Citiraj senainter prvotno napisa Vidi poruku
Evo da se javim jer sam usput naucila o ovoj temi jos podosta. Ja sam nakon skoro 4 mjeseca, dosta bolje. Jedno jutro sam se probudila i dole je nestao onaj ruzni osjecaj tezine i ds mi nesto ispada. Ne smijem se pogledati dolw da se ne ubedacim al sjedim prakticno bez bolova. Jos uvijwk kad se nakasljwm osjetin to dole poprilicno kao da ti misici jos uvijek nisu jaki.
Sta mislite o elektrostimulacijams da li je neko probao.? Na wc-u kad pokussvam vjezbati prekidajuci tok urina, nekad bude ok a nekad jwdva da prekinem. Vidit cwmo sta ce s tim biti al su misic jos def slabi dole.
Meni su doktori rekli 6 mjeseci sigurno se vraca sve na svije mjesto a mozds i 9. Dosts zens mi je reklo da su bile one stare tek nakon godinu, pa et
Sta se mjehura tice, cula sam od jedne djevojke da je ona vjezbanjem ga vratils za jedan stepen vise i da tu isto i vrijeme treba svoje uraditi. Ali nemojtr se nadati, bez operacije ne moze biti kao prije. Isto sam vidjwla da postoje pesari - to se umetne u vaginu i drzi vam mjehur po danu na mjestu. Kao zubna proteza koja se skida, isto funkciinise. Eh sad mozda zavisi i od stepena prilapsa. Ako je prvi, drugi ili treci. Ja s tim def ne bih mogla zivjeti vec bi isla na operaciju, koja iako teska pravo, po meni je opet bolja od togs da organe rukams vracam n amjesto svaki dan. Pozitivno je sto navodno spusteni organi ne uticu na kvalitetu seks. odnosa. Ne bih znala, ne nadsm se da cu ikad vise imati normalan seks i oocenito, toliko sam istraumatizirans ds ne bih ni probals a kamoli sta drugo....

Vidim da si nakon dosta vremena i dalje jako pesimistična, ja sam tek saznala i jako me frustrira i baca u depresiju, pogotovi sto nikako da nađem neko pozitivno iskustvo.
Da li si sama radila vježbe ili si išla kod fiziotarapeuta? Ja sam zvala jednu privatnu kliniku da se raspitam za taj aparat vaginalne radiofrekvencije i doktor je uvjeren da s tim mjehur može vratiti skroz na svoje mjesto, bio je jako optimističan, al ima neki odredeni period nakon poroda kad se to moze raditi, ja jos ne mogu al cu svakako probati. U svakom slucaju mozda da pokusas i to prije operacije, kažu da te operacije i nisu baš uspješne..