Da, hladno mi je i sad. Termometar mi pokazuje nekih 16 stupnjeva. Klinka najstarija je u potkošulji samo, neće se obuć, kaže da joj nije hladno.
Da, hladno mi je i sad. Termometar mi pokazuje nekih 16 stupnjeva. Klinka najstarija je u potkošulji samo, neće se obuć, kaže da joj nije hladno.
Djeci je manje hladno nego odraslima. Imaju manju površinu kože u odnosu na volumen tijela i općenito brži metabolizam i više otkucaje srca.
16 je grozno prehladno za sobu, da mi je 16 u sobi i da mi je hladno ne bi išla vaditi željezo nego kupiti dodatni radijator. Srediti sva mjesta gdje puše. Pročitati 101 savjet kako smanjiti gubitke topline u stanu.
A inače našla sam mislim uzrok zašto je meni hladno u mirovanju i kad je u sobi 24 - jer mi u mirovanju padnu otkucaji srca na ispod 50. Budu oko 45. U dubokom snu padnu na 42. (svašta čovjek otkrije o sebi kad pristane napokon na 24 satni holder nakon što to 10 godina preporuče na skoro svakom sistematkskom)
Pa sve čitam i mislim si da krivo čitam. Gledam u mislim si valjda sjedi negdje vani gdje je sad 16 kad ono nije.
Žuta pa 16 stupnjeva u stanu???? i ti se pitaš jel s tobom nešto nihe u redu jer ti je hladno.
Ja se ispod 22 smrzavam. Baš danas idem po stanu i vičem kak je hladno i vidim da je temperatura 21.6.
Ja bih umrla na 16 u stanu.
Meni je to temperatura idealna za spavanje po noći. Po danu bih se smrzla.
Inače, djeca su aktivna, pa im je vjerojatno manje hladno, a i nisu jednako osjetljivi... Ja sam za svog mlađeg sina morala misliti je li gladan, je li žedan, je li mu hladno... ništa nije osjećao niti prepoznavao osjećaje i to dugo, negdje do viših razreda osnovne škole. I danas zna otići van u šuškavoj jakni, a ono - temperature oko nule. Užas... Stariji isto, zna imati ledene ruke nakon dugotrajnog sjedenja (sluša predavanja online) pa ga moram potjerati da se razgiba, da mu krv procirkulira. Znamo mu reći "malo beri jabuke". To je naziv vježbe za djecu za zagrijavanje tijela. Kad smo već kod toga, možeš to i sama napraviti kad ti je hladno: obični čučnjevi, podizanje ruku gore, primicanje lopatica, podizanje iz čučnjeva u stojeći stav s podignutim rukama, križni kraul u stojećem stavu...
I dan danas se zna dogoditi da oni sebi uopće ne uključe grijanje dok smo mm i ja na poslu. Termostat je tijekom prijepodneva na noćnom režimu (16 stupnjeva) jer smo godinama tako boravili izvan kuće i zaključili da ga nećemo preštelavati. Da bi se grijanje uključilo, treba ručno podignuti temperaturu. Moj stariji to ponekad napravi, mlađi nikada. Dugo sam živjela u strahu da će se prehladiti, a mm je jednom provalio da ćemo tako imati manji račun za grijanjeBome, nije puno promašio. Tko zna, možda moj mlađi i o tome misli, hehehe...