Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kud s jednokratnim maskicama?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Buduci da sluze sprecavanju sirenja virusa, trebale bi se tretirati kao medicinski otpad, ali bih rekla da je taj nacin odlaganja neizvediv pa idu u obicno smece.

Ne znam kakve maske se sve nude, ali jednokratne koje mi imamo su napravljene od papira, zice i gumice i nemaju plastike u sebi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Buduci da sluze sprecavanju sirenja virusa, trebale bi se tretirati kao medicinski otpad, ali bih rekla da je taj nacin odlaganja neizvediv pa idu u obicno smece.

Ne znam kakve maske se sve nude, ali jednokratne koje mi imamo su napravljene od papira, zice i gumice i nemaju plastike u sebi.
    Onaj obojeni dio kod troslojnih nije papir,znači vanjski

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Onaj obojeni dio kod troslojnih nije papir,znači vanjski
    Ja oprala maskicu zabunom u mašini (kiruršku) ništa joj nije osim što je manje učinkovita, sad je valjda u rangu robene višekratne. Al, da je baš papir za reciklažu, računam da bi se raspala, a ona se drži u formi u kojoj je. BTW, ne znam jeste li pokušavali onaj test s gašenjem upaljača puhanjem kroz maskicu i jel test uopće smislen. Ali, npr., pušeš kroz robenu netroslojnu - gasi se odmah. Pušeš kroz kiruršku troslojnu, bome, treba se dobro namučit. Pušeš kroz troslojnu krirušku nakon višesatnog nošenja, ona ovlažena - gasiš plamen jednostavnim puhom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja oprala maskicu zabunom u mašini (kiruršku) ništa joj nije osim što je manje učinkovita, sad je valjda u rangu robene višekratne. Al, da je baš papir za reciklažu, računam da bi se raspala, a ona se drži u formi u kojoj je. BTW, ne znam jeste li pokušavali onaj test s gašenjem upaljača puhanjem kroz maskicu i jel test uopće smislen. Ali, npr., pušeš kroz robenu netroslojnu - gasi se odmah. Pušeš kroz kiruršku troslojnu, bome, treba se dobro namučit. Pušeš kroz troslojnu krirušku nakon višesatnog nošenja, ona ovlažena - gasiš plamen jednostavnim puhom.
    I ja sam tako oprala jednokratnu masku koju je sin imao u džepu hlača. Nije imala vidljivih oštećenja niti se raspala, ali nisam to prala na visokoj temperaturi. Baš sam se pitala možemo li ih povremeno tako koristiti npr. za odlazak u trgovinu, kao i platnene...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •