Moja kcerka od 9ipol godina ima par sijedih vlasi, ono sto me jako zabrinjava je to sto vidim mladu kosu koja se kovrca i jako je hrapava skoro bez pigmenta. Izvadit cemo kks, posjetiti dermatologa, sto jos?
Moja kcerka od 9ipol godina ima par sijedih vlasi, ono sto me jako zabrinjava je to sto vidim mladu kosu koja se kovrca i jako je hrapava skoro bez pigmenta. Izvadit cemo kks, posjetiti dermatologa, sto jos?
Osim kompletne krvne slike treba provjeriti mineralno vitaminski status, da se vidi što u organizmu nedostaje. Najčešće je to B12 (piše u gornjim postovima), ali može biti i nedostatak vitamina A,C,E... To se prije moglo obaviti u ljekarnama (obično su imali raspored - 1x mjesečno su imali termin za to, ali ne znam kako je sada).
Još mi pada na pamet da bi hormonalne promjene mogle imati utjecaja - dijete će za godinu ili dvije dobiti prvu menstruaciju, pa se mijenja hormonska ravnoteža u organizmu.
Mislim da ne možeš puno pogriješiti ako djetetu daš neki multivitaminski pripravak, a možda može pomoći. Pitaj u ljekarni što bi preporučili. Sretno!
Još samo da spomenem - puno djece imalo je problema sa stresom ove sezone, kad se nastava održavala putem interneta, pa i to treba uzeti u obzir. Ljudi kojekako reagiraju na promjenu načina života, a djeca nisu iznimka.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.05.2020. at 08:37