Ajmo jednostavno zaključiti da nismo u lockdownu jer smo siromašni! Da nismo sirotinja kakva jesmo bili bi već 7 dana u lockdownu.
Ajmo jednostavno zaključiti da nismo u lockdownu jer smo siromašni! Da nismo sirotinja kakva jesmo bili bi već 7 dana u lockdownu.
Ja ne vjerujem da netko tko ni ne zivi u HR vodi brigu zakaj tu kod nas nema lockdown-a
sva sreca da nitko tu od nas nema odgovornost donosenja odluka...
Posljednje uređivanje od mama pticica : 02.11.2020. at 14:44
usput, danas smo bili na pregledu kod ortodonta koji cekamo 5 mjeseci
tesko da bi se moglo na pregled da je lockdown
ako zdravorazumski gledam:
jos godinu, dvije moze biti ovak, kaj da onda odgodim zivot svoje obitelji, djeteta na toliko?
da ne šaljem u skolu jer je opasno jos sljedecih godinu, dvije?
odbijam prestati zivjeti, pazim i radim po uputama, ali odbijam prestati zivjeti
X. A za prvi dio rečenice - pa naravno da je OK da vodi i brine. Ako ništa - pa ova je pandemija pokazala koliko smo globalno selo i koliko se malo možemo izolirati (osim Kine i Novog Zelanda). Tako da nije iz perspektive Njemačke ili gdje god - ono....ihajhaj, baš me briga što ti rade. Kao što nije ni iz perspektive HR sad super kako ljube ovog preminulog crkvenog dužnosnika. Ono... tiče nas se i situacija sirijskih izbjeglica u Grčkoj, a kamoli ovo - sve je to blizu, EU je povezana, eno neki naši slavili prvi rođendan djeteta u restoranu u Njemačkoj sa 100 gostiju (!!), nije ono... to je negdje daleko, preko 7 gora i preko 7 mora... Nema više Željezne zavjese, osim što je Kinezi sada dižu - karantena 28 dana za uć u Kinu i 3x test, pa lipo sad guštaju - gospodarski procvat ko nikad, korona skoro pa zaboravljena, a ostatak svjeta grca.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.11.2020. at 15:04
Imaš sreće da doktor nije u samoizolaciji ili bolestan. Nisu svi te sreće, pa niti oni koji imaju dosta ozbiljnije probleme. Lockdown smanjuje broj zaraženih, pa tako i mogućnost da virus uđe u bolnice, s ovakvim brojevima kakve imamo je samo pitanje dana kad će koja bolnica "pasti".
Zdravstveni sustav je bio preopterećen i prije Covida i bez Covida.
Ovo ga je zapečatilo.
Očito ne gledam kafiće. A subotom tek ne idem do centra. Meni je grad baš prazan. Prolazim kroz centar dva puta dnevno i to je sigurno. I isto je u prometu manja gužva.
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 02.11.2020. at 18:33
Meni je uzasno uznemorujuce citati po portalima koliko je jos mjesta ostalo u bolnici koja prima covid pacijente uz razne izvjestaje kako osoblja nema/strajkaju nestaje struje. Iskreno, bas me briga koliko pozitivnih ima u slucaju sa je testiranje lako dostupno , a mjesta u u bolnicama ima.
Bas to sirius, stvar se bas neka napeta atmosfera. svakodnevno iscekivanje brojki kao da sam uplatila loto i da mi zivot znaci o tim brojevima.
dajte mi da ako i kad dobijem virus mogu ga dokazati i preboljeti uz najbolju skrb, bez obzira koji slucaj bila (laki/srednji ili teski).
A gle, nakon ovakvih priloga na nacionalnoj televiziji možda su samo brojke ono što će osvijestiti ljude da je vrag odnio šalu.
Čovjek je u pravu, ali na krivi način i u krivo vrijeme po meni dijeli informacije.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/vodit...y7BsTHPb0puJDw
Ne kuzim al priznajem odmah da sam samo preletila clanak. Doslovno.
Pa njegova grupa je nedavno objavila rad u kojem su dokazali da balterije nisu jednostanicni organizmi.
Pa ne znam sta krivo prica.
Jos jedno. Samo sam preletila.
Bio je negdje link, sada ne mogu naći, gostovao je u Dobro jutro Hrvatska, i jedna od preporuka je bilo manje dezinfekcije ruku, između ostalog.
To je logično ali je totalno promašio trenutak da tako nešto spominje na nacionalnoj televiziji.
Ne bi niti primjetila da netko nije stavio link u jednoj od anti korona grupa. Komentari u stilu, napokon netko tko ne vjeruje u koronu i truć trać.
Osobe koje rade u zdrastvu i ucili su osnive mikrobiologije
odvno znaju za tu "toplu vodu". Osobno mislim da nam vise nema smisla pozivati samo na osobnu odgovornost jer odredeni postotak sigurn nece projeniti misljenje i stav.
Iskreno, zaista mi nije jasno kako su oni zamiislili zbrinjava je sve te sile ljudi koja ce trebati za koji dan medicinsku skrb uz manjak zdravstvenog osoblja koje je i tako umorno, nemotivirano i prakticno prisiljeno da rade nesto za sto nisu skolovani niti su to birali.
I u novom normalnom staro normalno. Slucajno zakljucavanje teme i odlazak na spavanje.
Zao mi je nije bilo namjerno. Nastavite.![]()
Da ti kažem iskreno, sve mi se više čini da nisu ništa oni detaljno promisilli na tu temu.
Ja sam se nekako posve rezignirala na cijelu situaciju, kad vidim koliko sebičnih i nepromišljenih razmišljanja i ponašanja oko sebe odlučila sam se više ne nervirati ni čuditi, bit će raspad sustava i srljamo u totalno sra..e pa dalje kak kome grah padne...
Na tragu osjećaja od sillyme. Sad ni ja stvarno više ne znam čemu ti brojevi, kad se ne testira dovoljno da bi to bio pokazatelj ičega. Izgubili su svaki smisao. Imaju težinu koliko i lotto kuglice. Čini mi se da bi podjednako relevantan bio podatak da stave crvenog, žutog i zelenog smajlića.
Al eto što me je danas zbunilo, nekako sam naletila na ovaj grafički prikaz. Ja to ne razumijem. Otpočetka je bilo da žene manje obolijevaju od korone. Ako gledam ova dva grafa, prvi pokazuje da je jednako muških i ženskih u ukupnoj populaciji, dok sljedeći graf pokazuje da je otpočetka broj novozaraženih žena manji, i to dosta, skoro upola manji. Jesam ja smotana, ili tu nešto ne štima kod prikaza?
Mislim i dalje je da nije relevantno zbog premalo testiranih, al ovako mi je još šašavije.
Sto je svejedno koliko novca je ulozeno u zdravstvo? Od tog gospodarskog smisla koji je dosao u drzavnu blagajnu? Svejedno je sto ljudi nemaju sto jesti u bolnici, nemaju lijekove, nemaju respiratore, nemaju medicinsku skrb? Zasto se uvijek najvise cuju antivakseri, antimaskeri i ostali antipametni ljudi? A kada progovori HUBOL i pita uvazene zastupnike koji su btw i lijecnici da li bi se oni malo angazirali radom u bolnicama, dobiju odjeb? Barem su toliko mogli napraviti.
I na kraju, ako si se zarazio sam si sebi kriv. Ako ti se srusila kuca na glavu dok si hodao ulicom a bio je potres, i to si sam sebi kriv. A u pm. Do kad ce se to vise trpiti?!
Di sam napisala da je svejedno? Dodji nazad u domaju pa ajmo na prosvjed!
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.11.2020. at 11:28
A fakat! Hvala
Onda to više i ne stoji da žene manje obolijevaju.
Konfuzija, pa tko bi sad išao na prosvjed. Osim tebe i ine33
Nisam ni na groblje otišla.
A prosvjeda u nogama imam valjda 30tak: nekoliko prideova, nekoliko anti-desničarskih u Njemačkoj, nekoliko za reformu obrazovanja, nekoliko protiv Milinovićevog IVF zakona, nekoliko protiv Bandića, nekoliko dana u Varšavskoj... Sad stvarno ne znam što ti očekuješ.
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.11.2020. at 12:28
Jedna od poznanica organizirala je peticiju protiv stožera, tj. "psihoterora" koji oni orkestriraju. Može svjesnost o koroni, ali molim vas maknite se s TV-a s brojkama svaki dan.
Ajme! Ja bih trenutno samo prosvjedovala protiv politiziranog i neučinkovitog pravosuđa.
A ti brojevi što nekog uznemiravaju, to mi je isto smiješno. Ne uznemiravaju me brojevi sami po sebi, nego što brojevi pokazuju totalni gubitak kontrole.
Ja ne znam što bi to bilo smiješno...ja nisam ta, ali sasvim mi je razumljivo da nekoga tko je skloniji strahovima uznemiravaju dnevni izvještaji o bolesnima i umrlima. Naravno da nije nužno gledati, ali bome nije baš lako ni izbjeći.
Ne znam, meni je ok priznati sam sebi da te to uznemiruje, pokušati se maknuti i misliti na nešto drugo, ali proglašavati to psihoterorom, prosvjedovati protiv objavljivanja činjenica, to mi baš i nije ok.
Prosvjed je legitiman alat, naravno da uvijek ima dio ljudi kojima nije ok da se baš zbog toga prosvjeduje. Činjenice mogu biti objavljene i dostupne i na druge načine. Mislim, koliko je činjenica o zdravlju i zdravstvu koje su porazne, ali nisu svaki dan objavljene u svim medijima.
Posljednje uređivanje od vertex : 03.11.2020. at 13:08
X
Ima tu sasvim praktičnih stvari koje nas pogađaju i doma i na poslu. Baš smo mm i ja razgovarali - nemamo baš puno ljudi koje bi mogli pozvati u pomoć ako završimo u samoizolaciji ili na bolovanju, kako na poslu tako i doma. Naime, ako se netko zarazi, velika grupa ljudi koji su mu prvi kontakt istovremeno bude odsutna s posla. Doma je isto - ako mi završimo u samoizolaciji, tko će obilaziti naše roditelje? Mislim, moj mlađi sin vozi i sve bi stigao, ali ako mi budemo bolesni ili izolirani, bit će i on jer živimo pod istim krovom.
Baš kolega kaže kako već sad ima problem s ljudima na poslu - ako se jedan razboli, cijela grupa bi trebala biti u samoizolaciji. Pokušali su podijeliti ljude u grupe, ali za neke poslove nemaš baš puno zamjene... Po manjim mjestima to je isto potencijalan problem. Hipotetski - ako se razboli odgajateljica u malom područnom vrtiću i sve kolegice moraju u samoizolaciju, što tada - zatvoriti vrtić?
To je sve točno, samo ne vidim da je rješenje zatvoriti oči i praviti se da problem ne postoji. On itekako postoji, i bilo bi se mudro pokušati pripremiti ako je to moguće i koliko je moguće za ovakve situacije kakve opisuješ.
X. Što je sljedeće - prosvjed na dnevnik - molimo samo pozitivno, mi smo uznemireni? Ne želimo izvještaje o potresu, o koroni, o korupciji. Ne trebaju za to peticije. Za to ima FB - ukine sve feedove s negativom i živi u super rozy svijetu, može feedove samo na temu slatkih maca dobijat. Što da kažem na poznanicu, razočarana sam, ali eto, neko mi poslao njenu peticiju protiv "psihoterora" jer je obećao podijelit na x adresa, žao mu žene.
ja ne razumijem što se mora trpiti ... preporuke i molbe?!
komentar mi je u stilu svih onih komentara na portalimam ispod vijesti, gdje su svi hrabri i stalno prozivaju neke druge, i stalno o nekom trpljenju se govori
ako vam se ne čitaju naše vijesti, pa otvorite novine - francuske, belgijske, njemačke, španjolske .... pa se informirajte o mjerama, "trpljenju" itd.
I ne razumijem ovo "odjeb", HUBOL itd.
Pa nisu oni svemogući ... Za zdravlje i održavanje sustava treba i suradnja druge strane - ovdje naroda.
Ja moram, ali ne zbog crtića, nego stariji sin na pol metra od televizora ima svoj (tj. moj) pisaći stol i gore dva monitora, pa bi još i uključivanje tv-a stvarno bilo previše...
Eventualno ga uključim kasno navečer, kad se sin pobere u svoju sobu, a tada budem preumorna za bilo kaj.
Ali da se vratimo na temu - baš sam razmišljala kako bi se čovjek mogao unaprijed pripremiti za samoizolaciju ili bolest - što treba imati u kući? Uobičajeni aspirin, lekadol i maxflu? Med, limun i vodu imam uvijek, kao i pristojne zalihe hrane, iako nisam baš sigurna da bi potrajale 10 ili 14 dana... Moram si nabaviti deterdžent za bijeli veš, a ostalo uglavnom imam...
Ja od početka pandemije pazim da doma imam i za nas i za nju lijekove protiv bolova, za snižavanje temperature i sl. (znam da je nekima to uobičajeno, meni nije bilo..blizu nam je ljekarna koja radi 24h pa bi trčali). Ostalo se pouzdam u online kupovinu ako nam baš nitko ne bi mogao donijeti. Naručim, platim i ostave nam pred vratima.
Da, da... Kvasca bi se još i našlo (ne stignem zadnje vrijeme puno peći, pa imam suhog kvasca), ali wc papir ćemo malo pojačati![]()
i ja sam se vodila tom logikom, ali nedavno su poznanici bas imali problem s konzumom i dostavom. mozes naruciti ali nisu htjeli dostaviti vec pick up.
dakle nista od toga.
na kraju su dobili dostavu nakon ne znam koliko peripetija. bas sam se neugodno iznenadila.
nadam se da je to bio izoliran slucaj, jer i sama racunam za dostavu hrane.