Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Privatne osnovne skole

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Daj ti njemu privatne satove engleskog ,ali kod nekog koji zna i matku,fiziku,kemiju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Daj ti njemu privatne satove engleskog ,ali kod nekog koji zna i matku,fiziku,kemiju
    I ja bih tako, slažem se s tobom, ali nije to pitanje koje je forumašica natasa_ferenc postavila. Pitala je za iskustva sa privatnim školama, pa ću ja tako i odgovoriti.

Osnovna prednost svih privatnih škola su mali razredi i individualizirani pristup svim učenicima. To je dobro za one koji si to mogu priuštiti, ako imaju dijete kojem je potrebno malo više od toga da ga posjedneš u razred s čoporom drugih klinaca. Znam za tri takve škole, od kojih su mi neke u kvartu, ali nemam direktna iskustva:
    OŠ Ružičnjak (za djevojčice) i Lotrščak (za dječake) je na Sveticama - u staroj zgradi Diona d.d. Oni imaju katolički program, a ne čini mi se da nešto posebno ulažu u učenje stranih jezika, pa ne znam koliko to dolazi u obzir. Dalje, u okviru Centra za kulturu Peščenica (Ivanićgradska) nalazi se Prva katolička osnovna škola. U tom prostoru ranije je djelovala privatna osnovna škola Hugo Kon Lauder (židovska, ali ne isključivo). Oni su se preselili u centar kad im je ovaj prostor postao premali. U tu školu išli su prijatelji mog starijeg sina i koliko znam, roditelji su bili zadovoljni, ali nemam sada kontakt. Eh - oni su imali dobru nastavu stranih jezika s pripremom za nastavak školovanja na engleskom i francuskom, a i vodili djecu na izlete u inozemstvo dok se to još moglo.

Čula sam i za školu Linea u Sesvetama, ali ne znam nikakve detalje.

Što se tiče nastave na engleskom jeziku, ja svoju djecu u osnovnoj školi ne bih upisivala u program nastave na engleskom ako ne bih planirala iseljavanje u neku zemlju tog govornog područja. Djeci koja prate osnovnoškolsku nastavu na engleskom teško je kasnije u srednjoj školi ako nije na engleskom, a to drastično smanjuje mogućnost odabira srednje škole. S druge strane, da se planiram odseliti u Irsku ili Kanadu (na primjer) možda to i ne bi bila tako loša ideja, ali privatne škole imaju visoku cijenu školarine. Ne mogu procijeniti koliko se kvalitetne nastave dobiva za taj novac.

Za manju djecu ima još i Waldorfska škola (Jakuševečka) i Montessori (negdje na Trešnjevki), ali nemam nikakvih iskustava.

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Peterlin hvala ti puno!
    Cula sam isto za tu skolu (Linea) ali ne znam nikog ko ide tamo.Znam da je bila neka privatna skola kod sljemena ali je propala...sad zasigurno gledamo Bright Horizons na Svetom Duhu i Os Kreativni Razvoj u Dedicima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •