Stranica 195 od 383 PrviPrvi ... 95145185193194195196197205245295 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,701 do 9,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da ste duboko u temi, pa možda imate konkretnijih informacija o cijepljenju djece starije do 12 godina.
    Prije dva dana, u nekim vijestima, sa pola uha sam čula izlaganje liječnice/epidemiologa (nisam sigurna, ali netko od struke) gdje govori da su djeca starija od 12 godina mogući prijenosnici virusa, pa da ima smisla i moguće je cijepiti ih.
    Istina ili ne?
    Hoćete cijepiti djecu kada dođu na red?
    Mislim ono... Vjerojatno necu iz razloga nesposobnosti drzava/e i moje nemogucnosti snalazenja, al da mogu, aps. bih...i u BIH . Az pocinje testirat na djeci. Djeca ga aps. prenose, da ne prenose je uljuljkujuca racionalizacija...ista spika ala nismo mi zarista, ni mi, zasto bas teretane rok mogu crkve itd. Svi su zarista, svi prenose. Jednog bajkovitog dana ako ga dozivimo, nadam se da ce bit dostupno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.02.2021. at 13:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cek, cek, nije mi mozda to pametan odgovor, you bleso iskreni, you - ne, ipak necu, mene toga strah (sala).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prestala sam razmišljati o cijepljenju.
    Kad bude, ako bude, bit će.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo naša dr opće prakse je danas cijeli dan imala samo za cijepljenje. Tata bio, htio je da mu pošalje uputnicu u lab za redovnu kardiološku kontrolu, ali su rekle danas ne ide - samo se pikanjem bave

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A koji li je to tek apsurd, da LOM potrosi cijeli dan na cijepljenje. Nije valjda da medicinska sestra ne zna dati injekciju?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod nas su na poslu u sat vremena valjda popikali 30 ljudi. Jedna osoba radi administraciju, jedna je navukla doze i nadgleda, jedna daje doze , doktor je tamo za svaki slucaj ako nekome bude slabo. Nakon primljene doze ljudi sjede jos 10 minuta ispred prostorije i to je to.
    I svi smo vise manje u tom hodniku ispred prostorije sa maskama.
    Kakav razmak d 15 minuta za svaku osobu. Mi radimo u bolnici. Nema tu razmaka od 15 minuta. Samo se imas masku i fizicki se maknes 30 cm od kolege.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.02.2021. at 14:32

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, prijavite se za cijepljenje u Kaštelima, oni su na maškarama jučer spalili Billa Gatesa i cjepivo, tako da vjerojatno nije neki veliki interes, pa brže dođete na red

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    A koji li je to tek apsurd, da LOM potrosi cijeli dan na cijepljenje. Nije valjda da medicinska sestra ne zna dati injekciju?
    Sestra je cijepila. Dr je bila tamo i ne znam što, upisivala valjda u komp, bog zna...

Uglavnom očito nisu htjeli miješati zdrave ljude koji idu na cijepljenje s bolesnima koji dolaze i ovak su odlučile

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

sirius, mi smo mali dom zdravlja gdje su 2 ordinacije + jedna za zubara. Zajednički hodnik koji je i čekaona. Nije da imaš mjesta za puno ljudi, plus što je to populacija 80+ pa ono, bolje biti siguran. Draže mi da je bilo tako nego da su ih 10-20 natrpali odjednom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, mi smo mali dom zdravlja gdje su 2 ordinacije + jedna za zubara. Zajednički hodnik koji je i čekaona. Nije da imaš mjesta za puno ljudi, plus što je to populacija 80+ pa ono, bolje biti siguran. Draže mi da je bilo tako nego da su ih 10-20 natrpali odjednom
    Meni u laboratoriju u 3 -4 sata kroz cekaonu prode 250+ljudi. I to tako od 01.05.
    Moj pojam guzve i razmaka je prilicni drugaciji. Obzirom da je ljudima tesko doci do zdravstvene usluge , a mi sve primamo bez narucivanja. Moji kriteriji su ponesto drugaciji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nas su pozivali po petnaestak u veliku prostoriju (kao pola gimnasticke dvorane, mozda vise), razmak od nekoliko metara izmedju stolaca, dvije grupe. Jedna medicinska sestra priprema doze, a druga daje cjepivo i ispisuje kartoncic, nakon toga pere ruke/mijenja rukavice, odradjuje drugu osobu. I tako i u drugoj grupi. Ostajali smo 15 minuta nakon cijepljenja. Nas punkt je u zgradi okruga, na lokaciji nema lijecnika. Ocekuje se da medicinska sestra zna pruziti prvu pomoc (ja sam ponijela epipen od sina, s obzirom da je presao na dozu za odrasle ).

Tako je organizirano i cijepljenje protiv gripe svake godine. Ide se na efikasnost. Mozes se cijepiti kod lijecnika, ako vec imas ugovoren pregled za nesto, a ako nemas, u sezoni cijepljenja ides u "kliniku za cijepljenje", sto je obicno tjedan dana u jednom dijelu obicne klinike, a zaposlene su medicinske sestre. Prijava online i pojavis se tamo, ubodu te kao na traci i put pod noge.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, prijavite se za cijepljenje u Kaštelima, oni su na maškarama jučer spalili Billa Gatesa i cjepivo, tako da vjerojatno nije neki veliki interes, pa brže dođete na red
    Ne znam jel to moralno ?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

U Belgiji cemo se cijepiti u centrima za cijepljenje. Recimo, centar kojem cemo mi pripadati je u mjestu do naseg (mislim da tom centru za cijepljenje gravitira oko 50 tis ljudi). Cjepivo se ne moze birati. Na adresu cemo tijekom 3. mjeseca dobiti pismo s datumom kada bismo trebali doci u centar, navodno bi termin trebao biti u 6. ili 7. mj. Ovi termini mi se cine vrlo optimisticni. Realnije mi se cini kraj godine.
    Ne znam sto su na kraju odlucili hoce li cijepiti dojilje ili ne. Nizozemci cijepe, Belgijanci su rekli da za sada nece.
    Inace, ljudi koji imaju bilo kakve simptome prehlade ne mogu doci obiteljskom lijecniku. Javljaju se telefonski i dobivaju upute za testiranje na covid.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Munkice, ja se planiram cijepit, i (zasad) ne planiram zbog toga prestat dojit. No, moguce da cu ionako prestat dojit prije nego dodjem na red

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U Kaliforniji su poceli vakcinisati nastavno osoblje. Mreza vakcinacije se prosirila i na privatne pharmacies, pa mislim da ce sad sve brze i brze, i da ce nekad stici i do nas, skoro poslednjih.
    Deca ce moci u skolu pocetkom marta, 2 sata 2 dana nedeljno i to samo osnovna skola (zakljucujuci s 5. razredom). Mi svoje devojcice necemo slati nazad u skolu za toliko malo, jer nam se cini da je to previse stresa, a one ovako dobro funkcionisu. Radije bih da decki idu (7. i 10. razred), ali toga jos nema u najavi.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jadranka, isto se namjeravam cijepiti i sigurno cu dojiti u to vrijeme. Nadam se da ce smjernice biti jasnije do trena kad dodjem na red.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo kako je razlozno i transp. u norveskoj iskomunicirano (btw, ne cijepe sve medicinare, po ovome). Ko odbijee cjepivo, ide na dno liste pa se ti premisljaj i dobijaj beskonacne prilike da te educiraju, pa jos jednom da te educiraju i kampanju rade:

https://www.fhi.no/en/id/vaccines/co...vaccine-first/
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.02.2021. at 13:54

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kampanja za cijepljenje:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...rence-15051494

A sad je i Lagard pocela jel uopce moralno da nam Rusi nude cjepivo kad nisu svoje cijepili, po tome, moralno je da mi nemamo nista...ko nema svoje cjepivo proizvedeno kod sebe, moze se slikat (nitko nije cijepio svoju populaciju), al ce dobit medalju casti. Pa onda da Rusi nece sputnika jer da se mora apstinirat od pica, luda kuca. Ja mislim da je moralno da.se medjusobno mjesecima nagovaraju i vrse kampanje, al ako ce ang.konzultante, onda iskljucivo ruske.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.02.2021. at 14:00

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Al iskreno, i meni je čudno da Rusi više izvoze van cijepiti nego što cijepe kod sebe. Ne znam eto... Pa valjda bi kod njih to već moglo ići brže

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Moji nona i dida su se trebali cijepiot slijedeci cetvrtak, zvala ih LOM danas da su joj ostale 2 doze, ako mogu doc odma da ce ih cijepit. Tako da su obavili.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poceli su po sd zupaniji lom-ovi zvat normalne nedomske starce!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jesu, počelo je u raznim županijama, ne znam je li počelo i u Zagrebu. Mama moje prijateljice se cijepila, u Slavoniji je.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I po vukovarsko srijemskoj
    Meni dida došao na red, ide odmah sutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jesu, počelo je u raznim županijama, ne znam je li počelo i u Zagrebu. Mama moje prijateljice se cijepila, u Slavoniji je.
    pa počelo je, kako nije

ne baš po redu, ali nema veze... strpljivi smo

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali koje cjepivo dobiješ je baš lutrija. Evo moj tata dobio AZ, u drugoj županiji osoba istih godina isto u DZ dobila Pfizer. Bez da je itko birao, tako su dobili

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Poceli su ima vise od tjedan dana.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, u Zagrebu, čini mi se da sam negdje naletjela na info ali ne mogu sad tražiti.

U ostalim županijama su počeli ranije, kako Jadranka reče. U Koprivničko-križevačkoj županiji npr. započelo je 6. veljače.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Edit: "Da, u Zagrebu" je trebalo biti napisano "Da, i u Zagrebu".

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mm će se sutra cijepiti, kronični bolesnik- dijabetes, 52 god, pgž

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    mm će se sutra cijepiti, kronični bolesnik- dijabetes, 52 god, pgž
    Super, idu i na nize kategorije, odlicne vijesti !

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa zar nije to ista kategorija, starije stanovništvo i mlađe s raznim bolestima?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa stvarno smo mi u Zagrebu jadni , osim dotepenaca.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne znam, moj muž ima 58 i dijabetes i doktor mu se smije kad pita za cjepivo.

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Malo off- a propos potezanja veza. Lektira 3. oš Balog- Zmajevi i vukodlaci- Čavli invalidi. Čekič pita čavla ima li poznatog u turpijaoni, ako nema čekat će 6 mjeseci. Uglavnom da djeca odmah znaju kako trebaju postupiti. Užas.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

žao mi je ,stvarno, evo i moj je jedan od 6 iz ordinacije svoje lom koji će biti cijepljen. Prijavio se prije mj dana. Ne znam da li nema interesa ili je liječnica rastjerala potencijalne pacijente- i njega je pokušala odgovoriti jer je cjepivo "eksperimentalno"
    Nadam se da će uskoro svi koji trebaju i žele doći na red

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da ce ovakvi biseri od lijecnika zapravo stvarno i ponuditi cjepiva koja su im dostavljena, odnosno pravilno ih aplicirati.

Jer, mislim, mozda misle da je stvarno najbolje da se takvo eksperimentalno smece baci.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar nije to ista kategorija, starije stanovništvo i mlađe s raznim bolestima?
    Tehnički nije ista skupina ali zamišljeno je da ide istodobno kad i stariji od 65.

Ja ne znam, moj muž ima 58 i dijabetes i doktor mu se smije kad pita za cjepivo.
    Mima, dijabetes svrstava osobu u "skupinu umjerenog/visokog rizika" (prema onome što su napisali u Planu).
    S druge strane, ako neki LOM ima puno starijih koji istodobno imaju i različita kronična stanja, plus tu su još među mlađima i transplantirani i onkološki bolesnici a cjepiva nema dovoljno, pretpostavljam da će nekoga mlađeg od 65 s dobro reguliranim dijabetesom staviti niže na listu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj tata nema nikakve nuspojave AZ,cak ni bolnu ruku. Al iskreno mene malo (cak avakimz danom sve vise) brine jel ce mu to biti učinkovito. Brine me broj zemalja koji odbijaju astru za 65+, i jedva cekam još mjesec dana da vidim sto će im reci US studija (20 tis ih tamo primilo cjepivo)
    Posljednje uređivanje od Vrci : 18.02.2021. at 21:34

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sta da vam kazem, ocekivalo se (u kuloarima) da ce zg (ko i kod gripe) bit usko grlo - em najvise ljudi, em najvise medicinara... Ja jos uvijek skicam neke potencijalne grude jer dok ne odobre ruse...ne vjerujem da cemo se u eu probit do vrha priorita, al me umiruje to sto sad izgleda da ipak krece u rh, nije samo bolnice i domovi i zakulisne igre, spusta se na nize.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    žao mi je ,stvarno, evo i moj je jedan od 6 iz ordinacije svoje lom koji će biti cijepljen. Prijavio se prije mj dana. Ne znam da li nema interesa ili je liječnica rastjerala potencijalne pacijente- i njega je pokušala odgovoriti jer je cjepivo "eksperimentalno"
    Uf, nije jedini, jedni se ne zele cijepiti jer je njihov lom na pocetku imao takav pristup, imaju 80...i cekaju godota. Dosta stete je u toj penzickoj populaciji napravio Radman preferiranjem kineskog, neki ga slijepo slusaju jer su ista dobna skupina...pa cekaju kinesko :/.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.02.2021. at 21:43

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja znam Zagrepcanina od 52 koji je primio cjepivo, al kronicna bolest mu je vjerojatno gora od dijabetesa.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Često se po komentarima na društvenim mrežama može pročitati da bi ljudi koji umiru od covida ionako umrli, i sad je izašlo istraživanje koje preciznim brojevima to opovrgava: https://www.nature.com/articles/s41598-021-83040-3#Fig1

Broj koji je meni ovdje najupečatljiviji je onaj izračun koji kaže da su, u globalnom prosjeku, ljudi koji su umrli od covida mogli (opet kažem, u prosjeku) živjeti još 16 godina.
    Hrvatski gubitak u ovim omjerima nije među većima, ali za neke zemlje je strašan.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

dojavi Laucu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa on bi se uhvatio ovog izračuna da više godišnje ljudi u Hrvatskoj umre u prometnim nesrećama. Ali to više govori o našem prometu, a manje o covidu.
    (Ako sam ja dobro iščitala graf.)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja je majka u domu za starije tek prekjučer primila prvu dozu cjepiva, PGŽ, tako da jedino što se može zaključiti je da pravila i reda nema

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eto, sad me ministar prosvijetlio, reda ni ne može biti (osim kod kupnje sira i vrhnja) https://www.novilist.hr/novosti/hrva...755actionedit/
    stvarno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pfizeriralo mi starog, st, pao mi je kamen sa srca!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

yaaaay ina <3

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 19.02.2021. at 17:24

Datum pristupanja
    Mar 2009