Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne moraš. lidlova ima palminu, lindtova nema. Fina mi je i lindtova, ali ne može se usporediti s ovom koja ima palminu mast.

Nego, je li netko zamijenio maslac sa svinjskom masti u kuhinji i kak vam je to? Kod mame sam radila prvi put pitu od jabuka s tijestom na svinjskoj masti i okus je drugačiji, ali dobar. Ima punoću i kao da je zasitnije.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, je li netko zamijenio maslac sa svinjskom masti u kuhinji i kak vam je to? Kod mame sam radila prvi put pitu od jabuka s tijestom na svinjskoj masti i okus je drugačiji, ali dobar. Ima punoću i kao da je zasitnije.
    Svinjska mast je jako dobra za prhka tijesta i suhe kolače (mislim da imam recept baš za pitu i za šape). Stavljam ju i kad razvlačim tijesto za štrudlu (u to stavljam rastopljenu).
    Nisam tak dobra kuharica da bi samo tak zamijenila putar s masti. A i putar nekim kolačima daje poseban štih.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraš. lidlova ima palminu, lindtova nema. Fina mi je i lindtova, ali ne može se usporediti s ovom koja ima palminu mast.

Svinjsku mast možeš komotno stavljati u sva prhka tijesta. Mislim da se za seljačku pitu od jabuka u tijesto ne stavlja jaje. Nisam sigurna... Ja u pitu stavljam pola maslaca i pola margarina. Lakše i ljepše mi se razvalja, ne trga se i nekako mi je to navika.

Mast je nezamjenjiv sastojak medenjaka i paprenjaka. Bolji su mi takvi nego s drugim vrstama masnoće, ali imaš pravo, to je pitanje običaja i navike.

Imaš jedan stari topic od forumasice Štrigice u kojem je hrpa starinskih recepata, pa i pita od jabuka u koju ide baš mast. Potražit ću to, ako uspijem naći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •