Stranica 153 od 383 PrviPrvi ... 53103143151152153154155163203253 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,601 do 7,650 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo presli iz 3. u 1. (najrestriktivniju) kategoriju. Zabranili su mnoge stvari, ali samo jedna od tih nas se pomalo tice - najstariji sin je kung fu instruktor; drzao je casove u parku i od nedavno u studijy s 25% kapaciteta i naravno maskama, sad vise nece. Skole su bili dozvolili, ali nisu se nikad ni otvorile.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala na idejama, ne idemo nikud. Sutra im je zadnji dan izolacije ionako, kad su mogli izdržati 25 dana, mogu još jedan.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I nama su danas sluzbeno objavili nove (stare) restrikcije; krecemo ovaj petak u 23.59. Skole ce biti 100% online, osim za djecu esencijalnih radnika (jako uzak, strog popis). Nama sve ostaje isto osim, kao i kod kli_kli, martial arts. Taman smo se nedavno vratili u studio (takodjer smanjenih kapaciteta i uz obavezne maske), a i kcer je takodjer sluzbeno presla iz beblje u pravu black belt skolu, ali eto, sad opet zatvaraju i to pa ce natrag na Zoom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I sve to kaj ste napisale o ostanku doma i po mjesec dana imalo bi smisla da imamo znanje za sve zarazene
    Ovak istovremeno jos barem duplo vise ljudi koji su asimptomatski ne znajuci da to jesu normalno kolaju okolo...

Da se razumijemo, jesam za izolaciju i ostanak doma svih koji su zarazeni,
    Al nemamo pojma tko oko nas je a tko nije...(:

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj reći, komentiraju po fejsu da je Ikea danas puna ko šipak, ko da korone nema.
    Kako bi bilo super da gradjani odgovorno ostaju doma a da svejedno podrzavaju ekonomiju...

Mozda da posalju novce na racune samo... Svedske, njemacke, austrijske, bilo cije... Najveci igraci i tako nisu Hrvati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bi bilo super da gradjani odgovorno ostaju doma a da svejedno podrzavaju ekonomiju...

Mozda da posalju novce na racune samo... Svedske, njemacke, austrijske, bilo cije... Najveci igraci i tako nisu Hrvati.
    Ajde šuti, u Austriji rade samo najnužnije trgovine i lockdown je, u Sloveniji Hofer ili neki slični dućan počinje prodavati samo prehrambene proizvode, sve ostalo stopiraju.
    Samo mi možemo ko da Korone nema. A sada počinje i Advent i predbožićni šoping. Super, za one koji prežive do sljedeće godine....

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mi imamo lockdown treci tjedan. 14-dnevna incidencija se prepolovila, stopa pozitivnih testiranih je 3-4%, drzava donijela budzet za pomoc poduzetnicima, svi prodaju online, rade takeaways restorana i birtija, ljudi su senzibilizirani da kupuju domace, rokovi za povrat robe su produzeni do kraja sijecnja iduce godine... To se sve moze postici kada su sinkronizirane akcije. Atmosfera je pozitivna, imamo kontrolu nad virusom, imamo sansu za Bozic. Na kraju to znaci i bolji utrzak jer je prosinac udarna sezona za trosenje. U pitanju je Irska.
    I onda podržavaš punu Ikeu ljudi? I smatraš da je to ok?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 19.11.2020. at 11:13

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cathy, naravno da ne, sarkasticno komentiram upute stozera i Vlade.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam te najbolje razumjela Jelena.Jel to zbog toga kako objasnit svom djetetu da se ne može s njima igrat ili kako objasnit drugoj djeci da ste u SI, a bili vani?
    Spomenuta su djeca vani koja bi pohrlila tvojima u SI bez simptoma, pa sam mislila, ako se to mora izbjeci, onda moras proci kad nema tih koji bi dotrčali zagrliti najvjerojatnije zdravu djecu.

Al slažem se da opet tu nas 18 šiba po pravilima, a vani kaos. Da ne navodim primjere, al smrznem se kad čujem iz prve ruke ljude kako se ponašaju, i to oni zaraženi sa simptomima, a neevidentirani.

Je li uopće neka obaveza ići se testirati ako nakon kontakta sa zaraženim imaš simptome? Što ako se ne javiš ni svom LOMu?

Ja sam jučer navečer uletila u Westgate u pekaru. Kupci su zaista užas. Maske preko brade, guraju se, u redu od 10tak ljudi, mislim da ih je 2-3 nosilo ispravno masku, a razmak osim mene nije apsolutno nitko držao. A i ja sam mogla samo od kupca ispred sebe. Još je i nacrtano na podu gdje trebaš stati. Piše na papirima okolo. Trgovkinje superdisciplinirane s maskama. Nisam bila u nekom shopping centru, odavno. Sad sam se još dodatno udaljila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I onda na sve i svašta paziš
    A oni organiziraju neko tekwando prvenstvo iz samo 39 zamalja s samo oko 900 sudionika u zatvorenom prostoru,a nikog ne puste na stadione,gdi tu ima imalo logike

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A festival kazalista za vikend ide iako kazu ima i online. Naravno, sad svi mogu rec a zasto ovo ne, a vukovar i mise da, zasto bas kafici/teretane/restorani i rok koncert ne, a mise da. Dobro je reko kekin, pa cijeli smisao koncerta je rasprsavanje aerosola. Cekam samo noc muzeja dogone... Ja stvarno ne zmam jesam ja luda il what.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.11.2020. at 14:26

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja čekam mjesec muzeja (!) ,ove godine nije bilo ništa od toga

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Spomenuta su djeca vani koja bi pohrlila tvojima u SI bez simptoma, pa sam mislila, ako se to mora izbjeci, onda moras proci kad nema tih koji bi dotrčali zagrliti najvjerojatnije zdravu djecu.
    hvala za pojašnjenje

Nema kod nas zagrljaja, poljubaca i sl. s drugom djecom otkako je korona i to moja djeca znaju, al i da nam netko ide prići samo bih ljubazno rekla jasno NE, to je ionako danas postalo posve normalno.

Baš me sad zanima kakve će mjere predložit od PON.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš me sad zanima kakve će mjere predložit od PON.
    Joj, i mene ...i pojede sve nakon smajlija.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.11.2020. at 15:51

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, i mene ...i pojede sve nakon smajlija.
    Mislim da ćemo morat nosit maske i držat razmak. A vjerojatno će preporučiti da moramo smanjiti okupljanja i da izbjegavamo gužve

Sve do polnoćke. Onda ćemo vidjeti. Možda ublaže mjere na jednu noć, a ponovno postrože od štefanja.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.11.2020. at 15:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da ćemo morat nosit maske i držat razmak. A vjerojatno će preporučiti da moramo smanjiti okupljanja i da izbjegavamo gužve
    Žnaš što, bude li opet to..nek se svi hebu..čovječe ode Austrija u totalni lockdown, a gle nas susjeda ijuju selo veselo....strava...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 16:01

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve do polnoćke. Onda ćemo vidjeti. Možda ublaže mjere na jednu noć, a ponovno postrože od štefanja.
    Ma da, to sam htjela reć. Da prorazčujemo, da su zapravo mjere skroz OK, jedino što ih se ljudi ne drže, ali eto, trebalo bi ih se držati, jer ako se ne budemo držali ne bu to bile dobre. I da je Lauc pogledao u magičnu kuglu i zaključio da su brojke zapravo u padu, jer je odlično, s obzirom na sve, da nemamo porast i bla truć. Ne daj bože da se sad pobune vlasnici teretana i kafića kad je već mogla kolona, inače opet je i Torcida imala svoj šou - počast za Vukovar, bez maski i razmaka. Lakrdija od svega skupa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.11.2020. at 16:03

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bojim se da ipak nece tako. Mislim da polako shvacaju da nitko nema za raditi po onim satorima koje su postavili ispred bonica. I da uzalud broje krevete kad osoblja nema.
    I ljudi nekako previse umire sto je previse opipljiva stvar da bi se moglo ignorirati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Bojim se da ipak nece tako. Mislim da polako shvacaju da nitko nema za raditi po onim satorima koje su postavili ispred bolnica. I da uzalud broje krevete kad osoblja nema.
    I ljudi nekako previse umire sto je previse opipljiva stvar da bi se moglo ignorirati.
    Daj bože da ne bude. Ali mislim da će nas samo počet uvjeravati da ne idemo u bolnice, i da testiranje isto nije baš tako važno, jer da i zemlje koje više teestiraju imaju problem s koronom, pa onda ne treba baš sve testirati. Nek ljudi sami ocijene jesu li zaraženi i nek se odgovorno ponašaju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Daj bože da ne bude. Ali mislim da će nas samo počet uvjeravati da ne idemo u bolnice, i da testiranje isto nije baš tako važno, jer da i zemlje koje više teestiraju imaju problem s koronom, pa onda ne treba baš sve testirati. Nek ljudi sami ocijene jesu li zaraženi i nek se odgovorno ponašaju.
    Pa to vec sad rade. Hrpa ljudi upalama pluca je prakticno prepustena sama sebi da se lijeci doma. Bez adekvatne terapije . Pa onda ako im se pogorsa da se krenu gusiti dode im hitna za covid , odveze ih u bolnicu, pristekaju ih malo na kisik u nekom kontejneru ili satoru i posalju doma jer su prekrcani. Ako ima srece krene na bolje. Ako nema ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vjerujem. Zato i jesam ogorčena na sva ta izvanredna politički motivirana okupljanja. Zapalila sam svijeće i gledala sam TV i bilo mi je jako teško i suosjećala sam sa svima. Svejedno ne razumijem to guranje glave u pijesak od sudionika koji predstavljaju da su sebe izložili, i da su spremni dobiti covid, ignorirajući da će pri tome zaraziti još nekoliko ljudi i da su time ugrozili neke druge živote. Danas sam vozila dijete po Vukovarskoj, stoje lampaši uz cestu, mali me ispituje, ja pokušavam nešto objasniti, biram riječi, a kendla mi u grlu. Stvarno sam pogođena tim događajima u Vukovaru.

I na kraju Vukovar je bio jedan dan, a West Gate, Ikea i slična rizična ponašanja su svakodnevno tu.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A zasto je obiljeziti Vukovar javno, u medijima, pred kamerama, bilo toliko bitno? Zato da se ne zaboravi tko su oni, a tko smo mi, da se sjetimo i cetrdesetprve i devedesetprve i da ne bi slucajno, niti slucajno, pomislili na trenutak.... Kud nas je sve to dovelo? I kud ce nas odvesti?

Inace, Markotic je tvrdila neki dan da sad evo i Njemacka kaze da je postigla plafon testiranja i nece testirati vise od trenutnog broja kojeg provodi, komentar je bio da mi to vec odavno radimo, ne vrijedi puno testirati, nego ciljano testirati... Ne vjerujem da mogu pronaci link sada.

I dalje stojim kod onoga da je intencija sluzbene politike rijesiti se starih i bolesnih. I ne vjerujem da ce itko odgovarati za to, a trebao bi.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U našoj školi(N. Zg) stariji razredi(5.-8.)od sutra prelaze na on line nastavu, s tim nemam problema.
    Ali ako/kada pređu i mlađi ja sam u banani.
    Obzirom da radim pojačane smjene dan/dan/noć/slobodna i tako u krug,
    mm radi 7-16.30 kako riješiti problem, praćenje on line nastave djeteta u 3.razr?
    Uglavnom nemamo mogućnosti zvanja, podsjećanja djeteta na nastavu.
    U 1.valu me spasio brat koji je radio od doma a šta sada?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    U našoj školi(N. Zg) stariji razredi(5.-8.)od sutra prelaze na on line nastavu, s tim nemam problema.
    mm radi 7-16.30 kako riješiti problem, praćenje on line nastave djeteta u 3.razr?
    Nece nizi ici na daljinu. To je zadnja opcija.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    Vaši vjerojatno prelaze na online privremeno
    Već je bilo takvih situacija po školama
    Pretpostavljam da kad prođe izolacija i samoizolacija onima zbog kojih se sad ide na online (pozitivni među osobljem i/ili učenicima), planira se vraćanje na nastavu u školi (ako se ne desi neka veća promjena na razini županije ili države, što ne kažem da neće...)

E sad, istina je što kaže sirius, ali ako se desi neka lokalna frka unutar škole, može se desiti da će privremeno i niži ići online
    Ali online do daljnjeg za niže razrede i to ne pojedinačno po školama nego sveukupno, to će se izbjegavati do maksimuma

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Ja znam za slučak malih online jer je učiteljica bolesna, u izolaciji, pa s njima radi online. A mislim da su i mali u samoizolaciji zbog nje. A žena umire, skroz je pokosilo. Ne ide zamjena jer su i učenici i ona doma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Malo puno bezveze ,ako žena ne može

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako joj njen LOM otvori bolovanje, ne mora raditi online. Liječnik procjenjuje treba li joj, ne poslodavac (govorim o javnim službama). U pravilu se ljudima koji imaju simptome otvara bolovanje (osim kod blagih simptoma, naravno, tad se dogovore svi skupa).

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovo je glupost! Ukoliko ženi nije dobro otvara joj se bolovanje, ako je netko dobro i s blagim simptomima i može raditi, poslodavac mu otvara rad od kuće.
    Možda iz razno raznih razloga sama učiteljica inzistira na radu od kuće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bubilo kako ide?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Ja znam za slučak malih online jer je učiteljica bolesna, u izolaciji, pa s njima radi online. A mislim da su i mali u samoizolaciji zbog nje. A žena umire, skroz je pokosilo. Ne ide zamjena jer su i učenici i ona doma.
    Mora ici zamjena ako je otvorila bolovanje, lose joj je rukovodstvo skole u kojoj je zaposlena.
    Sto da zavrsi na respiratoru?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Pa treba otvoriti bolovanje.

Imam kolegu koji je bio u samoizolaciji zbog drugih članova obitelji, ali jučer sam se čula s njim i baš mu je bilo loše, pa će od danas na bolovanje. Ne može raditi takav ni od kuće.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Neki zaposlenici ne žele sami na bo zbog male naknade jer imaju velike kredite i sl.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.11.2020. at 08:25

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neki zaposlenici ne žele sami na bo zbog male naknade jer imaju velike kredite i sl.
    Razumijem, ali ako ne može raditi posao, onda je za bolovanje. Kraj priče. Što bi bilo da nema korone, bi li isto radili od kuće?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Što bi bilo da nema korone, bi li isto radili od kuće?
    U nekim strukama vani - da, i prije korone, i prije korone su mladi it-jevci prvo na razgovoru pitali mogu li i koliko radit od doma. Nakon korone ce se to vjerojatno jos jace nastaviti. Ne govorim sad za slucaj bolesne uciteljice, al taj ce trend vjerojatno jacati, a korona mu je dala vjetar u ledja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad od kuće ili u kući
    Ja sam i pred 18+ godina znala jedan dio posla obaviti doma ako mi je klinac bio bolestan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U mojoj firmi ljudi često rade od kuće bez obzira na koronu u situacijama kad bi inače uzimali bolovanje, kad su im djeca bolesna, ili kad bi za sebe bili na bolovanju ali mogu raditi. Ali kad je čovjek bolestan, bolestan je i treba uzeti bolovanje. Pretpostavljam da postoji neki pritisak na učiteljicu u smislu da nema zamjene itd. To si stvarno ne bi smjela dozvoliti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E samoizolacije u školama
    Prema prosudbi epidemiologija moguće je da ide se u samoizolaciju cijelog razreda,kao i da idu samo najbliži iz razreda,kao i da nitko ne ide
    Bilo danas na Radio Sljeme

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ove nove mjere koje su danas uvedene za zemlju, u našoj županiji su ima već par tjedana (jedino je okupljanje bilo za 30, a ne 25 ljudi). Mogli su odmah vidjeti na našim brojevima je li dovoljno, djeluju li

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako ne bi djelovalo ako spustiš broj na sprovodima sa 30 na 25

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bubilo kako ide?
    Hvala na pitanju bolje.
    Službeno nam je svima završila izolacija, doktorica je rekla da klinci mogu u ponedjeljak u školu/vrtic.

Ja još ponekad kašljem i par večeri sam imala 37.2-37.4
    Valjda će se ta upala pluća još vući neko vrijeme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trebaš slikanje možda ponoviti?
    Ajde dobro da ide bolje
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.11.2020. at 11:56

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Rekla je dr da ju nazovem sljedeći tjedan za kontrolu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U Splitu je 46,7 % testiranih pozitivno. Ako se uzme u obzir da se neki rutinski testiraju za operacije, ispadne da su skoro svi koje je poslao LOM zaraženi.
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/...h/2232007.aspx

"Još uvijek uglavnom mladi prenose bolest. Ti mladi nose bolest i zaražavaju svoje roditelje. Većih žarišta nema, imamo sportske klubove, plesni studio, neke škole. Nema prijenosa među razredima, nego samo unutar. Virus je konstantno u vrtićima. Djeca su asimptomatska", dodala je Karin.
    I evo počeli su:

"U KBC-u je 139 hospitaliziranih, 15 je na respiratoru, 80 posto njih je na kisiku. Po tome se vidi težina bolesti, ali problem je što pacijenti dolaze na hitni prijem. Među stotinu pregledanih njih preko 50 posto nije imalo razloga za dolazak", rekao je Ivić i dodao da lakši bolesnici koji dolaze na hitni prijem opterećuju sustav.
    Ne idite u bolnicu ako nemate teške simptome! Jer bolnica nam svima treba, nemojte je zatrpavati.
    Fuchs i dalje tvrdi da studenti ne odskaču od prosječne populacije. Moj dojam je isti, ali tko su onda ti mladi koji prenose?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bubilo

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Fuchs i dalje tvrdi da studenti ne odskaču od prosječne populacije. Moj dojam je isti, ali tko su onda ti mladi koji prenose?
    Oni koji nisu uspjeli upisati faks?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne odskacu, da se testiraju, bit ce i kod njih 40 posto zarazenih, samo nisu simptomaticni il su se 'malo prehladili', a vjer. su zadnji koji ce se na prehladu gnjavit zvat dr i sustav koji je pred raspadom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.11.2020. at 12:47

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Oni koji nisu uspjeli upisati faks?
    A bit će :/
    U svakom slučaju, od novih mjera mi nije baš jasna da računica događaja u zatvorenom. Je l zbilja tako jednostavno - podijeliti kvadraturu s 4 i dobiješ koliko ih smije biti unutra? Ne možeš kazališta, koncertne dvorane i kina u isti koš, a kamoli i crkve. Ima mi jedino smisla da se računa kvadratura sjedećeg prostora i dijeli s 4. A ne da ulaze apside, apsidiole i kojekakvi brodovi u kvadraturu, odnosno može biti velika bina, a u kinu toga nema. Nije da sam zabrinuta za gužvu u kazalištu i kinu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Veličina prostora nema nikakve veze, virus se prenosi aerosolno, prema tome sva događanja u zatvorenom prostoru treba jednostavno zabraniti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •