Odgovore na ta pitanja nema samo stranka na vlasti, nego do njih može doći svatko tko se malo kuži u statistiku, poreze, doprinose, bruto i neto plaću, i zna googlati. Sad ne stignem guglati, ali ovako odokativno… prosječna plaća je koliko ono - 6000/7000 kn. Pod time se misli dakle na plaću - tu ne ulaze mirovine, razna socijalna davanja i slično. Dakle, prosječna plaća nema veze s time koliko prihoda mjesečno dobiva (čini mi se) 50-60% osoba, koje žive od daleko manje od tih 6000-7000 kn prosječne plaće. Onda ide neki red tih ljudi ajmo zaokružiti od 6000 do 15000 kn neto plaće. I onda idu ajmo reći "bogati". Nema ih ni približno dovoljno da se njima uzme dovoljno da se time namiri 50%-60% stanovništva.
Jednostavno smo presiromašno i po strukturi starosti stanovništva "u banani" da tu ima velikog prostora za veliko kemijanje i socijalno prelijevanje i socijalnu pravdu. Ili ajmo reći ovako, može gazda prodati taj svoj helikopter, ali to nije ono što će pomoći da 200.000 radnika u trgovini ima plaću veću za 2000 kn.
Ono što ja laik i ekonomski neznalica mislim je da treba nekakvo gospodarsko rasterećenje koje će dovesti do gospodarskog rasta, povećanja radnih mjesta i rasta plaća. Je l se to događa ako još više opteretiš one koji najviše rade i zarađuju, nemam pojma jer sam laik i ekonomski neznalica, ali zvuči mi da ne.
A čerečimo ovaj program, zašto ne, oni su nam jedina zanimljiva stranka trenutno. Koga briga za HDZ i SDP i njihov program? Gledamo njihov program već desetljećima.
Jedino bi tu možda "Pametno/Stranka s imenom i prezimenom..." bilo zanimljivo još za čerečiti, ali za njih ne bih glasala iz drugih razloga pa se nisam udubljivala.
I za čiji ekonomski program se tvrdilo da je bolji?

.
Odgovori s citatom