Za koga pitam nije cjepljen,treba baš PCR traže ( kažu oni kud se treba doć na hospitalizaciju). Štampar kaže da naručuju samo za sebe, a da se za domove zdravlja treba pitati taj dom zdravlja gdje se planira testirati.
Za koga pitam nije cjepljen,treba baš PCR traže ( kažu oni kud se treba doć na hospitalizaciju). Štampar kaže da naručuju samo za sebe, a da se za domove zdravlja treba pitati taj dom zdravlja gdje se planira testirati.
Sad po ovom ispada samo Štampar i zarazna za ZG
na uputnicu PCR rade i Štampar i HZJZ i Zarazna
Ema rekla az siguran! Nabasala sam na uk patient guidance za ljude s poremecajima zgrusavanja, tipa hemofilija, trombocitopenija i taj von willebrand sto mi imamo i, upravo suprotno od aspirina, takvima se prije cijepljenja preporuca terapija zgrusavanja koju i inace uzimaju tj referira ih se na njihov hemato centar. Mislim da cu pokusat doci do svoje hemato pa cu vidjet sto kaze ona, jel bih trebala uzimat terapiju koju uzimam za vrijeme menge.
Neke bolnice prije hospitalizacije rade PCR kod sebe na internu uputnicu (Merkur, Rebro).
Važno je valjda i koliko dugo moraš piti prije?
Kakve to veze ima s testiranjem?
[QUOTE=jelena.O;3202102]Važno je valjda i koliko dugo moraš
Nisam sig kome se obracas, ja sam vec zakljucila da moram dobit prije cijepljenja uputu il od opce il od hemato, probat cu doc do hemato.
Posljednje uređivanje od ina33 : 18.03.2021. at 18:16
Ja sam ih slusala. I uopce nisu to rekli. Rekli su da je rizik od covida veci od rizika od cijepljenja i da zato treba nastaviti s cijepljenjem. No, da su isto tako ove nuspojave povezane s cijepljenjem. I da treba ljude upozorit na njih. Tako sam ja shvatila receno. Al to smo otprilike i znali.
Opet smo od ponedjeljka u online školi, naša županija. S jedne strane mi to odgovara, a s druge ne odgovara.
Nema veze, ni prvi ni zadnji put.
A broj zaraženih u Primorsko-Goranskoj županiji jako raste.
Ja bih se silno htjela cijepiti i da osiguram za sebe najsigurniji način, guglala sam svoju dg i upute i izletilo mi je ovo: od sitea heamophilia UK, prije šize oko AZ-a
https://haemophilia.org.uk/coronavir...ked-questions/
Na tom linku je i Joint Guidance of World Federation of Hameofilia and Associated Disorders iz prosinca 2020.:
https://news.wfh.org/wp-content/uplo...22-Final-1.pdf
I tu piše:
"Patients with Type 1 or 2 Willebrand disease (VWD), depending on their baseline von
Willebrand factor (VWF) ristocetin cofactor (RiCof) activity levels, should use therapies (i.e.,
DDAVP if available, tranexamic acid), in consultation with their hemophilia treatment
centre. Patients with Type 3 VWD should be given a VWF-containing injection."
Ja imam Type 1 bolesti VWD, hematologica mi je već prepisala traansexamic acid da koristim tijekom menge. Kako ovdje piše da I should use therapies koju inače koristim, ali da kontaktiratm my "hemopihilia treatment centre", pa ću je pitati.
Znači, ja sam osoba koja ima dijagnosticirani blagi poremećaj zgrušavanja krvi, prima terapiju tijekom menge, kao pripremu prije operacija itd.
Posljednje uređivanje od ina33 : 18.03.2021. at 19:14
Nemam ja dvojbe cijepiti ili ne - nego kako da bude as safe za mene. I ne mislim da je stvar samo AZ-a, vjerojatno je to precaution za svako cijepljenje (cijepni eventovi već samo uvođenje igle su nas ionako uvijek nešto rizičnijijer može nastat veći otok), odnosno za svako od tih cjepiva će se vjerojatno trebati na sličan način pripaziti. Kako je GB ispred nas, želim ciljano pitati dr koja me vodi i dobiti njenu uputu, a ne da pitam neke random dežurne dr-e koji cijepe, jednog lijepog dana kada me pozovu na cijepljenje.
E, i još info koji će možda nekome biti bitan - unatoč one upute da se oni koji su se prijavili preko LOM-a ne trebaju prijaviti na cijepise.hr (ako nisu rizični), izgleda da se ipak treba. Naime, ja sam se negdje iza siječnja prijavila kod opće dr i zapisala me. Na cijepise.hr sam se prijavila isto, računajući da će bit kaos i dvojeći hoće li sad sestra imat vremena kljuckat nas nerizične u tu aplikaciju (r. broj tipa 2800). Dobro da jesam, jer mislim da moja opća ne prijavljuje sama te koji su je kao early birds nazvali i molili da ih zabilježi, samo su mi rekli da se moram prijavit na cijepise.hr, dobro da sam napravila paralelku.
Posljednje uređivanje od ina33 : 18.03.2021. at 19:24
Naravno da ces se raspitat
I od koga sad ocekujes da te (nekad) pozove na cijepljenje? Od platforme ili od opce prakse? I ja sam se prijavila na oba mjesta, doduse svojoj lom-ici poprilicno rano, i nisam bas sigurna da je to jos uvijek negdi zapisano, a bi da mi lom-ica uopce cijepi.
Znam za prijave, i ja se prijavih valjda prvi dansamo me zanimalo jel to vec cemu sluzi... tipa da se pozovu ljudi "da se ne baci"
Ja sam se prijavila samo kod LOM-ice i zvali me za 10-tak dana. Muž se prijavio na platformi, još dok je bila probna. Sad se javio LOM-ici da je na raspolaganju ako netko odbije AZ i rekli su da će ga zvati (on nema nikakvih bolesti i mlađi je od 50). Mislim da se isplati biti dosadan i zvati.
Moja mama je danas cijepljena Modernom. Druga doza za 4 tjedna.
Vjer. ovisi od dr do dr, mozda imaju vise sanse ovi cije lom-ice cijepe kod sebe, a ne salju na punkt. Kod moje nema sanse 'da se ne baci', al vjer. ovisi o org. rada svakog lom-a.
Posljednje uređivanje od ina33 : 18.03.2021. at 20:02
Evo da i ja potvrdim da je cijepljenje ko na pazaru. Jutros odmah u 8, malo čak prije idem do LOM da skupim potvrdu za produljenje vozačke.
Taman zvoni tel i netko je valjda javio da neće doć na cijepljenje i pita ona mene hoću li ja, kao imat će dvije doze viška.
Majko mila, pa valjda imaš neki popis ljudi, zovi po tom popisu slijedećeg, a ne nudit ko na pazaru: evo gospođo, uzmite sve ovo blitve šta mi je ostalo, evo sve za 20 kn.
Svekar mi završio jučer na hitnoj sa alergijskom reakcijom nakon Pfizera.
Moj muž nakon AZ ima već dva dana povišenu temperaturu, boli ga ruka i kaže da se osjeća loše.
Samo leži i drijema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Možda ima veze i oslabljen imunitet zbog drugih bolesti. Nadam se da će se čim prije oporaviti.
Ja sam ranijih godina imala slične simptome nakon svakog cijepljenja protiv obične gripe. Trebao mi je cijeli tjedan da se oporavim. Na kraju sam odustala, jer mi je dojadilo da nakon cijepljenja tjedan dana budem bolesna. S druge strane - to je do mog organizma, jednako reagiram i na cjepivo protiv tetanusa.
Tanči on nije imao trombocitopeniju kod kemo?
Ja sam nakon 2.doze pfizera drugi dan cijeli prelezala sa mucninom, glavoboljom ali bez temperature.
Par mojih je imalo i temperature ali samo taj 2.dan.
U firmi moje sestre su ovih dana uveli da radnici imaju pravo na jedan slobodan dan za oporavak nakon cijepljenja
Svakako biti na oprezu, ako niste sigurni, javite se liječniku u svakom slučajuEMA je objavila i popis simptoma za koje treba odmah potražiti hitnu medicinsku pomoć ako se pojave unutar par tjedana od cijepljenja:
kratkoća daha
bol u prsima ili trbuhu
otekline ili osjećaj hladnoće u ruci ili nozi
jaka glavobolja ili zamućen vid nakon cijepljenja
krvarenje koje ne prestaje
višestruke male modrice, crvenkaste ili ljubičaste mrlje, ili krvnih plikova
Mojoj mami (80+) je isto bilo loše nakon cijepljenja sa prvom dozom AZ: temperatura, bolovi u kostima i mišićima, slabina. 24 sata temperatura, bolovi i slabost još 2-3 dana.
Vidim da je prilično nezadovoljna što se cijepila, pa razmišlja da uopće ne primi drugu dozu.
Obzirom da je u kontaktu sa n svojih prijateljica, gotovo svima je bilo podjednako loše, a sve su iznad 70.
Moja mama 70+ za sada nema nikakve simptome.