ujutro "Ima li one jučerašnje juhe od tikvica?". Udrobiš unutra krišku dvopeka i eto ti doručka, iako takve stvari ujutro uglavnom jedem ja .

Eto, nisam ti baš pomogla, ali ne opterećuj se. Imaš ih troje, uvjeti su takvi kakvi jesu (ne možeš u dućan samo tako 3x dnevno). Sigurna sam da tvoja djeca imaju kvalitetniju prehranu i u sadašnjoj situaciji nego pola populacije u redovnim uvjetima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.04.2020. at 08:16

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

ponekad večer prije ispečem kolač s voćem (jabukama, višnjama, a mogu se staviti i zobene pahuljice) jer bi to najlakše pojele ujutro prije odlaska u školu
    manja ujutro voli pojesti bananu kad ne može ništa drugo pa ju to zasiti do ručka koji je oko 13.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •