Stranica 141 od 383 PrviPrvi ... 4191131139140141142143151191241 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,001 do 7,050 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Roditelj nije obavezan otvoriti bolovanje radi njege djetata koje je u samoizolaciji. Ako procjeni da treba biti s djetetom, moze, naravno ali tada je i taj roditelj u samoizolaciji i nema izlazaka. Tako je nama rekla epidemiologinja.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

od koje godine dijete moze biti, prema zakonu, samo doma?
    zvoni mi od 12. ili?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod nas je trener pozitivan(nogomet) djeca ne moraju u izolaciju posto treniraju vani
    ajde bar nesto
    Posljednje uređivanje od vjerujem u bolje sutra : 03.11.2020. at 21:38

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Roditelj nije obavezan otvoriti bolovanje radi njege djetata koje je u samoizolaciji. Ako procjeni da treba biti s djetetom, moze, naravno ali tada je i taj roditelj u samoizolaciji i nema izlazaka. Tako je nama rekla epidemiologinja.
    Nisam sigurna baš u ovo. Znači onda je i taj roditelj zaveden u sustav samoizoliranih?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    zvoni mi od 12. ili?
    ili 7.?
    kao kad krene u skolu onda moze biti samo doma

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zvoni mi od 12. ili?
    Rekla bih od cc 7 godina. Mnoga djeca ne idu u boravak u skoli.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zvoni mi od 12. ili?
    Dijete predškolske dobi ne smije biti samo, čim krene u školu smije. Moja je od 2.r sama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna baš u ovo. Znači onda je i taj roditelj zaveden u sustav samoizoliranih?
    Ne. Roditelj ima otvoreno obicno bolovanje. Nije u nikakvom sustavu samoizoliranih.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Roditelj ima otvoreno obicno bolovanje. Nije u nikakvom sustavu samoizoliranih.
    Zašto su onda enchi epidemiolozi rekli da ako roditelj otvori bolovanje za njegu djeteta u SI ne smije van? Nikakvog smisla mi nema. Prvi put to čujem.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Doktorica mi je otvorila bolovanje i nije mi dala do znanja da moram u samoizolaciju. Čak mi je rekla da dođem po njih večeras...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Koliko ja znam granica za bit sam doma je 9god no da mi se dogodi da mi je dijete u SI ma da je i starije ostala bih s njim/njom i probala organizirat rad od kuće.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.11.2020. at 23:41

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Na kojoj temi se “hvalimo” simptomima? Ovdje ili na onoj drugoj .

Bila zbog kćeri u samoizolaciji (imala je jedan kontakt s učiteljicom engleskog prije skoro 14 dana). Nisam izašla van ni vidjela živog stvora 10 dana. MM je išao na posao i stariji malac u školu prošli tjedan. Pon i uto oboje uzmemo GO i odemo u praznu kuću na selu, opet nikoga nismo sreli.

MM se u pon i uto ujutro žali da ga boli glava, ali nema temp. i prođe nekako.
    Dođemo doma jučer oko 17h, mene počinje boliti glava, imam temp. 37.2

U roku od sat-dva temp. raste, sve me boli, glava luđački rastura, imam mučninu i osjećam groznicu, tresem se. Temp. raste do 38.8. Užasno se osjećam cijelu noć, sad malo ustala...

MM neće danas na posao, ni klinci u školu. Budemo vidjeli kako se razvija.

A mene sad brine ta kuća na selu .
    To nam je od prijatelja i oni su planirali u subotu ići tamo. Hoće virus pokrepati u kući, ili baš i ne? .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 04.11.2020. at 05:29

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja bi im savjetovala da kuću dobro prozrače i dezinficiraju površine i podove. A tebi savjetujem da nazoveš LOM i tražiš testiranje. Jer imaš dvoje školske djece, a doma ih na roditeljsku ispričnicu možeš držati samo do kraja tjedna. Za muža pogotovo ako je zaražen svi na poslu s kojima je bio u kontakt bi trebali u SI inače će se tamo masovno zaraziti ako su u nekom uredu gdje ih je puno u istom prostoru.

Čitam vijesti iz Australije, u Melbournu i okolici već tjedan dana 0 smrti i 0 transmisija... na temu kako lockdown ne djeluje, djeluje bez greške, pogotovo kad se provodi savjesno i temeljito kako tamo rade snage reda... Jedino što je trajao 3 mjeseca...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 04.11.2020. at 06:33

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas u firmi ako bi netko bio potvrđeno zaražen bi došao servis koji dezinficira sve površine u dućanu ili oko radnog mjesta. Nitko se koliko znam nije zarazio nakon njih.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 04.11.2020. at 06:36

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slazem se sa silly, BB zovi doktora, jer dok dodjes na red za testiranje i dobijes rezultate proci ce dosta dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi im savjetovala da kuću dobro prozrače i dezinficiraju površine i podove. A tebi savjetujem da nazoveš LOM i tražiš testiranje. Jer imaš dvoje školske djece, a doma ih na roditeljsku ispričnicu možeš držati samo do kraja tjedna. Za muža pogotovo ako je zaražen svi na poslu s kojima je bio u kontakt bi trebali u SI inače će se tamo masovno zaraziti ako su u nekom uredu gdje ih je puno u istom prostoru.

Čitam vijesti iz Australije, u Melbournu i okolici već tjedan dana 0 smrti i 0 transmisija... na temu kako lockdown ne djeluje, djeluje bez greške, pogotovo kad se provodi savjesno i temeljito kako tamo rade snage reda... Jedino što je trajao 3 mjeseca...
    Je samo kaj je tam proljeće ,pa je možda drugačije

Ajde pitanje ako vas doktor ili netko drugi prijavi za testiranje onda idete točno po mjestu prijave?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koja je ovo logika? Ako ide na posao pa ga nema 8 sati na dan, manje je potencijalno zarazan nego da svih 24 sata u danu provede s potencijalno bolesnim djetetom?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Logika je ta da HZJZ misli da je dijete u samoizolaciji izolirano od ukućana.
    Pa onda kad je roditelj s djetetom u samoizolaciji to znači da nisu međusobno izolirani.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

Ja bih prijatelje zamolila da ne idu u svoju kuću i za 10 dana otišla sama dezinficirati prostor.
    Nije baš fer da sami moraju čistiti za vama...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pokrepat ce na povrsinama sam od sebe, a ako otvore prozore, nestat ce i aerosol, ako prezivi uopce do tad.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aerosol u zraku zivi do tri sata.

https://www.health.harvard.edu/disea...esource-center (zadnja izmjena 3. studenog)

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja znam granica za bit sam doma je 9god no da mi se dogodi da mi je dijete u SI ma da je i starije ostala bih s njim/njom i probala organizirat rad od kuće.
    Nije, u Zakonu je samo da predškolsko dijete ne može biti samo. Znam da sam od proljeća par puta baš to išla provjeravati.

Zdravlje, razvoj, njega i zaštita djeteta

Članak 93.

(1) Roditelji su dužni i odgovorni skrbiti se o zdravlju djeteta te mu omogućiti korištenje mjera za očuvanje te unaprjeđenje zdravlja i ozdravljenje u slučaju bolesti, sukladno propisima kojima se uređuje zdravstvo i zahtjevima medicinske znanosti.

(2) Roditelji su dužni i odgovorni čuvati i njegovati dijete te se skrbiti o njegovim potrebama.

(3) Roditelji su dužni štititi dijete od ponižavajućih postupaka i tjelesnoga kažnjavanja drugih osoba.

(4) Roditelji ne smiju dijete predškolske dobi ostaviti bez nadzora osobe starije od šesnaest godina.

(5) Roditelji su dužni i odgovorni djetetu mlađem od šesnaest godina zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje.

(6) Noćnim izlaskom iz stavka 5. ovoga članka smatra se vrijeme od dvadeset tri do pet sati.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da... ja sam nekoliko puta čitala taj Zakon i provjeravala jer imamo takve životne okolnosti da je morala ostajati sama kući.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    A mene sad brine ta kuća na selu .
    To nam je od prijatelja i oni su planirali u subotu ići tamo. Hoće virus pokrepati u kući, ili baš i ne? .
    Vjerojatno će pokrepati. Ali ja bih pustila još tjedan dana, za svaki slučaj. Ponudila bih da dođem kad ozdravim očistiti, ako je ljudima važno ići ovaj vikend, mislim da je mizerna vjerojatnost da je nešto preživjelo.

Jedino sam htjela napisati da znam za slučaj gdje se čistačica zarazila. Čistila je između ostalog dva prazna ureda koje su koristili zaraženi. E sad, je l se baš u uredima zarazila ili negdje u tramvaju i sl., to ne zna.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam prenijela informacije od epidemiologinje, kako mi je žena rekla. Iskustvo je moje, osobno. Ima li logike ili nema, ovako ili onako, ne bih ulazila. Što se tiče ostalih članova kućanstva (koji nisu obuhvaćeni mjerom samoizolacije), preporučila je da u tom periodu oni ne obavljaju nikakve aktivnosti osim nužnih, dakle škola, posao, nabava. Dala je i konkretne preporuke kako se ponašati u stanu.

Vrci je u pravu što se tiče ostajanja doma kod djece. Školarci mogu ostati sami, ako roditelji procjene da to njihovo dijete može.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam prenijela informacije od epidemiologinje, kako mi je žena rekla. Iskustvo je moje, osobno. Ima li logike ili nema, ovako ili onako, ne bih ulazila. Što se tiče ostalih članova kućanstva (koji nisu obuhvaćeni mjerom samoizolacije), preporučila je da u tom periodu oni ne obavljaju nikakve aktivnosti osim nužnih, dakle škola, posao, nabava. Dala je i konkretne preporuke kako se ponašati u stanu.

Vrci je u pravu što se tiče ostajanja doma kod djece. Školarci mogu ostati sami, ako roditelji procjene da to njihovo dijete može.
    Epidemiologinja je možda izrekla svoj stav. Bilo bi odlično kad bi mi svi sa ukućanima koji moraju biti u samoizolaciji mogli ostati kući. Međutim zakonskog uporišta u ovome nema jer onaj tko otvara bolovanje da bi brinuo o djetetu u SI nema propisanu mjeru SI. Ovdje možemo samo razgovarati o tome može li osoba koja otvori bolovanje hodati okolo jer ako otvara bolovanje trebala bi biti kući. Opet ovdje je njega djeteta u SI koje nije bolesno ukoliko ne razvije simptome.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se sa silly, BB zovi doktora, jer dok dodjes na red za testiranje i dobijes rezultate proci ce dosta dana.
    Dr mi danas radi popodne, ali sam antirecesijski otišla privatno na antigenski test.
    https://poliklinika-labplus.hr/antig...19-sars-cov-2/

Dobila sad negativan nalaz.
    A osjećam se kao da me vlak pregazio .
    I šta sad? To nije pouzdan test baš, je l tako?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da nazalost, taj je test znacajno manje pouzdan od PCR testa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dr mi danas radi popodne, ali sam antirecesijski otišla privatno na antigenski test.

Evo, ovdje sam našla nešto podataka: https://www.vecernji.hr/vijesti/uvod...ostati-1442019

Ako se loše osjećaš, može biti da imaš i neku drugu bolest. MM se neki dan žalio na glavobolju, ali on od ranije ima problema sa sinusima. S druge strane, ja se bojim da mi uz ovakva "kućna tumačenja" (kojima sam sklona i sigurno nisam jedina) ne promaknu stvarni simptomi neke opake zaraze...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.11.2020. at 11:39

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bubilo, možda stvarno nemate koronu

Nama je dijete iz škole donijelo "običnu" virozu
    8. razred, nemaju maske u učionici jer je dovoljno velika
    Došlo par djece s kašljem, šmrcanjem i kihanjem, bez povišene temperature
    Nakon par dana, naš sin dobije temperaturu
    Vrlo dataljno sam izvještavala njegovu LOM o simptomima, odlučila ga je poslati na testiranje (PCR)
    Testiran je 6. dan od pojave prvih simptoma, nalaz negativan
    Par dana nakon njega, vrlo se slično razboli muž
    Dr mu čak propiše antibiotik (duga priča, kod njega se uvijek desi sekundarna bakterijska infekcija itd)
    Par dana nakon muža, razbolim se i ja, sve slično
    Nismo išli među ljude ni nekoliko dana nakon što je postalo bolje, za svaki slučaj

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super je znati da ima i u Zg. Koliko košta?

Kažu da je precizniji kad netko ima simptome, ali opet negativne sa simptomima šalju na PCR.7

jESI DOBILA NALAZ NA LICU MJESTA? kOLIKO SI ČEKALA?
    Posljednje uređivanje od Mima : 04.11.2020. at 11:57

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Košta 250 kn.
    Nazvala sam jutros u 8.45 i rekli da mogu odmah doći. Kao naručuju na svakih 5 minuta, ali su me primili 20 min kasnije, stvorila se neka gužva.

Recimo da su bris uzeli oko 10h. Nalaz sam dobila u 11.20 na mail.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala, nadam se da je točan test u tvom slučaju.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja nisam imala nikakve simptome, napravila serološki test i imam pozitivna IgG antitijela, a IgM negativna.
    Kažu epidemiolozi da sam prehodala asimptomatski i da sam sada par mjeseci (oko 3) zaštićena od moguće nove infekcije.
    S druge strane čitam o nepouzdanosti tih seroloških testova pa više ni sama ne znam što da mislim. Posebno me zanima hoću li morati u samoizolaciju ako netko od mojih ukućana ili bliskih kontakata oboli.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kora prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam imala nikakve simptome, napravila serološki test i imam pozitivna IgG antitijela, a IgM negativna.
    Kažu epidemiolozi da sam prehodala asimptomatski i da sam sada par mjeseci (oko 3) zaštićena od moguće nove infekcije.
    S druge strane čitam o nepouzdanosti tih seroloških testova pa više ni sama ne znam što da mislim. Posebno me zanima hoću li morati u samoizolaciju ako netko od mojih ukućana ili bliskih kontakata oboli.
    Da, moraš imati pozitivan test na Covid 19 ne stariji od 3 mjeseca da ne moraš u SI.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 04.11.2020. at 12:27

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curki je danas izgleda 6. dan samoizolacije, u ponedjeljak ce u školu, a jučer saznali o tome. Naravno da ako sam na bolovanju, da neću okolo hodati ali po kruh u dućan moram. Problem je puno veći taj što sve kasni, mnoga djeca su ove produžene praznike proveli sa bakama, djedovima, išli su na put. Mi nismo jer sam ja na oprezu zbog zaraženih kolega na poslu, prijatelje uglavnom telefonom čujem...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Da, moraš imati pozitivan test na Covid 19 ne stariji od 3 mjeseca da ne moraš u SI.
    Meni nije jasno zašto ako imam antitijela i epidemiolozi kažu da se ne mogu zaraziti?!?!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni nije jasno zašto ako imam antitijela i epidemiolozi kažu da se ne mogu zaraziti?!?!
    Zato sto ti taj test na antijela bas i nije poudan. Ne znam da li se uopce sluzbeni koristu u bilo kojoj javnoj zdravstvenoj ustanovi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.srednja.hr/novosti/fuchs...ka-iz-zagreba/
    A samo jedna srednja u ZG je jednosmjenska
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.11.2020. at 14:31

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, nadam se da je točan test u tvom slučaju.
    Otišao se i MM testirati. On pozitivan.
    Dakle vjerojatno sam i ja, ali možda sam se prebrzo testirala... kao da sam negdje pročitala da je najbolje najmanje 3. dan od simptoma, ja sam išla pola dana nakon prvog simptoma. On je ipak imao tegobe 2 dana prije...
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 04.11.2020. at 14:35

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

• Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
      Zato sto ti taj test na antijela bas i nije poudan. Ne znam da li se uopce sluzbeni koristu u bilo kojoj javnoj zdravstvenoj ustanovi.

Meni je više liječnika, uključujući i ZG epidemiologa reklo suprotno, ali dobro...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Otišao se i MM testirati. On pozitivan.
    Dakle vjerojatno sam i ja, ali možda sam se prebrzo testirala... kao da sam negdje pročitala da je najbolje najmanje 3. dan od simptoma, ja sam išla pola dana nakon prvog simptoma. On je ipak imao tegobe 2 dana prije...
    Moguće da jesi, navodno čak ni PCR ne pokaže odmah. Mislim da taj antigenski test ne može pogriješit na način da je negativnog proglasio pozitivnim, samo obrnuto. Ne znam hoće li se i država updejtat u smislu da se mogu ostvarivat prava na bolovanje i da vas ne sprašuju opet u SI, bez obzira što ste odradili o svom trošku taj antigenski test, nadam se da hoće - a, ako neće - da će vas onda poslati na PCR ako je to potrebno da ostvarujete pravo na bolovanje i poštedu od nove SI dok traju 3 mjeseca od ove SI.

Tj. ne znam koji je onda hodogram za njega - mora li i na PCR ili je to dovoljno da ga vode kao kovid-pozitivnog i 3 mjeseca puštaju na miru od daljnjih SI.

Neka bude tijek blag i da što jednostavnije ostvarite sve što vam treba.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.11.2020. at 15:00

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa svakako ako ti se dogodi da moraš u samoizolaciju možeš pokazati test, pa ćeš vidjeti što će epidemiolog reći.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se za kuću prijatelja ne bih brinula - vjerojatno će ispariti, vjerojatno će dovoljno biti da prozrače i prođu domestosom površine, i vjerojatno će biti dovoljno da im samo javite takvo i takvo stanje, pa svako se može razboljeti, nisu prijatelji valjda kao onaj primitivac koji za SI skida 10 posto plaće.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa svakako ako ti se dogodi da moraš u samoizolaciju možeš pokazati test, pa ćeš vidjeti što će epidemiolog reći.
    Suspense! Mislim da bi to država trebala unaprijed what-if hodograme utvrditi, čim su uvezli te testove, a ne čekati pravorijek nekog epidemiologa, kao da se radi o anglosaksonskom pravu pa Bryant vs. Case je presudio to i to, dok je Smith vs. Cline sudac presudio to i to. Ako ljudi i to privatno plaćaju iz svoje odgovornosti, da makar imaju neka prava.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Suspense! Mislim da bi to država trebala unaprijed what-if hodograme utvrditi, čim su uvezli te testove, a ne čekati pravorijek nekog epidemiologa, kao da se radi o anglosaksonskom pravu pa Bryant vs. Case je presudio to i to, dok je Smith vs. Cline sudac presudio to i to. Ako ljudi i to privatno plaćaju iz svoje odgovornosti, da makar imaju neka prava.
    Apsolutno se slažem, jer koja je inače svrha ovih testiranja, ako se na rezultate istih ne možeš nigdje pozvati, osim da netko masno ubire lovu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hrvatska liječnička komora traži hitno donošenje malo manje ljubaznih zamolbi i preporuka pučanstvu, ali sad je glavno što će na to reći Lauc koji misli da se krivulja izravnala i da će nažalost ljudi umirati, ali će umrijeti puno više ljudi od lošeg gospodarstva, a još je važnije što će Bakić izračunati, što će njegovi matematički modeli pokazati - što kaže Svizac glede brojki. Po ovom pismu s terena kraj studenog je nekid deadline dokad možemo ovako:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ijeti-15001414
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.11.2020. at 15:15

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apsolutno se slažem, jer koja je inače svrha ovih testiranja, ako se na rezultate istih ne možeš nigdje pozvati, osim da netko masno ubire lovu.
    Pa za serologiju novac ubiru privatnici. Nigdje u sustavu to jos nije sluzbeno priznati test u Hrvatskoj. Nije zabranjeno privatnicima raditi testove koje su dostupni na trzistu . Ali to ne znaci da ce rezultati tih testova biti priznati u sustavu. Mozda budu. Mozda ne budu. Nije to nista posebno rezervirano za ovaj test .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovaj test je big bangom drzava najavila kao nesto sto ce rasteretit sustav (ovaj antigenski, sta ne, na koji je bb bila), a jos je rekla da ne moze sve testirati, pa je utoliko poseban. Ljudi se ne idu testirat iz hira, nego iz odgovornosti. Morat ce drzava odustat od svoje pedanterije il ce morat pricepit ljude da se ozbiljnije drze mjera il sustava nece biti. Nece ih niko vise pitat sto priznaju, a sto ne, ako se ovako nastavi jer ce nastat kaos, ako vec nije. Dakle, ne govorim o seroloskom, nego tom antigenskom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ali to nema veze sa argumentom da je pozitivan serološki test pouzdana potvrda da je osoba nekada ranije preboljela Covid (pa se zato "ne priznaje")
    Serološkim testom na antitijela jednostavno je nemoguće utvrditi kad se infekcija desila
    I tu priča završava.

Antigenski je drugo, on ako je pozitivan, osoba je zaražena. Ako je pak negativan, onda možda jest a možda nije zaražena :D
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 04.11.2020. at 15:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •