Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Poteskoce u navkavanju na vrtic - samoregulacija emocija kod djecaka (5 god.)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što se sporta tiče, to može biti dvosjekli mač. Naš je pobjegao sa sporta, preglasno mu je bilo u dvorani. Isto tako, ne bih mu stavila dvaput tjedno neku aktivnost da ga ne moram dodatno natjerivati da stiže navrijeme nekamo.

Naša aktivnost je u školskoj klupi Zadaci koje dobiva da rješava na računalu, ako imaju zvučni beep, to ga nervira pa moramo stišati. Ali smo ga upisali na aktivnost koja mu jako dobro ide i gdje voli ići.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Što se sporta tiče, to može biti dvosjekli mač. Naš je pobjegao sa sporta, preglasno mu je bilo u dvorani. Isto tako, ne bih mu stavila dvaput tjedno neku aktivnost da ga ne moram dodatno natjerivati da stiže navrijeme nekamo.

Naša aktivnost je u školskoj klupi Zadaci koje dobiva da rješava na računalu, ako imaju zvučni beep, to ga nervira pa moramo stišati. Ali smo ga upisali na aktivnost koja mu jako dobro ide i gdje voli ići.
    Slažem se, ali ne bih ograničila to samo na sport. SVE može biti dvosjekli mač.

Odgoj ovakvog djeteta je kao hodanje po močvarnom terenu - pipaš i tražiš čvrsto mjesto za koje se možeš uhvatiti. Nekad uspiješ, a nekad propadneš do struka

Kad god mi je bilo teško, mislila sam kako je mojoj djeci još teže i to mi je davalo snage da i dalje tražim rješenja. Za neke probleme smo ih našli, a za neke nismo nikada, kako je i sirius primijetila. Djeca s godinama nauče kompenzirati, a roditelji također. Naš je zadatak izvući najbolje što se može u zadanim okolnostima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, ali ne bih ograničila to samo na sport. SVE može biti dvosjekli mač.

Odgoj ovakvog djeteta je kao hodanje po močvarnom terenu - pipaš i tražiš čvrsto mjesto za koje se možeš uhvatiti. Nekad uspiješ, a nekad propadneš do struka

Kad god mi je bilo teško, mislila sam kako je mojoj djeci još teže i to mi je davalo snage da i dalje tražim rješenja. Za neke probleme smo ih našli, a za neke nismo nikada, kako je i sirius primijetila. Djeca s godinama nauče kompenzirati, a roditelji također. Naš je zadatak izvući najbolje što se može u zadanim okolnostima.
    Da, točno!
    Baš sam ga neki dan vozila baki na čuvanje. Voli ići baki, ali počinje nervoza i divljanje po kući. Pitam ga hoće li radije doma ostati, NE! Prvo sam ga smirila, prvo verbalno - sve sam mu objasnila, skretala pozornost na nešto deseto, započinjala neke smirujuće aktivnosti bez efekta. Onda sam ga doslovno fizički umirila, na silu, čvrsto sam ga primila u krilo i rekla da mora kod mene mirno sjediti 5 min. Pa sam ga kad se lagano smirio prebacila u njegovu fotelju da sjedi mirno. I tek smo onda krenuli, ne mogu ga baki takvog uvaliti. U autu smo se lijepo razgovarali - i baš sam vidjela kako je bio zadovoljan kad sam konstatirala da je nekad teško biti roditelj i objasnila mu kako mi je bilo teško smiriti ga, a u nastavku sam rekla da je bome nekad teško biti i dijete. Čini mi se da mu je bilo nekako oslobađajuće to moje priznanje njemu, da je i njemu teško. Ja sam na svoje zakasnila, ali nema veze.

Toga nema kad nema tih masu termina koje moramo odraditi. Naprosto mu je previše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •