vrijeme je da se naviknemo da smo u svedskom modelu
i da ce tak biti cijelo ljeto
i da velika vecina nece pokupiti, ali sanse su sad da bilo gdje netko od nas moze i pokupiti i zaraziti
vrijeme je da se naviknemo da smo u svedskom modelu
i da ce tak biti cijelo ljeto
i da velika vecina nece pokupiti, ali sanse su sad da bilo gdje netko od nas moze i pokupiti i zaraziti
Upravo tako, švedski model. Uzdaj se u se...
Ali...mogu ja paziti, kada moji najbliži odmahuju rukom (ali ih vrlo često peru).
Ionako je sve u životu sreća, pa tako i korona.
S obz da nisi rodbinski vezana, na tvom mjestu bih se drzala sjevera. Prouci krivulje na worldometeru od austrije i njemacke i slo, koji su gosti sjevera, a vidi bosansku, a tp su gosti juznije od st. Ja cu vjer. poslat dijete na more jer je alternativa ostanak u zg u mjesto gdje su tradicionalni gosti cesi i bih...tako zasad razmisljam, vidjet cemo. Da mogu birat izbjegla bih mjesta koja su na 'udaru' zemalja od kud trenutno dolazi zaraza.
Ne idemo roditeljima na more, ali imamo doma rizicnu skupinu (muz), a s druge strane je svekar (karcinom i 65+). Ako oni dolaze k nama, nose maske unutra, ako mi idemo k njima, nosimo maske unutra. Na otvorenom se vidjamo bez maski. Asistenti koji dolaze kod muza nose maske u svakom trenutku. Ovisno o njihovom riziku izlozenosti, od platnenih do KN95.
Tako da bih ja preporucila smjestaj izvan maminog stana, ako vam je to izvedivo.
Seni, nemoj hotel.
Uzmi privatni smjestaj. Puni manje ces imati bilo kakvog bbliskog kontakta s ljudima .
Mi smo sad na moru, izvan centra. Docekao nas je dezinficiran apartman , s gazdama nismo imali kotakt osim na 2 metra kad smo davali osobne . Nema cirkulacije drugih ljudi po kuci niti konzumacije hrane s drugima.
Posljednje uređivanje od sirius : 23.06.2020. at 08:36
Odlicno receno:
https://www.index.hr/sport/clanak/ev...e/2192353.aspx
cisti svedski model na djelu
ali (kad) nam nema druge...
kaj tam mogu u bolnice do djece?
Mi obicni smrtnici nemamo pojma kak i gde se kaj provodi..
Kakav obavezni carski?
Nikad nisam čula za obavezni carski
I malo je čudno da bi to ikad i bilo,ipak velika je razlika između prirodnog poroda i carskog
Ovo je sasvim druga priča
Ali opet koliko je bilo trudnica s koronom ?
hvala kaae, hvala sirius!
nisam na to ni mislila, da je hotel zapravo manje dobar od privatnog smjestaja....
nadam se da slovenci nce zatvoriti granice... te da cu vidjeti mamu i dokopati se otoka...
Samoizolacije, ne karantene, krivo sam napisala.
Moj je muž bio nedavno tih 14 dana u samoizolaciji. Nije to lako. Ali je korisno i mi smo se stvarno držali toga i radi sebe i radi obitelji.
inače za test se čeka dva-tri dana (naravno, prvo se dan-dva potroši dok se ne dobije neka služba na telefon ...)
ekipa u Zadru bez simptoma se mogla odmah testirati, a mi ostali sa simptomima moramo čekati dok ne dođemo na red?! i do testa biti u samoizolaciji ...
Ma ne bi mi bio problem biti u samoizolaciji 14 dana, već sam bila kad smo imali u zgradi zaražene ljude. Držala bih se toga, naravno, samo mi je 14 dana predugo s obzirom na zakazane preglede sa mališom, ne mogu to propustiti nikako. Trebala sam doći dok sam mogla, nego sam ciljala da idemo kad će i tata iz Njemačke doći tamo da i on vidi malog. Ali ništa sad od toga, tako je kako je. Čekamo Božić za taj susret, valjda..
Samo me jako ljuti to što se političari smiju pipkati sa zaraženim osobama okolo i nemaju nikakve sankcije, a ja ne smijem doći, a ne pipkam se ni sa građanima ni sa sportašima, jel.
Upravo provjerila s prijateljicom koja je u Švedskoj, kad je dijete u bolnici mogu kroz dan biti inace oba roditelja, a sadza vrijeme korone samo jedan. Mogu se izmjenjivati. Kod nas su zabranjene posjete opcenito u bolnicama, kad je bio onaj val jači onda nije bilo ni pratnji na porodu ali to se vec cini mi se pisalo.
Nije bila dozvoljena pratnja ni sad kad smo bili na nuli, moja prijateljica je rodila pocetkom sestog, muz nije mogao ni kao pratnja ni u posjet dok nisu izasli. Zaboravila sam koja bolnica, ali Zagreb
U Petrovoj mi susjeda rodila prije 10 dana, muž bio s njom na porodu i dolazio svaki dan u posjet
Roda prati situaciju i redovito na twiteru, a vejruejm i na FB objavljuje gdje se moze a gdje ne s pratnjom. slicna je situacija i s pratnjom djeci u bolnicama
pisali smo pisma i radi se na tome.
Posljednje uređivanje od spajalica : 25.06.2020. at 07:28
Prošli petak sam bila s mužem na Rebru i moglo se u posjete.
Jedino što je red za trijažu prije ulaska u bolnicu bio ogroman.
Sreli smo poznanicu tamo pa nam se požalila da svaki dan mora čekati u tom redu da bi mogla do djetetta.
Zar je onda poslije petka zabranjeno na Rebru posjećivati djecu?
Sad mislim da su ukinute posjete na Rebru,ali to mislim,jer na kontejneru za trijaži nema ljudi a jučer su mogao predati samo higijenske potrepštine na ulazu
Na Sv. Duhu moze pratnja na porodu (u svibnju i u lipnju). Tri poznate su rodile gore i bili su im muzevi s njima, jedna prosli tjedan i dvije u 5. mj.
Zna li netko gdje su maske najjeftinije? Danas sam bila jedina blesa u tramvaju bez maske.
Evo upravo nasli u Pevecu
po 3,5kn/kom
pak od 50kom
Dobiju se besplatno ako imaš pokaznu kartu. Sad sam čitala, ali ne znam točno gdje sve u ZG. I svi stariji od 65. Zagreb daje i za još neke kategorije.
Kod nas su svi građani dobili po jednu platnenu masku. Dijelili su u poštanske sandučiće.
Pa rekli su da vozači ne smiju voziti dok ne izadju iz tramvaja oni koji su bez maske. Bila je i policija dolazila jer neka cura nije htjela izaći iz tramvaja,a vozač nije smio nastavit vožnju. Takva pravila su od ponoći.
Ni mi nećemo moći s otoka na trajekt bez maske.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.06.2020. at 18:34
Oh, nisam to znala. Mislim, nisam u toku baš. Eto tek danas vidim da je 90 novih, a bilo mi u glavi do jučer da smo tek evo prešli najgore i da sad idu stvari nabolje. Pa zar slijedi opet totalno zaključavanje?
Ima li datum u ovoj priči s BiH do kad će to trajati?
Eto znam zašto sam pitala jel krenuo tramvaj,prošla sam danas pored jednog ne gužvovitog svi osim jedne osobe su imali maske na licu,ta jedna je imala spuštenu i tramvaj je vozio
Kraj mene su maloprije prošla dva ZETova busa, dio putnika nije imao masku. Teško ćemo mi naš narod uvjeriti, previše je tu pametnjakovića.
Nedosljednost. Kao i kod odgoja.
Procesija na Hvaru je pokazala kako su neki jednakiji od drugih. A bome je isto to pokazao i premijer
Mi smo totalno nediscipliniran narod :/
I kao što Nano reče to nam je često slučaj i u odgoju![]()
Narod je kriv?
Klubovi otvoreni, svadbe organizirane, turniri dozvoljeni sa tisucama ljudi ...cujem da je i 600 ljudi trcalo cakovecki cener. Nadam se samo da nisu trcali u hrpi u isto vrijeme na startu. Iako mislim da jesu. Pa to je to narodu dozvolio? Narod pita , ekipa koja odlucuje kaze-navalite .
A mogu ja pitati koja je razlika između ovog nabrojenog i ljudi koji idu na posao npr.?
Ja sam svakodnevno u kontaktu na malom prostoru sa 60 ljudi. Neki dan je kolegica došla iz Beograda gdje je bila 10 dana.
A MM radi u organizaciji od 2000 ljudi kao tehnička podrška. Dakle kad ga trebaju, ide po zgradi od jednog do drugog, od stola do stola, od računala do računala, i ovisno o danu, isto je u kontaktu s dvoznamenkastim brojem ljudi.
I to svaki dan drugim od tih 2000 ljudi.
Tko me se s foruma sjeća iz ožujka, zna da nisam nos promolila van tjednima. Ali od trenutka kad smo morali natrag na posao, ja ne znam što zapravo možeš učiniti. Na poslu operem ruke 800 x u 8 sati, ali maske nitko ne nosi. I ne vidim koja je razlika između nas 60 na 300 kvadrata i 60 ljudi u restoranu.
S druge strane, ovaj tjedan sam 4x bila u nekoj zdravstvenoj ustanovi/bolnici s djecom. Svi smo nosili maske satima i špricali ruke svaki put kad bi se pomakni za 3 metra. To mi sve još drži vodu, tamo paziti i sebe i druge.
Ići na posao, ne znam... ne vidim razliku. A raditi moramo. Ne možemo si priuštiti da opet sve stane. Nema država tih novaca ni kredita za pokriti to.
Uostalom, nisu li primarni izvor putovanja u druge zemlje i iz drugih zemalja, a ne neka svadba? Osim ako netko nije došao na svadbu iz druge zemlje.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 25.06.2020. at 22:29