Page 136 of 149 FirstFirst ... 3686126134135136137138146 ... LastLast
Results 6,751 to 6,800 of 7436

Thread: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Koordinatorica je pitala doktoricu . Ona je rekla da ce vidjeti nakon sto se vadi beta. Srecom sam zvala dr A u polikliniku P kod nas. On je reko da s obzirom da mi je negativan HPV test od 5/2020 da je to sve ok i da ce se mozda sam povuc. Da nije ozbiljno ista. Posebno mi je sestra B tamo pomogla. Prvo mi je ona isto rekla a onda dr ponovio. Sad su me smirili. Inace po ovima u Pragu ne znam di bi bila. Bas ih briga. Kortice treba uzet dok se ne popije kutija. Ne cijelo vrijeme. Moj imunitet je inace prije ovog bio prva liga. Jedino MM dobro kaze da smo bar sad sigurni da kortici djeluju.

Drage cure da li je netko ima slucaj s priraslicama i nespjesnim ishodima. Naime iz Praga su me trazili dijagnosticku histeroskopiju koji sam napravila jucer i u nalazu pise da je zamjecen veliki br priraslica u maternici. Da li je netko imao slucajno takav problem i kako mu je utjecalo na implementaciju.
    Pozz svima

Rominka's Avatar

Quote Originally Posted by Anna1989 View Post
    Pozdrav svima! Pripremamo se za svoj prvi odlazak u Prag, mislim da ćemo ići u Europe IVF, imamo online konzultacije s njima uskoro. S obzirom da se radi o donaciji sperme, muž se brine hoće li uopće moći dobiti bolovanje, ima li netko informacije o tome? Ne moram vama ni spominjati koliko je bitno da on bude sa mnom i drugo pitanje, ako se zatvore granice, hoće li sve stati ili će biti moguće putovati tamo? Nisam pratila kakvo je bilo stanje kad je počela korona jer nismo još bili u tome tad pa ne znam.
    Anna, ukoliko idete preko HZZO tada muz moze dobiti bolovanje, a ako idete na lijecenje vani u privatnom aranzmanu tada nema pravo na lijecenje, na zalost. To je zbog razloga sto po nasem zakonu se azoo moze lijeciti donacijom u RH, a to sto su banke prazne nikoga nije briga. No, ako vas je mpo-ovac uputio na lijecenje vani tada imate sva prava koja proistjecu iz zakona. Isto se odnosi i na tebe.
    zelim vam srecu!

Quote Originally Posted by Limun555 View Post
    Drage cure da li je netko ima slucaj s priraslicama i nespjesnim ishodima. Naime iz Praga su me trazili dijagnosticku histeroskopiju koji sam napravila jucer i u nalazu pise da je zamjecen veliki br priraslica u maternici. Da li je netko imao slucajno takav problem i kako mu je utjecalo na implementaciju.
    Pozz svima
    Pozdrav Limun.
    I ja sam nakon 4 neuspjesna Ivf dobila dijagnozu Asherman sy. I puno cvrstih priraslica u maternici. Meni se cak to nije ni vidjelo na uzv, tek kad je doktor radio histeroskopiju onda je to potvrdio.
    To sam riješila sa cak 3 histeroskopije u Petrovoj kod dr. Streleca koji je strucnjak za to.
    To sigurno utječe na implantaciju, meni je i endometrij jako nizak kao posljedica svega toga.
    Pitaj ako jos te nesto interesira.

Quote Originally Posted by Dina06 View Post
    Ja se osjećam kao da se ništa nije dogodilo...ni transfer...ni ništa...Osjećam se ok. Ništa me ne probada, ne boli...Ne znam da li je to normalno? U petak bi trebala napraviti test.
    Dina, sve je to ok i normalno. Svatko drugacije reagira nakon transfera, ima cura koje nisu imale nikakvih simptoma, pa su imale pozitivan ishod.
    Koji ti je dan? Uzimas sto od lijekova?

Tinca hval ti. Da to bi bilo stvarno logicno, jer sam ja prije 8 g imal vanmaternicu radi priraslica tada su bile sve otklonjene ali... mi smo najvjerojtnije vec pocetkom 10 mj u pragu ako sve s donoricom prodje ok. Ja sam vec na Duphastonu... poslala sam im nalaze u prag ali nista jos nisu odgovorili. Ja sam u Petrovoj kod prof.B p cu vidjeti sto ce mi jos ona reci. Pretpostavljam da ti je dr Strelac i sugerirao histeroskopiju. Ja sam u postupcim na pocetku bila na sv Duhu i rekla sam im za to ali ono su mahnuli rukom, kao nemaju veze priraslice...

Quote Originally Posted by Rominka View Post
    Anna, ukoliko idete preko HZZO tada muz moze dobiti bolovanje, a ako idete na lijecenje vani u privatnom aranzmanu tada nema pravo na lijecenje, na zalost. To je zbog razloga sto po nasem zakonu se azoo moze lijeciti donacijom u RH, a to sto su banke prazne nikoga nije briga. No, ako vas je mpo-ovac uputio na lijecenje vani tada imate sva prava koja proistjecu iz zakona. Isto se odnosi i na tebe.
    zelim vam srecu!
    Na lijecenje u inozemstvo (donaciju) nas upucuju suprugovi doktori, endokrinolog i urolog jer su vidjeli kakvo je stanje i da nema smisla raditi microtese. Mi smo odlucili da necemo traziti troskove preko hzzo jer nam se ne da cekati, pa cemo ici o svom trosku, ali ne vidim zasto bi on imao problema s dobivanjem bolovanja ako ga i ja dobivam bez problema od svoje doktorice, valjda ima covjek pravo biti prisutan na zacecu svoga djeteta. Bas sam zbunjena sad.

@limun - kad su rezultati biopsije , jesu maknuli priraslice sve?
    @Dina svi su ishodi moguci sa i bez simptoma je moguca trudnoca

Mi smo upravo prosli kroz Gorican prijelaz na putu iz praga kroz madjarsku natrag i nitko nas prakticki nije gledao. Cak smo vrlo inkognito prosli cesko austrijsku granicu. Nismo htjeli probleme. Bezobrazno smo se na jelu i wcu zadrzali u austriji. Isto nisu reagirali. Samo nas ocito muce na slo granici i austrijskoj nakon te.

Sutra mi 9.dan. uzimam estrofem, 3×1, utrogestan.

Staples nis nisu maknuli jer je bila dijagnosticka histeroskopija

@dina, onda drzim fige sutra za veliki plus na testu!!!!

@limun, histeroskopiju mi je predlozila moja dok D.u Beti+, nakon sto joj se cinilo da endometrij nije bas ok, nikako da naraste u 4 postupka, pa smo probali SIS(ubrizgavanje otopine u maternicu da se vidi kako izgleda) i na tom SIS-u se vidjelo da nije sve baš kako bi trebalo biti.
    U Petrovoj mi je prvu histero radila dr. koja je pokušala riješiti te priraslice, al je doslo do malog probijanja maternice.
    I ona je rekla da je to Asherman ali dr. Strelec nije vjerovao dok sam nije radio drugu histero, kao to je jako rijetko da neko ima.....
    Sad navodno je sve ok, al mene je jos uvijek strah da se ne ponove, zato sam i prije Praga ponavljala SIS u Beti+.

Anna, suprugu moze dok opce prakse dati bolovanje

Rominka's Avatar

Quote Originally Posted by Anna1989 View Post
    Na lijecenje u inozemstvo (donaciju) nas upucuju suprugovi doktori, endokrinolog i urolog jer su vidjeli kakvo je stanje i da nema smisla raditi microtese. Mi smo odlucili da necemo traziti troskove preko hzzo jer nam se ne da cekati, pa cemo ici o svom trosku, ali ne vidim zasto bi on imao problema s dobivanjem bolovanja ako ga i ja dobivam bez problema od svoje doktorice, valjda ima covjek pravo biti prisutan na zacecu svoga djeteta. Bas sam zbunjena sad.
    Ovo je bitna informacija. Ukoliko ima napismeno od specijaliste mogao bi dobiti. Zakon je dosta crno-bijel, ne uzima u obzir onaj psihicki moment. Cak i za samo transfere nece svi muzevima dati bolovanje jer oni nisu potrebni...nazalost, ali je tako. Neka svu dokumentaciju preda opcoj praksi i nada se najboljem. Dosta su cesljali ta bolovanja i davali neg misljenja kad se privatno ide. Tome je tako unazad nekoliko godina, dok smo prije bez problema dobivali, i mi zene i muzevi.

Hej curke nadam se da ste sve dobro
    Javljam da ovoga puta nista od trudnoce za mene, beta 0,79. Bila sam sigurna da je ovaj puta ziher, ali eto tockica se ipak nije primila.
    Malo cemo se skockati i vidjeti da li cemo nastaviti sa svime. Ovo bam je bio treci pokusaj, od toga 1 trudnoca sa spontanim u 10 tjednu.
    Drzim fige svima <3

@Mausflee zao mi je skroz. Grlim na najjace. Drzi mi se Pa kud te tocke nista. Bude covjek ljut. To je bio Pronatal jelda? Jel sugeriraju oni nesta za vas jos?

Mausflee, bas mi je zao! Drži se
    To vam je bio 3.pokusaj u Pronatalu? A da li znate sto je bio uzrok spontanom u 10.t? Šta kažu iz klinike? Nude li možda kakvo rješenje?

Mausflee jako mi je žao, drzi se....

Drage zenice, sorry, par dana sam malo zanemarila ovu divnu grupicu.
    Tinca i Mausflee jako jako jako mi je zao... Meni je najgore u svemu tome sto nema odgovora ZASTO? Treba otugovat i skupiti snage za dalje.
    Ja sam odlucila otici kod mog MPO dr ovdje na konzultacije, malo popricati s njim vezano uz iskustvo postupka u Pragu. Idem u ponedjeljak. Kako imamo jednog smrzlica, mislila sam ga kumiti i moliti jel bi on htio pratiti situaciju i odrediti tajming za ET u prirodnom ciklusu. Jednostavno u njega imam milijun puta vise povjerenja, a i zna cijelu moju situaciju s pretjerano zadebljanim endometrijem i nesinhroniziranim ciklusom. A onda moram i kumiti i moliti preko koordinatorice ove u Pragu da pristanu na to. Nazalost ovaj ciklus (kad sam inace planirala) cu vjerojatno morati preskociti jer mislim da bi mi se taman potrefio tajming za ET onaj tjedan kad pocinje skola, a imam malu prvasicu uz koju moram tada biti. Jedino sto me dosta brine da dok docekam slijedeci ciklus da bi se moglo zakuhati s koronom i frka me da necemo moci nigdje van HR.
    I pitanjce - smrzlic koji nam je ostao se tek 6. dan razvio u blasticu... Jel znate ima li to veze? Jel koja uspjela ostati trudna sa takvom blasticom?
    Novim curama zelim dobrodoslicu i da sto prije imaju mala srceka u busicama...
    Stapless.... sretno, fige su na najjace!!

Anna, trazi potvrdu iz klinike. Tamo ne pise na koji postupak idete... samo da idete na lijecenje. Na temelju toga bi mu dr trebala dati bolovanje. Ne morate ni govoriti da idete na donaciju spermica. Idete na IVF postupak i tocka...

Da li je 9.dan rano raditi test?

@ Dina - na stranicama jedne klinike pise : Testovi na trudnoću iz urina imaju osjetljivost od 10-50 IU HCG-a i pozitivni su 14 dana nakon inseminacije ili aspiracije, ukoliko je nastupila trudnoća
    @ gregibela - mislim da oni svi zamrznu embrije kojima zbog nekog razloga daju sansu za implantaciju. Mislim a i ti, ne budes ga pustila jelda? mi imamo medju smrzilicima 1 sporo razvijajuceg. Kad su ga smrzavali rekli su da oba koja su smrznuli daju sansu. I meni se cini da su nase klinike bolje da te prate u prirodnom ciklusu pa da se gore ode samo na transfer smrzlica

Test je danas negativan. Ne znam jel to konacno ili ima mozda malo nade?

Mausflee, žao mi je, da li je kod vas bila donacija jajne stanice u pitanju?
    Naime i nama je bio 3 pokušaj u Pronatalu, u prvom je bila trudnoća koja je otišla odmah u 5 tjednu. Sve embriji odlične kvalitete. Zanima me da li će i vama predložit ispitivanje NK stanica iz krvi i endometrija?

@Dina jesi vadila betu iz krvi ili si piskila test? Daj pricekaj jos par dana. Pogledaj si na betabase stranici. Tamo imaju prosjecnu najnizu i najvisu betu za taj dan od transfera. Ja bi ju na tvom mjestu za par dana jos jednom vadila. Sta su ti rekli iz Europe ivf? Meni su rekli da javim 14 dana nakon transfera da budemo sigurni.

Samo test sam radila. Betu jos nisam. I meni su rekli nakon 14 dana da vadim betu. Al citala sam na internetu da se nakon 9 dana od embriotransfera moze raditi test. I ja od 7dnt imam neki smedkasto krvavi iscjedak.

@dina, ja sam radila betu 10dnt blastice, ponovi jos koji test a u pon vadi betu ako ne mozes prije

Mausflee, žao mi je.

Imala ET, dvi blastice. 7dn zabolilo me kao kad trebam dobit, i to je trajalo par sekundi. Od tad je poceo i smeđkasto crveni iscjedak. Danas mi je 12dn i jos uvjek me probada pogotovo kad nesto radim, secem a kad se saginjem bude malo neugodno. Također ovaj iscjedak od jucer i nije bas više smedi...sad je vise crveni...razne nijanse. 8dn test na trudnocu bio negativan. Na estrofemima sam, uzimam folnu i utrogestan...da li netko ima slicno iskustvo ...zbog cega ta probadanja? Dobit stvari ne mogu jer sam na tabletama? Da li je mozda odbacen plod?

Rominka's Avatar

Dina, vaditi krv, beta je jedina mjerodavna. Moguce je da ti je bila implantacija, mnoge smo to imale, a krvaruckanje je nazalost cesta pojava u prvim tjednima.

Hvala Rominka. Ma ja sam nakon negativnog testa polako se pomirilia da nista od toga. U srijedu cu vadit betu. Javim vam.

Cure hvala vam na podrsci, ne znam da li cemo ici dalje i ako cemo ici da li da idemo u Pronatal ili ne.
    Znaci to nam je bio 3 pokusaj sa doniranim jajnim stanicama u Pronatalu sa embrijima od 5 dana, svi su bili dobri, mada i da su bili manje dobri ne znam da li bi rekli, ko zna. Pitala sam da li da radim Nk i rekli su da bi bilo dobro, nisu rekli da li iz krvi ili endometrija.
    Sto se tice trudnoce, desila se iz drugog pokusaja, a nema fizicikog razloga zasto je doslo do spontanog, srce je prestalo kucati, obavila sve pretrage i nisu nasli razlog, koliko sam citala po netu trudnoce koje odu u prva 3 mjeseca su prirodna selekcija sto znaci da plod ne bi izdrzao do kraja trudnoce ili da nesto nije bilo u redu s njim. Meni je to bio dobar pokazatelj da nakon svega ipak mogu ostati trudna, ali ovaj 3 pokusaj me nekako ful obeshrabrio i sad sam nekako stuck sa svime, da li da idem dalje ili ne.
    Rominka vidjela sam da si ti imala 6 pokusaja, zanima me jako si izdrzala psihicki sve? Mislim da je taj dio najzahtjevniji...
    Dina beta ce ti najnolje pokazati, ovo sve sto si navela mi se cini nekako da bi mogla biti trudnoca, a negativni testovi nisu pravi pokazatelj da trudnoce nema, drzim fige!

Žao mi je sto nisi uspjela...ali idemo dalje svi zajedno do kraja...ja sam sebi u glavi sve već posložila i razjasnila sama sa sobom ako bude negativno. Uspjet ćeš. Počmi sad već planirati pretrage i pripremu. I hvala ti na podršci.

Quote Originally Posted by Dina06 View Post
    Žao mi je sto nisi uspjela...ali idemo dalje svi zajedno do kraja...ja sam sebi u glavi sve već posložila i razjasnila sama sa sobom ako bude negativno. Uspjet ćeš. Počmi sad već planirati pretrage i pripremu. I hvala ti na podršci.
    Ovo je za Mausflee

Rominka's Avatar

Mausflee, sto da ti kazem. Usponi i padovi. Da treci put nije bila biokemijska mozda bih bila odustala, odnosno da sad zadnji put nisam pronasla dr koji je bio voljan pokusati u prirodnom ciklusu zasigurno bih bila odustala. Krajem 2018. sam si rekla dosta i godinu dana sam se zaista posvetila sebi, nisam uopce razmisljala o postupcima, bila sam “sebicna” do bola, kako se kaze. A sto sam napravila?! Promijenila sam posao, maknula se iz nezdrave sredine, maknula emocionalne vampire od sebe i npr za Bozic smo se muz i ja pokupili na godisnji van drzave, a do tad su svi k nama dolazili na rucak. E to je bio pravi okidac jer svijet nije stao zato sto smo si mi uzeli vrijeme samo za nas dvoje. Otad mi je lakse bilo reci ne, ne mogu. A do tada sam sve odradjivala kako je netko pitao, molio, pa cak i trazio. Isto je bilo s dr. Ides u postupak s povjerenjem, ne razmisljas previse. Jedino sto sam od pocetka bila svjesna da ne mora uopce uspjeti. I kad sam si odgovorila mogu li zivjeti bez djece nekako smo lakse podnosili neuspjeh. Kad smo osvijestili granicu do koje cemo pokusavati lakse nam je bilo. Grubo zvuci, ali zaista ne mora svakome uspjeti i to je u redu. Nitko nije manje vrijedan zbog toga niti mu zivot manje znaci. Okrenes se sebi i muzu i zivis punim plucima. Tako smo mi prezivjeli. A zaista je dug put iza nas. Malo pokusaja, ali dugo godina.

@Dina, nije gotovo until the fat lady sings. Drzim ti stvarno palceve za srijedu! Super je sta imas plan za dalje. Mislim da je to u ovim situacijama sa postupcima najbitnije.

@ Mausflee dr A u nasoj klinici je jednoj zeni reko kad je zatrudnjela pa izgubila bebu da je to znak da ce bit sve ok i da je prava stvar samo pitanje vremena. Ta zena je sad trudna sa drugim djetetom. Prvo je dobila i sve je bilo ok.

Nama je ovo dakle vec 8 put. 7 sa svojim, 1 sa donorskim js. Sada cekamo tu fckin betu jos tjedan dana. Stvarno koji put ne mogu vjerovat da smo toliko tog prosli. Nedavno mi je je ginekologica rekla: pa vi se jako dobro drzite. Ne znam sta to znaci. Vazno je imat taj svoj cilj i gurat do njega. I bit uuupooran. I nadat se malo srece.

Mausflee tako sam i ja razmišljala nakon 1.transfera sa doniranim jajnim st. Kad sam vidila pozitivan test, pomislila sam, znači ipak je stvar u mojim jajnim stanicama, one ne valjaju. Uhvatila me tuga umjesto da budem sretna. Čudno nešto. Al nakon spontanog i poslije 2 neuspješna transfera još, pitam se da li su u pitanju bile moje jajne stanice?? I meni je Jelena rekla da je dobar znak da je bila trudnoća jer to znači da mogu zatrudnit.
    E sad se više ne bi ni usudila sa mojima pokušavat jer imam 44. A nemam vremena za odmor od postupaka kao Rominka. Znači, ili moram djelovat ili odustat.
    Mislim da nitko u Hrvatskoj ne radi NK stanice iz endometrija. Ako netko ima drugačije saznanje , neka javi. Zasad privatno znam samo za jednu kliniku u ZG.

Mausflee, drži se. Tvoja promišljanja su mi vrlo bliska. Iza mene je 5 postupaka, 4 sa mojim stanicama, 1 za doniranom, 1 trudnoća sa kiretažom. Ovaj zadnji neuspjeli ET sa doniranom stanicom mi je bio takav udarac da je to neopisivo, ponajviše zato jer sam išla tamo sa 150 postotnim uvjerenjem da je to - to! Nakon toga se nešto u meni prelomilo, valjda sva ta čekanja, negativni ishodi i udarci koji su me toliko poljuljali, kao da je balon prsnuo i ja ispala iz njega. Nakon svega sam u dvojbi što i kako dalje. Kad se zbroje svi emotivni, psihički a i financijski faktori, nije lako. Divim se ženama u ovoj grupi na upornosti, ustrajnosti i odvažnosti. I da, svatko ima svoju priču, no, bitno je zadržat zdravlje. To nam nitko ne može vratit. Sve drugo je relativno. I da Rominka, slažem se, i meni je ovaj period bio vrijeme preispitivanja osobnih odnosa, prioriteta, pritisaka na poslu koji me fizički jako iscrpljivao, a da to nisam ni imala vremena uočiti. I vrijedilo je malo se pozabavit sa svime što čini tzv. svakodnevnicu.Možda je off topic, ali čisto moje promišljanje. Pozdrav.

Uglavnom, danas idem vaditi betu jer moram.....inače dobila sam m...već dva dana grčevi....Imam još 6 embrija...ovo mi je bio prvi put pa bi molila vas iskusne da mi kažete što dalje. Kod mene je bilo sve u redu, embriji kvalitetni a nisam uspjela. Mislim otići kod privatnog ginekologa i napraviti nanovo sve nalaze i i bilo bi dobro možda da me on prati kroz idući postupak?

Draga Dina, javi klinici nalaze i pitaj sto dalje. Meni su rekli jedan ciklus pauze prije FET-a smrzlica. Ja sam dodatno pitala koje su varijante s obzirom na moju situaciju i dr je ponudio dvije. Mozda nema potrebe da ponavljas sve nalaze i iscrpljujes se s time. Ja sam to bas bila pitala koordinatoricu i rekla je da ne trebam nista ponavljati. Pa i ti provjeri.

Dobar dan svima, nova sam na ovom forumu. Molila bih vas informaciju kakva su vam iskustva sa klinikom IVF Europe za IVF sa doniranim jajnim stanicama? Koliko se dugo ceka na pronalazak donorice i kako uopce izgleda postupak izbora donorice? Imam 39 godina, imam li pravo na refundiranje 1000 eura i putnih troskova preko HZZO?

Unaprijed hvala svima na pomoci i sretno

Draga Zeljkala, na sufinanciranje 1000€ imaš pravo do svoje 39.godine, to je tako zbog čeških zakona, pa onda i nas to zahvaća koji idemo uz sufinanciranje Hzzo-a.
    Za Eurepe IVF polikliniku će ti cure odgovoriti koje imaju iskustva s njima.

@zeljkala bok! Dobto dosla. Imas puno info o iskustvima sa klinikom europe ivf na nekoliko zadnjih stranica. Forumasica Tinca, Dina 06 i ja smo bile u njoj. I nasa Rominka samo ona nije imala iskustvo donacije js. Cekali smo 2 tjedna pronalazak donorice nakon sto smo dostavili sve nalaze koje je trebalo. Gledaju da ti donorica odgovara fenotipu i krvnoj grupi. I mozda jos nekom tvom zahtjevu npr tip obrazovanja. Neces je upoznati jer je doniranje js anonimno. Na postupak smo nakon odabira donorice cekali 2 mjeseca. Ne znamo zasto.

Moje iskustvo sa klinikom nije bas idealno. No vjerujem da je to poprilicno individualno. Opisujem ih sa one size fits all. Pa sad kom uspije kom ne.

Hvala vam puno na odgovorima. Bila sam u 3 mjesecu ove godine u Pronatalu sa svojim jajnim stanicama, bilo je sve u redu ali nakon sto sam im javila negativni test vise se nisu javili. Slala sam par mailova, nikad mi nisu odgovorili.

Za donorske jajne stanice me zanima da li se gleda da fizicki odgovara vama, znate li ista o donorki (porijeklo, izgled, obrazovanje, godine i sl.)? Ne znam kako taj postupak izbora donorice izgleda pa bih cijenila bilo kakva vasa iskustva i savjete. Doktor mi je savjetovao da odustanem od postupaka, ja sam inzistirala da jos jednom pokusamo. Rekao je da mogu jos eventualno probati sa doniranim jajnim stanicama pa sad istrazujem i gledam kakve su mi opcije...

@ zeljkala - mi smo saznali : boju kose, ociju, visinu, tezinu, obrazovanje, koliko puta je donirala, da je rodila, da radi , da studira i sto studira. Znaci ti posaljes svoju sliku klinici ( ili vise) i oni temeljem toga i onog sto imaju u bazi donorica rade match. Stanice donorice ide u tom postupku samo tebi. I to smo saznali. Ono osnovno da je zdrava genetski i sl su prije provjerili. Nije nam bila vazna krvna grupa. Jer kako smo MM i ja A i B beba hipotetski moze biti bilo sto. Ako ti je vazno da bude krvna grupa kao i ti napisat ces i to. Oblik tijela nismo pitali. Kad nadju donoricu posalju ti taj profil i onda kazes jel ti to odgovara ili ne. Ako odgovara onda ides dalje. Uplacujes neki polog ( kod nas 2.500 eur) i zabava sa uskladjivanjem ciklusa pocinje.

Zeljkala, i mi smo dobili iste podatke o donoru sjemena u Europi ivf kao i Staples, i koliko je puta uspješno donirao. U drugim klinikama nikad nikakve podatke niti o dobi donora. Pogotovo sad kad su i jajne stanice u pitanju je to bitno. I slažem se sa mišljenjem da nema tu nekog individualnog pristupa, sve je to jedna velika industrija novca. Moto svih klinika je ; indiv.pristup, obratite nam se sa povjerenjem u svakom trenutku. Al nije to tako. Najviše boli kad javiš neuspjeh a oni ti samo napišu da im je jako žao. I da ne tražiš tj.inzistiraš na mišljenju dr.ne bi ga nikad ni dobio. O popustu da i ne govorimo nakon višestrukih povrata u istu kliniku, u pfc- smo imali 3 postupka sa vlastitim jajnim stanicama, 5 transfera. Kad sam se obratila u vezi donacije embrija moja kordinatorica je bila na g.o.pa mi je druga odgovorila da pričekam nju jer smo stari pacijenti pa ćemo mozda imati stare cijene. Međutim kad se naša kordinatorica vratila samo je javila da je cijena 2 zamrznuta embrija 3300 €. Tada sam se ( razočarano) prebacila na Pronatal.
    Ali mi ovisimo o njima, to je jedini način. I vjerovatno ćemo još malo izazivat sreću prije nego odustanemo. Jer ipak je sve stvar sreće...

@zeljkala, evo staples ti je u principu sve napisala, tako je bilo i kod nas otprilike
    Nama je od pronalaska donorice do punkcije proslo 2 mj, al smo mi trazili tako jer smo sve obavili pod ljetnim godisnjem.
    U klinici su ljubazni, koordinatorica odgovara na sve upite putem vibera i maila, i mi smo uplatili 2500 eura prije pocetka stimulacije donorice.

Cure, hvala vam od srca na odgovorima i pomoci.

Na moje inzistiranje pokusali smo sa letrozolom, jako je los odgovor i izgleda da cemo morati odustati od postupka. Planiram obici jos par klinika u RH i ako se svi slazu da nema smisla dalje idemo odmah na donorske da ne gubimo vise vrijeme. Nadam se da ce se situacija sa COVIDom u meduvremenu malo i smiriti... Problem mi je sa poslom i financijama, ali nekako cemo vec pronaci nacina. Drzim fige svima da sto prije ostvarimo svoje zelje

@Ria zelis rec da u Pfc nikad nisu dali dob donorice? Jeste pitali pa vam nisu rekli ili sta? Sto ste vi tocno platili 3300 eur? Fet 2 embrija koja ste imali smrznute?

@Brananis koje su podatke o donorici dali vama u PFC? Moze opis oko cega si se ti onomad sa koodinatoricom zakacila?

Meni je u jednom momentu nasa koordinatorica rekla da se kao previse plasim jer sam puno tog pitala. Uglavnom moto je ne pitaj, ti nemas pojma, sjedi mirno i daj pare. Mene sve to poprilicno ljuti. Jer puno je to para a crvenih tepiha nigdje, kao sta Ria kaze ma nema ni I od individualiziranog pristupa. Nit bilo koji doktor da malo bolje pogleda u ekran sta smo satima popunjavali pri prijavi. Ali..ne damo se obeshrabriti

@ Ria zanemari pitanke o 2 zamrznuta embrija. Vidim da ste trazili tu donaciju. Ali 3300 eur za ta dva mi se fakat cini puno

Staples, u pfc-u smo bili dok sam još išla sa svojim jajnim stanicama i donacijom sjemena. Za donora nisu ništa posebno rekli osim da su pazili na krvnu grupu. Ja tada nisam ništa ni pitala. Dr.Lazarovska je bila ljubazna i prije punkcija nas je uvijek zvala na razgovor. Na fet-u uglavnom smo imali samo razgovor sa embriologom i odmah potom transfer. I to je ok. Kad smo odustali od mojih jajnih st.jer nakon 4 postupka i 7 transfera po 2 embrija nikad nije došlo do implantacije , prvo sam od pfc-a zatražila informacije i cijenu transfera 2 smrznuta donirana embrija. I tada sam dobila onaj odgovor od moje kordinatorice koja se upravo bila vratila sa godišnjeg. Tada su otprilike poskupili sve postupke za nekoliko stotina eura al očito su neke kordinatorice za svoje stare pacijente " sređivale" stare cijene. Ja sam tada se odlučila prebaciti u Pronatal jer sam tamo prvu donaciju embrija platila 1550 € iako su i oni tada bili već imali novi cijenik. Sljed.2 puta cijena je bila 2300 €. Prvi put sam čak imala i voucher za embio glue tako da smo i to dobili gratis. Dakle rijec je o smrznutim embrijima. Za svježi postupak nam je bilo preskupo a receno nam je da su u pitanju najbolji embriji u stadiju blastociste. Ja sam pitala jel mozemo znati nešto o donorima , ono tipa dob, fenotip i sl.al na kraju su nam samo rekli za kvalitetu embrija pa nisam inzistirala. Odlučila sam vjerovat u njihovu profesionalnost.