Stranica 150 od 383 PrviPrvi ... 50100140148149150151152160200250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,451 do 7,500 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Na hitnoj sam prije korone u 3 navrata čekala po 4-5 sati. Ljudi rade ali ogromna gužva. BB brz oporavak .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Klinci ,muž bb?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Klinci i mm dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brz oporavak želim!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bubilo, drži se <3

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bb čuvaj se draga!
    Meni je fakat jako čudno, moram to napisat, da ti nisu dali nikakvu terapiju. Svi moji iako doma su na terapiji ili antb ili kortići.

Jesi ih pitala kako to da nema nikakve terapije?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Bila na hitnoj (čekala samo od 16h do 1.30), imam upalu pluća, poslali me doma, nisu mi dali nikakvu posebnu terapiju.
    gdje si bila?
    nisu ti dali deksametazon?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesi li ponovo testirana?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    gdje si bila?
    nisu ti dali deksametazon?
    Nisam BB al prema postupku Hitne rekla bih da je bila u Dubravi. Iz povjerljivih izvora imam info da je tamo kaos i rečeno mi je (liječnik frend iz Dubrave) da ako itko od mojih treba u bolnicu ravno u Zaraznu, ni u ludilu u Dubravu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bb, mozda moguce da racunaju da te jos drzi taj sumamed koji si popila?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I šta bi trebala ovako bez terapije ako joj ne bude bolje nedajBože opet u čekaonu pola dana, ma stvarno svašta....ne rszumijem takve postupke al fakat.

Tako je jedn afrendica hodočastila 2x u Du pa je 3xdobila teraoiju a jedva na nogama. Nisu normalni. Kaos je.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2020. at 11:57

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    I šta bi trebala ovako bez terapije ako joj ne bude bolje nedajBože opet u čekaonu pola dana, ma stvarno svašta....ne rszumijem takve postupke al fakat.

Tako je jedn afrendica hodočastila 2x u Du pa je 3xdobila teraoiju a jedva na nogama. Nisu normalni. Kaos je.
    Sto tocno ne razumijes? Preplavljeni bonicki sustav u epidemiji? To i jest najveca opasnost u svakoj epidemiji.
    Samo , eto , ekipa koja odlucuje misli lako cemo jer oni ipak preko svojih veza mogu dobiti bolju skrb.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, bila sam u Dubravi.
    Nisu mi ništa dali, nisu ni spominjali kortiće.
    Za sumamed i antibiotike su komentirali da od njih nema pomoci kod virusne upale. Rekli su da pijem puno tekućine, vitamine i snizavam temp.
    Iako sam se osjecala jako loše, nisam nikako bila priorietet. Bilo je hrpa ljudi na kisiku (meni je saturacija bila 94) i stalno su dolazili novi.

Uglavnom eto, tako su zakljucili.
    Frend iz kvarta je otisao isto 1 dan prije mene na hitnu, isto upala pluća, njega su zadrzali, i na kisiku je i dobiva infuziju. Valjda onda ipak nisam tako tezak slucaj.

Vidjet cu sad kako mi raste temp. preko vikenda.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li ponovo testirana?
    Pa ne, zašto bi to radili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A koliko imaš temp?
    U Sloveniji par slučaja tuberkuloze

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Očito nisi težak slučaj s takvom saturacijom. Drži se i odmaraj. Sumamed je dobar jer te pokriva od eventualne sekundarne infekcije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala Mima.
    Jelena ovaj tjedan mi je stalno bila od 38 do 39.5, nisam mogla spustiti ispod 38.
    Jucer 38.2, danas nemam za sad.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bubilo
    Valjda si prosla svoj vrhunac i krenut ce nabolje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Bb, mozda moguce da racunaju da te jos drzi taj sumamed koji si popila?
    nema je što držati
    sumamed, na žalost, ne liječi covid pneumoniju
    da liječi sve bi bilo drugačije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sto tocno ne razumijes? Preplavljeni bonicki sustav u epidemiji? To i jest najveca opasnost u svakoj epidemiji.
    Samo , eto , ekipa koja odlucuje misli lako cemo jer oni ipak preko svojih veza mogu dobiti bolju skrb.
    E to sirius boli, upravo to što si piknula. Kad se radi o običnim pacijentims lako ćemo, a kad su njihovi ,veze rade nadje se i krevet i bolja skrb.:/
    Ne generaliziram nego znam par slučajeva iz svog okruženja. Tek kad je proradila veza, proradila je i odgovarajuća skrb. Žalosno.

BB ići će to nabolje, samo strpljivo i polako

Antb obično daju astmatičarima i sl da se ne razvije sekundarna bakter. infekcija. Alex će znat bolje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2020. at 13:39

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    E to sirius boli, upravo to što si piknula. Kad se radi o običnim pacijentims lako ćemo, a kad su njihovi ,veze rade nadje se i krevet i bolja skrb.:/
    Ne generaliziram nego znam par slučajeva iz svog okruženja. Tek kad je proradila veza, proradila je i odgovarajuća skrb. Žalosno.

BB ići će to nabolje, samo strpljivo i polako

Antb obično daju astmatičarima i sl da se ne razvije sekundarna bakter. infekcija. Alex će znat bolje.

pa na zaraznoj ne daju dok se ne razvije sek infekcija
    ja njima najviše vjerujem

antibiotik kao preventiva baš i nije neka sreća

ne pomogne
    a može izazvati nuspojave
    poremeti bakterijsku crijevnu floru
    a govore o važnosti bakt. crijevne flore kod obrane od covida

s tim da su u praksi skoro svi na antibiotiku
    pacijenti inzistiraju, a i dr. ili popuste ili i sami računaju da bar nešto daju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne znam, kod moje kćeri su uvijek, otkad je bila mala beba i završila na Srebrnjaku sa bronhiolitisom 'pokrivali' mogućnost sekundarne upale antibiotikom, i tako su mi objasnili da je veća mogućnost bakterijske upale kad je organizam što bi oni rekli 'pun sluzi'.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojih ovisi
    Jednom antibiotik,drugom ventolin i povećani kortići

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja sam cula za dosta kombinacija sumameda i dexametazona.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Alex, sve se slažem kako si navela.

A ljudi danas a i općenito podcjenjuju važnost crijevne flore i crijeva kao "organa imuniteta"
    Ja recimo sada pijem samoinicijativno probiotik Biokult onaj s više sojeva i to radim 1-2x godišnje da održavam crijevnu floru (s tim da ne pijem antb kuc-kuc nisu mi trebali).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2020. at 15:13

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koji su kritriji uvodjenja dexica? Vjer. satutracija, to je jeftin lijek? Bb, zelim ti brzo okretanje trenda!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bubilo, drzim fige da je gotovo s temperaturom i da sve brzo prodje! Super da te, zapravo, nisu zadrzali.

Ne kuzim zbog cega bi dali deksametazon "samo" za upalu pluca. Ako je saturacija razumna, osoba nema direktnih problema s disanjem, cemu? Isto kao i za ostanak u bolnici. Jedini je problem to sto ce ceka uzasno dugo ako osoba opet treba pomc.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Wiki:
    Dexametazon je vrsta kortikosteroidnih lijekova. Koristi se u liječenju mnogih stanja, uključujući reumatske probleme, brojne kožne bolesti, teške alergije, astmu, kroničnu opstruktivnu bolest pluća, sapi, oticanje mozga, bolove u očima nakon operacija na oku.....

Preliminarni rezultati kliničkog pokusa znanstvenika s Oxforda pokazali su da bi deksametazon mogao biti učinkovit u liječenju bolesti/stanja izazvane covidom.

A o čekanju u bolnici satima dok si sav nikakav da ne govorim.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2020. at 22:01

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubilo, držim fige da krene nabolje!

Moja svekrva je hospitalizirana sa sličnom kliničkom slikom kao ti (nije ZG), bez temperature, upala pluća. Dobila je infuziju jer danima ima mučnine, nije jela, a jako slabo je pila. Ali ona je 70+, problemi s tlakom i srcem, višak kila, pa su je zadržali u bolnici. Isto nije dobila ni deksametazon ni kisik, procijenili su da ne treba. Krenulo je danas bolje, nadamo se da će se oporaviti.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bubilo drzi se, vibre da brzo prodje. Marija, drzim palceve da je svekrvi krenuo oporavak <3

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam sto je deksametazon, Lili, nego mi je ok da nisu dali ako nije trebalo. Nije ni to bezazlena stvar, kao ni sama upala pluca.

Marija, drzim fige za svekrvu. Bubilo, nadam se da si i dalje bez temperature!

Kod nas danas katastrofa od pozitivnih rezultata. Imamo neke nove, opet stroge propise, a vjerojatno ce jos toga promijeniti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

rijetki simptomi:

Jel netko imao konjuktivitis, i ak da, kolko jaki?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm neki dan sam pročitala da je. Možda baš na ovoj temi?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je, nekim ljudima je pocelo sa konjuktivitisom!

https://www.vecernji.hr/premium/igor...korone-1445924

sjajan tekst Igora Rudana, o krivcima za ovu pandemiju i o tome kako nas ako nastavimo s ovakvim nacinom zivota cekaju potencijalno jos puno gore epidemije.

bubilo nadam se da si bolje, zao mi je da si toliko cekala, sustav je debelo preopterecen

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odličan interview sa Stipanom Jonjićem, o cjepivu https://www.jutarnji.hr/life/zdravlj...druga-15003688

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, super priča KAić, super priča Kolarić, a i mnogi drugi, ali što to vrijedi kad Vlada očito uopće ne namjerava poduzimati nikakve ozbiljne mjere

Taj Kolarić čak koliko mi se čini sjedi u vladinom znanstvenom savjetu za koronu .. iskreno, ne znam kako bih se ja osjećala kao stručnjak koji u ovom trenutku sjedi u takvom tijelu.

Ne znam je li se Plenković i jednom obratio javno na temu epidemije, šalje poslanike koji ponavljaju kao papige nesuvisle teorije sa fb zidova, opozicije kao da nema, šute, ne komentiraju, Predsjednik države je klaun, čovjek koji bi trebao biti glavni epidemiolog daje besramne izjave - sve u svemu, nije baš dobro.
    Posljednje uređivanje od Mima : 15.11.2020. at 16:31

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U istom danu na istom portalu možemo istovremeno imati vijest da tamo neki Plenkijev potrčko tvrdi da lockdowni ne funkcioniraju i da je došlo do stabilizacije dnevnog broja mrtvih (to nam je sad uspjeh?), pa do toga vijest da u Australiji već tjedan dana nema lokalne transmisije ni umrlih nakon lockdowna i vijest da imamo 43 umrlih u zadnjih 24h (što je ono rekao Djikic, 1500 do kraja mjeseca? A Capak da to nije istina... )

Uglavnom izgleda da idemo po "Current projection" liniji... nisam sad neko vrijeme gledala ali kako zadnjih 2 mjeseca nisu donesene nikakve suvisle nove odluke nego samo one koje idu na ruku ubrzanju epidemije, rekla bih da matematički model ima dovoljno podataka da dobro izračuna trend. Samo je pitanje dokle ćemo ovako. Meni se čini - do proljeća.

https://covid19.healthdata.org/croat...aths&tab=trend

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako se kod vas sada odvija nastava?
    Mi smo imali bezvezni vanredni raspustić od srede do danas kao neki bedni pokušaj da se zauzda transmisija u školama.
    Sutra se ponovo vraćamo u nastavu, MM-u ceo dan stižu viber obaveštenja od kolega koji učenik u kojoj školi iz kog razreda je u izolaciji, a kojeg su roditelji ostavili kod kuće na online nastavi do daljnjeg.
    Ako se tako nastavi, koliko će ih ostati u školama za par dana? Navodno u Beogradu već ima situacija da na časove dođe dvoje-troje od njih 15.
    Mislim, nije mnogo ni bitno, jer uz ovu brzinu prenošenja po selu, biće jako neobično ako za max. dve nedelje ne odletimo u izolaciju bar kao kontakti, po novom zakonu, a verovatnije kao oboleli.
    Ipak sam radoznala jer vi u ovom talasu idete malo ispred nas, mada su sve šanse da ćemo vas uskoro i prestići . Da li su se kod vas oporavljeni mahom već vratili na nastavu, da li je više razreda u izolaciji ili onih koji redovno idu? Kako je sa bolesnim nastavnicima, da li su škole bar našle odgovarajuće zamene ili se ti časovi gube?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas zasad nista, mislim samo jedna samoizolacija, jednog djaka. Ne znam jel slucajnost, jel ljudi sute il je stvarno tako dobro. Bilo je dosta bolesne djece, al kao prehlade. Sve kao normalno, kao i u drzavi, uostalom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.11.2020. at 19:33

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Fantastičan mi je argument danas da lockdown nema smisla jer će ljudi manje provjetravati. Vrh, nema dalje.
    Upravo saž pročitala objavu Sanje Polak na fejsu, čija se kći već 4 tjedna bori protiv korone. Potpuno zdrava 28-godišnjakinja. Prikaz trenutnog stanja našeg zdravstva. Kao što smo već komentirali, našim političarima ne trebaju strože mjere, oni i njihovi najmiliji će dobiti potrebnu skrb. Nama ostalima puno sreće i tko preživi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas za sada nije bilo SI razreda. Jedino je cijela skola prosli ili mozda je to bilo pretprosli mjesec bila 2 tjedna online.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam čula kaj je novo za ZG?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas za sada nije bilo SI razreda. Jedino je cijela skola prosli ili mozda je to bilo pretprosli mjesec bila 2 tjedna online.
    Larmama, pa ako pričaš o miocu, bilo je puno razreda u si, zato su i otišli na dva tjedna svi jer je u tom času bilo jedno 6-7 razreda istovremeno. I sad su dva bila najmanje, nakon ta dva tjedna svih doma.

U osnovnoj ih je do sada bilo jedno tri-četiri.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas zasad nista, mislim samo jedna samoizolacija, jednog djaka. Ne znam jel slucajnost, jel ljudi sute il je stvarno tako dobro. Bilo je dosta bolesne djece, al kao prehlade. Sve kao normalno, kao i u drzavi, uostalom.
    I kod nas ne mož biti normalnije .
    Do prošle nedelje nije bilo bolesne dece skoro uopšte, ali kod nas se nose maske u učionicama od prvog razreda, i svi su zaključili kako deca nikad nisu bila zdravija i manje šmrcava i kašljava.
    Od prethodne nedelje sa hladnim vremenom i zatvorenim prozorima počinje ubrzan raspad sistema, koliko čujem i kod nas se deca ne testiraju, sve se vodi kao prehlade, a i roditelji valjda ne javljaju školama - a i šta da jave bez zvaničnog testa, da dete eto ne oseća miris i ukus?
    Zvanično i kod nas u selu samo oko 70 pozitivnih na 10 000 stanovnika, nezvanično, u DZ tvrde da za vikend ljudi samo pristižu na pregled u našu kovid ambulantu.
    Videćemo kako će ići nastava dalje.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    U istom danu na istom portalu možemo istovremeno imati vijest da tamo neki Plenkijev potrčko tvrdi da lockdowni ne funkcioniraju i da je došlo do stabilizacije dnevnog broja mrtvih (to nam je sad uspjeh?), pa do toga vijest da u Australiji već tjedan dana nema lokalne transmisije ni umrlih nakon lockdowna i vijest da imamo 43 umrlih u zadnjih 24h (što je ono rekao Djikic, 1500 do kraja mjeseca? A Capak da to nije istina... )

Uglavnom izgleda da idemo po "Current projection" liniji... nisam sad neko vrijeme gledala ali kako zadnjih 2 mjeseca nisu donesene nikakve suvisle nove odluke nego samo one koje idu na ruku ubrzanju epidemije, rekla bih da matematički model ima dovoljno podataka da dobro izračuna trend. Samo je pitanje dokle ćemo ovako. Meni se čini - do proljeća.

https://covid19.healthdata.org/croat...aths&tab=trend
    Pa zar zbilja samo 1/3 ljudi nosi maske?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    Larmama, pa ako pričaš o miocu, bilo je puno razreda u si, zato su i otišli na dva tjedna svi jer je u tom času bilo jedno 6-7 razreda istovremeno. I sad su dva bila najmanje, nakon ta dva tjedna svih doma.

U osnovnoj ih je do sada bilo jedno tri-četiri.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Da znam, ja sam odgovara Pulinki na pitanje kako je kod nas do sada bilo.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U nasoj srednjoj je par razreda bilo u samoizolaciji, ne istodobno. Navodno je i jedan ucenik sa pozitivnim testom isao u skolu tako su pisali lokalni portali.

U osnovnoj nije bilo jos samoizolacije cilih razreda,, bilo je oar pojedinacnih slucajeva. Trenutno je jedan prof u samoizolaciji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Minnesota je od jucer do danas testirala oko 60,000 ljudi, od kojih je 7,559 pozitivnih. U nasim krajevima, na oko 100,000 stanovnika unutar dva okruga, pronasli su ih 277. Nedobro, svakako.

Za tjedan dana se sve skole sele online (jos ce ovaj tjedan osnovnoskolci od prvog do petog razreda ici osobno), a stupile su u petak i nove, strozije mjere na snagu. Ne znam trenutno sto je sljedece, vidjet cemo. Voljela bih da nam cesce objavljuju broj testiranih u okrugu, ali u Covid Tracking Projectu pretpostavljamo da je trenutno pozitivno oko 20% testiranih u nasem kraju.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moji oboje idu u istu OS
    Vec je par razreda bilo u samoizolaciji zbog pozitivnog ucenika a jedan zbog uciteljice, par predmetnih nastavnika isto (pa su držali online nastavu), stalno je i netko iz njihovih razreda u samoizolaciji zbog pozitivnih roditelja (mislim da ih je kod mladjeg trenutno troje), upravo joj je i trenerica javila da je od danas u samoizolaciji itd itd itd...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •