Pa i nasi otkazuju putovanja. Npr. U SLO gdje im za ulaz treba negativni test.
I da postoje ljudi koji bi na GO isli van HR.
Pa i nasi otkazuju putovanja. Npr. U SLO gdje im za ulaz treba negativni test.
I da postoje ljudi koji bi na GO isli van HR.
Dakle, do 16.8. u ponoć nije trebao test ni samoizolacija, ako si bio u RH. Ali,svi koji su se između 6.8. I 16.8.vratili u Austriju, a bili su u RH, mogu se besplatno testirati do 21.8. U cijeloj Austriji.
P.S. Za Valamar znam za sigurno da nude 100 eur popusta po osobi da im gosti ipak dođu, da im sufinanciraju test (kod nas je skuplji privatno nego kod vas - ovisno o laboratoriju, od 120 do 160 eur).
annie84, ti si u AT, kaj ne? Ak sam dobro pročitala za tranzit kroz Austriju ne treba negativan test?
Hvala Beti. Tak sam i pročitala, al za svaki slučaj pitam
Ali Beti ili netko o kom priča je išo prije 17.8. 0.00
https://www.istriaterramagica.eu/nov...-na-zahod/amp/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pise Jergovic..
"U posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj stvorena je jedna krajnje uznemirujuća kultura.
Nakon što su, iz epidemioloških razloga, ukinuti svi filmski festivali, zatvorena kazališta, ukinut cjelokupan kulturni život, elitne svadbe s nekoliko stotina uzvanika, crkvene i paracrkvene svečanosti, domoljubne i folklorne manifestacije i otvorenja trgovačkih centara postale su jedina dopuštena, državno potpomognuta i poželjna kulturna tradicija, koju će nadležni stožeri, pozivajući se na zdravstvene razloge, braniti svim sredstvima, kao najvišu vrijednost zajednice."
![]()
Pa ja ne znam bas da on ne pretjeruje, ja sam samo u lipnju bila i u HNK i u zkmu i kasnije redovito teatar EXIT. Čekaju me sad i Histrioni. Nije istina da je sve zatvoreno.
A svadbi je isto ohoho odgodjeno, u mojoj okolini čujem za preko 90% odgodjenih svadbi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja isto ne bih rekla da je baš kultura potpuno zatvorena, odvija se dosta predstava vani, Splitsko ljeto i Dubrovačke ljetne igre su se održali, nisu ni svi filmski festivali otkazani, otkazan je Motovun ali Medfilmfest se održao.
Nema sumnje da je smanjeno, ali smanjeno je sve, pa i turbo folk sadržaji, tako da je point malo missed po meni
Kultura funkcionira izuzetno smanjeno jer je uglavnom moguce odrazavati sadrzaje koji se barem dijelom placaju iz proracuna. Ukoliko kulturnjaci ovise o prodanim ulaznicama, racuna nema- nemoguce je pokriti troskove produkcije uz propisane mjere. I u pravu je Jergovic utoliko sto doista nitko ne gleda kako ljudi stoje na otvaranju ducana ili na misi, a festival je moguce odrzati ako svaki posjetitelj ima svojih 4 m. Daleko od toga da mjere nisu potrebne, no nemojmo se zavaravati, kulturni je sektor- tj njegov komercijalni dio, tj onaj dio koji uplacuje hrpu love u proracun, na koljenima.
Moji maloprije prošli kroz At bez zaustavljanja prema naputcima, produžili za Njemačku. Strah ih je "crvene liste", pa su koji dan uranili s povratkom doma.
Stvarno su me naljutili slovenski političari sa ovim stavljanjem Hrvatske na neku njihovu zamišljenu listu, neke zamišljene boje.
Neka odu svi doma, ionako je druga polovica augusta, vrijeme je da nam se vrate plaže, pa da se konačno i mi, domaći počnemo kupati kako spada
I da, dobro ću razmisliti prije nego idući put ostavim novce u nekim slovenskim toplicama. I mnogim vrtnim centrimaAko to ne zaboravim kad (!) prođe korona.
![]()
Je, toliko je zamišljena da su pred x mjeseci objavili kriterije i sad ih se drže. Nema goreg nego kad se držiš odluka...
Kad nam je odgovaralo da smo u skupni 10 i manje onda su po svim novinama naši trubili da nek nas stave na zelenu listu jer zadovoljavamo kriterije.
Kad smo za crvenu onda odjednom naši ne znaju podijeliti dva broja i ne sjećaju se kriterija...
Ali, nismo još došli do tih kriterija, sami su rekli.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2206366
Posljedice švedskog modela
Ok, izjava tjedna za mene je sljedeca: "Na jesen cemo se morati uozbiljiti." (Markotic) Kog klinca sad radite onda?!
Odosmo i na UK crvenu listu.
Znači - Austrija, Italija, UK, Nizozemska, Slovenija... ako nas još Nijemci, Česi i Poljaci stave mislim da možemo i službeno zatvoriti sezonu za strance (a stranci su ionako 90% turista)
Jedino me čude Mađari, oni imaju puno bolje brojeve od nas, pa se ništa ne priča o njima...
Jesi ti sigurna da smo u tim zemljama u crvenoj zoni? Vidjela si to na nekim službenim stranicama?
Je rečeno je za crvenu zonu
I sad pametni otvaraju i kina
Stižu nove brojke oboljelih. Nisu male. Ni malo.
Hoće li nas opet zaključati?
Hoće li početi škola?
Što će biti s nama sutra, dal’ to netko zna?...( Jalta, Jalta. Asocijacija)
http://hr.n1info.com/Vijesti/a536592...dFt9rQvh6gc4Bc
evo tajnica sindikata učitelja poziva da joj se šalju mailovi sa prijedlozima, sugestijama...
ja poslala.
Posljednje uređivanje od Tashunica : 20.08.2020. at 12:30
Što će reć da uopće nemaju ideju kako to srediti
Mislim.da je madjarima orban jos na pocetku ljeta reko da nije los ni balaton, ja ih tamo gdje ljetujem, a gdje inace dolaze, nisam vidila..Nisam nimalo ljuta na slovence, sto bi bila, pa ja sam prva bila za zatvaranje granice s bih i srbijom kad je tamo bilo tipa 200 dnevno, a evo sad i nas do te razine, ono 250 kao normalno. U dalm su kontakti drugih vec manjina, znaci lokalan prijenos.
Istovremeno, tesko rec jel propaganda, wuhanci idu u kina itd. Ajd nek tamo neki cetinski prica da su brnjice za ovce..
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.08.2020. at 15:09
Bilo bi super kada bi Mujica svratio na forum. Da vidimo njegovo misljenje o trenutnoj situaciji. Šteta što više ne piše ovdje.
Pogledajte danas worldometer krivulje za active cases za rh (lose), grcka (lose), italija (dobro), njemacka (odlicno), franc (lose, stalno), slo (super), lux (super). Mislim, ono...lose je.