Stranica 10 od 17 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 834

Tema: Jeste li nekad promijenile posao?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas u firmi je plača VSS manja od 8 tisućica to su ljudi bez dodatne funkcije
    Bome i kod mene, i to nemalo niža.
    Ali ja nisam iz ZG.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

U idućoj vam možda otkrijem što je bilo s dedom i kućom .

jedva čekam!
    Posljednje uređivanje od flopica : 13.03.2021. at 19:43

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Super za tebe.
    I meni je bila dobra ta usporedba od Peterlin.

Još samo ovo... svima...
    Ta tablica koju radiš 12 sati pa na kraju svršavaš , to je bio primjer samo. Ne radi se o jednoj tablici. Radi se o cijelom projektu, na kojem x ljudi radi x mjeseci i ti si jedan važan kotačić te priče i jedan od onih koji je zaslužan da je projekt uspio. A projekt ne radiš zbog svog poslodavca, radiš ga da ga napraviš. Da bude dobar projekt, da ga držiš u ruci i da si ponosan na njega. Ja ga u suprotnome ne želim niti raditi.

I može se sto puta poslodavac u ovoj priči pokazati kao gad, zamijenit me sutra drugim... to je meni u drugom planu. I da naš odnos ne znam kako ružno završi, i da posao je posao... ali nekad znaš zašto si izgorio i radio sve te sate. I znaš da bi vjerojatno ponovio.

Osim ako ne odlučiš da ne bi ponovio.
    Bubilo hebi ga onda, radi tako
    Ali budi svjesna što to znači za druge segmente tvog života i prihvati to kao ono što ima cijenu koju ti jednostavno prihvaćaš.jer tebi savršena tablica vrijedi toga.
    Meni moj potok nema cijenu, hebe mi se za tablicu. Nek tabliči ko voli i mora.
    Svakom njegovo.
    Posljednje uređivanje od flopica : 13.03.2021. at 19:50

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene sad stvarno zanima sto je u toj tablici da je tako uzbudljiva...
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.03.2021. at 20:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Više tablica,ili čak i veza s nekim drugim unakrsnim

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

You will never know... .

Nemaš nešto zbog čega ćeš uložiti ekstra napor? Sigurno imaš. To je sve isto. Raduješ se rezultatu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma da, kužim
    Imam nešto u što ulažem i napor i vrijeme i uživam u rezultatu
    Ali nikad nemam dvojbe vezano uz to
    Posljednje uređivanje od flopica : 13.03.2021. at 20:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sigurno se za toliku lovu ne ocekuje da roditelj radi zadacu s djetetom, placa logopede, mentore i instrukcije.
    X Dakle, jest, toliko je bolja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dakle moj život je zanimljiviji od ijedne serije trenutno?
    Možda je vrijeme da završimo ovu sezonu.

U idućoj vam možda otkrijem što je bilo s dedom i kućom .
    Daaa 100x jer serije ne gledam, nisam materijal za njih, ja sam movie type.

O bem ti ko ce docekat drugu sezonu s dedom
    Bubilo ti si zakoon!! Bas me nasmija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tablica sigurno ima veze s dedom i kucom . Ni ja ne volim serije, ko bi reko za ina-niz, koja ironija. Bubilo, tvoji sefovi te vjerojatno drze na minimalnoj pomoci jer znaju da ti to radis zbog tablice, tj gusta. Ako ti je toliko zanimljivo, ja problem ne vidim, malo si protresla i napravila soul searchinga i zakljucila da pretezu plusevi nad minusima. Ljudi i volontiraju iz gusta, pa mozes i ti radit za "tablicu" i za (rel. malo) novca.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.03.2021. at 20:44

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Definitivno i ja mogu zamislit nesto sto me pokrece da napravim bez novca kao glavnog motivatora. Stekao se deugacuji dojam iz tvojih prethodnih postova, da ti je zamorno, al samo ti znas kako je tebi zapravo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.03.2021. at 20:59

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa mene puni stvari pokrece bez novca.
    Moja djeca npr. sve vezano uz njih radim preko i iznad svojih mogucnosti bez novca.
    Volontiranje u udrugama koje pomazu obiteljima i djeci koja imaju iste poteskoce. Senzibiliziranje javnosti. Krcenje puteva da njima bude mrvicu lakse u zivotu.
    Sve to radim bez novca. Puno toga i na poslu radim potpuno neadekvatno placena obzirom na sposobnosti i energiju koju ulazem. Ali to je takva struka i takav posao.
    Ali sigurno necu svaki dan provoditi 4,5 sati izvan svog radnog vremena neadekvatno placena.
    Ako cu volontirati to cu raditi za svoj gust. Ne zbog toga sto mi je poslodavac nesposoban organizirati posao.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.03.2021. at 21:08

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma ne to se vraćam u to da objasnim taj gušt... zašto sam opće tu in the first place...
    A stoji i ovaj dio sa zamorom, umorom...

Upcoming Season Deda... Premiere Dates... soon...
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 13.03.2021. at 21:10

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Najavi Dedu obavezno dan ranije da uzivam u iscekivanju

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su uvijek tako zabavni savjeti tu na forumu.
    Kad cura pita što da studira od stvari koje je zanimaju, ako joj kažeš da uzme ono gdje je sigurna i dobra placa krenu savjeti pusti novce biraj ono što voliš.

A kad bb pise kako radi ono što voli pa izgara i nije bas adekvatno plaćena, onda krene to je samo posao odi u 16:00, evo ja radim neplaceno (volontiram) što me zanima ali nemoj ni slučajno ostat na poslu iza 16 jer nije adekvatno plaćeno i/ili poslodavac ne zna organizirati posao (nikad vam nije pala na pamet da si ljudi ponekad sami organiziraju posao?)

Realno posao traje 40 godina, puno je to i rijetko se tko ne zasiti prije mirovine. Ali nas često rutina gura dalje. Osobno uvijek biram zanimljivi posao pa makar i s prekovremenim nego rutinu, dosadu i/ili kućanske poslove. Mislila sam to pred 5 godina i mislim i danas.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su uvijek tako zabavni savjeti tu na forumu.
    Kad cura pita što da studira od stvari koje je zanimaju, ako joj kažeš da uzme ono gdje je sigurna i dobra placa krenu savjeti pusti novce biraj ono što voliš.

A kad bb pise kako radi ono što voli pa izgara i nije bas adekvatno plaćena, onda krene to je samo posao odi u 16:00, evo ja radim neplaceno (volontiram) što me zanima ali nemoj ni slučajno ostat na poslu iza 16 jer nije adekvatno plaćeno i/ili poslodavac ne zna organizirati posao (nikad vam nije pala na pamet da si ljudi ponekad sami organiziraju posao?)

Realno posao traje 40 godina, puno je to i rijetko se tko ne zasiti prije mirovine. Ali nas često rutina gura dalje. Osobno uvijek biram zanimljivi posao pa makar i s prekovremenim nego rutinu, dosadu i/ili kućanske poslove. Mislila sam to pred 5 godina i mislim i danas.
    Meni je uvijek zanimljivo kako ljudi misle da oni koji ne rade prekovremeno ili rade od 8-16 umiru od dosade i samo cekaju mirovinu.
    Valjda moze biti zanimljivo teti u vrticu koja radi 5 sati jednako kao i menageru koji radi 15 sati? Ili ne moze? Kolicina zanimljivosti posla valjda se mjeri prekovremenima ? Jer valjda zivot izvan posla nije dovoljno primamljiv ?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne mislim da umiru od dosade ali ako im je istinski zanimljivo onda ni ne primjete da je prošlo radno vrijeme. A tu su generalno savjeti da posao mozes prekovremeno raditi ili zbog ogromne love (pa se insinuira da ne voliš familiju, placas seks i sl) ili si žrtva koja treba pomoć da pobjegneš negdje gdje ćeš u 16:00 svaki dan ustati i otići bez osvrtanja negdje zanimljivije jer je to "samo posao".

Taj "samo" posao cini preko pola mog budnog vremena radnim danom i 90% intelektualne stimulacije, dok me ciscenje blitve ili šetnja uz potok u najmanju ruku čine indiferentnom. Mogu pri tom razmišljati o nečem drugom ali mi nisu zabavne ni posebno interesantna.. Ako mogu birati radije radim posao nego čistim blitvu, čak i kad maknem faktor novca.

Da radim svoj posao prekovremeno za nula kn i zovem to volontiranjem - to bi bilo društveno prihvatljivija nego da ga radim za plaću?
    Posljednje uređivanje od sillyme : 13.03.2021. at 22:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo i ne radis za placu, ako nisi adekvatno placen ( obzirom na broj odradenih sati i odgovornosti koje imas). Nego volontiras. Ne znam zasto je tebe briga sto drustvo , susjeda Milica ili netko s foruma misli sve dok si ti zadovoljna?
    Ako nisi zadovoljna ti bi trebala znati zbog cega? Susjeda Milica i forumska populacija ima svoje prioritete, svoje frustracije i ne mogu tebi reci sto tebe muci.Mogu samo pricati o svojima i pucati u mrak.
    Sto se tice placenog seksa i ljubavi prema obitelji... u to ne ulazim. Svatko zna za sebe koliko se daje u ono vremena koliko provodi u obitelji ili u seksu i da li je to drugoj strani dovoljno da bi se oni osjecali voljeno.
    Jer ni mi ni nasa obitelj nismo samo intelektualni potencijal.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.03.2021. at 23:20

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sillyme, na prvom postu ovog topica se sama bubilo zali da je previse. Topic je otvorila 2015, mora nesto promijeniti. Evo 2021. dosla, bubilo jos aktivna na topicu, jos je muce dileme, neki dan rekla sefici ne moze vise tako, opet posao je zanimljiv itd . Ne vidim da si ti otvorila takve topice, ja bih iz toga zakljucila da kod tebe nema takvog konflikta, da nemas problem. Svako iscitava iz svog kuta, ti se osjecas napadnuta od kulta 8-16.Cinjenica jest da dan ima 24 h, aami biramo kako cemo ih utrosit, al ja kod bubilo vidim konflikt oko toga.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.03.2021. at 23:42

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina ne pratis mozda ostale teme.

Sillyme i BB trenutno imaju istu situaciju s prekovremenima i hrpom posla. To im je zajednicko u ovom trenu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mislim da umiru od dosade ali ako im je istinski zanimljivo onda ni ne primjete da je prošlo radno vrijeme. A tu su generalno savjeti da posao mozes prekovremeno raditi ili zbog ogromne love (pa se insinuira da ne voliš familiju, placas seks i sl) ili si žrtva koja treba pomoć da pobjegneš negdje gdje ćeš u 16:00 svaki dan ustati i otići bez osvrtanja negdje zanimljivije jer je to "samo posao".

Taj "samo" posao cini preko pola mog budnog vremena radnim danom i 90% intelektualne stimulacije, dok me ciscenje blitve ili šetnja uz potok u najmanju ruku čine indiferentnom. Mogu pri tom razmišljati o nečem drugom ali mi nisu zabavne ni posebno interesantna.. Ako mogu birati radije radim posao nego čistim blitvu, čak i kad maknem faktor novca.

Da radim svoj posao prekovremeno za nula kn i zovem to volontiranjem - to bi bilo društveno prihvatljivija nego da ga radim za plaću?
    Est est
    samo glupani bez intelektualnog potencijala i s indiferentnim satvom prema poslu i životu mogu pronaći ljepotu u šetnji uz potok

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam napisala da JA ne nalazim. BB je na pisala da ONA ne nalazi - i dobije savjet da proba ipak još jednom blitvu.
    Tko čije životne interese tu omalovažava?

Mislim da je jasno da smo osim emotivnih valjda i intelektualna bića. Ili je to nepristojno napisati, da mi objašnjavanje kad se u zadatku koristi najveći zajednički djelitelj a kad najmanji zajednički višekratnik nije intelektualno stimulirajuće jer sam to naučila pred 30 godina i znam. Što ne znači da mi je teško to objašnjavati ili da nemam vremena za to. Ali da mi je to intelektualno stimulirajuće radila bi kao nastavnik matematike. Čišćenje blitve i šetnja potokom neni nije intelektualno stimulirajuća, ne vidim zašto to reći čini druge glupima ako oni u tome uživaju.

Ali neću više.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa pokusati nauciti dijete s poteskocom ucenja da nauci visekratnike i djelitelje moze biti itekako intelektualno stimulirajuce, posebno kad dijete ne moze nauciti uobicajenim metodama. Cijela jedna nova struka bez diplome na kraju.
    Ali " tablica " zvana vlastito dijete koje nauci nesto i pri tome se osjeca dobro , samopouzdano i sposobno rekla bih da vrijedi dugorocno barem jednako svim uzbudljivim tablicama na poslu koje se odvolontiraju u prekovremenim neplacenim satima.
    Ali svatko slaze svoje prioritete. Nije to dobro ni lose. Samo je tako.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto se tice blitve meni je to nevazna stvar.
    ( iako je dobra blitva stvarno fina)
    Ne mora se nikad kuhati ni jedti doma. Masa ljudi jede u firmi i kolektivima, a preko vikenda im netko drugi kuha.
    To je barem nesto sto se lako sredi. Kao i ciscenje.
    Pa cak se i visekratnici mogu srediti tako da se netkom placa da odraduje za tebe.
    Zapravo sve se moze platiti , sve te sporedne obitekjske stvari.
    Samo treba novca i logistike za to.
    Jedino se ne moze platiti stvarna prisutnost.
    Ali ocito je da su i tu potrebe razlicite.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

otišli ste dalje s temom, ali ja sam zapela na nabrajanjima plaća i mogu samo reći da želim preselit u tu državu u kojoj vi živite

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

silly bojim s eda si baš ti ta koja omalovažava
    odjavljujem se
    čeka me potok

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    silly bojim s eda si baš ti ta koja omalovažava
    odjavljujem se
    čeka me potok
    Bolje si prosla. Mene ceka matematika.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne omalozava Silly. Samo kaze da ono zadovoljstvo koje netko nalazi u setnji ili cemu god, neki ljudi pronalaze u poslu - i to u tolikoj mjeri, da ce radije radit nesto za posao nego setat uz potok. I da je i jedno i drugo sasvim ok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne omalozava Silly. Samo kaze da ono zadovoljstvo koje netko nalazi u setnji ili cemu god, neki ljudi pronalaze u poslu - i to u tolikoj mjeri, da ce radije radit nesto za posao nego setat uz potok. I da je i jedno i drugo sasvim ok.
    Jasno . Sto je potpuno ok kad zivis sam ili sa partnerom /obitelji kojima je potpuno ok tvoja strast i potreba da gotovo svo svoje budno vrijeme provodis na poslu ili uz misli na posao.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To bi bio ekstreman slucaj o kojem mi se cini da nitko ovdje ne pise. No, cak i da je tako, imati roditelja koji je strastven u onome sto radi, i koji se tome daje, ima puno prednosti.

Al najvaznije je, naravno, da je osoba zadovoljna svojim izborima. Al i to naravno nakon sto zaradi dovoljno da ima za egzistenciju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa pokusati nauciti dijete s poteskocom ucenja da nauci visekratnike i djelitelje moze biti itekako intelektualno stimulirajuce, posebno kad dijete ne moze nauciti uobicajenim metodama. Cijela jedna nova struka bez diplome na kraju.
    Ali " tablica " zvana vlastito dijete koje nauci nesto i pri tome se osjeca dobro , samopouzdano i sposobno rekla bih da vrijedi dugorocno barem jednako svim uzbudljivim tablicama na poslu koje se odvolontiraju u prekovremenim neplacenim satima.
    Ali svatko slaze svoje prioritete. Nije to dobro ni lose. Samo je tako.
    To je stvarno tako, ali to rijetko mogu razumjeti ljudi koji se nisu našli u takvoj situaciji. Sretno i dalje, jer uz tebe će dijete postići sve što može, a da je prepušteno sustavu, to ni blizu ne bi bilo tako.

Sorry na offt. Htjela sam samo reći da mi teško ovdje možemo uspoređivati svoje živote, jer nemamo iste izazove ni isto breme, a svakome je najteže baš njegovo. Život je niz odluka. Ja sam također u nekoliko bitnih situacija odlučila u korist svoje djece, a posao je bio nešto što sam morala odraditi. To ne znači da je posao bio na šteti, odradila sam sve za što sam bila plaćena, često i vise, ali znala sam gdje je moja osobna granica. A i za potok se našlo mjesta. Odluke su bile, a i dalje su, isključivo moje - u zadanim okolnostima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajde da se maknemo od potoka...

Spomenula se prisutnost... ovo su vrste poslova gdje si možeš sam organizirati vrijeme, što znači da realno možeš otići s posla u 4 i onda raditi kasno navečer/noću dok djeca spavaju. Ja sama odlučim koji dan ću tako, a koji dan ću ostati u uredu do 18-19. U prvom slučaju mi pati san, u drugom slučaju se djeca bondaju s tatom, bakom i dedom, braticima, ujakom... a ovi veći bome i dođu doma, pojedu ručak i odu se van igrati do mraka. Hoćemo reći da baš mama mora doći doma?
    Prije 5 godina sam radila i vikendom, nakon 3. porodiljnog ne radim.

Imam dvoje školaraca, nemaju poteškoća u učenju, ali svaki dan im svaku bilježenicu i zadaću pregledam, znam kad imaju svaki ispit i svaku obavezu u školi. Vjerovali ili ne, koliko god kasno dođem doma kad netko u razrednoj grupi zamoli da se pošalje što su radili jer je netko bolestan, budem jedna od prvih koja to natipka. Znam što mi se s djecom događa, tko ih je naljutio ili rastužio taj dan u školi, tko se u koga zaljubio i sl.

U svemu ostalome kiksam, ali nije mi ni važno... kuhamo samo jela koja se mogu u 15-20 minuta ubaciti u jedan lonac ili sve staviti odjednom u rernu. Možda se vikendom potrudim malo više oko toga, ali obično ćemo radije odabrati biti vani ili na izletu pa opet jesti nešto što se jednostavno priprema.
    Kuhati par sati ili peći kolače... jok... probala sam, nije mi fora.

Kuću čistim minimalno i samo nužno. Prozore perem 1x godišnje npr. Nisu prljavi, ako i jesu, ja to ne vidim . Jednom mi je mama oprala prozore dok sam bila na poslu, ja to nisam ni primjetila dok mi nije rekla.
    Po dućanima jako malo hodam, kupujemo samo hranu 1x tjedno... ostalo idem u dućane ako baš moram, moram - npr. djetetu su se potrgale tenisice... ducani su mi smrt. Najgori dio godine je kad sve prerastu, a nemam više ništa od naslijeđenog i moram ići u kupovinu. Upucala bih se.
    Kavu ne pijem, ne volim sjediti u kafićima, to mi je tlaka živa. Frizer mi je tlaka živa, provesti tamo par sati mi je smrt.
    S drugim odraslima se družim samo na dječjim rođendanima, jer vjerovali ili ne, i prijatelji su mi ovakvi da samo jure .
    Kraj potoka zapravo vrlo često šetam, bolje rečeno trčim, jer su djeca dovoljno mala da idemo još uvijek s njima po šumama i slično.

Šta sam htjela reći?
    Eto... ja jurim... za djecu nađem vremena, opuštam se s njima (osim kad se ne opustam )... a sve ostalo mi nije bitno hoću li stići napraviti ili ne. Tako to izgleda kad sam u projektu. Nije mi ispred obitelji, ali mi jest prije svega ostalog.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sillyme pa svatko ima neke strasti, hobije, interese i osim posla.

Ja zaista ne poznajem nijednu živuću osobu koju ama bas nista ne zanima osim i iskljucivo posao.

Lazem poznajem 1-2 osobe kojima je karijera sve (ne nuzno posao nego karijera i napredovanje), nemaju decka, muza, obitelj,djecu, kucnog ljubimca,prijatelje,...

Sigurna sam da i ti imas nesto sto te zanima i veseli a nije posao.
    Tako da Flopičin potok moze nekome biti citanje, gledanje filmova, putovanja po Europi i svijetu, rolanje, , plivanje, trcanje ...nastavi niz.

Poanta je da covjek mora i treba radi svoga mentalnog zdravlja imati vrijeme za opustanje i svoje zanimacije. A di je uz sve to vrijeme za obitelj, prijatelje...

Meni je recimo isto boravak u prirodi i planinarenje neprocjenjivo, kad zelim otpustit stres samo se spremim(o) i u zelenilo.

Netko ce buljiti na balkonu u prazno ili u cvijece i to je isto ok.
    Svakom njegovo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bubilo, svaka cast, zaista imas izuzetnu energiju!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa zašto nekome za njegovo mentalno zdravlje i opuštanje ne može biti ta tablica?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BB , potpuni je nevazno zasto je meni potpuni nezamislivo i neprihvatljivo raditi svaki dan radni dan 12 sati mjesecicima i bez adekvatne nagrade.
    Pitanje glasi da li je tebi prihvatljivo ili nije?
    Ako ti je nesto bilo prihvatljivo prije 10 godina, ili prije djece ili prije tko zna cega ne znaci da ti mora biti prihvatljivo i danas kad se dinamika promjenila.
    Ili ti moze biti prihvatljivo.
    Osobno sam fleksibilna i improviziram obzirom na promjene okolnisti i moje zelje. Nista nije u kamenu zapisano .
    Kazem, ako je tebi ok je vidim razlog da ne nastavis.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne pričamo sad o tome.
    Zato sam i digla temu jer imam krizu oko toga. Malo sam se pomakla u glavi oko te krize, ne puno, i vjerovano vam ni neću tako brzo reći “konačni odgovor”.

Pričamo o tome kako netko uopće može imati takav izbor... a možda i o tome je li zbog toga loša majka .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 14.03.2021. at 10:18

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To je sasvim OK. Pogotovo ako je projekt nešto bitno za ljude, prirodu, zarađivanje ( ne samo za sebe, nego i za druge).
    Na primjer mi pada izgradnja broda. Lijep, velik, od njega zarađuju i rudnici i metalna industrija i programeri i inžinjeri i trgovci i pomorci i njihova djeca...
    Sigurno to nisu samo lijepe tablice. Ustvari, kako ja mogu znati što je nekome bitno u životu? Tablica, brod, dijete, uspješno operiran pacijent, rascvala magnolija?
    Nebitno. Bitno je da budemo zadovoljni svojim izborom. Ili bar zadovoljni veći dio vremena. Ili bar ne biti nezadovoljni. Bar ne veći dio vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne pričamo sad o tome.
    Zato sam i digla temu jer imam krizu oko toga. Malo sam se pomakla u glavi oko te krize, ne puno, i vjerovano vam ni neću tako brzo reći “konačni odgovor”.

Pričamo o tome kako netko uopće može imati takav izbor... a možda i o tome je li zbog toga loša majka .
    Mozda smo sve mi lose majke. To ce vrijeme pokazati kad nam djeca krenu na terapije. ( moja vec idu , za sada imam pozitivni rezultat)
    To sto ja ne bih radila iste izbore kao ti ne znaci da bi to za tebe i tvoju obitelj bilo bolje ili optimalno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A o čemu onda pričamo? Zašto postoji ta premisa “raditi puno nije dobro, kako možeš?”

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A o čemu onda pričamo? Zašto postoji ta premisa “raditi puno nije dobro, kako možeš?”
    Pa vecini nije. Ne mogu nakon 12 sati na poslu svaki dan biti funkcionalni psihicki i fizicki.
    Ne znam sto ljudi rade i kako rade, ali ja sam nakon 4 sata na svom poslu mrtva neke dane.
    Trebaju mi sati da dodem sebi. Pretpostavljam da drugi ipak nemaju takve fizicke i psihicke izazove , ali svejedno 12 sati gledanja u ekran je dosta izazovno samo po sebi.
    Ti kazes da imas energije, super za tebe. Da mozes spavati 4 sata. Super za tebe , ja ne mogu. Vecina ne moze.
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.03.2021. at 10:29

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Bubilo, svaka cast, zaista imas izuzetnu energiju!
    Zaboravila sam dodati da imaju i homemade kostime za maškare prema YouTube tutorijalu .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ne kuzim o cemu pricamo, ja sam mislila da pricamo o tebi i problemu koji si rekla da imas. Sad iscitavam da ga zapravo nemas. Ne kuzim zapravo koja je tvoja dilema, zasto bi ti zapravo radila manje, bi li radila manje, jel te ista smeta, sta te smeta, ne mogu polovati, iz zadnjih 10 stranica sve funkcionira i bas si hepi, i super da je tako.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaboravila sam dodati da imaju i homemade kostime za maškare prema YouTube tutorijalu .
    Javi na pp koje dodatke prehrani koristis.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sori, ne mogu opet.
    Mislim da sve piše .
    (Nakon ine)
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 14.03.2021. at 10:34

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Javi na pp koje dodatke prehrani koristis.
    Prije ništa, nakon korone neke uobičajene vitamine.

Ma ja mislim da vi možda previše vremena i energije trošite na čišćenje kuće. Kad to zanemariš, sve drugo se stigne .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 14.03.2021. at 10:38

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Natrag na promjenu posla Ja kad sam mijenjala posao, imala sam dva motiva. Jedan je bio pozitivan, zelim promjenu - nesto novo, zanimljivije. A drugi recimo negativan - zelim se maknuti iz ove sredine u kojoj se sve losije osjecam. Mislim da je drugi na kraju bio presudan. Al, sad kad sam promijenila posao, jako mi je drago sto se i prvi realizirao.

A i ja sam dugo razmisljala o promjeni, godinama sigurno. Al bi nekako uletio porodiljni da se resetiram pa bi odustala od promjene. Dva savjeta/misli koji su mi bili poticajni su bili: "Kad promijenis posao, svi problemi vezani uz stari posao, doslovno preko noci nestanu.", i iskustvo od kolege koji mi je rekao da je promijenio posao kad se na starom prestao smijati. E, i kad sam bila jako blizu odluke da odlazim prestala sam o tome pricati sa svima osim s onima za koje sam bila sigurna da ce me poslusat, bez da imaju svoje misljenje o tome sto je najbolje za mene.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prije ništa, nakon korone neke uobičajene vitamine.

Ma ja mislim da vi možda previše vremena i energije trošite na čišćenje kuće. Kad to zanemariš, sve drugo se stigne .
    Vjeruj mi to nije nesto na sto trosim vrijeme. Iako logicno ima nesto vise posla kad se gotovo svi obroci jedu doma i vecinu vremena boravi doma ( sjeti se vremena izolacije).
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.03.2021. at 10:46

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB ja na ciscenje trosim malo vremena jer prvo ne da mi se na to trositi vrijeme, drugo tu su i ostali ukucani.

Al ja jedva da mogu gledat ekran i 8h pa cesto vece dokumente isprintam i citam s papira bas mi se umore oci a i dioptrija mi raste od tih ekrana. Pokusavam i mobitel smanjiti.

A san to bolje da ne komentiram, ja bez 8h ne funkcioniram i san je zadnje cega bih se odrekla jer sam uvjerena da je u pozadini raznih bolesti nedostatak sna i nemogucnost organizma da preko noci odradi sve sto naš organizam trazi i treba. Nedavno sam procitala jednu znanstv.knjigu na tu temu pa sam pod dojmom.

Iako isto imam energije na pretek i stalno sam u muvingu, kako sam starija to vise cijenim te trenutke cistog odmora i predaha.
    Al da ne spavam, ja bi bila samo nefunkcionalna ljustura.

Super za tebe da mozes tako funkcionirati, samo sibaj dalje ako ti tako pase!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bubilo, meni bode u oči ovo s tvojim prekovremenima koji su zapravo takvi jer nema šanse da sve odradiš od 8-16 h
    razlog za prekovremene je ili tvoja nesposobnost ili loša organizacija posla u smislu da poslodavac trpa ljudima previše zadataka za premalo vremena
    ne bih rekla da je kod tebe prvi slučaj

osobno mi je nepojmljivo pristati na takve uvjete, ako je frka na poslu, nije mi problem ostati ali da se onda to i honorira
    ako je riječ o prekovremenima koji traju dulje vrijeme onda je definitivno problem u poslodavcu jer nije zaposlio dovoljan broj ljudi i krši deeebeeelo zakon o radu

btw. radim u firmi u kojoj VSS bez neke funkcije imaju 6000-9000 kn, ovisno o složenosti posla, prekovremenih nema ili se plaćaju ako je iznimno potrebno ostati
    postoje niži manageri s ugovorom da su dostupni ako treba od-do i oni de facto nemaju radno vrijeme (nosaju laptop doma) ali zato je minimalna plaća takve osobe 15.000 kn, većinom prema 20.000 kn

pa razmisli za koje novce radiš kad podijeliš svoju plaćicu s brojem sati koje si odradila taj mjesec

Stranica 10 od 17 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •