Stranica 66 od 383 PrviPrvi ... 1656646566676876116166 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, jadni mi ako ne moze nedjeljom u trgovinu.
    To je sigurno zbog toga da nas natjeraju u crkve.
    Tko zna sto si Spanjolci misle gdje su njih trebali natjerati kad im djeca iz kuca nisu smjela 45 dana izaci?

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Blagajnice su bar sad za vrijeme korone mogle nedjeljom predahnuti; a nitko nije umro od gladi zato što su dućani bili nedjeljom zatvoreni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svejedno je odluka da se nedjeljom ne radi čista politika, donešena pod maskom mjera protiv epidemije.

Stožer se definitivno ispolitizirao, koristi se u službi izbora koji će uskoro biti, i to je s jedne strane jako loše, a s druge možda i nije jer znači da je najveća opasnost prošla.

U svakom slučaju, onu veliku podršku sa početka su izgubili, tim konkretnim ljudima bi najbolje bilo da se povuku, tj. da ukinu te svakodnevne presice.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nijednu presicu stožera nisam dosad gledala, samo sam pratila brojke u 14 h na službenoj stranici i worldmetersu i sl., ne moram onda početi ni sad kad su se uhvatili politike.

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ... a s druge možda i nije jer znači da je najveća opasnost prošla.
    Ja imam svoje roza naočale, pa mislim baš ovako,

a još su nam u stilu zombi-apokalipse stidljivo provirili ustaše i partizani, pa je i to valjda znak da je epidemija pri kraju...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Blagajnice su bar sad za vrijeme korone mogle nedjeljom predahnuti; a nitko nije umro od gladi zato što su dućani bili nedjeljom zatvoreni.
    Slažem se. Iako mi nije jasno zašto to ne vrijedi i za pumpe. One rade uvijek.
    Rad nedjeljom u trgovinama nije nužan i doveo je do toga da se nedjelja provodi po trgovačkim centrima umjesto na zraku, u prirodi.
    Što se tiče stožera, ponavlja se stara priča kao i sa svime do sada:
    Prvo su članovi Stožera bili heroji, a sada se pljuje po njima.
    Tipična hrvatska priča.
    Neovisno o pripadnosti strankama, ali oni su itekako profesionalno odrađivali ogroman posao i zato i nemamo, barem za sada, katastrofu kao naši susjedi.
    Počeli smo kao i Rusija, Bosna, Srbija...a sada su oni svi u daleko lošijim pozicijama od nas.
    Ministar Beroš je do sada jedini sposobni ministar zdravstva. Ni u ludilu si ne mogu zamisliti Kujundžića u ovoj situaciji pa ni Ostojića koji je imao moj veliki respekt, ali ga je jako poljuljao zadnjim istupima.
    Beroš i je i odličan liječnik i vještak. Jako profesionalan i pošten. Imala sam iskustva s njim i ona su sva jako pozitivna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde da pitam
    Ako se bolest zove Covid
    Zašto Beroš stalno veli covin pozitivni pacijenti?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Radim u branši za koju nikog nije briga što se radi 24/7/365. (Osim sto to očekuju da radi). Nitko zbog nas ne donosi specijalne uredbe ni zakone. Tak da - plati ih po zakonu i bok.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa postoji zakon o radu, a ja nekako vjerujem da radnici u trgovinama odgule puno više nego što im je u ugovoru. A koliko im se plati dodatno, ako im je plaća cca 3500 kn?

Tko bi se od nas koji pišemo na ovoj temi odrekao svojih nedjelja za cca dodatnih 100 kn mjesečno?

Ali ne bih više o tome na temi o koroni.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=N32_5ePamy0

Sarajevski umjetnici opjevsli koronu na "Funiculi, funicula" , baš dobro.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da se mene pita a ne pita možemo komotno živjet da su nam nedjeljom zatvorene trgovine, pa i da subotom kraće rade.

Ljudi bi više bili na zraku, s obitelji, bavili se onim što vole...svaki put kad bih bila vani na putovanju bih se iznenadila kako to da su im dućani zatvoreni u odredjene dane ili odredjene sate. Nema ko kod nas od 8/9h do 21h svih 7 dana u tjednu pa udri miško...

I smatram privilegijom živjet u takvom društvu iako bi mi trevalo vremena za prilagodbu
    No i sad smo se prilagodili, pa vjerujem da bismo i na to.
    Tako je bilo u cijelom mom djetinjstvu u Jugi, ništa nam nije falilo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.05.2020. at 15:40

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja ne vjerujem u taj argument da bi ljudi bili više vani na zraku da su trgovine zatvorene. Pa nitko nije u shoping centru subotu i nedjelju cijeli dan. Koliko sati uopće netko može biti u shoping centru? Ja znam da je meni optimalno 1 sat, a na 2 sata sam luda . Dobro, ja nisam mjerilo... ali sigurno ti ostane vremena i za prirodu u ta dva dana, i poslije shoppinga.

I čini se da ljudi vise vole kupovati slobodnim danima nego preko tjedna. Kad trebam kupiti klincima neki komad odjeće ili obuće, idem preko tjedna između 18 i 20h, dućani su tada prazni. A vikendom su puni, ne znam zašto, ali eto tako je. I čisto sumnjam da bi ljudi umjesto toga otišli u prirodu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Radim u branši za koju nikog nije briga što se radi 24/7/365. (Osim sto to očekuju da radi). Nitko zbog nas ne donosi specijalne uredbe ni zakone. Tak da - plati ih po zakonu i bok.
    Potpisujem.
    Dokle god ima onih koji rade i vikendom i blagdanima, a nisu trgovci ovaj jadni populizam mi je jedino i samo to. Nikakva briga za radnika i njegovu obitelj.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nikad neću zaboravit kad su moji išli u vrtić i tete bi djecu pitale u pon da prepričaju šta su radili vikendom. Ne bi vjerovali koliko je djece vikendima uredno bilo po shopping centrima. Toliko da su tete sazvale roditeljski i zamolile da se djecu vodi i na zrak i druga mjesta a ne nužno većinom po shopping centrima. Je da je tad bilo zimsko razdoblje, ali svejedno.
    Ljeti se pak hlade pod klimom u centrima jer je vani prevruće.

Hoću samo reći da toga ima puno više nego misliš, samo ti ne živiš takvim stilom života.

Uostalom briga nas kako drugi žive, ja samo kažem da bismo se naviknuli i da nma ne rade dućani non stop koa što ne rade u brojnom europ.državama počevši od Njem, Austrije, Nizozemske, Francuske...nastavi niz.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.05.2020. at 16:22

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne vjerujem u taj argument da bi ljudi bili više vani na zraku da su trgovine zatvorene. Pa nitko nije u shoping centru subotu i nedjelju cijeli dan. Koliko sati uopće netko može biti u shoping centru? Ja znam da je meni optimalno 1 sat, a na 2 sata sam luda . Dobro, ja nisam mjerilo... ali sigurno ti ostane vremena i za prirodu u ta dva dana, i poslije shoppinga.

I čini se da ljudi vise vole kupovati slobodnim danima nego preko tjedna. Kad trebam kupiti klincima neki komad odjeće ili obuće, idem preko tjedna između 18 i 20h, dućani su tada prazni. A vikendom su puni, ne znam zašto, ali eto tako je. I čisto sumnjam da bi ljudi umjesto toga otišli u prirodu.
    Ja sa mojima, sada kada su stariji mogu samo vikendom. Između škole, faksa i treninga u tjednu nemamo kada, a recimo sa istoka u Arenu mi se ne isplati ići samo sa jednim djetetom.
    One nemaju kartice da mogu uzimati na rate, a velike iznose tako rješavamo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se već godinam čudim tom mentalnom sklopu koji se može zgražavati nad jadnim blagajnicama koje rade nedjeljom a onda mirne duše otić na izlet i pustit da im tu istu nedjelju drugi kuhaju, poslužuju ih, peru suđe za njima, voze ih busom ili vlakom, Ili odu u restoran na proslavu krstitki/pričesti/firme/štoveć, kupe sladoled djeci u šetnji Maksimirom (možda i kartu kupe od blagajnice na ulazu u Zoo) i opet tramvaj/bus, pa sjednu pred tv i pogledaju tamo neke vijesti za koje su novinari, vozači, režiseri, snimatelji, ton-majstori, šminkeri i još hrpetina ljudi odradila tu istu nedjelju na poslu. Natoče i benzin u auto, odu u kazalište/kino/slastičarnu, na izletu kupe suvenir ili ulaznicu za lokalni muzej ili znamenitost. Često i dijete ostave na rođendanu u igraonici s animatorima.

Ništa od toga nije nužno da radi nedjeljom, nit će iko umrijeti ako se sve to zatvori a svi odu doma.

Ali blagajnice u dućanu... bidne rade nedjeljom. Dok ostali svijet odmara...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Silly nemam statističke podatke, ali mislim da je od raznih profesija znatan udio rada nedjeljom na trgovinama (k tome medju najlošije plaćenima za taj njima radni dan).Što se mene tiče, ne trebaju radit ni restorani, ni zoo, ni puno toga ajd ok mi je za javni prijevoz al rijedje linije što i je slučaj.

Meni osobno zapravo paše jedan dan tjedno da je grad mirniji, da nema strke, vreve, da izgleda onako kao da je vrijeme stalo gledano očima Davinine malene.
    Ako kužite, što hoću reći.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.05.2020. at 17:29

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Javni prijevoz isto kao i ugostitelji su radili oduvijek nedjeljom, dok trgovine (osim pumpi) nisu.
    Da bi u nedjelju medicinska sestra ili vatrogasac došli na posao treba voziti bus ili tramvaj, a otvorena trgovina nije bitna za to.
    Ugostiteljima su udarni radni dani vikendom i mnogi zato ne rade u ponedjeljak.
    Usporedba rada trgovina sa nužnim službama je totalno bez veze.
    Nekad davno sam radila u kinu i ne mogu zaboraviti pijane horde koje su dolazile u kino na badnjak, Božić, Staru ili Novu godinu samo da bi radili probleme i bljuvali okolo po tepisima. I onda je uprava to ukinula i mi, zaposlemici smo lijepo bili doma s obiteljima. To je bilo puno bolje, jednostavnije, jeftinije i kvalitetnije.
    Nedjeljom smo uvijek radili kao i subotom i to su bili najposjećeniji dani u kinu. To je bilo i ekstra plaćeno.
    Trgovine su nešto drugo.
    Ne moraju raditi stalno i non stop.
    Do nedavno su radile od 8 do 17 sati i bilo je to čisto ok i dovoljno.
    Ja nisam bila danas u kupnji, neću ni sutra, a ni prekosutra. Vrlo vjerojatno da neću ni u ponedjeljak jer jednostavno ne trebam.
    Što se tiče trgovačkih centara koji su postali mjesta zabave i ubijanja vremena,;djecu se ubaci u igraonicu, a odrasli sjednu na cugu ili bauljaju po dućanima.
    I uvijek se može naći izgovor za to, a zapravo je nepotrebno, ali je tako najjednostavnije.
    Imaš parking, imaš neki restoran brze prehrane pa ne moraš kuhati, imaš igraonicu za najmlađe pa se ne moraš s njima baviti, kino za veću djecu, a tu su i dućani koji mame ponudom, a ništa ti od toga ne treba..i na kraju umjesto šetnje po vani, odigranog graničara s klincima ili vožnje biciklom, rolama i kuhanog, zdravog i jeftinijeg ručka doma, imaš dan proveden u zatvorenom, junk za ručak i potrošenih parsto kuna bez veze.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kakav pregled imate, ali meni su s rebra sve otkazali. osim onkološke terapije.

o terminima će se dogovarati, tj. ponovno naručivati kada ovo sve prođe, nema naručivanja novih termina trenutno, to ti odmah kažu kad nazovu.
    Evo, danas je 1.5, mi imamo pregled 5.5., na telefon se nitko ne javlja cijeli tjedan, zvali me nisu.
    I kaj sada, ako ne nazovu niti u ponedjeljak. Rebro je u pitanju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, danas je 1.5, mi imamo pregled 5.5., na telefon se nitko ne javlja cijeli tjedan, zvali me nisu.
    Ne znam koji je odjel u pitanju , ali mnogi odjeli su raseljeni pa i telefoni zvone bez javljanja.
    Javi mi na pp sto je u pitanju i koji broj , pa mogu probati provjeriti u ponedjeljak. Ako ne zaboravim.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

MM radi i danas. I radit ce cijeli vikend. Ne jer je nuzan, ne jer se bez njegovog posla ne moze. Nego zato jer se njegovom gazdi moze i jer gazda ne zeli da mu ni na sekundu stane proizvodnja i zatvori mu se pipa iz koje cure novci.
    I nisu oni jedini. Al ih se ne vidi pa nisu vazni ni vladi ni crkvi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moji su u Klaićevoj imali neki dan pregled,ali nije bio u popodnevnim nek u jutarnjem terminu.javili su par dana ranije.Skoro imam pregled i jednoj drugoj bolnici isti dani velik ima.ali oni pišu u tekicu jedan dio pregleda jedan u sistem
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.05.2020. at 19:07

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cek, kina su "oduvijek radila nedjeljom" pa je ok da rade a trgovine nisu "oduvijek" pa nije ok?!
    Ugostiteljima je nedjelja "udarni dan" pa nek rade, a trgovine kojima je isto - ne smiju?
    Kakva je to argumentacija, ne mogu proniknuti stvarno...
    Javni prijevoz vozi manje ne zato što je nedjelja nego što ima manje putnika, da ih ima kao i radnim danom vozio bi i on isto.

O prosuđivanju kako tko provodi nedjelju i je li im bolje jest doma ručak ili "bezveze potrošit parsto kn" je bespredmetna rasprava, njima očito nije jer inače ne bi tako provodili nedjelju. Ali kao što rekoh, s jedne strane se jako moralizira a s druge strane itekako koristi nedjeljni rad nekih drugih.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nas su za pregled koji treba biti sada početkom 5. mjeseca zvali i ponudili novi termin, 6 dana kasnije, u točno određeni sat (rekli su da naručuju svakih sat vremena da bude dovoljno razmaka između pacijenata).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koji je odjel u pitanju , ali mnogi odjeli su raseljeni pa i telefoni zvone bez javljanja.
    Javi mi na pp sto je u pitanju i koji broj , pa mogu probati provjeriti u ponedjeljak. Ako ne zaboravim.
    Pišem

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Jedan neradni dan tjedno je pravo koje su radnici na zapadu davno izborili. Osim u Hrvatskoj. Jer neradnu nedjelju lijeva politčka opcija povezuje isključivo sa crkvom. Tužno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Savjetujem čitanje ZOR prije izjave da u Hrvatskoj radnici nemaju pravo na jedan dan tjedno odmora kao na zapadu

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ako imamo pravo na papiru, ne znači da se to i provodi.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koliko god ja ne volila i ne hodala po šoping centrima jer mi se hoda nedjelja je dan kada mi je najjednostavnije obaviti šoping. Do prvog centra imam 50 km, tako da ne mogu baš skoknuti do portanove bilo kojim danom. Djeca doduše imaj jednosmjensku nastavu no dok mi dođemo s posla već je vrijeme za treninge, sviranja ili neke druge obaveze. Subota nam je obično dan za dvorišne radove ili neke veće akcije, generalke i druženja.
    BTW ja neću hodati po trgovinamano isto tako neću baš ni odjuriti u prirodu, rađe ću kaučariti i gledati serije s djecom.
    No moje ili vaše navike nisu sada bitne.
    Činjenica je da sada nije vrijeme naglo presjeći rad s nedjeljom, jel bi se manjak prometa gazdi nadoknađivao rezanjem radne snage.
    Prodavači imaju pravo na jedan neradni dan, samo to nužno nije nedjelja.
    PO meni bi puno veći efekt bio kada bi se uvelo reda u ZOR-u i uvelo točno naveo koeficijent po kojem se plaća obračunava za nedjelje, praznike itd.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako imamo pravo na papiru, ne znači da se to i provodi.
    Koliko sam ja upoznata s praksom po trgovinama se čak više provodi nego recimo u građevini ili u nekim manjim industrijskim pogonima. O ljudima rade "fine " uredske poslove po privatnim tvrtkama po 8-10 sati pa još koji izvještajčić od doma i 24 satnu dostupnost nadređenom sada neću.
    Ne kažem da nema prekovremenih, pogotovo u malim privatnim trgovinama. Pišem samo ono što sam na svoje oči vidjela, doživjela...

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Radim posao u kojem je satnica takva da su vikendi i praznici udarni. Kroz tjedan je manja ali slobodni dani skoro ne postoje. Suosjećam sa svima koji nemaju slobodnu nedjelju.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Savjetujem čitanje ZOR prije izjave da u Hrvatskoj radnici nemaju pravo na jedan dan tjedno odmora kao na zapadu
    Ovako to ide. Dođe inspekcija. Popiše radnike koje je zatekla.. kad ste zaposleni, koliku plaću imate, koje vam je radno vrijeme, dobivate li isplatne liste itd? Obično traže u roku 1-3 dana da se dostavi određena radno-pravna dokumentacija i obračuni plaća i evidencija o radnom vremenu za prethodni mjesec ili 2.
    U tim obračunima je sve po zakonu. Slobodan dan tjedno, nema prekovremenih i inspekcija zaključi da je sve u redu. Nađite mi jednog turističkog radnika koji ima slobodan dan tjedno i nema prekovremene.
    Kontrola provođenja Zakona o radu je kod nas nikakva, ali zato ako ti nađe 5 lipa više u kasi bolje da zatvoriš. Apsurdistan.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Božinović, stožer i ostatak vladajucih su se bas izblamirali u predizbornom dodvoravanju desnici.

Argument da se Zakon o radu ne provodi pa zato treba nedjeljom zatvoriti mi nikako nije razuman. I ta simbolika trgovca - ostali ne postoje koji rade nedjeljom.

Uglavnom, nadam se da ce izbori sto prije jer ce nas opet pojest rad nedjeljom, crkva, ustase i partizani. Ne znam je li nam dosta virus ili cemo opet predizborno zaguzvat s nekim od susjeda. S Milanovicem su krenuli danas.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jooj dajte nemojte mi politiku i u ovu butigu briga me za politiku, crkvu i jel se radi o sub ili ned. Uostalom ovo nije takva tema.

Mitovski je sažela bit u sridu
    Riječi na papiru jedno, u praksi drugo.
    Nekad davno radila sam kratko u jednoj firmi u kojoj je subota bila radna tipa do 13-14h. Meni osobno nešto strašno, a tad nisam imala ni djecu. Meni takav vikend nije značio ništa jer dok bih došla doma umorna (taj 6 dan rada me smarao) nisam bila ni za spremanje stana a kamoli neke izlete. Tako da duboko suosjećam sa svima koji rade petke i svetke, pogotovo za neki sitniš, a odvojeni od svoje obitelji

Ovi koji ne rade vikendima i nisu nikad, trebali bi malo probat (i to ne svaki drug nwgo svaki vikend samo mjesec dana), vjerujem da bi promijenili mišljenje.

Tanči, lijepo si sažela.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.05.2020. at 07:42

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam radila vikendom (subotama), kad nisam imala djece i bilo mi je posve svejedno je li subota ili utorak. Uredno su me platili pa nije bilo nekih problema. U Hrvatskoj.

Ne vidim nikakav smisao u tome da drzava propisuje kad se radi i tko smije raditi, vec bi trebala voditi racuna o tome da je svaki radnik uredno placen za svoj posao i da ga se tretira opcenito kao osobu. A onda neka ljudi rade nedjeljom, utorkom navecer ili za nekakve drzavne praznike.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Božinović, stožer i ostatak vladajucih su se bas izblamirali u predizbornom dodvoravanju desnici.

Argument da se Zakon o radu ne provodi pa zato treba nedjeljom zatvoriti mi nikako nije razuman. I ta simbolika trgovca - ostali ne postoje koji rade nedjeljom.

Uglavnom, nadam se da ce izbori sto prije jer ce nas opet pojest rad nedjeljom, crkva, ustase i partizani. Ne znam je li nam dosta virus ili cemo opet predizborno zaguzvat s nekim od susjeda. S Milanovicem su krenuli danas.
    Bas jutros razmisljam kako je neradna nedjelja pokusaj da se otme dio Škorinih biraca.
    A poslije izbora opet vracanje na staro.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa ne znam kako će pridobiti birače jer kako vidim i čujem uopće nisu uvrstili u zakon da poslodavac koji je dobio mjeru za očuvanje radnih mjesta mora zadržati radnike još bar tri mjeseca.
    Znači da će radnici koji su na mjeri, a ima ig jako puno, dobivati još ovaj mjesec 4000 kn netto i nakon toga ih poslodavac može otpustiti pa kakvu će naknadu imati ti ljudi na burzi?
    Žalosno je, jadno i odvratno da se sad ova situacija koristi da se ljudima smanjuju plaće i da ih se ucjenjuje otkazima.
    Što se tiče jučerašnjeg cirkusa u Okučanima, Zoki, moj naklon
    Ja isto sigurno ne bih hodala iza ljudi odjevenih kao crnokošuljaši da postave vijenac ispred mene.
    Predsjednik je odreagirao super i još više je porastao u mojim očima, a Plenki, Njonjo, Medo...što reći? Božinović? Tvrdi da nije ništa sporno u majicama s ustaškim obilježjima.
    Zbilja?
    Nadalje, u Splitu je umrlo 16 ljudi iz Doma za stare i nemoćne. 16!!!
    I osoblje doma nije imalo propusta.
    10 dana je doktorica u jeku pandemije mjerila povišenu temperaturu kod mnogih staraca i nije posumnjala na COVID 19, zbilja?
    Davore, Vili, Alemka, Krešo? Zbilja?
    Ne sramotite se.
    Znam ja jako dobro kako to ide sa starim ljudima jer sam imala svekrvu od 90 godina za koju su mi doslovno govorili da je jako stara i nisu ništa poduzimali.
    Sama sam joj uz pomoć LOMa izliječila i urinoinfekt i porihtala tlak i šećer, a iz bolnice su mi je poslali doma sa šećerom 35 i tlakom preko 200 i bez terapije.
    Jer je ona stara. I po njima je dosta poživjela i sad ko ju šiša.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad Capak može za sve okriviti virus,gdi ćeš bolje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kruno,ne Krešo Tanči

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kruno,ne Krešo Tanči
    Da, Kruno. Sorry.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tanci, bit ce to neki svjetski trend.

Ovo je kod nas:

• Deaths: 395
      • Deaths among cases that resided in long-term care or assisted living facilities: 317

A inace je Minnesota izuzetno simpaticna, vrlo socijalna drzava. Stvarno imamo izuzetno dobre mjere i sustave pomoci i jako se kakti brinemo za sve grupe stanovnistva, prema svim mogucim klasifikacijama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Tanci, bit ce to neki svjetski trend.

Ovo je kod nas:

• Deaths: 395
      • Deaths among cases that resided in long-term care or assisted living facilities: 317

A inace je Minnesota izuzetno simpaticna, vrlo socijalna drzava. Stvarno imamo izuzetno dobre mjere i sustave pomoci i jako se kakti brinemo za sve grupe stanovnistva, prema svim mogucim klasifikacijama.
    Nazalost to je tako.
    Virus ima stvarno lose karakteristike da ga zdrava populacija prenosi bez simptoma , vrlo brzo i tada nastrada najugrozenija populacija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iskreno, mene uopce ne cudi situacija u Splitu.
    U tom trenutku se nisu radili brisevi na COVID na svaku temperaturu . Pogotovo ne na onu koja je u papirima imala sumnju na neko kronicni stanje.
    Takve su bile sluzbene preporuke epidemiologa u tom trenutku obzirom na resurse kojima su raspolagali ( ogranicen broj testova i zastitne opreme).
    Nazalost zivot i boravak u instituciji uvijek nosi jako povecani rizik od zaraze ( bilo kakve).
    Nazalost, takav je rizik i u obitelji ako su clanovi u povecanom riziku ( idu na posao) , starija osoba zivi s njima ( ali nije strogo izolirana). Imam slucaj u blizini natalost.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Voljela bih pročitati izvješće o posjetu frizerskom salonu u doba korone. To će biti doživljaj
    Da li se tko već uspio naručiti? Imam i inače averziju prema frizerskim salonima, a sad su mi još manje opcija.
    O kozmetičarima neću ni razmišljati. Ne bih ja to mogla.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja nećakinja je kozmetičarka ima za sutra puno narudžbi eto neki nisu mogli čekati ili mogle?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Narucena sam kod kozmeticarke/ pedikerke sutra. Zena je pozvala preko FB ljude da se naruce pa jesam i dala mi je termin za sutra.
    Nadam se i frizeru ovaj tjedan. Nemam mail od frizerke. Da imam vec bi imala termin.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja na masažu. Idućih dana se planiram naručiti frizeru i kozmetičarki.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja frizerka bukirana preko 2 tjedna unaprijed, jedva me ugurala na moje vapaje za 10 dana

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja imam termine za sve sto i inace idem - pocevsi s frizerom od ponedjeljka

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj sin je zvao svoju frizerku ravno dvije minute nakon sto je stožer procitao datume popustanja mjera.

Odmah dobio termin, a frizerka se tak glasno i od srca nasmijala da se culo preko par metara od slusalice.

Ide sutra, jedva ceka. Ima fobiju od nastave preko zooma zbog frizure.
    Posljednje uređivanje od rosa : 03.05.2020. at 11:34

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Moja nećakinja je kozmetičarka ima za sutra puno narudžbi eto neki nisu mogli čekati ili mogle?
    mislis da bi necakinja bila sretna da joj nitko ne dolazi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •