Za sad ne ,bar je tek jučer rečeno
Za sad ne ,bar je tek jučer rečeno
To se može promijeniti. Moj sin je rekao da se neće moći kombinirati Sljeme/Maksimir/nešto treće, a sad su zaključili da se ipak može. To ovisi o interesu većeg broja ljudi. Imaju oni nekakve ankete u prvim tjednima. Sve se to posloži.
Sjetila sam se što je treće - Savski nasip. A isto su rekli da toga ne bude, pa na kraju ipak ima.
Kako god - čini mi se da se preveliki cirkus radi oko tog tjelesnog...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.10.2020. at 07:56
Posljednje uređivanje od Cathy : 13.10.2020. at 08:00
Nekad su za potpis iz tjelesnog trebao imati 6 sljemena
Moj ima već dve tri šetnje po nasipu,grupa njih dosta par grupa koja ima u isto vrijeme predavanja,bili publika na regati,i sad u subotu planirano Sljeme,planirano podjela aplikacija za samopraćenje
Sljeme na faksu mi je noćna mora. Odmah mi je palo na pamet da bih dala nekome da nosi moj telefon na brdo. Ja sam se na kraju izvukla jer sam se natjecala na sveučilišnom natjecanju, pa mi se to priznavalo.
U našoj OŠ se tjelesni normalno odvija u ogromnoj novoj dvorani ako je ružno vrijeme, jedino što nema kontaktnih sportova - imaju badminton, stolni tenis, ili rade tipa preskakanje užeta jedan po jedan, vježbe da marincima moraju prelaziti određene štreke itd. Mojoj je to super, dođe joj kao fitness i veseli se tjelesnom. Znači, odrađuju ga, ali bez kontaktnih sportova ili igrara, tipa košarka, lovice itd. - to ne rade.
Posljednje uređivanje od ina33 : 13.10.2020. at 11:04
Ma daj
U moje vrijeme sljeme je bilo i petkom i subotom,ok nije to svaki put bio vrh,vrč razne staze i odredišta.uglavnom moja luda ekipa je išla svaki petak i subotu,pa još i koji put u dvoranu.os smo drugima čenđali markice
A možda je bila prednost jer u moje doba nije bilo telca![]()
I meni je Sljeme ostalo u prekrasnom sjećanju. Stalno smo se smijali, bilo nam je jako zabavno
i meni isto, samo se ja nisam mogla izvući. Dok bi došla do tunela trebalo mi je sat i pol, dva ( i još sam morla krenuti sa velikom zalihom vremena da ne zakasnim jer će otići bez mene. ), isto tako doma pa plus još penjanje gore. i to tempom da stignem dok profesor ne ode. Uglavnom svaki put bi došla doma s glavoboljom.Te subote su mi bile živa muka.
A nije da ne volim boravak u prirodi. Evo sad uredno planinarim ,
Posljednje uređivanje od larmama : 13.10.2020. at 15:20
Možda baš zato što imaš dobre temelje s faksa.Evo sad uredno planinarim ,![]()
Ko dijete nahodala tih planinarskih staza po Sljemenu i Samoborskom gorju s mamom i bakom, i naslušala bakinih planinarskih priča iz vremena kad je ona studiralaTak da mi se nije dalo po 150-i put ić po Lojstekovoj stazi. Radije sam išla na odbojku u Martinovku...
Baš smo mi jučer komentirali doma - ja nemam nikakve traume od tog tjelesnog iz studentskih dana. Na Sljeme smo išli kad smo morali i kad nismo morali, nego nam se htjelo. Bolje da ne pišem kako smo se zabavljali, jer se to ne smije (na povratku pekli jeger na štapu - a ne smiješ paliti vatru u šumi). Išli smo još i na plivanje zimi i moglo se na stolni tenis, ali to nije bio moj omiljeni sport.
Moj stariji sin lani je išao na Sljeme koliko je morao. Ove godine može i na pješačke ture po Maksimiru ako mu se uklapa u raspored (nije mu predaleko, mi smo na istočnom dijelu grada).
Problem će imati mlađi sin - oni na TVZ-u imaju neku aplikaciju kojom se prati koliko si kilometara prehodao/istrčao, koliko si se visoko popeo... Jučer je baš to gledao. Nešto će smisliti. Njegov izbor bio bi vožnja biciklom po savskom nasipu do Jaruna i natrag. Tja, vidjet ćemo, ni on još nema stabilan raspored, pa će tek vidjeti što mu najbolje odgovara.
Htjedoh reći - u eri korone, kad su puno unutra i online, taj tjelesni je stvarno bitan.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.10.2020. at 08:08
Ma rješit će on za čas km
Nek ide par puta do faksa i eto
Moj ide do faksa ali i do Peterlinovog kvarta uredno biciklom ,ali i visine mu nisu zapreka , dapače ko mi okolni gradovi,ali aplikaciju će dobiti tek za cca mjesec dana ,bar tako veli
Jeste ovdje pisale o cijepljenju protiv gripe, znam da sam negdje čitala. Zanima me koliko dugo može cjepivo biti izvan hladnjaka, ako netko zna?
Mene nakon današnje brojke opet malo veća panika...
Klinci u petak idu na cijepljenje protiv gripe, mi ćemo kad nam jave da je stiglo cjepivo
Nama danas na grupu mama jednog djeteta javlja da je pozitivna i da je dijete u samoizolaciji. Druga mama javlja da je drugo dijete iz nižeg razreda iste škole u samoizolaciji- cijeli razred. Klijent javlja da ih je 3 od 10 zaraženo u firmi. Sva sreća pa nismo bili u kontaktu a trebali smo.
Danas me baš opralo. Do sada mi je sve to bilo nekako daleko iako sam znala tu i tamo nekog pozitivnog, ali danas se baš skupilo. U subotu je Pričest i biti će sigurno 300 ljudi u crkvi i nije mi jasno da to nisu zabranili.
Možda drugi idu klinaca ni neće u crkvu
Kod nas na krizmi smjeli su unutra samo kumovi i firmanici u posuđenoj crkvi ali već je to dobrih 160 ljudi,ostali bar mislim da su se pridržavali su bili vani
pa valjda neće pustiti u crkvu toliko ljudi
kod nas j ekrizma bila i samo djeca s kumovima
traži od svećenika neka organizira da su samo prvopričesnici u crkvi
Smiju roditelji, braća i sestre i krsni kumovi. Pričesnika je 69..pomnožite i koji ćete broj dobiti. Crkva je ogromna i prima jako puno ljudi, ali meni je to u ovom trenutku previše kolika god da je. Još smo dobili dopis da prema Odluci Stožera djeca ne trebaju maske a mi roditelji samo ako želimo i ne možemo držati razmak 2m.
Stigne on to do četvrtka i smanjiti
Mada moj je išao na pričest u drugoj turi u kapelici,prvi rečeno samo klinci ,e onda se nakupilo još od svakog sa strane ,nije bilo previše ali s obzirom da sam očekivala da će poštivati ono kaj je rečeno ,malo sam ostala razočarana,nekolicina nas je ipak ostala vani,ugledali na projektor
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2020. at 12:32
malo se zaigrao ...
nove su mjere, tako da svi moraju maske
ali bilo bi mu pametnije da promijeni odluku, kažem ti da nazoveš i predložiš da budu samo djeca u crkvi
slikat će ih fotograf, ionako se u gužvi jedva vidi
o cijepivu u hladnjaku imate bar tri stranice na ovoj temi. pa kako je receno koristiti pretraznik.
Koliko sam čula danas nisu i tamo moraju imaju naske
Zenii, najvaznije je da ne bude na ledu, puno vaznije of hladnjaka..Posalji mi pp, doktorirala sam temu.
Stigne on primjeniti mišljenje i reći da samo klinci eventualni jedan od staraca smije ući
Zato sam tad i preskočila kad se o tom pisalo pa sad ne mogu naći. Uglavnom, moj mali ima preporuku za cijepljenje što prije zbog čestih bronhoopstrukcija. Međutim njegova pedijatricr kaže da će znati tek krajem mjeseca hoće li doći dovoljno cjepiva za sve koji su se predbilježili. Kako je Zg teško naći cjepivo u ljekarna a, kupila sam mu u drugom gradu pa me zato zanima kako da to transportira.
Ali cjepivo za gripu još nije ni došlo u ljekarnu, ovogodišnje.
Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
Ja u subotu idem na svadbu, 100 ljudi.
Ja sam lijepo otkantala super frendicu koja nas je pozvala da proslavimo njen rodjendan, Boga pitaj koliko ljudi je pozvala, a restoran će tada biti otvoren samo za njenu proslavu.
Na partijanje stvarno ne mislim ići. Ljutila se ona ili ne.
Čudim se da joj uopće padaju na pamet takve ideje...
a zašto ideš?
da mi je sestra ili brat, već bih ja reorganizirala svadbu...
a ostali - ove godine smo propustili 4 svadbe.... 2 nismo išli,poslali umanjeni dar, dvije su odgođene za 2021. ...
Došlo je još krajem rujna i kupovalo se već, Influvac Tetra
U Zg se navodno rasprodalo, ali nađe se u drugim gradovima
Ovo koje najavljuju od 19. 10. po ljekarnama bit će nova tura, ne znam hoće li biti Influvac Tetra ili Vaxigrip, ali svejedno je, isti su sojevi
Često u medijima citiraju ljude iz Zavoda za javno zdravstvo, koji znaju reći "Prve ovogodišnje doze cjepiva protiv gripe..." pri čemu misle na količine koje su oni naručili pa će im stići
Ali ljudi shvate da su to apsolutno prve doze i da prije tog datuma u Hr nije bilo ovosezonskog cjepiva protiv gripe
Bilo je po ljekarnama
Meni nije problem pričest na koju puste samo klince i roditelje - nego što ti roditelji poslije imaju zabave, druženja, ručkove... tu svaka mjera pada u vodu
Pa mnogima pada na pamet. U krugu naših prijatelja se stalno nešto slavi i nitko ne mari. Mi ne idemo nikuda i o nama se govori kao o onima što se boje. Mi smo maloj proslavili rođendan prvi samo nas četvero. I sad na svadbu idem samo ja, iskreno bilo mi je neugodno odbiti super prijateljicu. U njihovom gradu nema zaraženih, ples je zabranjen