Pokazuje rezultate 1 do 50 od 307

Tema: Fleke ili mrlje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na jako puno stvari piše dry clean only. Ja se tog ne držim her bih bankrotirala.

A ovo za jaknu mi je stvarno čudno. Pogotovo ak je prana na 30. Ja sve jakne doma perem i sušim, sam kaj du sve jednobojne.

Ono kaj mi još pada na pamet je da je možda stavila previše deterdženta, pa je " nagrizao" boju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Na jako puno stvari piše dry clean only. Ja se tog ne držim her bih bankrotirala.

A ovo za jaknu mi je stvarno čudno. Pogotovo ak je prana na 30. Ja sve jakne doma perem i sušim, sam kaj du sve jednobojne.

Ono kaj mi još pada na pamet je da je možda stavila previše deterdženta, pa je " nagrizao" boju
    Ja bih se složila s ovim zaključkom. Nije mi se jednom dogodilo, ne u sušilici nego baš u pranju, da svjetliji dijelovi odjeće poprime farbu od tamnijih, čak i kad se odjeća pere na 30 oC. Zbog toga sam godinama izbjegavala kupovati djeci jakne i majice s bijelim dijelovima. Znala sam imati problema i s tekućim deterdžentom, ako bi došao direktno na rublje. Zato sad prvo uključim mašinu i tek kad krene uzimati vodu, ulijem tekući deterdžent. Kad perem tamno, znam staviti po dvije maramice za upijanje boja.

Ne vjerujem da je krivnja sušilicce, ne vidim mogućnost da se tamo razlijevaju boje. U sušilici se samo zna zgužvati, ali ne znam kako bi se boja prenijela na druge dijelove... eventualno ako jakna nije bila dobro ocijeđena, ali bratemili, u sušilicu ne stavljaš robu koja nije dobro iscentrifugirana.

Tanči je također u pravu - ako je jakna oprana prema uputama proizvođača, treba to reklamirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •