Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako sušite bosiljak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,353

    Početno

    Jednom sam susila bosiljak ali listovi su posmedjili i to mi se nikako nije svidjelo. Peršin na isti način sušimon ostane zelen. Ima kakav savjet? Prostor gdje susim je tavanski na kojem je dosta vruce. Ili da ipak probam u pecnicu pa na ventilator jer znam da bosiljku duze treba.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    3,878

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom sam susila bosiljak ali listovi su posmedjili i to mi se nikako nije svidjelo. Peršin na isti način sušimon ostane zelen. Ima kakav savjet? Prostor gdje susim je tavanski na kojem je dosta vruce. Ili da ipak probam u pecnicu pa na ventilator jer znam da bosiljku duze treba.
    Probaj na sobnoj temperaturi na nekom senovitom, suvom i promajnom mestu ako ga imaš, ili na jako nisku temperaturu u pećnici, ne više od 30 - 40 stepeni, za većinu listova se boja tako najbolje očuva, ali nisam sigurna da suv bosiljak može da ostane tako intenzivno zelen kao peršun.

    Mislim da je najbolje što možeš dobiti neka varijanta smeđe zelene, i što duže stoji to se zelena više gubi .

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •