Da, zabava će nadmašiti čišćenje, a ima to i korisniju svrhu. Uskoro ćeš imati više zainteresiranih![]()
![]()
![]()
Ja sam godinama (dok su mi djeca bila predškolske dobi) imala krš i lom u kuhinji tijekom izrade božićnih ukrasa, ali to je mojoj djeci bila i zabava i terapija (razvoj fine motorike, fokusiranje oka, produljivanje intervala pažnje i slično).
I sad još imamo nešto od tih ukrasa od slanog tijesta, glinamola, obične gline, gipsa... nema što nismo radili. Izrađivali smo čestitke od recikliranog papira, ukrašavali stiropor kuglice, motali lance od šarenog papira... više se ne mogu ni sjetiti čega je sve bilo. Dakako, tu treba dodati i kolače, naročito kekse štehane kalupima i tiffany kekse https://www.coolinarika.com/slika/tiffany-keksi/.
Radili smo anđele od vune, kućice od cimeta, kućice od medenjaka... ajme.... nikad kraja...
Ako nije tajna, kako se čuvaju ti tiffany keksići, tj. šta ja ne radim dobro sa njima?
Radila sam po nekom engleskom uputstvu, ispali su kao sa slike, predivni, i htela sam da ih okačim na jelku, kako su tamo i predlagali. Ali taj staklasti deo od bombona je do sutradan povukao svu vlagu iz vazduha i postao mutan i lepljiv, dan nakon toga nisu ni na šta ličili. Pojeli smo ih, nisu se bacili, ali nisam ih posle pravila nijednom. Šta propuštam, ima li neki trik za duže čuvanje?
Ništa ne propuštaš. Trebalo bi osigurati suh zrak, a to je teško ako ih objesiš na jelku... U limenoj kutiji očuvat će se dulje, ali to im nije svrha.
Ja sam ih obično radila svake godine za školski božićni sajam dok su mi djeca bila u osnovnoj školi, jer su dekorativni i dobro su se prodavali. Nisam ih radila već dugo.
Hvala, tako sam i mislila, mada sam se nadala da će biti neka čarobna sitnica uz koju traju duže!
Kod mene nikad nije tako suv vazduh kao u stanu uz centralno grejanje, verovatno je i do toga, jer su i zatvoreni i poklopljeni brzo propali.
Kod nas za božićni sajam idu samo dečje školske rukotvorine, a ove godine verovatno ni toga neće biti :/.
S obzirom da su moji dovoljno veliki i vole božićne čarolije, daću im da sami naprave te keksiće, pa koliko traju, traju.
Usavršila sam i svoju tehniku rada sa royal icing-om, tako da ove godine definitivno šaramo i medenjake i gingerbread kućicu, ako budemo zdravi. Moram obnoviti zalihu jestivih boja na vreme .
Vid, nova tema, a ja već nešto na njoj pisala
Ja sam napunila My list na Netflixu božićnim filmovima, ali ih ipak još štedim jer bi mi prebrzo nestalo.
Ako netko pogleda koji dobar, neka svakako napiše jer su većina![]()