Pokazuje rezultate 1 do 50 od 189

Tema: Božićni kolači 2020.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vertex, ja sam za NG radila tvoje Slatke karpate što si stavljala recept na ovoj temi, i baš je fino, stavljala sam maline i onda i šlag na kremu od vanilije
    Nestao je brzinom svjetlosti, to ćemo još radit. Jedino, ako radiš u velikoj tepsiji, onda ona mjera za tijesto nije dovoljna za dva sloja, meni je bila taman za jedan.

Osim toga radila sam lemun curd tart
    i napravila prhko tijesto za pitu kakvo sam dosad napravila već tisuću puta
    ispalo je nekako čudno gumasto, i tijesto s krajeva (ono što ide prema gore) se spustilo, tako da je dolje ispalo predebelo i čudno nekako
    nemam blage veze zašto se to sad dogodilo
    pojeo se i on, ali svatko je morao komentirat da je tijesto čudno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Vertex, ja sam za NG radila tvoje Slatke karpate što si stavljala recept na ovoj temi, i baš je fino, stavljala sam maline i onda i šlag na kremu od vanilije
    Nestao je brzinom svjetlosti, to ćemo još radit. Jedino, ako radiš u velikoj tepsiji, onda ona mjera za tijesto nije dovoljna za dva sloja, meni je bila taman za jedan.

Osim toga radila sam lemun curd tart
    i napravila prhko tijesto za pitu kakvo sam dosad napravila već tisuću puta
    ispalo je nekako čudno gumasto, i tijesto s krajeva (ono što ide prema gore) se spustilo, tako da je dolje ispalo predebelo i čudno nekako
    nemam blage veze zašto se to sad dogodilo

pojeo se i on, ali svatko je morao komentirat da je tijesto čudno
    Meni se obično za blagdane dogode takve greške.... Kad pečem samo pitu, a ne i druge kolače, u miru sve pripremim i ostavim sastojke da mi budu na istoj temperaturi. Ako se žurim, nešto izvučem iz špajze, nešto iz frižidera, a nešto iz kuhinjskog ormarića. Tada se sastojci ne mogu lijepo sjediniti, pa obično miksam dulje i eto - tijesto se pretvori u gumu.
    Još jedno pitanje - jesi li koru ispekla do pola prije nego si stavila nadjev? Ako nisi, povukla je vlagu od nadjeva i ispalo je kako je ispalo.

Btw. ove godine napravila sam drugu grešku - prhko tijesto za karlbadsku pitu ispalo je ok, ali u biskvit koji ide gore zaboravila sam staviti brašno. Užaaaaas...

Još ću sutra ispeći neki kolač s germom ili fritule, da imamo za Tri kralja, a nakon toga proglašavam pauzu. Od kolača s kremom i sitnih kolača odustajem do daljnjega. Ove godine pojeli su baš puno kolača Sve je otišlo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •